میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، روح الله دهقانی فیروزآبادی در نشستی که به صورت ویدئوکنفرانس و حضوری با هدف ارائه گزارشی از اقدامات، توانمندی و دستاوردهای ۶ خانه فناوری و نوآوری ایران برگزار شد، با اشاره به نقش این خانهها در ایجاد بازار واقعی برای شرکتها عنوان کرد: خانههای فناوری و نوآوری باید با بهرهگیری از تخصص افرادی که تجربه سالها فعالیت در بازار کشور هدف را دارند، ضمن بهرهمندی از ارتباطات و شناخت نیازهای بازار، زمینه را برای حضور شرکتها در بازار هدف فراهم کنند.
وی با اشاره به ظرفیت این خانههای فناوری و نوآوری در ایجاد شرکتهایی که زیرساخت و فضای لازم را برای حضور محصول دانشبنیان در بازار فراهم میکنند، عنوان کرد: آیهیتها میتوانند بستری برای شکل گیری شرکت های واقعی خارجی باشند که زیرساختارها، زیرسیستم ها و پلتفرمها را سامان دهی کنند و مسیر حضور شرکتها در بازار واقعی هدف را هموار کنند.
دهقانی فیروزآبادی با بیان اینکه هدف آغازین خانههای فناوری و نوآوری، نفوذ شرکتها و محصولات دانشبنیان در بازارهای بین المللی هدف با توجه به ویژگی های اقلیمی اقتصادی فرهنگی هر منطقه است، گفت: هدف نخست این بوده که رسوخ در بازارهای هدف صورت بگیرد و کسب و کارها در این کشورها حضور داشته باشند. اما این موضوع به تنهایی کافی نیست و خانههای فناوری و نوآوری در واقع باید با متخصصان و سفیران فناوری خود، سفارتخانههایی برای محصولات دانشبنیان و فناورانه ایران در سایر کشورها باشند.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری با تأکید بر رویکرد تخصصی و مسأله محور این خانهها و توجه داشتن به ظرفیت و نیاز کشورهای هدف عنوان کرد: ما در خانههای فناوری و نوآوری، به هستهای توانمند در قامت رایزن فناوری و اقتصاد دانش بنیان متشکل از متخصصان این حوزه نیاز داریم.
دهقانی فیروزآبادی با بیان اینکه ایجاد پلی ارتباطی میان شرکتهای داخلی با فضای بینالمللی لازمه فعالیت خانههای فناوری و نوآوری است، ادامه داد: یک خانه نوآوری و فناوری باید دو ویژگی را دارا باشد؛ نخست آنکه گرداننده این خانه از تجربه کسب و کار برخوردار باشد و نیز فضای سیاسی، ارتباطات و اقتصادی کشور هدف را به خوبی بشناسد و نسبت به فضای اقتصادی سیاسی و فرهنگی آن کشور اشراف داشته باشد.
وی افزود: باید از افراد بومی که این فضا را بشناسند و چند کارگزار متخصص که از جنس آن کشور هستند، در فعالیت و عهده داری خانه فناوری و نوآوری بهره برده شود و به این سمت برویم که افرادی را در آن کشورها و بازارها پیدا کنیم که شناخت، ارتباط و تخصص کافی داشته باشند.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، بهرهمندی این خانهها از مزیت تعامل با بخش حکمرانی و رگولاتوری را یک ضرورت دانست و گفت: باید از مزیت ویژه حکمرانی و رگولاتوری استفاده شود و آی هیتها باید یک بستر رفع چالش ها و پوشش نیازهای شرکتها در ابعاد حاکمیتی باشند. این مزیت ویژه متعلق به خانههای فناوری و نوآوری نباید دست کم گرفته شود و باید در حوزه صادرات مورد استفاده قرار بگیرد. لازم است هریک از این خانه ها و افراد آن یک سفارتخانه و سفیران تخصصی در حوزه صادرات دانش بنیان باشند.
دهقانی فیروزآبادی همچنین بر ضرورت جذب سرمایه تاکید کرد و گفت: ایرانیان خارج از کشور از سرمایه خوبی برخوردار هستند و تمایل دارند به کشور کمک کنند و در حوزه سرمایه گذاری فعالیت داشته باشند. انتظار می رود آیهیت ها سرمایه گذارانی را جذب کنند که به سرمایهگذاری در این حوزه تمایل داشته باشند.
در این نشست مهدی قلعه نوی رئیس مرکز تعاملات بین المللی علم و فناوری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری به گزارشی از روند شکلگیری خانههای فناوری و نوآوری پرداخت.
در ادامه نیز مدیران خانههای فناوری و نوآوری در کشورهای کنیا، روسیه، عراق، چین، سوریه، کردستان عراق، تهران و ترکیه به بیان اقدامات، دستاوردها و ظرفیتهای صادراتی ایجاد شده در کشورهای هدف پرداختند. در این نشست، ضمن بیان فرصتها و مطرح شدن چالشها زمینه برای ارتقای فعالیت این خانهها و کمک به توسعه بازار در کشورهای هدف برای شرکتهای دانشبنیان فراهم شد.
منبع : خبرگزاری مهر
افسردگی از شایعترین اختلالات روانپزشکی است
نشست مسئولان حوزههای بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد برگزار شد
انتصاب مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در امور فرهنگی
درمان بیماری ایدز در کشور رایگان است
کنگره بین المللی «سلامت در حوادث و بلایا» برگزار میشود
نخستین کلوز آپ از ستاره درحال مرگ در کهکشان همسایه ثبت شد
مهلت درخواست رشتههای تحصیلی در حوزههای استانی تمدید شد
این مُسکنها خطر خونریزی داخلی را افزایش میدهند
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید؛ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی
وزارت بهداشت طب سنتی و مکمل را به رسمیت میشناسد
باید هزینه سلامت را با سبک زندگی سالم پایین بیاوریم
حسگر محققان ایرانی محیط آبزیان را ایمن نگه میدارد
عامل مهم ابتلا به تب دنگی در جهان
هزینه درمان ۸۰۰ هزار مصدوم ترافیکی روی دست نظام سلامت!
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
مهاجرت ۲۵درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
اظهارات وزیر علوم درباره انتصابات و آمار دانشجویان اخراجی و تعلیقی
سه فاکتور خطر سکته مغزی/ آسانترین راهکار کاهش استرس و اضطراب
قدیانی: دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه برای کاهش شکایت کاربران بررسی شد
همکاری دانشگاههای شهیدبهشتی و شریف در حوزه هوش مصنوعی و رباتیک
مشکلات رزیدنتها بررسی و رفع خواهد شد
شرایط پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه شریف اعلام شد
ثبتنام دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه علم و صنعت تمدید شد
نوجوانان استرالیایی در آستانه محدودیت استفاده از شبکههای اجتماعی
ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان نیستم
افزایش ۲۰ درصدی مسمومیت با مونوکسید کربن در سال جاری
هر ایرانی صاحب شناسنامه سبک زندگی میشود
رشد تعداد مشترکین و ضریب نفوذ خدمات ارتباطی