میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر، محمدحسین نیکنام، با بیان اینکه مرزهای سلامت فراتر از مرزهای سیاسی است، اظهار داشت: ما برای حفظ استاندارهای سلامت و شاخصهای بالای بهداشتی و پزشکی کشورمان باید بتوانیم اطراف ایران را نیز رصد کرده و از دستاوردهای خود در این عرصه با همکاریهای بهداشتی و پزشکی، مراقبت کنیم.
وی انعقاد تفاهمنامه با چند کشور همسایه ایران را در راستای مراقبت از دستاوردهای بهداشتی و پزشکی عنوان و در همین رابطه اضافه کرد: تفاهمنامهای بین چهار وزیر بهداشت جمهوری اسلامی ایران، افغانستان، پاکستان و عراق امضا شد و برای برخورداری از همکاریهای بینالمللی، سازمان جهانی بهداشت نیز اضافه و گروه پنج تشکیل شد.
نیکنام هدف از تشکیل گروه پنج را تعامل در عرصههای سلامت، تبادل اطلاعات پزشکی و بهداشتی، تبادل استاد و دانشجو در همکاریهای آموزشی و تحقیقاتی، تبادل تجربیات موفق در عرصههای سلامت و نزدیک کردن سیستم سلامت چهار کشور به همدیگر برای استفاده از تجربیات یکدیگر برشمرد.
دستیار ویژه وزیر بهداشت اضافه کرد: بین این ۴ کشور زائران زیادی تردد دارند بالاخص بین دو کشور ایران و عراق که نمونه بارز آن مراسم اربعین حسینی (ع) است و در ایران نیز شهرهای مذهبی مشهد، قم و شیراز وجود دارد که دائماً از کشورهای همسایه زائرپذیر هستند بنابراین بدون همکاریهای بهداشتی و پزشکی رفت و آمدها میتواند مشکلاتی را برای سلامت ایجاد کند.
وی بخش دیگری از تفاهمنامه بین ایران، افغانستان، عراق، پاکستان و سازمان جهانی بهداشت را ناظر بر حوادث و بلایای طبیعی دانست و خاطرنشان کرد: در منطقهای حضور داریم که مستعد بلایای طبیعی به ویژه زلزله است و اکنون شاهد سیل در کشور پاکستان و پیامدهای آن هستیم.
نیکنام به شیوع بیماری فلج اطفال در دو کشور همسایه ایران یعنی افغانستان و پاکستان اشاره و خاطرنشان کرد: اکنون بیش از ۲۰ سال است که ما یک نمونه از فلج اطفال را در ایران شاهد نبودیم و این در حالی است که این بیماری در دو همسایه شرقی ما یعنی افغانستان و پاکستان به صورت اندمیک است و این مستلزم مراقبتها و هزینههای ویژه است چرا که اگر ایران به افغانستان و پاکستان برای رفع این مشکل کمک نکند خودش گرفتار این بیماری خواهد شد.
مدیرکل همکاریهای بینالملل وزارت بهداشت، با اشاره به ورود بیماری مالاریا از دیگر کشورها، گفت: اکنون پس از سیل پاکستان، ایران در معرض انواع بیماریهای عفونی پس از سیل بوده بنابراین این همکاریها بین کشورها مهم است و خوشبختانه کشورها نیز در نشست اخیر اقبال نشان دادند.
نیکنام با بیان اینکه گردشگری سلامت در دستورکار وزارت بهداشت است، اظهار داشت: ایران در عرصه سلامت در همه زمینهها ظرفیتهای قابل توجهی داشته که میتواند در اختیار عرصه بینالمللی قرار گیرد.
وی افزود: بسیاری از بیمارستانهای ما دارای بخشهای ویژه برای بیماران خارجی بوده و این ظرفیت را ایجاد میکند که بیماران خارجی را پذیرش کنیم و کادر درمان ما نیز متشکل از پزشکان مجرب و مطرح و امکانات جراحیهای پیشرفته است و هزینه درمان در ایران نسبت به کشورهای دیگر پایینتر و دارای کیفیت بالاتری است.
منبع : خبرگزاری مهر
ادعای جدید ماسک برای دسترسی ساده موبایل به اینترنت استارلینک
تغییر دو عضو شورای عالی حوزههای علمیه
امروز آخرین مهلت ثبتنام ارشد بدون آزمون دانشگاه علم و صنعت
فرصت انتخاب رشته در آزمون دکتری تخصصی رشتههای علوم پزشکی آغاز شد
بوی کپسول روسی در فضا پیچید
افشین: پارکهای انیمیشن توسط بخش خصوصی راه اندازی میشود
۲میلیارد تراکنش در «مرکز ملی تبادل اطلاعات» از ابتدای دولت چهاردهم
نانوحبابها داروی ضدسرطان را به ریه میرسانند
شاخص بهداشت آب کدام شهرها مناسب نیست؟
مدیرکل دفتر مشاوره، سلامت و سبک زندگی سازمان امور دانشجویان منصوب شد
شاخصهای بهداشت آب کدام شهرها مناسب نیست؟
متا سال آینده برای خرید اینستاگرام و واتس اپ به دادگاه می رود
زمان برگزاری هفدهمین دوره المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی اعلام شد
دو بیماری که سلامت زنان را تهدید میکند
خطر ایجاد کارخانه تولید مقاله با هوش مصنوعی!
مدارک دکتری و پزشکی دانشگاههای آذربایجان فاقد اعتبار است
واکنش «زاکانی» به چادرخوابی همراهان بیمار
وضعیت شیوع آبله میمون در ایران و جهان + علائم بیماری
۵ سال زندان در انتظار رییس سامسونگ
استعدادهای برتر جامعهالزهرا(س) شناسایی میشوند
پیامکهای پذیرش خارج از کنکور دانشگاه علوم پزشکی ایران کلاهبرداری است
تناسب اندام میتواند به پیشگیری از زوال عقل کمک کند
آغوش باز معاونت علمی برای استفاده از ظرفیتهای علوم انسانی در «حکمرانی فناورانه»
درد مزمن مفاصل روی عملکرد مغز اثر میگذارد
همایش ملی دستاوردهای علمی فرش ایران برگزار خواهد شد
فراخوان جذب هیئت علمی در دانشگاههای علوم پزشکی بهمن ماه اعلام میشود
هوش مصنوعی از انجام پژوهشهای تکراری جلوگیری میکند
ساخت اولین دستیار صوتی آفلاین اندروید توسط متخصصان ایرانی
پیشگویی چت جی پی تی از آینده پژوهش و استنادات علمی
رفع نیاز آزمایشگاههای آنالیز مواد شیمیایی با دستگاه ایران ساخت