میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر، فهیمه هداوند، با اشاره به رو به کاهش بودن آمار ابتلاء به بیماری عفونی مالاریا در کشور که از طریق گزش پشه آلوده صورت میگیرد، افزود: برنامه ملی حذف انتقال محلی این بیماری تا سال ۱۴۰۴، یکی از مهمترین برنامههای وزارت بهداشت است، چراکه افراد مبتلایی که از سایر کشورها به ایران سفر میکنند، به ویژه آنهایی که در دوره کمون هستند، قابل ردیابی یا شناسایی نیستند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی عنوان کرد: به طور کلی کشور ما جز مناطق اندمیک مالاریا محسوب نمیشود، در قاره آفریقا، جنوب شرقی آسیا و مدیترانه شرقی شایع است و موارد مالاریا در ایران بیشتر در صورت سفر افراد به این مناطق اندمیک و یا در موارد بسیار نادر انتقال بیماری از فرد آلودهای که شناسایی نشده باشد، در داخل کشور دیده میشود.
به گفته وی، در ایران آمار مالاریا از حدود پنج میلیون نفر در ۵۰ سال پیش، به کمتر از حدود ۹۶۰ نفر در سال ۱۳۹۷ کاهش پیدا کرده است.
هداوند، امکان سفر افراد به تمام کشورها و از سراسر جهان به ایران، حضور مبتلایان بدون علامت در کشور را زنگ خطر انتقال مالاریا دانست و افزود: انتقال بیماری در مناطقی مثل ایران که غیراندمیک است، از فرد بیمار صورت میگیرد.
وی ادامه داد: مالاریا پس از دوره کمون با علائمی شبیه به آنفلوانزا نظیر تب، لرز، بدن درد و سردرد خود را نشان میدهد. از همین رو توجه به سابقه سفر افراد به مناطق اندمیک در سال گذشته یا سابقه ابتلاء به این بیماری در گذشته اهمیت ویژهای دارد، چراکه در برخی گونههای مالاریا احتمال عود دوباره وجود دارد.
متخصص بیماریهای عفونی و گرمسیری در خصوص درمان این بیماری اظهار کرد: اگر مالاریا به موقع تشخیص داده شود، به طور کامل درمانپذیر است و داروهای در دسترس کارایی بالایی دارند. البته ردگیری بیمار پس از درمان نیز به کاهش مرگ و میر بر اثر ابتلاء به مالاریا کمک شایانی میکند.
هداوند تمامی افراد را در معرض ابتلاء به مالاریا اعلام کرد و افزود: در کشورهای اندمیک بیشترین مرگ و میر در کودکان زیر پنج سال گزارش میشود، چراکه افراد در سن بالاتر بیشتر در مواجه با گزش قرار میگیرند و بدن آنها ایمنی پیدا میکند یا در صورت ابتلاء به گونه خفیف آن دچار میشوند.
هداوند افراد بالای ۶۵ سال، زنان حامله یا افراد مبتلا به نارسایی کبدی و کلیوی را از دیگر گروههای آسیب پذیر ابتلاء به نوع شدید این بیماری دانست.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اهمیت پیشگیری از ابتلاء به این بیماری تصریح کرد: افرادی که قصد سفر به سایر کشورها را دارند، باید در جریان اپیدمی منطقه قرار گیرند، به ویژه کشورهایی آفریقایی یا برخی کشورهای آسیایی. همچنین پیش از سفر توصیههای پزشک عفونی را مدنظر داشته باشند و تا حد امکان در کشور مقصد کمتر در معرض هوای آزاد قرار گیرند یا از پمادهای دور کننده حشرات روی مناطقی از بدنشان که پوشیده نیست، استفاده کنند. از طرفی داروهایی هم وجود دارد که برای پیشگیری از ابتلاء از سوی پزشک تجویز میشوند.
منبع : خبرگزاری مهر
درمان بیماری ایدز در کشور رایگان است
کنگره بین المللی «سلامت در حوادث و بلایا» برگزار میشود
نخستین کلوز آپ از ستاره درحال مرگ در کهکشان همسایه ثبت شد
مهلت درخواست رشتههای تحصیلی در حوزههای استانی تمدید شد
این مُسکنها خطر خونریزی داخلی را افزایش میدهند
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید؛ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی
وزارت بهداشت طب سنتی و مکمل را به رسمیت میشناسد
باید هزینه سلامت را با سبک زندگی سالم پایین بیاوریم
حسگر محققان ایرانی محیط آبزیان را ایمن نگه میدارد
عامل مهم ابتلا به تب دنگی در جهان
هزینه درمان ۸۰۰ هزار مصدوم ترافیکی روی دست نظام سلامت!
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
مهاجرت ۲۵درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
اظهارات وزیر علوم درباره انتصابات و آمار دانشجویان اخراجی و تعلیقی
سه فاکتور خطر سکته مغزی/ آسانترین راهکار کاهش استرس و اضطراب
قدیانی: دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه برای کاهش شکایت کاربران بررسی شد
همکاری دانشگاههای شهیدبهشتی و شریف در حوزه هوش مصنوعی و رباتیک
مشکلات رزیدنتها بررسی و رفع خواهد شد
شرایط پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه شریف اعلام شد
ثبتنام دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه علم و صنعت تمدید شد
نوجوانان استرالیایی در آستانه محدودیت استفاده از شبکههای اجتماعی
ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان نیستم
افزایش ۲۰ درصدی مسمومیت با مونوکسید کربن در سال جاری
هر ایرانی صاحب شناسنامه سبک زندگی میشود
رشد تعداد مشترکین و ضریب نفوذ خدمات ارتباطی
آغاز ثبت نام وام شهریه دانشجویان از امروز
افزایش ۲۰ درصدی مسمومیت با مونوکسید کربن در سال جاری/ کاهش ۱۴ درصدی فوتیها
برخی داروهای دیابت می توانند آسم را مهار کنند