میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، شرکتهای دانشبنیان و خلاق با شناسایی چالشها و فرصتهای موجود در حوزه دام، طیور، آبزیان و حشرات اقدام به توسعه بازار این حوزه با تولید محصولات ایرانساخت کردند.
حوزههای فعالیت شرکتهای دانشبنیان و خلاق فعال در حوزهی دام، طیور، آبزیان و حشرات شامل توزیع و فروش، فرآوری، تحصیل و لجستیک، پرورش و تأمین نهادههای ورودی میشود.
توزیع و فروش مسائلی از قبیل عمدهفروشی، شرکتهای پخش، فروشندگان مستقل، هایپر مارکت و سوپرمارکت را در برمیگیرد. فرآوری شامل تبدیل و بستهبندی میشود، همچنین دستیابی به محصول، انبارداری و حملونقل از موضوعات مطرح در تحصیل و لجستیک است.
پرورش شامل دام، طیور، آبزیان، حشرات و موارد دیگر و موضوعات مطرح در تأمین نهادههای ورودی از قبیل خوراک دام، واکسن و دارو، تولید ماشینآلات کشاورزی، تولید تجهیزات آزمایشگاهی میشود.
آسیبپذیری بالای دام و محصولات دامی در برابر شرایط آب و هوایی نامساعد، از دست رفتن حجم زیادی از محصولات دامی و کاهش بهرهوری به علت عدم اطلاع از وضعیت و نیازهای هر محصول و عدم وجود نیروی کار مناسب در فعالیتهای مربوط به پرورش و دستیابی به محصولات دامی، طیور، آبزیان و زنبور از چالشها و فرصتهای کلیدی حوزه دام، طیور، آبزیان و حشرات محسوب میشود.
محدودیت منابع و زمین برای تأمین نیاز غذایی جمعیت رو به رشد و اثرات مخرب زیستمحیطی فعالیتهای گستردهی دامداری، افزایش حساسیت افراد جامعه روی کیفیت و تازگی مواد غذایی و تمایل آنها به مصرف مواد غذایی ارگانیک و تازه، وجود واسطههای متعدد و عدم دسترسی مستقیم به تأمینکنندگان، مصرفکنندگان اصلی و تحولات بازار، پیچیدگی مدیریت یکپارچه و کارآمد فعالیتهای دامداری از دیگر موارد مطرح است.
همچنین حوزه دام، طیور، آبزیان و حشرات با موضوعاتی از قبیل گران بودن بسیاری از تجهیزات نوین کشاورزی و بهصرفه نبودن تهیه آن برای دامداران خرد، بهرهوری پایین و عدم همگامی با پیشرفتهای فناورانه به دلیل پایین بودن سطح علمی دامداران در کشور و حفظ کیفیت محصولات لبنی، پروتئینی و ... با رعایت اصول بستهبندی و حملونقل روبهرو است.
شرکتهای دانشبنیان و خلاق میتوانند با ورود به این حوزهها و بهرهگیری از خلاقیت و نوآوری چالشهای موجود را رفع و از فرصت بهدرستی استفاده کنند. در حال حاضر تعداد شرکتهای دانشبنیان در حوزه کشاورزی، فناوری زیستی و صنایع غذایی به 312 رسیده است که تهران، البرز و اصفهان به ترتیب شهرهایی هستند بیشترین شرکتهای دانشبنیان فعال در این حوزه را دارند.
تاکنون شرکتهای دانشبنیان توانسته اند محصولات متنوع و خوبی تولید کنند، دستیابی به دانش فنی تولید برخی از فرآوردههای زیستی، طراحی و تولید نرمافزار جیره نویسی دام و طیور آبزیان و... از دستاوردهای شرکتهای دانش بنیان در این عرصه است.
روزبهروز به تعداد شرکتهای دانشبنیان به واسطه حمایتهای معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این حوزه اضافه میشود و این شرکتها با استفاده از فناوری بهروز میتوانند به رشد این صنعت در کشور کمک کنند.
منبع : خبرگزاری مهر
شاخصهای بهداشت آب کدام شهرها مناسب نیست؟
متا سال آینده برای خرید اینستاگرام و واتس اپ به دادگاه می رود
زمان برگزاری هفدهمین دوره المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی اعلام شد
دو بیماری که سلامت زنان را تهدید میکند
خطر ایجاد کارخانه تولید مقاله با هوش مصنوعی!
مدارک دکتری و پزشکی دانشگاههای آذربایجان فاقد اعتبار است
واکنش «زاکانی» به چادرخوابی همراهان بیمار
وضعیت شیوع آبله میمون در ایران و جهان + علائم بیماری
۵ سال زندان در انتظار رییس سامسونگ
استعدادهای برتر جامعهالزهرا(س) شناسایی میشوند
پیامکهای پذیرش خارج از کنکور دانشگاه علوم پزشکی ایران کلاهبرداری است
تناسب اندام میتواند به پیشگیری از زوال عقل کمک کند
آغوش باز معاونت علمی برای استفاده از ظرفیتهای علوم انسانی در «حکمرانی فناورانه»
درد مزمن مفاصل روی عملکرد مغز اثر میگذارد
همایش ملی دستاوردهای علمی فرش ایران برگزار خواهد شد
فراخوان جذب هیئت علمی در دانشگاههای علوم پزشکی بهمن ماه اعلام میشود
هوش مصنوعی از انجام پژوهشهای تکراری جلوگیری میکند
ساخت اولین دستیار صوتی آفلاین اندروید توسط متخصصان ایرانی
پیشگویی چت جی پی تی از آینده پژوهش و استنادات علمی
رفع نیاز آزمایشگاههای آنالیز مواد شیمیایی با دستگاه ایران ساخت
انتصابات جدید در شرکت ارتباطات زیرساخت
سمپوزیوم بینالمللی تازههای نقشهبرداری مغز ایران برگزار میشود
نتایج جذب استعدادهای برتر در دستگاهها بزودی اعلام میشود
ابقای رئیس دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران
ایلان ماسک: هوش مصنوعی از پزشکان و وکلا جلو می زند
روبات مغناطیسی پیچ و مهره باز می کند
تبدیل پسماندهای زغالسنگ به گرافن با بازده بالا
هوش مصنوعی از انرژی اتمی قدرتمندتر است
قدردانی نماینده حزب الله لبنان از جراحان ایرانی
ظرفیت بیهوشی و اطفال خالی مانده است