میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از وبسایت رسمی دانشگاه استنفورد، آزمایشگاه "دانشگاه استنفورد"، یک آزمایش خانگی برای شناسایی بیماران مبتلا به "کووید-19"(COVID-19) ابداع کرده است که میتواند به شناسایی سریع افراد مبتلا کمک کند و به پیشگیری از گسترش کروناویروس منجر شود.
این آزمایش در حال حاضر در "مرکز سلامت استنفورد"(SHC) و "بیمارستان کودکان لوسیل پاکارد استنفورد"(LPCH) به کار میرود و بیمارانی که مشکوک به ابتلا به کروناویروس هستند را مورد بررسی قرار میدهد.
با آزمایشهای در دسترس کنونی هنوز نمیتوان فهمید که هر فرد پیش از مثبت بودن نتیجه آزمایش، چه مدت به کروناویروس مبتلا بوده و یا اینکه میتوان شخص مبتلا را پیش از ظاهر شدن نشانهها، با این گونه آزمایشها شناسایی کرد یا خیر.
متخصصان سلامت عمومی نشان دادهاند که بهبود شناسایی و قرنطینه افراد مبتلا، نقش مهمی در محدود کردن گسترش کروناویروس دارد. دلیل گسترش کنونی کروناویروس این است که بسیاری از افراد مبتلا، شناسایی نمیشوند اما میتوان با شناسایی به موقع، آمار مبتلایان را کاهش داد.
دکتر "بنجامین پینسکی"(Benjamin Pinsky)، ویروسشناس و استادیار آسیبشناسی و بیماریهای عفونی دانشگاه استنفورد و گروهش، آزمایشهای مربوط به کروناویروس را از اواخر ژانویه آغاز کردهاند و باور دارند که آزمایش آنها میتواند ابزار بالینی مفیدی برای بررسی کروناویروس باشد.
پینسکی در این باره گفت: این آزمایش توانست وجود کروناویروس را در بیماران مبتلا و همچنین وجود ویروسهای معمولی از جمله آنفلوآنزا را با موفقیت نشان دهد.
نحوه عملکرد این آزمایش
آزمایش دانشگاه استنفورد که از روشی موسوم به "RT-PCR" استفاده میکند، میتواند وجود آرانای ویروس را در سواب بینی افراد مبتلا تشخیص دهد.
در این روش، رشتههای کوتاهی از DNA که "پرایمر"(Primer) نام دارند و به توالییابی کروناویروس کمک میکنند، مورد استفاده قرار میگیرند. سپس آنزیمی موسوم به "آنزیم رونوشت بردار معکوس"(Reverse transcriptase)، آرانای ویروس را به DNA مکمل تبدیل میکند و با ادامه این واکنش، آنزیمی موسوم به "پلیمراز"(Polymerase) مورد استفاده قرار میگیرد تا میلیاردها کپی از DNA تولید کند که با مولکولهای موسوم به "پروب"(probe) قابل شناسایی هستند.
پینسکی و همکارانش، سالها از پرایمرها و پروبهایی که در آزمایشگاهی در آلمان ابداع شده بودند، استفاده کردند تا ویروسهای "سارس" (SARS) و "مرس" (MERS) را مورد بررسی قرار دهند. سپس از این ابزارهای تشخیصی برای ارائه دستورالعملهای آزمایش در آمریکا استفاده کردند.
آزمایش پژوهشگران استنفورد برای بررسی وجود آرانای ویروس، ابتدا یک لایه پروتئینی موسوم به "پوشش ویروسی"(Viral envelope) را رمزگذاری میکند که پیرامون ویروس را در بر میگیرد و نقش مهمی در چرخه زندگی ویروس دارد. سپس با بررسی رمزگذاری پروتئینی موسوم به "پلیمراز آرانای وابسته به آرانای"(RdRP)، نتایج مثبت را تایید میکند.
در دسترس بودن آزمایشهایی که توالی آرانای را در ویروسهای متفاوت مورد بررسی قرار میدهند، میتواند روش مهمی برای تایید نتایج آزمایشگاه باشد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
مرگ و میر الکلیهای آمریکایی در ۲۰ سال دو برابر شد
چین موتور مخصوص تسلیحات مافوق صوت را آزمایش کرد
«اقتصاد دانشبنیان» محور همکاریهای مشترک ایران و ونزوئلا
قابلیت بیرون کشیدن متن از عکس مایکروسافت حذف شد
رونق تولید تبلتهای بریل با ۴ سال حضور در نمایشگاه ایران ساخت
ثبتنام قطعی نمایشگاه ایران هلث ۱۴۰۴ از ۱۷ آذر آغاز میشود
تلاش برای افزایش بودجههای پژوهشی با همکاری مجلس
صادرات فریزرهای آزمایشگاهی و تجهیزات برودتی ایرانی به ۶ کشور
ابررایانه ارتش چین در آزمون محاسبات هوش مصنوعی اول شد
حوزویان برای ترویج فرهنگ بسیج از هیچ اقدامی کوتاهی نکنند
تمجید آیتالله حسینیبوشهری از رویکرد تحولی جامعهالزهرا (س)
فرصت شرکت در تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری تخصصی دندانپزشکی تمدید شد
جزئیات برنامههای هفته پژوهش دانشگاه آزاد اسلامی اعلام شد
مواد اولیه دارویی چه مقدار ارز دریافت کرده است
خیز دانشبنیانها برای تصاحب ۲ درصد از مالیات تحقیق و توسعه
معاون تحقیقات: تلاش برای افزایش بودجههای پژوهشی با همکاری مجلس
برگزاری ماراتون برنامهنویسی تلفن همراه در دانشگاه شریف
خیز دانشبنیانها برای تصاحب دو درصد از مالیات تحقیق و توسعه
مدیر ارشد تیک تاک با ایلان ماسک دوست شد!
پیشنهاد تأسیس پردیس خودگردان دانشگاه تربیت مدرس در اقلیم کردستان
بیمه سلامت کدام خدمات ناباروری را پوشش میدهد
کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا دست از سر ماسک بر نمیدارد
همیار دانشجویی راهی برای توسعه فردی و حرفهای دانشجویان
در این مراکز مشاوره با تعرفه کمتر خدمت بگیرید
دنیا با «مقاومت میکروبی» دچار چالش خواهد شد
ملی شدن سازمان سنجش لغو شد/ انتخاب رئیس سازمان در انتظار استعلام
زنان باردار لاک ناخن، آرایش و رنگ مو را کنار بگذارند
ماجرای افشای اطلاعات محرمانه بیماران HIV در آزمایشگاههای خصوصی
همه چیز درباره تب دنگی؛ ۷۱۹ مبتلا شناسایی شدند
مقاومت میکروبی قاتل جان ۵ میلیون نفر در جهان