میرنیوز
محمدسعید سیف در گفتگو با خبرنگار مهر درباره همکاری دانشگاهها با وزارت نفت گفت: از چند سال قبل بحث همکاری دانشگاهها و پژوهشکدهها با وزارت نفت وارد مرحله جدید شد به این ترتیب که چون موضوعات نفت و گاز کشور و بطور کلی صنایع نفت و گاز، مسائل اساسی و بلندمدتی است، تلاش شد تا طرحهای بلندمدتی با دانشگاهها تنظیم شود.
وی افزود: خوشبختانه وزارت نفت در حوزههای مختلف بالا دستی، پایین دستی و پخش و پالایش و پتروشیمی، کارهای مختلفی در قالب طرحهای کلان بلند مدت با دانشگاههای مختلف و بزرگ کشور در تهران و شهرستانها منعقد کرد و هدف این بود که بتوانیم کار را توسعه دهیم و دانشگاهها را در جهت اولویتها و نیازهای اساسی با وزارت نفت، همراه کنیم.
وی با بیان اینکه خوشبختانه همگرایی خوبی در این رابطه آغاز شده و دانشگاهها سعی دارند بر اساس مامورتهایی که به آنها داده شده کار را پیش ببرند، ادامه داد: این اولین بار است که کارهایی در این ابعاد در دانشگاهها انجام میشود. پیش از این پروژهها بیشتر بر اساس یک استاد یا یک متخصص و تعهدات و تخصص آن فرد منعقد میشد، ولی در طرحهای کلان کنونی، سعی شده است که توان دانشگاه بصورت گسترده درتخصص های متعدد و نه فقط محدود به نفت، بلکه تخصصهای دیگری همچون برق، مکانیک، کامپیوتر، مهندسی صنایع، مدیریت و غیره همراه شود و دانشگاهها بتوانند بصورت همه جانبه روی موضوعات مورد علاقه وزارت نفت کار کنند.
سیف افزود: طبیعتاً این طرحها از آنجا که نخستین بار است اجرا میشود با کندی پیش رفته است با این وجود اما خوشبختانه این ساختار در دانشگاهها جا افتاده و تقریباً بصورت محوری روی این موضوعات کار میشود.
وی با اشاره به اینکه با تغییر تحولات دولت جدید، وقفهای در موضوعات حاصل شد، گفت: از این فرصت استفاده کردیم تا طرحها مورد بازنگری و آسیب شناسی قرار بگیرد. به این ترتیب که تلاش کردیم طرحها به سمتی برود که حتماً دستاورد ویژه و قابل استفاده داشته باشد و بتواند بصورت مشخص به وزارت نفت در توسعه میادین و بهره برداری از منابع نفت و گاز کمک کند تا انشالله شاهد تسریع و افزایش کیفیت باشیم.
سیف اظهار داشت: خوشبختانه معاونت پژوهشی و فناوری وزارت نفت در این زمینه همکاری لازم را داشته و وزیر نفت نیز تاکید دارد که این موضوع بخوبی پیش برود و زیربنایی باشد برای همکاریهای گسترده دو وزارتخانه.
وی تعداد طرحها را حدود ۴۰ طرح برشمرد و گفت: از این میان تعدادی طرحهای بالادستی است؛ یعنی روی فناوریها و مسائل مربوط به اکتشاف و بهره برداری میادین و افزایش ضریب برداشت تمرکز دارد.
سیف ادامه داد: طبیعتاً تکنولوژیهای مختلفی در این زمینه وجود دار و دانشگاهها در این بخش کمک میکنند تا با بومی سازی این فناوریها و بهره برداری در میادین نفتی کشور، وزارت نفت و در مجموع کل کشور، درآمدش از این منابع بیشتر شود.
وی افزود: برخی طرحهای هم اصطلاحاً طرحهای پایین دستی هستند که فناوریهای مرتبط با پالایش و پخش، تولید محصولات، پتروشیمی و موارد مشابه را شامل میشود. این طرج ها نیز به نوبه خود بسیار ارزشمند هستند و اجرای آنها میتواند کشور را از واردات تکنولوژیهای خارجی و یا وابسته بودن به تجهیزات و امکانات خارجی، بی نیاز کند.
سیف با بیان اینکه همه این طرحها، در واقع مأموریتهای استراتژیک و مهمی به شمار میروند، اظهار داشت: طبیعتاً ما علاقمند هستیم که دانشگاهها بتوانند همه امکانات خود؛ از جمله اساتید، دانشجویان ارشد و دکتری، پایان نامهها و آزمایشگاههای تخصصی را هم راستا کنند و با استفاده از آنها نیازهای وزارت نفت محقق شود.
سیف گفت: قرار است تا پایان تابستان بازنگری طرحها به انجام برسد و بر اساس نیازهای جدید و شرایط وزارت نفت، قراردادها بروز شود. در این راستا قرار شد وزارت نفت کمیته مشترکی را با وزارت علوم تشکیل دهد و خود دانشگاهها هم مسائل و مشکلات را بررسی کنند و دستاورهایی را که داشته اند ارائه دهند تا با یک جمع بندی اساسی، مشخص شود که چه مأموریتی به کدام دانشگاه سپرده شود.
منبع : خبرگزاری مهر
سامانه جدید وزارت علوم برای پاسخگویی به شکایات طراحی و راهاندازی شد
بیشترین درخواست «پیشینه پژوهش» از سوی کاربران دانشگاه آزاد
معرفی برگزیدگان ریسرچپیچ و اینوتکسپیچ تهران
دستور وزیر علوم برای تامین امنیت خوابگاهها با مشارکت بخش خصوصی
منابع مالی برای رسیدن به رتبه علمی ۱۴ پرداخت نشد
دستور وزیر علوم برای تامین امنیت خوابگاهها
کمبود ۴۵۰ قلم دارو در کشور
ادغام صدا و تصویر در یک دستگاه و پایان عصر اسپیکرها
بازدید وزیر علوم از خوابگاهها و فضای پیرامون دانشگاه صنعتی شریف
سامانه جدید وزرت علوم برای پاسخگویی به شکایات طراحی و راهاندازی شد
اعطای تسهیلات تا سقف ۱۵ میلیارد تومان به برگزیدگان «جایزه ملی نکست»
وزیر علوم: رئیس اتحادیه کانون های وکلا، وکالت اولیای دم را بر عهده میگیرد
راه اندازی اتاق فکر تخصصی در زمینه کاهش آسیبهای اعتیاد
راهکار کنترل حالت تهوع در بارداری
چت بات هوش مصنوعی ایلان ماسک رونمایی می شود
معرفی تجهیزات پزشکی ایرانساخت در نمایشگاه چین
آنچه مردان باید از پروستات بدانند
رشد چشمگیر روشهای نوین درمان سرطان در ایران
جذب امریه سربازی در وزارت ارتباطات برای اعزام ۱۴۰۴
تعامل حوزههای علمیه قم و نجف تقویت میشود
پیگیری دانشگاه تربیت مدرس در خصوص ارتقای امنیت فضای اطراف دانشگاه
نشست تخصصی تجارت فناوری ۹ اسفند برگزار میشود
بستههای حمایتی معاونت علمی برای رشد اقتصاد هوش مصنوعی
پارچه درخشانی که نور و صدا تولید میکند!
رقیب «دیپ ریسرچ» اوپن ای آی و گوگل ارائه شد
تشکیل جلسه فوقالعاده کمیسیون آموزش مجلس برای بررسی موضوع قتل دانشجوی دانشگاه تهران
کارت ورود به جلسه آزمون کارشناسیارشد سال ۱۴۰۴ منتشر شد
در حادثه دانشگاه تهران برخی موضوع اجتماعی را به مسائل سیاسی ربط دادند
تاکید وزیر علوم بر حفظ رویکرد غیرسیاسی شورای صنفی دانشجویان در پیگیری مطالبات
کشورهایی که در معرض برخورد سیارکی قرار دارند