میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر، دکتر علی بیت اللهی امروز در جشنواره «نانو و رسانه» که در محل صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد گفت: بخشی از موفقیتهای ستاد توسعه فناوری نانو، ناشی از تلاشهای محققان و دانشجویان و اساتید دانشگاهی است. البته این امر بدون همکاری رسانهها ، امکان پذیر نبوده است.
وی با بیان اینکه لازم است که در این مسیر مردم را به این باور «ما میتوانیم» برسانیم، عنوان کرد: طی ۲۰ سال گذشته تعداد کمی از اساتید دانشگاهها قادر بودند تعریف جامعی از فناوری نانو ارائه دهند ولی امروز، ایران به عنوان یکی از کشورهای پیشرو و مطرح در حوزه نانو به شمار می رود.
بیت اللهی با بیان اینکه در حال حاضر بیش از یک هزار و صد محصول نانوی ایرانی در بازارهای داخلی و خارجی عرضه شده اند، گفت: علاوه بر این افتخار، ایران توانسته با محوریت ستاد توسعه فناوری نانو، ۱۰ استاندارد بین المللی را در کمیته ایزو به تصویب برساند؛ اکنون بیش از ۱۶۰ کشور از این استانداردها در تولیدات محصولاتشان بهره می برند.تدوین این استانداردها توسط کارشناسان ایرانی طراحی شده است.
مشاور ارشد ستاد توسعه نانو در حوزه استاندارد سازی فناوری نانو ادامه داد: تشکیل شبکه «شبکههای فناوریهای پایدار اتحادیه اروپا» یکی از برنامه هایی است که از ۴ سال گذشته ارائه شده و قرار است با مشارکت ۴۰ کشور دنیا در کمیسیون اتحادیه اروپا به تصویب برسد. ایجاد این شبکه با مدیریت ایران پیگیری میشود و این امر نشان از جایگاه ایران دارد.
بیت اللهی گفت: ما تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله داریم و همچنان کاستیها و نابلدیهایی داریم و نیاز است تا جریان مهاجرت در کشور را معکوس کنیم و این چالشها قطعا مرتفع خواهد شد.
وی با بیان اینکه انقلاب اسلامی باعث شد بیدار شویم و از ظرفیتها بهره ببریم، افزود: لازم است که در این شرایط دشوار تحریم ها، جریان مهاجرت تغییر کند و معکوس شود.
مشاور ارشد ستاد توسعه نانو در حوزه استاندارد سازی فناوری نانو ادامه داد: ما در توسعه نانو و فناوریهای پیشرفته نگاه بخشی نداشتیم و به صورت کلی به زنجیره ارزشی فناوری ها توجه داشته ایم.
وی با اشاره به استفاده از فناوری نانو در بخش دانش آموزی عنوان کرد: در حوزه دانش آموزی نیز دانش آموزان در پژوهش سراها تحقیقاتی را اجرایی کردند که محققان خارجی از این دستاوردها حیرت می کنند. ما توانسته ایم در ستاد نانو همه ظرفیتها را مد نظر قرار دهیم.
مشاور ارشد ستاد توسعه نانو در حوزه استاندارد سازی فناوری نانو گفت: ستاد توسعه فناوری نانو چندسالی می شود که شبکه آزمایشگاهی را راه اندازی کرده و اکنون به مرحله ای رسیده که بیش از هزار و ۲۰۰ عضو دارد؛ ایجاد این شبکه آزمایشگاهی در این دوره تحریم ها به خوبی نشان دهنده ظرفیتهای بالای کشور است.
وی افزود: شبکه آزمایشگاهی فناوری راهبردی اکنون نه تنها در حوزه نانو بلکه در حوزه های دیگری نیز، نیاز محققان را برطرف می کند.
بیت اللهی با بیان اینکه یکی از خدمات ستاد توسعه فناوری نانو ارایه خدمات گام به گام به محققان است، گفت: ستاد توسعه فناوری نانو در کریدور خدمات فناوری از زمان اجرای پژوهش تا مراحل پایانی طرح و تجاری سازی، محققان را همراهی می کند تا دستاوردهایی داشته باشیم که دنیا ما را به رسمیت بشناسد.
وی افزود: ایران دارای ظرفیتهای خوبی در حوزه نانو و سایر فناوری هاست امیدواریم که با کمک رسانه ها همه بخش های فناوری همچون بایو، موشکی و ... به پیشرفت برسند.
در ادامه دکتر علی وحدت رئیس هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی در این مراسم عنوان کرد: حوزه نانو جز اولین بخشهای تحقیقاتی کشور است که با سازوکاری مشخص توانسته در حوزه صنعت از امکانات علمی کشور بهره مند شود.
وحدت با بیان اینکه عملکرد این ستاد می تواند الگویی برای توسعه سایر حوزههای فناوری باشد، گفت: آن روشی که در ستاد نانو از ۱۰-۱۵ سال گذشته استفاده شده حاصل برنامه ریزی هایی بوده است.
وی افزود: در این میان نقش رسانهها از دو جنبه معرفی دستاوردها و ایجاد حس خودباوری و مشوقی برای فعالان عرصههای فناوری مهم است.
منبع : خبرگزاری مهر
نیروهای پلیس راهور سفیر اهدای عضو شدند
حضور ۱۸ شرکت دانشبنیان در نمایشگاه صنعت بازی رایانهای روسیه
پیش بینی اکونومیست از سال ۲۰۲۵؛ شکوفایی فناوریهای پاک به رهبری چین
«صندوق بیمه ویژه» برای اجرای مطمئنتر پروژههای صنعتی راه اندازی شد
فیلترینگ در چه شرایطی موجه و مطلوب است/ پالایش هوشمند در اینستاگرام
پوشش ضد رادار چین هواپیماها و تجهیزات نظامی را نامرئی میکند
۶۴۵ میلیارد تومان وام ودیعه مسکن به دانشجویان پرداخت شد
پوشش ضد رادار چین هواپیماها و تجیهزات نظامی را نامرئی میکند
مراکز علمی کاربردی ملزم به ارائه قیمت تمام شده آموزش شدند
مهلت شرکت در تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی تا ۱۰ آذر تمدید شد
پرهیز از تبعیض میان تشکلهای دانشجویی در آستانه ۱۶ آذر
مهلت اجرای تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی تا ۱۰ آذر تمدید شد
دوره آموزشی «کاربردهای هوش مصنوعی در علوم پزشکی» ویژه دانشجویان آغاز به کار کرد
حضور بیش از ۲۰ هزار نفر از ۷۰ کشور جهان در مسابقات «برنامهسازی رایان»
دلایل پایین بودن نرخ اتصال فیبرنوری در ایران
افتخارآفرینی تیم دانشگاه تهران در المپیاد جهانی معماری منظر
برگزیدگان همایش کتاب سال بانوان معرفی شدند
هوش مصنوعی آهنگساز می شود
دوره آموزشی «کاربردهای هوش مصنوعی درعلوم پزشکی» ویژه دانشجویان آغاز به کار کرد
دولت چهاردهم اهتمامی به اجرای قانون جوانی جمعیت ندارد
استفاده از هوش مصنوعی در دندان پزشکی
حضور سرزده پزشکیان در وزارت بهداشت
اندونزی پیشنهاد سرمایه گذاری اپل در این کشور را رد کرد
امکان تغییر محل آزمون دانشجویان پیامنور فراهم شد
برنامه وزارت علوم برای حل مسکن دانشگاهیان و خوابگاه متاهلی
پرهیز از تمایز میان تشکلهای دانشجویی در آستانه ۱۶ آذر
تقلید از سیستم بینایی انسان برای ارتقای عملکرد حسگرها
امضای نخستین قرارداد الکترونیکی صندوق نوآوری با یک شرکت دانشبنیان
آخرین تغییرات در شورای عالی حوزههای علمیه
زنجیره تولید و تامین دارو گرفتار کمبود نقدینگی است