میرنیوز
دکتر سیاوش ملکیفر در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه حجم تولید محصولات شمار قابل توجهی از شرکتهای دانشبنیان مازاد بر نیازهای بازار ایران است، گفت: حتی اگر این شرکتهای دانش بنیان بخش اعظم بازار کشور را به دست آورند به میزان مناسبی از فروش نخواهند رسید. بنابراین برای این نوع شرکتها ضرورت صادرات هر روز بیش از دیروز اهمیت مییابد.
ملکیفر در ادامه با بیان اینکه بینالمللی شدن و دستیابی به بازارهای جهانی سازوکارهای متفاوتی را میطلبد، اظهار کرد: صادرات در شکل متعارف آن، یکی از سازوکارهای بینالمللی شدن است. برای مثال یک سازوکار که کشورهای همسایه ما در منطقه نیز در حال استفاده از آن هستند، سرمایهگذاری مشترک یا احداث خطوط مونتاژ محصولات ایرانی در این کشورها است.
وی ادامه داد: همسایگان ایران همچون خود ما ترجیح میدهند به جای اینکه یک محصول صنعتی را به صورت کالای مصرفی و آماده از کشور دیگری بخرند، آن را در داخل کشور خود تولید کنند تا بخشی از ارزش افزوده اقتصادی و اشتغال ناشی از تولید آن نصیب خودشان شود.
معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به اینکه بینالمللی شدن بهطور کلی و چه صادراتیشدن به طور خاص، الزامات متعددی دارد، تصریح کرد: شرکتهایی که قصد دارند وارد بازارهای خارجی شوند، باید ابتدا شناخت نسبتاً خوبی از بازار یا بازارهای هدف خود به دست آورند؛ مشتریان خود را شناسایی کنند؛ محتوای تبلیغاتی مناسب از کاتالوگ گرفته تا وبسایت دوزبانه را تهیه کنند و با فضای سیاسی - اقتصادی و ملاحظات حقوقی کشور هدف آشنا شوند که نهایتاً از هر طریق ممکن با مشتریان بالقوه خود مذاکره کنند.
وی با اشاره به اینکه صندوق نوآوری و شکوفایی نیز پس از مطالعه و بررسیهای مختلف، چندین برنامه را در راستای ورود شرکتهای دانشبنیان به عرصه تجارت بینالملل پیادهسازی کرده است، گفت: صندوق نوآوری خدمات مختلفی را برای کمک به بینالمللیشدن شرکتهای دانشبنیان با همکاری نهادهای ذیربط و بالاخص وزارت امور خارجه، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سازمان توسعه تجارت و اتاق بازرگانی تدارک دیده است.
به گفته ملکیفر، یکی از این برنامهها، پذیرش هیأتهای تجاری و فناوری از کشورهای مختلف است که بهطور منظم و مداوم در صندوق نوآوری و شکوفایی اتفاق میافتد. این برنامه تحت عنوان یکشنبههای صادراتی زمینه میزبانی از مشتریان خارجی بالقوه شرکتهای دانشبنیان کشور را فراهم میسازد.
معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی ادامه داد: در این برنامه صندوق نوآوری با پرداخت بخشی از هزینههای پذیرش هیأت تجاری خارجی بهصورت بلاعوض، کمک میکند تا اعضای این هیأت به کشور ما بیایند و از نزدیک با توانمندیها، دستاوردها و ظرفیتهای شرکتهای دانشبنیان آشنا شوند و با آنها مذاکره کنند. گرچه امکان اعزام نمایندگان شرکتهای دانشبنیان در قالب هیأتهای تجاری به بازارهای هدف خارجی نیز وجود دارد.
مذاکره شرکتهای دانشبنیان با هیأتهای تجاری ۳۵ کشور دنیا
ملکیفر در ادامه با ارائه آماری درباره برپایی سلسله رویدادهای «یکشنبههای صادراتی» در صندوق نوآوری و شکوفایی، گفت: صندوق نوآوری از سال ۹۷ پذیرش هیأتهای تجاری را کلید زده و تا امروز نزدیک به ۳۵ هیأت تجاری از کشورهای مختلف به صندوق نوآوری آمده و با شرکتهای دانشبنیان به صورت رودررو مذاکره کرده و محصولات و تواناییهای آنان را دیدهاند. بسیاری از شرکتهای دانشبنیان توانستهاند در همین ملاقاتها و مذاکرات، به قراردادهای صادراتی نیز دست یابند.
وی همچنین گفت: در رویداد «یکشنبههای صادراتی»، معمولاً سفیر یا رایزن اقتصادی کشورمان در کشور هدف و نیز سفیر کشور مقابل در ایران نیز حضور دارند. اعضای اتاق بازرگانی مشترک دو کشور و چندین نفر از بازرگانان و فعالان اقتصادی ایران در کشور هدف نیز حضور دارند. این رویداد امکان صادرات بدون ویزا را برای شرکتهای دانشبنیان کشور فراهم آورده است.
منبع : خبرگزاری مهر
افسردگی از شایعترین اختلالات روانپزشکی است
نشست مسئولان حوزههای بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد برگزار شد
انتصاب مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در امور فرهنگی
درمان بیماری ایدز در کشور رایگان است
کنگره بین المللی «سلامت در حوادث و بلایا» برگزار میشود
نخستین کلوز آپ از ستاره درحال مرگ در کهکشان همسایه ثبت شد
مهلت درخواست رشتههای تحصیلی در حوزههای استانی تمدید شد
این مُسکنها خطر خونریزی داخلی را افزایش میدهند
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید؛ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی
وزارت بهداشت طب سنتی و مکمل را به رسمیت میشناسد
باید هزینه سلامت را با سبک زندگی سالم پایین بیاوریم
حسگر محققان ایرانی محیط آبزیان را ایمن نگه میدارد
عامل مهم ابتلا به تب دنگی در جهان
هزینه درمان ۸۰۰ هزار مصدوم ترافیکی روی دست نظام سلامت!
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
مهاجرت ۲۵درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
اظهارات وزیر علوم درباره انتصابات و آمار دانشجویان اخراجی و تعلیقی
سه فاکتور خطر سکته مغزی/ آسانترین راهکار کاهش استرس و اضطراب
قدیانی: دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه برای کاهش شکایت کاربران بررسی شد
همکاری دانشگاههای شهیدبهشتی و شریف در حوزه هوش مصنوعی و رباتیک
مشکلات رزیدنتها بررسی و رفع خواهد شد
شرایط پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه شریف اعلام شد
ثبتنام دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه علم و صنعت تمدید شد
نوجوانان استرالیایی در آستانه محدودیت استفاده از شبکههای اجتماعی
ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان نیستم
افزایش ۲۰ درصدی مسمومیت با مونوکسید کربن در سال جاری
هر ایرانی صاحب شناسنامه سبک زندگی میشود
رشد تعداد مشترکین و ضریب نفوذ خدمات ارتباطی