میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از نیوساینتیست، کاهویی که در فضا رشد میکند، میتواند به اندازه کاهوی زمینی، مغذی باشد و این نشان میدهد که شاید فضانوردان روزی بتوانند غذای خود را تولید کنند.
"جیوایا ماسا"(Gioia Massa) و همکارانش در "مرکز فضایی کندی"(KSC) ناسا، سه دسته کاهو را که بین سالهای ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۶ در ایستگاه فضایی بینالمللی پرورش یافته بودند، مورد بررسی قرار دادند.
پژوهشگران، این کاهوهای فضایی را با کاهوهایی مقایسه کردند که روی زمین و در شرایطی مشابه ایستگاه فضایی بینالمللی رشد کرده بودند و میزان رطوبت، تراکم دیاکسید کربن و دمای آنها کنترل شده بود.
آنها با کشت باکتری که روی کاهو وجود داشت و بررسی توالی DNA آن دریافتند که کاهوهای فضایی، ریزارگانیسمهای بیشتری نسبت به کاهوهای زمینی در بر دارند. ماسا گفت: ما انتظار چنینی نتیجهای را داشتیم زیرا فضانوردان، باکتریهایی را دارند و در فضا نیز قطعا ریزارگانیسمهایی زندگی میکنند.
این بررسی نشان داد که سطح مواد مغذی میان دو نوع کاهو، شباهت بسیاری دارد.
ماسا ادامه داد: این نتایج تاحدودی غافلگیرکننده بود زیرا ما فکر میکردیم که شاید سطح مواد مغذی در گیاهان فضایی، متفاوت باشد. فضانوردان، طعم کاهوی فضایی را دوست داشتند و آن را همراه با تاکو و چیزبرگر مصرف کردند.
ماسا افزود: پژوهشگران اکنون دانههای دیگری از جمله کلمبرگ و کلم را نیز برای پرورش به فضا فرستادهاند. من باور دارم که گیاهان برای رژیم غذایی فضانوردان در آینده بسیار مهم خواهند بود و ما قصد داریم آنها را کاملا مستقل از زمین پرورش دهیم.
پیش از این که گیاهان به منبع غذایی پایداری برای فضانوردان تبدیل شوند، باید چالشهای بسیاری مانند کمبود نور، جاذبه متفاوت و سطح تابش در فضا را برطرف کرد.
این پژوهش، در مجله "Frontiers" به چاپ رسید.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
اعضای شورای راهبری هوش مصنوعی معرفی شدند/ایجاد زیر ساخت هوش مصنوعی در دستور کار ۱۰ نهاد
آتشسوزی جنگلی موجب رشد حیات دریایی میشود!
استرس کاری ریسک بیماری قلبی را در مردان افزایش می دهد
۲.۵ میلیون ایرانی در اهدای خون مشارکت دارند
چین در شرق تهران بیمارستان هوشمند احداث می کند
راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور
وزارت بهداشت برای اولین بار سرایدار استخدام میکند
زمان اخذ رأی در انتخابات نظام پرستاری افزایش یافت
هوای آلوده و افزایش ریسک سرطان سینه/ درمان سوءهاضمه با زردچوبه
بیماری هزارچهره را جدی بگیریم/ عوارض بیماری سلیاک
اهمیت تولید محصولات غذایی فاقد گلوتن برای بیماران سلیاک
نشست چالشهای زنجیره تأمین دارو در ایران برگزار میشود
چگونه از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری کنیم
خرید اعتباری محصولات پتروشیمی به نفع صنعت دارو است
چه کسانی پرونده الکترونیک سلامت دارند
بررسی راهکارهای ورود ایران به بازار دارویی اوراسیا
جامعه پزشکی باید تخصص را همراه تعهد حرفهای داشته باشد
هفته دفاع مقدس فرصتی برای انتقال مفاهیم بهداری رزمی
نشست چالش های قیمت گذاری دارو برگزار میشود
دانش آموز بدون صبحانه مدرسه نرود/ میان وعدههای سالم
وزیر بهداشت زنگ دبیرستان شهید آوینی را نواخت
۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان استخدام می شوند
بازدید سرزده عین اللهی از بیمارستان شفا یحیاییان
۲۲ بیمار کرونایی در یک هفته گذشته فوت شدند
داروی ایرانی از طریق صادرات به دنیا معرفی میشود
ایران دارای قویترین نظام سلامت در منطقه است
ادعای دخالت وزارت بهداشت در انتخابات نظام پرستاری رد شد
اورژانس تهران در هفته گذشته ۲۰ هزار مأموریت انجام داد
جهان امروز با کمبود آب و غذای سالم مواجه است
تایید موفقیت نخستین واکسن ایرانی کرونا