میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر، سیامک سمیعی افزود: مدیریت هزینه تمام شده خدمات آزمایشگاهی اولویت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و تجمیع منابع و ایجاد شبکههای آزمایشگاهی پزشکی مهمترین راهبرد آن است.
وی که در اجلاس معاونان درمان دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور سخن میگفت، ادامه داد: شبکههای آزمایشگاهی پزشکی مجموعهای متشکل از آزمایشگاههای مراکز درمانی، بهداشتی، پژوهشی و آموزشی هستند که از دسترسی عادلانه و منطقی به خدمات آزمایشگاهی با کیفیت، معتبر، بهنگام و اقتصادی و سایر فعالیتهای آزمایشگاهی مورد نیاز نظام سلامت، در هر جا و هر زمان که لازم باشند، اطمینان میدهد.
سمیعی اظهار کرد: علاوه بر تجمیع منابع و ایجاد شبکههای آزمایشگاهی در بخش دولتی و خصوصی، مدیریت بهره برداری از خدمات آزمایشگاهی برای کاهش تجویز خدمات غیرضروری، اصلاح نظام تعرفه گذاری خدمات تشخیصی آزمایشگاه پزشکی، خرید راهبردی خدمات و زنجیره تأمین، سطح بندی تخصصی خدمات در آزمایشگاههای پزشکی و کنترل بازار وسایل تشخیص آزمایشگاه پزشکی در ارتقای مدیریت هزینههای سلامت مؤثر مؤثر هستند.
افزایش روزانه آزمایش کووید ۱۹ از ۲۵ به ۵۰ هزار
رئیس آزمایشگاه مرجع سلامت یادآور شد: با بهبود زیرساخت های تشخیصی، ظرفیت پاسخ شبکه آزمایشگاه تشخیص مولکولی کووید ۱۹ در دوران کرونا، از ۲۵ هزار آزمایش در روز به بیش از ۵۰ هزار آزمایش در یک شیفت کاری افزایش پیدا کرد. همچنین با توسعه گام به گام ولی سریع ظرفیتهای این شبکه امکان شناسی واریانتهای جدید و تعیین سهم واریانتهای مختلف در مقاطع زمانی و دیده وری سایر عوامل سندرم های تنفسی ایجاد شد.
وی افزود: برنامه عملیاتی آزمایشگاه مرجع سلامت در سال ۱۴۰۱ که مبتنی بر راهبردهای حوزه درمان ۱۴۰۱ - ۱۴۰۴ است در راستای تقویت، بازسازی و توسعه خدمات تشخیصی، درمانی در شبکه بهداشت و درمان کشور انجام خواهد شد و در این برنامه عملیاتی تلاش میشود، ضمن ایجاد شبکههای آزمایشگاهی پزشکی معاونتهای درمان در تمامی دانشکدهها و دانشگاههای علوم پزشکی، ساختار، عملکرد و الگوی ارائه خدمات آزمایشگاهی ارتقا یابد.
سمیعی گفت: برنامه عملیاتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای تشکیل شبکههای آزمایشگاهی درمان و بهداشت در سال ۱۴۰۱، هم اکنون از فرصت و ظرفیتی که دولت سیزدهم در قالب پروژه پاسخ ایران به فوریت کووید ۱۹ (ICERP۲) فراهم کرده بهره میبرد و در حال انجام است.
وی تاکید کرد: پروژه ICERP۲ متمرکز بر طراحی و ایجاد شبکه آزمایشگاهی، پزشکی دانشگاههای کشور با توجه به شرایط پساکرونا است و رؤسای دانشگاههای علوم پزشکی با توجه به ارسال اطلاعات مربوط به آزمایشگاه مرجع خود، برای تأسیس شبکههایشان اطلاعات گنجینه نیروی انسانی شامل مسئول فنی و کارکنان فنی، تجهیزات دستگاهی کلیدی، فهرست خدمات آزمایشگاهی قابل انجام در هر یک از مراکز شبکه آزمایشگاهی برحسب سطح بندی خدمات، ساز و کار ارجاع بین آزمایشگاهی نمونه بالینی و نقشه خدمت را در اختیار معاونت درمان خواهند گذاشت.
وی اضافه کرد: ایجاد شبکه آزمایشگاهی دانشگاه نه تنها قابلیت توسعه کمّی و کیفی خدمات روتین و تخصصی آزمایشگاهی را در بخش دولتی و برای بیماران بستری و سرپایی که به مراکز دولتی مراجعه میکنند ایجاد میکند، بلکه امکان اجرای برنامه مهار مقاومت میکروبی با تولیت بیمارستان و افزایش آزمایشهای تشخیص مولکولی برای شناسایی سریع و مقابله با تهدیدات زیستی را فراهم میکند.
وی در پایان اظهار داشت: مدیریت ارشد دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی بدون تردید، شرایطی را فراهم خواهند کرد تا از اعتمادی که دولت با سرمایه گذاری در نظام آزمایشگاهی نشان داده و همچنین از فرصتهایی که این شبکه و آزمایشگاه مرجع برای ارائه خدمت ایجاد میکند، به طور همزمان برای بهبود آموزش و پژوهش در حوزه آزمایشگاه پزشکی نیز حداکثر استفاده را داشته باشند.
منبع : خبرگزاری مهر
«سیگار» نقش اول نمایشهای خانگی!
راهکارهای طلایی طب ایرانی برای درمان حساسیت فصلی
نیروهای پلیس راهور سفیر اهدای عضو شدند
حضور ۱۸ شرکت دانشبنیان در نمایشگاه صنعت بازی رایانهای روسیه
پیش بینی اکونومیست از سال ۲۰۲۵؛ شکوفایی فناوریهای پاک به رهبری چین
«صندوق بیمه ویژه» برای اجرای مطمئنتر پروژههای صنعتی راه اندازی شد
فیلترینگ در چه شرایطی موجه و مطلوب است/ پالایش هوشمند در اینستاگرام
پوشش ضد رادار چین هواپیماها و تجهیزات نظامی را نامرئی میکند
۶۴۵ میلیارد تومان وام ودیعه مسکن به دانشجویان پرداخت شد
پوشش ضد رادار چین هواپیماها و تجیهزات نظامی را نامرئی میکند
مراکز علمی کاربردی ملزم به ارائه قیمت تمام شده آموزش شدند
مهلت شرکت در تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی تا ۱۰ آذر تمدید شد
پرهیز از تبعیض میان تشکلهای دانشجویی در آستانه ۱۶ آذر
مهلت اجرای تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی تا ۱۰ آذر تمدید شد
دوره آموزشی «کاربردهای هوش مصنوعی در علوم پزشکی» ویژه دانشجویان آغاز به کار کرد
حضور بیش از ۲۰ هزار نفر از ۷۰ کشور جهان در مسابقات «برنامهسازی رایان»
دلایل پایین بودن نرخ اتصال فیبرنوری در ایران
افتخارآفرینی تیم دانشگاه تهران در المپیاد جهانی معماری منظر
برگزیدگان همایش کتاب سال بانوان معرفی شدند
هوش مصنوعی آهنگساز می شود
دوره آموزشی «کاربردهای هوش مصنوعی درعلوم پزشکی» ویژه دانشجویان آغاز به کار کرد
دولت چهاردهم اهتمامی به اجرای قانون جوانی جمعیت ندارد
استفاده از هوش مصنوعی در دندان پزشکی
حضور سرزده پزشکیان در وزارت بهداشت
اندونزی پیشنهاد سرمایه گذاری اپل در این کشور را رد کرد
امکان تغییر محل آزمون دانشجویان پیامنور فراهم شد
برنامه وزارت علوم برای حل مسکن دانشگاهیان و خوابگاه متاهلی
پرهیز از تمایز میان تشکلهای دانشجویی در آستانه ۱۶ آذر
تقلید از سیستم بینایی انسان برای ارتقای عملکرد حسگرها
امضای نخستین قرارداد الکترونیکی صندوق نوآوری با یک شرکت دانشبنیان