میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از انجمن علمی گل و گیاهان زینتی ایران، پنجمین کنگره ملی و بینالمللی گل و گیاهان زینتی با هدف انتقال تجارب و ایجاد شبکه همکاری محققان و تولیدکنندگان این حوزه و فعال کردن ظرفیت شرکتهای دانشبنیان در این زمینه، ۲۲ تا ۲۴ شهریور ماه به میزبانی دانشگاه شیراز برگزار میشود.
دکتر پژمان آزادی رئیس انجمن علمی گل و گیاهان زینتی ایران و رئیس پنجمین کنگره ملی و بینالمللی گل و گیاهان زینتی در این باره گفت: در این کنگره که با مشارکت دانشگاه شیراز، انجمن علمی گل و گیاهان زینتی ایران و پژوهشکده گل و گیاهان زینتی ایران به صورت حضوری و مجازی برگزار میشود، علاوه بر ارائه آخرین یافتههای پژوهشی محققان داخلی و خارجی در قالب سخنرانی و پوستر، اساتید و محققان برجسته داخلی و ۱۵ سخنران کلیدی از کشورهای آمریکا، ژاپن، آلمان، انگلستان، استرالیا، ترکیه، چین، مکزیک، لهستان و ایتالیا نیز سخنرانی میکنند.
وی گفت: برگزاری کارگاههای آموزشی و بازدید از مراکز پرورش گل و گیاهان زینتی و اماکن تاریخی شیراز از دیگر برنامههای این کنگره است.
رئیس انجمن علمی گل و گیاهان زینتی ایران سطح زیر کشت گل و گیاهان زینتی در ایران را بیش از ۱۰ هزار هکتار عنوان کرد که حدود هفت هزار و ۸۰۰ هکتار به صورت فضای باز و دو هزار و ۷۰۰ هکتار به صورت گلخانه است.
وی با اشاره به اشتغال مستقیم بیش از ۲۰ هزار نفر در صنعت گل و گیاهان زینتی ایران اظهار داشت: ارزش صادرات سالانه کشور در این حوزه حدود ۴۰ میلیون دلار است در حالی که ظرفیت صادراتی بالقوه این صنعت بیش از ۷۰۰ میلیون دلار تخمین زده میشود.
عضو هیأت علمی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ابراز امیدواری کرد که برگزاری کنگره گل و گیاهان زینتی ایران که علاوه بر جنبههای علمی و فنی این حوزه، راهکارهای گسترش صادرات، اقتصاد و بازار گل و گیاهان زینتی ایران را نیز در کانون توجه قرار میدهد، بتواند در فعالتر شدن ظرفیتهای تولیدی و صادراتی این حوزه نیز مؤثر باشد.
به گفته وی، زمینههای مساعدی برای فعالیت شرکتهای دانش بنیان و استارت آپ در حوزه گل و گیاهان زینتی در کشور وجود دارد و این در حالی است که کمتر از ۵ درصد ظرفیت صادراتی کشور در این حوزه فعال شده است.
در این زمینه دکتر حسن صالحی دبیر علمی پنجمین کنگره ملی و بین المللی گل و گیاهان زینتی نیز گفت: بهنژادی، گیاه افزایی، ریز افزایی و زیست فناوری، تغذیه و آبکشتی، فیزیولوژی و فیزیولوژی پس برداشت، مدل سازی در گیاهان زینتی، منظر شهری و باغبانی زینتی، گیاهان کم نهاده زینتی، گوناگونی زیستی و نگهداری منابع ژنتیکی، سازهها و خودکارسازی گلخانهها، تجاری سازی و فناوریهای نوین، راهکارهای گسترش صادرات، اقتصاد و بازار، توانمندیها و چالشهای صنعت گلکاری، فرهنگ و الگوی مصرف، مدیریت منظر شهری با تاکید بر مصرف بهینه آب، سلامت و محیط زیست، تنشهای زیوا (زیستی) و نازیوا (غیر زیستی)، آفات و بیماریهای گیاهان زینتی، راهکارهای گسترش گردشگری بر مبنای گیاهان زینتی و منظر و… از جمله محورهای این کنگره ملی و بینالمللی هستند.
استاد علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز خاطرنشان کرد: در بخش جنبی پنجمین کنگره ملی و بینالمللی گل و گیاهان زینتی هم چند کارگاه آموزشی شامل کارگاه مدیریت زمینهای ورزشی، کارگاه تکثیر تجاری گیاهان زینتی به روش کشت بافت، کارگاه گلآرایی (توسط دانشیار دانشگاه تکنولوژی پومرانیان غربی لهستان و پیشگام تدریس گل آرایی در لهستان)، کارگاه طراحی فضای سبز با رویکرد استفاده از گیاهان کمآببر، کارگاه نیازسنجی مصرف گل و گیاهان زینتی ایران و کارگاه طراحی منظر مبتنی بر تجربه باغ ایرانی برنامهریزی شده است.
دکتر ابوالفضل جوکار، دبیر اجرایی پنجمین کنگره ملی و بینالمللی گل و گیاهان زینتی نیز با اشاره به قدمت و موقعیت ویژه استان فارس در زمینه تولید گل و گیاهان زینتی توضیح داد: در حال حاضر هزاران تولیدکننده گلهای بریدنی و فصلی و تکثیرکننده نهال در فارس فعالیت دارند؛ به طوری که تنها در زمینه تولید گل رز حدود ۱۰۰ واحد تولیدی در استان مشغول به کارند و در زمینه سایر گلها و گیاهان زینتی مثل لیلیوم، میخک، داوودی، ژربرا و … هم واحدهای متعددی در استان فعالیت دارند.
دانشیار علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز با اشاره به نقش و نگارهای برجای مانده در تخت جمشید که در جای جای آنها درخت سرو و گل لوتوس به چشم میخورد، خاطرنشان کرد: این آثار تاریخی نشان میدهد که نیاکان ما از هزاران سال قبل در کنار درختان میوه به کاشت گل و گیاهان زینتی هم توجه داشتهاند. سرو چهار هزار ساله ابرکوه در استان یزد هم که قدیمیترین موجود زنده در ایران است، مهر تأییدی بر قدمت چند هزار ساله کاشت درختان زینتی در ایران است.
وی خاطرنشان کرد: در باغات قدیمی مثل باغ عفیفآباد، باغ ارم، باغ جهاننما، نارنجستان و … نیز درختانی با چند صد سال قدمت وجود دارند که نشان میدهد استفاده از گیاهان زینتی طی قرنهای متمادی در کشور ما رواج داشته است.
جوکار با اشاره به ضرورت کاشت گل و گیاهان زینتی در آپارتمانها و بوستانهای شهری و تأثیر مثبت آنها بر بهبود کیفیت هوا، کمک به حیات پرندگان و دیگر گونههای جانوری در شهرها و نیز ایجاد آرامش و حس نشاط و شادابی در شهروندان گفت: یکی دیگر از مزایای توسعه کشت گل و گیاهان زینتی، بازار مناسب و زمینههای خوب صادراتی این محصولات است. مزیت مهم استان فارس، نزدیکی به کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس به عنوان بازاری وسیع برای صادرات گل و گیاه است. البته تعلل و بی برنامگیای که در این حوزه وجود دارد، باعث شده که نتوانیم به خوبی از فرصتهای بینالمللی در این عرصه استفاده کنیم؛ مثلاً در جریان تیرگی روابط کشورهای حاشیه خلیج فارس با قطر به دلیل تعللی که صورت گرفت، بیشتر بازار آن کشور را به ترکیه واگذار کردیم.
دبیر اجرایی پنجمین کنگره گل و گیاهان زینتی با بیان اینکه در شرایط فعلی فرصت خوبی برای صادرات گل و گیاهان زینتی به روسیه و همسایههای آسیای میانه داریم اظهار داشت: وجود پروازهای مستقیم و تمهیدات مشابه این امکان را به ما میدهد که از ظرفیتها و پتانسیلهای صادراتی خود حداکثر بهرهبرداری را بکنیم و بازار گسترده این کشورها را به رقبا واگذار نکنیم.
وی ابراز امیدواری کرد که هماندیشیها و تبادل نظرات و مباحث قابل طرح در کنگره بینالمللی گل و گیاهان زینتی بتواند به بهبود اقتصاد گل و گیاهان زینتی کشور و بهرهبرداری بهینه از بازار رو به گسترش این محصولات مؤثر باشد.
اطلاعات بیشتر و نحوه ثبت نام در پنجمین کنگره ملی و بینالمللی گل و گیاهان زینتی در این وبگاه توضیح داده شده است.
منبع : خبرگزاری مهر
برگزاری ماراتون برنامهنویسی تلفن همراه در دانشگاه شریف
خیز دانشبنیانها برای تصاحب دو درصد از مالیات تحقیق و توسعه
مدیر ارشد تیک تاک با ایلان ماسک دوست شد!
پیشنهاد تأسیس پردیس خودگردان دانشگاه تربیت مدرس در اقلیم کردستان
بیمه سلامت کدام خدمات ناباروری را پوشش میدهد
کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا دست از سر ماسک بر نمیدارد
همیار دانشجویی راهی برای توسعه فردی و حرفهای دانشجویان
در این مراکز مشاوره با تعرفه کمتر خدمت بگیرید
دنیا با «مقاومت میکروبی» دچار چالش خواهد شد
ملی شدن سازمان سنجش لغو شد/ انتخاب رئیس سازمان در انتظار استعلام
زنان باردار لاک ناخن، آرایش و رنگ مو را کنار بگذارند
ماجرای افشای اطلاعات محرمانه بیماران HIV در آزمایشگاههای خصوصی
همه چیز درباره تب دنگی؛ ۷۱۹ مبتلا شناسایی شدند
مقاومت میکروبی قاتل جان ۵ میلیون نفر در جهان
وضعیت غذای دانشجویان توسط اساتید تغذیه بررسی می شود
توسعه نسل دوم فناوری تبدیل گازهای گلخانهای به گرافن
فراخوان بورس تحصیلی در حوزه فضا اعلام شد
کاندیداهای ریاست دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران مشخص شد
پذیرش ۳۲۰ دانشجو در پژوهشگاههای کشور در سال جاری
توسعه فناوری و کارآفرینی نیاز امروز واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی
جزئیات ثبت نام وام شهریه دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی
روشی نوین برای ترمیم آسیبهای استخوانهای حساس جمجمه و صورت
بررسی نحوه رسیدگی به شکایات مرتبط با تصمیمات سازمان ملی سنجش
قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی منعقد شد
ضرورت اصلاح در روش پرداختی به پزشکان خانواده
اندازهگیری ویسکوزیته سیالات حفاری با ویسکومتر ایرانی
پاویون منطقه نوآوری ایران در نمایشگاه صنعت آغاز به کار کرد
جایگاه اول ایران در مقالات چاپ ۴ بعدی در بین کشورهای اسلامی
دستیابی دانش بنیانها به فناوری هدایت لیزری ماشینآلات سدسازی
دوره دستیاری از سال آینده به شغل تبدیل میشود