میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر، شاهین شادنیا، درباره افزایش موارد مسمومیت با الکلهای سمی اظهار کرد: اغلب موارد مسمومیتهایی است که به بهانه تفریح، اقدام به مصرف مشروبات دست ساز و سمی کرده اند.
وی با بیان اینکه الکلهایی که به صورت دستساز و یا قاچاق وارد کشور میشود زمینهساز بروز مسمومیتهای خطرناک میشوند، افزود: در کشور ما تولید و واردات مشروبات الکلی ممنوع است و مشروبات الکلی که به صورت قاچاق از سایر کشورها وارد میشود، حاوی الکل اتانول با غلظتهای مختلف هستند.
شادنیا با تاکید بر اینکه مصرف الکلهای اتیلیک یا اتانول سمیت جدی و خطر مرگ و میر برای افراد ندارد، اضافه کرد: صرفاً مصرف بیش از حد این مشروبات الکلی میتواند خطرناک باشد.
وی با بیان این موضوع که مشروبات الکلی که به صورت قاچاق وارد کشور و یا به صورت غیرمجاز تهیه میشود خطرات جدی برای مصرف کننده به همراه دارد، ادامه داد: معمولاً افراد سودجو در مراحل ساخت این مواد از الکلهای حاوی متانول و سمی استفاده میکنند و همین موضوع زمینهساز بروز مسمومیت شده است.
شادنیا گفت: ماده مشخصه در مشروبات "اتانول" است که در مقدار و مصرف مشخص معمولاً باعث بروز مسمومیتهای جدی در افراد نمیشود.
وی با بیان اینکه به طور کلی مصرف بیشتر از حد مشروبات الکلی با نشانههایی همراه است، افزود: نداشتن تعادل، ناهماهنگی بین فعالیتهای عضلانی و مغزی، پرخاشگری، خواب آلودگی و یا افت قندخون از نشانههای مصرف مشروبات الکلی است.
شادنیا با تاکید بر اینکه الکلهای حاوی اتانول سریع علامت ایجاد میکنند و به محض مصرف با با بالا رفتن الکل در خون علامتها سریع رخ میدهد، گفت: در مورد الکلهای سمی و غیر استاندارد مشکل اینجاست که این مواد سمی در فاز اولیه بعد از مصرف نشانه یا علامت خاصی ندارند، وقتی این مواد سمی وارد بدن میشوند، شروع به متابولیزه شدن میکنند.
وی با بیان اینکه مسموم شدن با متانول زمانبر است، هشدار است: عمده بیماران بین ۸ تا ۱۲ ساعت زمان و یا حتی در مواردی تا ۷۲ ساعت بعد از مصرف این مواد سمی دچار نشانههای مسمومیت میشوند.
شادنیا با اشاره به اینکه مصرف مواد الکلی سمی با درجاتی از اختلال بینایی همراه است، عنوان کرد: افرادی که تجربه مصرف این مواد را دارند معمولاً بعد از چند ساعت به یکباره دچار تاری و یا سیاهی دید میشوند. نشانهای مثل برفکی شدن دید و یا اصطلاحاً مگس پراکنی و متأسفانه در شرایط وخیمتر شدن مسمومیت کوری مطلق از مهمترین عارضهای مصرف مشروبات الکلی سمی و دست ساز است.
وی با بیان اینکه مراجعه سریع به مراکز درمانی به دنبال مسمومیت با الکل ضرورت دارد تاکید کرد: بسیاری از افراد با فرض این که با گذشت زمان نشانههای مسمومیت کمتر میشود در همان ساعات اولیه به مراکز پزشکی مراجعه نمیکنند، این کار میتواند با خطرات جدی همراه باشد، آسیبهای چشمی، کوری، کاهش سطح هوشیاری و یا بروز مشکلات کلیوی از جمله آن است.
شادنیا با یادآوری اینکه نشانههای مسمومیت با الکلهای سمی با تأخیر بروز میکند، هشدار داد: نکته مهم درباره الکلهای سمی این است که هر فردی که از این مشروبات استفاده کند دچار مسمومیت میشود بنابراین میزان مصرف در بروز نشانهها عامل تعیین کننده آسیب نیست، مصرف این مواد سمی در هر اندازهای خطرناک است.
منبع : خبرگزاری مهر
مقاومت میکروبی قاتل جان ۵ میلیون نفر در جهان
وضعیت غذای دانشجویان توسط اساتید تغذیه بررسی می شود
توسعه نسل دوم فناوری تبدیل گازهای گلخانهای به گرافن
فراخوان بورس تحصیلی در حوزه فضا اعلام شد
کاندیداهای ریاست دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران مشخص شد
پذیرش ۳۲۰ دانشجو در پژوهشگاههای کشور در سال جاری
توسعه فناوری و کارآفرینی نیاز امروز واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی
جزئیات ثبت نام وام شهریه دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی
روشی نوین برای ترمیم آسیبهای استخوانهای حساس جمجمه و صورت
بررسی نحوه رسیدگی به شکایات مرتبط با تصمیمات سازمان ملی سنجش
قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی منعقد شد
ضرورت اصلاح در روش پرداختی به پزشکان خانواده
اندازهگیری ویسکوزیته سیالات حفاری با ویسکومتر ایرانی
پاویون منطقه نوآوری ایران در نمایشگاه صنعت آغاز به کار کرد
جایگاه اول ایران در مقالات چاپ ۴ بعدی در بین کشورهای اسلامی
دستیابی دانش بنیانها به فناوری هدایت لیزری ماشینآلات سدسازی
دوره دستیاری از سال آینده به شغل تبدیل میشود
یک ربات برای نخستین بار در جهان ۲ ریه را پیوند زد
۸ نشریه علمی دانشگاه علامه در بین نشریات برتر (Q۱) قرار گرفت
پیشنهاد ایجاد آزمایشگاه ملی با همکاری سه دانشگاه برتر کشور
پیام رئیس دانشگاه شهید بهشتی به مناسبت هفته بسیج
المپیاد علمی حوزههای علمیه برگزار میشود
پژوهشگر ایرانی ویژگی جدید ایکس را فاش کرد
سوءاستفاده عامدانه از یک اختراع جریمه سامسونگ را ۳ برابر کرد
بازنگری مصوبه غیرکارشناسی «سازمان ملیسنجش» ضروری است
رشاد: جای رشته فقه مقاومت در حوزه علمیه خالی است
توجه به نوآوری و کیفیت در پذیرش طلاب/ تقویت معیشت طلاب و اساتید
توسعه سیستم ارزیابی مدلهای زبان فارسی هوش مصنوعی در کشور
راهاندازی کارخانه تبدیل پسماند خرما به مواد کربنی
سرپرست جدید معاونت امور حوزههای علمیه خواهران معرفی شد