میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر، رجبعلی برزویی معاون خط مشی گذاری ستاد علم و فناوری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی در یک برنامه تلویزیونی درباره افزایش ظرفیت رشته دندانپزشکی گفت: یکی از بحث های مهم در سلامت کشور ظرفیت تربیت پزشکی و دندانپزشکی است. کشور ما رو به پیری و افزایش سن در حال حرکت است. باید از الان پیش بینی داشته باشیم و ۳۰ درصد جمعیت در ۳۰ سال آینده پیر خواهند بود.
وی افزود: در حوزه پزشکی عمومی این اتفاق افتاد و با تعامل با وزارت بهداشت ظرفیت پزشکی افزایش یافت. در این مصوبه درباره دندانپزشکی عمومی و دندانپزشکی تخصصی نیز رخ داده است و وزارت بهداشت اولین پیشنهاد خود را به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه داده است. اما مشکل اصلی و اختلاف وزارت بهداشت با شورای عالی انقلاب فرهنگی در آمار اولیه است.
برزویی گفت: سازمان بهداشت جهانی شاخص کشور ما را در ۴۲ هزار دندانپزشک نشان می دهد و کدهای نظام پزشکی در حوزه دندانپزشکی نیز همین حدود را نشان می دهد. اما نقشه درمان کشور وزارت بهداشت ادعا می کند که وضعیت پزشکان و دندانپزشکی را سرشماری کرده است که این میزان حدود ۲۹ هزار نفر است.
وی افزود: اختلاف در اینجا است. کسی می تواند کار بالینی در حوزه دندانپزشکی انجام دهد که پروانه صلاحیت حرفه ای داشته باشد. کسانی که پروانه صلاحیت حرفه ای دارند حدود ۲۷ هزار و ۵۰۰ نفر هستند که این تعداد شامل اعضای هیات علمی و دستیاران تخصصی دندانپزشکی هستند. در شاخص سند درمان نیز نوشته شده که ۲۹ هزار دندانپزشک داریم. به این ترتیب در بهترین حالت ۳۰ هزار دندانپزشک در کشور فعالیت می کنند و سرانه ۳۵ به صد هزار نفر است.
معاون خط مشی گذاری ستاد علم و فناوری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی یادآور شد: ما سه شاخص برای مقایسه داریم. یکی از آنها مقایسه با کشورهای پیشرفته، دیگری مقایسه با کشورهای منطقه و شاخص سوم مقایسه با کشورهای هم تراز اقتصادی با ایران است. در میان کشورهای جی ۲۰ یا کشورهای پیشرفته جایگاه ۳۵ را در میان ۴۰ کشور داریم. در منطقه نیز وضعیت مطلوبی نداریم و کشورهای ترکیه، عربستان، لبنان از ایران بالاتر هستند.
برزویی اضافه کرد: سال ۹۴ دانشگاه های دولتی یک هزار و ۹۰۰ نفر دانشجوی دندانپزشکی پذیرش داشته اند که این عدد در سال ۹۸ به هزار و ۷۰۰ نفر و در سال ۱۴۰۰ به هزار و ۴۸۶ نفر کاهش داشته است. در سال ۶۷ دو دانشگاه علوم پزشکی تهران و شهید بهشتی ۲۲۵ نفر می پذیرفته اند و در سال ۱۴۰۰ میزان پذیرش خود را ۵۰ درصد کاهش داده اند.
وی گفت: با وجود اینکه تعداد دانشکده های دندانپزشکی از ۲۰ عدد به ۴۰ عدد افزایش یافته است اما افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو نداشته ایم. توزیع تربیت دانشجوی دندانپزشکی نیز وضعیت خوبی ندارد. به غیر از استان های تهران، اصفهان و یزد، سایر استان ها وضعیت خوبی ندارند.
معاون خط مشی گذاری ستاد علم و فناوری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: درست است که شاخص های متعددی در تربیت دندانپزشکی اهمیت دارد اما افزایش ظرفیت پذیرش دانشجوی دندانپزشکی می تواند بسیاری از مسائل را حل کند.
برزویی درباره اختلاف های آماری میان وزارت بهداشت و شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: آمارهایی که درباره ظرفیت دندانپزشکی موجود است آمارهای دقیقی است که یا از سازمان نظام پزشکی یا از دفترچه های کنکور یا از سند درمان کشور استخراج شده است. ظرفیت دندانپزشکی ممکن است ۱۷۰۰ نفر باشد اما این تعداد با احتساب دانشگاه آزاد و دانشگاه های وابسته به نیروهای مسلح بوده است. در واقع ۲۱۰۰ نفر ظرفیت اکنون به ۱۴۰۰ نفر کاهش یافته است.
وی گفت: وزارت بهداشت یکی از نادرترین وزارتخانه ها است که هم مجوز، هم اجرا و هم نظارت را باهم دارد. سایر شاخص های سلامت دهان و دندان هم می تواند از سوی وزارت بهداشت حل شود. بحث های بیمه ای مهم است اما موضوع فرعی است. واقعیت این است که کمبود پزشک و کمبود دندانپزشک داریم.
معاون خط مشی گذاری ستاد علم و فناوری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: پیشنهاد این است که وضع موجود ظرفیت دندانپزشکی را سالانه ۳۰ درصد افزایش دهیم و با همین ظرفیت ادامه دهیم. ۸ سال طول خواهد کشید که به عدد امروز میانگین دندانپزشک در منطقه برسیم. فارغ از اینکه عدد منطقه رشد نکند.
وی افزود: اگر این شیب را ادامه دهیم ۱۷ سال بعد به عدد تعداد دندانپزشک در میان کشورهای پیشرفته می رسیم. واقعا ضرورت افزایش ظرفیت وجود دارد. حتی برای پیشگیری و درمان هم نیاز است که تعداد دندانپزشکان افزایش یابد.
منبع : خبرگزاری مهر
سامانه جدید وزارت علوم برای پاسخگویی به شکایات طراحی و راهاندازی شد
بیشترین درخواست «پیشینه پژوهش» از سوی کاربران دانشگاه آزاد
معرفی برگزیدگان ریسرچپیچ و اینوتکسپیچ تهران
دستور وزیر علوم برای تامین امنیت خوابگاهها با مشارکت بخش خصوصی
منابع مالی برای رسیدن به رتبه علمی ۱۴ پرداخت نشد
دستور وزیر علوم برای تامین امنیت خوابگاهها
کمبود ۴۵۰ قلم دارو در کشور
ادغام صدا و تصویر در یک دستگاه و پایان عصر اسپیکرها
بازدید وزیر علوم از خوابگاهها و فضای پیرامون دانشگاه صنعتی شریف
سامانه جدید وزرت علوم برای پاسخگویی به شکایات طراحی و راهاندازی شد
اعطای تسهیلات تا سقف ۱۵ میلیارد تومان به برگزیدگان «جایزه ملی نکست»
وزیر علوم: رئیس اتحادیه کانون های وکلا، وکالت اولیای دم را بر عهده میگیرد
راه اندازی اتاق فکر تخصصی در زمینه کاهش آسیبهای اعتیاد
راهکار کنترل حالت تهوع در بارداری
چت بات هوش مصنوعی ایلان ماسک رونمایی می شود
معرفی تجهیزات پزشکی ایرانساخت در نمایشگاه چین
آنچه مردان باید از پروستات بدانند
رشد چشمگیر روشهای نوین درمان سرطان در ایران
جذب امریه سربازی در وزارت ارتباطات برای اعزام ۱۴۰۴
تعامل حوزههای علمیه قم و نجف تقویت میشود
پیگیری دانشگاه تربیت مدرس در خصوص ارتقای امنیت فضای اطراف دانشگاه
نشست تخصصی تجارت فناوری ۹ اسفند برگزار میشود
بستههای حمایتی معاونت علمی برای رشد اقتصاد هوش مصنوعی
پارچه درخشانی که نور و صدا تولید میکند!
رقیب «دیپ ریسرچ» اوپن ای آی و گوگل ارائه شد
تشکیل جلسه فوقالعاده کمیسیون آموزش مجلس برای بررسی موضوع قتل دانشجوی دانشگاه تهران
کارت ورود به جلسه آزمون کارشناسیارشد سال ۱۴۰۴ منتشر شد
در حادثه دانشگاه تهران برخی موضوع اجتماعی را به مسائل سیاسی ربط دادند
تاکید وزیر علوم بر حفظ رویکرد غیرسیاسی شورای صنفی دانشجویان در پیگیری مطالبات
کشورهایی که در معرض برخورد سیارکی قرار دارند