میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر، دکتر جلیل کوهپایه زاده دبیر شورای گسترش دانشگاه های علوم پزشکی در یک برنامه تلویزیونی درباره افزایش ظرفیت دندانپزشکی گفت: هدف از نظام سلامت، دسترسی عادلانه به خدمات سلامت است که سلامت دهان و دندان ذیل موضوع دندانپزشکی است. برای دسترسی عادلانه به خدمات سلامت یکی از راهکارها، افزایش یا رفع کمبود تعداد دندانپزشک در کشور است که حرف درستی است اما متاسفانه آنچه صرفا به آن می پردازیم این است که روی تعداد بحث کنیم و با ارقام عنوان کنیم که از کشورهای منطقه پایین تریم.
وی افزود: آمار کشورها بر اساس خوداظهاری است و نمی تواند ملاک تعیین کننده ای باشد. شاخص های سلامت دهان و دندان در کشور شاخص های مناسبی نیست. ما باید برای این شاخص ها یک فکر اساسی کنیم. در سال هایی که گذرانده ایم، خدمات دندانپزشکی به عنوان یک خدمت لوکس شناخته شده است حتی در تهران که دندانپزشک به اندازه کافی وجود دارد شاخص سلامت دهان و دندان مردم مناسب نیست.
کوهپایه زاده افزود: یک بخش از موضوع بحث سرانه است، لازم است ولی کافی نیست. خدمات دندانپزشکی عمومی و تخصصی خدمات گران قیمتی است. از سویی گفته می شود که تعرفه ها بالاست، اگر تعرفه ها بالا باشد چقدر در این میان بیمه کمک می کند. بیمه ها هیچ کمکی به پرداخت از جیب مردم در حوزه دندانپزشکی نداشته اند و اگر بیمه وارد شود و هزینه ها متعادل شود، می تواند کمک کند.
وی گفت: نکته دیگر این است که بازار سلامت، بازار عرضه و تقاضای میوه نیست که بگوییم با افزایش عرضه، ما فکر کنیم می توانیم تقاضا را تعدیل کنیم و قیمت را پایین بیاوریم، هر کاری در حوزه سلامت یک قیمت تمام شده ای دارد. در ایران هزینه ها و تعرفه ها واقعی نیست و در بخش دندانپزشکی نیز همین طور است.
دبیر شورای گسترش دانشگاه های علوم پزشکی اظهار داشت: نکته مهم این است که ما باید به دسترسی مردم به خدمات دندانپزشکی فکر کنیم. یکی از راهکارها می تواند افزایش ظرفیت دندانپزشکی باشد اما دوستان در مجلس شورای اسلامی و شورای عالی انقلاب فرهنگی باید تمرکز بر دسترسی به خدمات، تامین منابع لازم و کاهش هزینه ها از جیب مردم با کمک بیمه ها داشته باشند.
وی در پاسخ به اینکه برنامه وزارت بهداشت برای افزایش سرانه دندانپزشک در کشور چه بوده است، گفت: ما در این زمینه که هر کاری را باید بر اساس اصول آن پیش ببریم، حرفی نداریم. ظرفیت دندانپزشکی در آموزش از ۱۸ دانشکده در سال ۷۸ اکنون به بیش از ۴۰ دانشکده رسیده است. سالانه ۳۵۰ تا ۴۰۰ دندانپزشکی متخصص تربیت می کنیم. نکته مهم اینجا است که بر اساس سند آمایش ۱۴۰۸ پیش بینی کردیم که با افزایش ظرفیت هم به لحاظ تعداد هم به لحاظ کیفیت به آمار ۵۵ تا ۶۰ در ۱۰۰ هزار جمعیت برسیم.
کوهپایه زاده افزود: موضوع دیگر این است که منابع مالی برای افزایش ظرفیت دندانپزشکی وجود ندارد. همین امروز نظام آموزشی وزارت بهداشت ۵۰ درصد کسری بودجه دارد. برای ظرفیت موجود کسری بودجه داریم. زیرساخت را آماده کنیم و برنامه هم برای افزایش ظرفیت داریم.
وی درباره ظرفیت دندانپزشکی یادآور شد: وزارت بهداشت می گوید که افزایش ظرفیت متناسب یکی از راهکارهای رفع کمبود دندانپزشک در کشور است. دوم اینکه به آماری که در سند سال ۱۴۰۸ به درج شده برسیم. می گویند شیب رسیدن به این آمار کند است اما وزارت بهداشت معتقد است که این شیب متناسب است. نکته دیگر اختلاف در آمار دانشجویان دندانپزشکی است که لازم است تصمیم گیران آمار درستی در دسترس داشته باشند.
دبیر شورای گسترش دانشگاه های علوم پزشکی گفت: نکته نهایی این است که سلامت دهان و دندان مردم باید بهبود پیدا کند که یکی از جنبه های آن افزایش ظرفیت، یکی از جنبه های آن بهبود وضعیت پرداختی ها، یکی از جنبه های آن بیمه ها، یکی از جنبه های آن تامین زیرساخت هاست.
وی خاطرنشان کرد: به طور مثال دانشگاه علوم پزشکی بوشهر که هفته گذشته مورد بازدید قرار گرفت تعداد یونیت ها بسیار بسیار کمتر از تعداد دانشجویان دندانپزشکی بود که قرار است آموزش ببینند. اینکه در سال ۱۳۶۲ یک افزایش غریبی در دندانپزشکی بدون توجه به زیرساخت صورت گرفته و امروز هم همان مسیر بی کیفیت را ادامه دهیم، اصلا پسندیده نظام آموزشی نیست.
کوهپایه زاده گفت: باید خدماتی در شأن مردم ارائه دهیم و خواهش ما در وزارت بهداشت این است که موضوع کیفیت را به راحتی در مقابل کمیت کمرنگ نکنیم. یک معادله چند مجهولی است که یکی از ابعاد آن نیروی انسانی است. در بحث سلامت مردم موضوع این است به همه ابعاد وزن لازم را بدهیم. افزایش ظرفیت پذیرش دندانپزشکی در کنار تامین اعتبارات لازم و اجرای نظام پیشگیری بسیار مهم است.
منبع : خبرگزاری مهر
درمان بیماری ایدز در کشور رایگان است
کنگره بین المللی «سلامت در حوادث و بلایا» برگزار میشود
نخستین کلوز آپ از ستاره درحال مرگ در کهکشان همسایه ثبت شد
مهلت درخواست رشتههای تحصیلی در حوزههای استانی تمدید شد
این مُسکنها خطر خونریزی داخلی را افزایش میدهند
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید؛ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی
وزارت بهداشت طب سنتی و مکمل را به رسمیت میشناسد
باید هزینه سلامت را با سبک زندگی سالم پایین بیاوریم
حسگر محققان ایرانی محیط آبزیان را ایمن نگه میدارد
عامل مهم ابتلا به تب دنگی در جهان
هزینه درمان ۸۰۰ هزار مصدوم ترافیکی روی دست نظام سلامت!
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
مهاجرت ۲۵درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
اظهارات وزیر علوم درباره انتصابات و آمار دانشجویان اخراجی و تعلیقی
سه فاکتور خطر سکته مغزی/ آسانترین راهکار کاهش استرس و اضطراب
قدیانی: دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه برای کاهش شکایت کاربران بررسی شد
همکاری دانشگاههای شهیدبهشتی و شریف در حوزه هوش مصنوعی و رباتیک
مشکلات رزیدنتها بررسی و رفع خواهد شد
شرایط پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه شریف اعلام شد
ثبتنام دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه علم و صنعت تمدید شد
نوجوانان استرالیایی در آستانه محدودیت استفاده از شبکههای اجتماعی
ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان نیستم
افزایش ۲۰ درصدی مسمومیت با مونوکسید کربن در سال جاری
هر ایرانی صاحب شناسنامه سبک زندگی میشود
رشد تعداد مشترکین و ضریب نفوذ خدمات ارتباطی
آغاز ثبت نام وام شهریه دانشجویان از امروز
افزایش ۲۰ درصدی مسمومیت با مونوکسید کربن در سال جاری/ کاهش ۱۴ درصدی فوتیها
برخی داروهای دیابت می توانند آسم را مهار کنند