میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر، مصطفی رضایی با تقدیر از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز برای میزبانی اجلاس کشوری تقویت نظام شبکه گفت: در طی دوران کرونا، دو سال سخت را پشت سر گذاشتیم. دو سالی که در آغاز آن با شیوع پاندمی کرونا ویروس دغدغهها و نگرانیها بسیار بود و با اقداماتی مانند ایجاد حدود هزار و پانصد مرکز منتخب درمان سرپایی برای کووید ۱۹، ایجاد مراکز واکسیناسیون عمومی علیه کرونا ویروس، اجرای طرح شهید حاج «قاسم سلیمانی» به عنوان طرحی موفق در زمینه غربالگری، مراقبتهای در منزل و رهگیری اطرافیان بیماران کووید ۱۹ همراه بود.
وی اضافه کرد: از شروع واکسیناسیون علیه کرونا تاکنون بیش از ۱۵۰ میلیون دُز واکسن در کشور تزریق شده که در این مسیر سازمانها و نهادهای مختلف مانند بسیج و هلال احمر مشارکت فعالی داشته اند.
اهمیت بازسازی و بهبود فرآیندها در دوران پساکرونا
رضایی با تاکید بر اهمیت توسعه و تقویت نظام شبکه بهداشت در کشور، ادامه داد: نظام شبکه در کشور به لحاظ برنامه ریزی دقیق، تاکنون موفق بوده و از دغدغههای مسئولان است؛ دو سال مقابله با کووید ۱۹ شرایطی را ایجاد کرد که نیازهای خاص مردم در رابطه با کرونا ویروس، توجه به برخی از خدمات نظام شبکه بهداشت و درمان را کاهش داده و لازم است برای بازسازی و بهبود فرآیندها در دوران پساکرونا برنامه ریزی دقیق داشته باشیم.
وی افزود: درایت مقام معظم رهبری و حساسیت ایشان در زمینه سلامت مردم و تاکید بر موضوع توسعه نظام سلامت، سبب شده تا نشستهای مختلفی با حضور اساتید دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی کشور در این راستا برگزار و سندی با عنوان «سند تقویت نظام شبکه» در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تدوین شود که دارای ۲۱ راهبرد برای توسعه نظام شبکه بهداشت و درمان در کشور است.
رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت با بیان اینکه مأموریت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، پیگیری و رسیدگی به شرایط جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی تمام افراد ساکن در پهنه جغرافیایی ایران است، توانمندسازی نیروها و ارتقای کیفیت خدمات را از مهمترین چالشهایی عنوان کرد که در این سند بررسی و پایش شده است.
مهمترین دستاوردهای بهداشتی کشور طی ۴ دهه گذشته
رضایی در ادامه با اشاره به تاریخچه نظام شبکه و روند گسترش آن در سالهای گذشته، مواردی همچون افزایش دسترسی به خدمات و مراقبتهای مورد نیاز مردم در حوزه سلامت، افزایش امید به زندگی، کاهش شاخصهای سو تغذیه کودکان، کاهش روند مرگ مادران در صد هزار تولد زنده، کنترل بیماریهای اسهالی و بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان و افزایش دسترسی به آب آشامیدنی سالم را از مهمترین دستاوردهای کشور طی چهار دهه گذشته در حوزه بهداشت عنوان کرد.
وی همچنین با اشاره به اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت کشور گفت: در تمام دانشگاهها و دانشکده علوم پزشکی باید برای موضوع جوان سازی جمعیت کشور برنامه ریزی و تلاش شود و این موضوع به عنوان قانون، باید در تمام حوزهها مورد توجه باشد.
وی با بیان اینکه بر اساس آمارهای سال ۱۳۹۸ سه عامل اصلی مرگ و میر در کشور را بیماریهای غیرواگیر با ۸۰ درصد، حوادث با ۱۰ درصد و بیماریهای واگیر مادرزادی و شرایط تغذیهای با ۱۰ درصد، شامل میشود افزود: این آمارها لزوم توجه به بیماریهای غیرواگیر را نشان میدهد؛ چرا که شناسایی به موقع فشارخون بالا و دیابت میتواند از بروز بسیاری از بیماریهای دیگر پیشگیری کند.
بهره وری در نظام سلامت با سرمایه گذاری در حوزه پیشگیری
رضایی، هر گونه سرمایه گذاری در حوزه پیشگیری را مساوی بهره وری در نظام سلامت دانست و اضافه کرد: با توجه به هزینههای بالای درمانی، توجه به پیشگیری از بیماریها میتواند زمینه ساز بهره وری بیشتر در سلامت جامعه باشد و اگر حوزه پیشگیری رها شود، نتیجه آن افزایش بیماریها خواهد بود.
وی همچنین با اشاره به ۲۱ راهبرد تعیین شده در سند توسعه نظام شبکه در کشور، تاکید بر اطلاع رسانی از اقدامات و فعالیتها در نظام شبکه بهداشت و درمان با استفاده از تکنولوژیهای نوین، ارتقای فرآیندهای نوسازی و بهبود استانداردها و نگهداشت تجهیزات پزشکی واحدهای شبکه و ارتقای توانمندی مدیران و کارشناسان در راستای جلب مشارکتهای مردم را از راهبردهای مهم این سند ملی برشمرد.
منبع : خبرگزاری مهر
نیروهای پلیس راهور سفیر اهدای عضو شدند
حضور ۱۸ شرکت دانشبنیان در نمایشگاه صنعت بازی رایانهای روسیه
پیش بینی اکونومیست از سال ۲۰۲۵؛ شکوفایی فناوریهای پاک به رهبری چین
«صندوق بیمه ویژه» برای اجرای مطمئنتر پروژههای صنعتی راه اندازی شد
فیلترینگ در چه شرایطی موجه و مطلوب است/ پالایش هوشمند در اینستاگرام
پوشش ضد رادار چین هواپیماها و تجهیزات نظامی را نامرئی میکند
۶۴۵ میلیارد تومان وام ودیعه مسکن به دانشجویان پرداخت شد
پوشش ضد رادار چین هواپیماها و تجیهزات نظامی را نامرئی میکند
مراکز علمی کاربردی ملزم به ارائه قیمت تمام شده آموزش شدند
مهلت شرکت در تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی تا ۱۰ آذر تمدید شد
پرهیز از تبعیض میان تشکلهای دانشجویی در آستانه ۱۶ آذر
مهلت اجرای تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی تا ۱۰ آذر تمدید شد
دوره آموزشی «کاربردهای هوش مصنوعی در علوم پزشکی» ویژه دانشجویان آغاز به کار کرد
حضور بیش از ۲۰ هزار نفر از ۷۰ کشور جهان در مسابقات «برنامهسازی رایان»
دلایل پایین بودن نرخ اتصال فیبرنوری در ایران
افتخارآفرینی تیم دانشگاه تهران در المپیاد جهانی معماری منظر
برگزیدگان همایش کتاب سال بانوان معرفی شدند
هوش مصنوعی آهنگساز می شود
دوره آموزشی «کاربردهای هوش مصنوعی درعلوم پزشکی» ویژه دانشجویان آغاز به کار کرد
دولت چهاردهم اهتمامی به اجرای قانون جوانی جمعیت ندارد
استفاده از هوش مصنوعی در دندان پزشکی
حضور سرزده پزشکیان در وزارت بهداشت
اندونزی پیشنهاد سرمایه گذاری اپل در این کشور را رد کرد
امکان تغییر محل آزمون دانشجویان پیامنور فراهم شد
برنامه وزارت علوم برای حل مسکن دانشگاهیان و خوابگاه متاهلی
پرهیز از تمایز میان تشکلهای دانشجویی در آستانه ۱۶ آذر
تقلید از سیستم بینایی انسان برای ارتقای عملکرد حسگرها
امضای نخستین قرارداد الکترونیکی صندوق نوآوری با یک شرکت دانشبنیان
آخرین تغییرات در شورای عالی حوزههای علمیه
زنجیره تولید و تامین دارو گرفتار کمبود نقدینگی است