میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از جهاد دانشگاهی، نشست خبری مرحله کشوری دهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران به همت سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی و با حضور جمال رحیمیان معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی و رضا فرید زاده رئیس سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی امروز (۳۱ اردیبهشت ماه) در سالن شهید صبوری معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی برگزار شد.
در این نشست دکتر رحیمیان با اشاره به اینکه دانشگاه جدا از رسالت آموزش و ارتقای سطح سواد دانش دانشجویان، رسالت مهم فرهنگ سازی و فرهنگپذیر کردن دانشجویان را نیز برعهده دارند، اظهار کرد: دانشجویان همزمان با کسب علم و دانش مربوط به رشته مورد علاقه خود در دانشگاه، خواسته یا ناخواسته و به مرور رشد شخصیتی، فرهنگی و اجتماعی پیدا میکنند که این موضوع برای آینده کشور بسیار مهم است.
وی با تاکید بر اینکه دانشجوی امروز مدیر فرداست، گفت: هر اندازه رشد جامعهپذیری دانشجویان بهتر و دقیقتر باشد، طبیعتاً این افراد در آینده با روش و منش جامعه پسندتر و اخلاقیتر مجموعه خود را مدیریت میکنند.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی ادامه داد: جهاد دانشگاهی نیز به عنوان یک نهاد بر آمده از انقلاب، از ابتدا یکی از وظایف خود را تمرکز بر مباحث مهم فرهنگی و فرهنگپذیر کردن دانشجویان و آماده کردن آنها برای مسئولیت پذیری در جامعه قرار داده است.
وی تصریح کرد: بسیاری از مدیران، کارشناسان و حتی هنرمندان جامعه، افرادی هستند که رشد و تکوین خود را در برنامههای جهاد دانشگاهی پشت سر گذاشتهاند. به عنوان مثال جهاد دانشگاهی، ۱۶ جشنواره تئاتر دانشجویی را برگزار میکرد که باعث شد بسیاری از هنرمندان کنونی از این جشنوارهها به جامعه هنری کشور وارد شوند و میتوان گفت جهاد دانشگاهی پیشقراول عرصه تئاتر بوده است.
رحیمیان با اشاره به پیشینه برگزاری مسابقات مناظره دانشجویان ایران گفت: جمعی از متفکران حوزوی در سال ۱۳۸۱ در نامهای خطاب به مقام معظم رهبری بر موضوع زمینهسازی برای ایجاد فضای گفتوگو، آزاداندیشی و نظریهپردازی تاکید کردند. مقام معظم رهبری نیز ضمن تأیید این دغدغه بیان کردند که مجموعههای ذیربط به برگزاری کرسیهای آزاداندیشی اقدام کنند.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی افزود: جهاد دانشگاهی نیز پس از بررسی ابعاد مختلف این موضوع، در سال ۹۱ اولین دوره مسابقات مناظره دانشجویی را برگزار کرد. ما از پیشروان عرصه مناظرات در فضای دانشجویی هستیم و تاکنون ۱۰ دوره این مناظرات برگزار شده و طی این ده سال توانستیم فضایی ایجاد کنیم که مناظرات روزبهروز بیشتر مورد استقبال دانشجویان قرار بگیرد. این استقبال نشان میدهد جهاد توانسته به بخشی از دغدغههای مقام معظم رهبری در بحث آزاداندیشی بپردازد.
وی با بیان اینکه این اقدامات توسط این نهاد نه به عنوان وظیفه اداری بلکه به عنوان تکلیفی در برابر منویات مقام معظم رهبری و خواستهها و نیازهای دانشجویان پیگیری شد، گفت: مرکز ملی گفت و گو، مناظره و آزاداندیشی را راهاندازی کردیم و این مرکز تا به امروز توانسته است به خوبی این فضا را در دانشگاهها پیش ببرد.
رحیمیان در ادامه از ایجاد تغییرات بنیادی در دورههای بعدی مسابقات مناظرات دانشجویی خبر داد و گفت: معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی توسعه کمی و کیفی مسابقات را مد نظر دارد و در دوره بعد این مسابقات با تحولات گسترده برگزار خواهد شد.
تشکیل باشگاه دانشجویان و مناظره کنندگان جوان
معاون فرهنگی جهاد تصریح کرد: از دوره یازدهم درصدد هستیم باشگاه دانشجویان و مناظرهکنندگان جوان را تشکیل دهیم، برگزاری مناظره اساتید در حال برنامهریزی و تدوین است و در حال شکلدهی شورای عالی مناظره هستیم.
رقابت ۴۰۰ تیم در دوره دهم مناظرات دانشجویی
در ادامه رضا فرید زاده رئیس سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی به بیان جزئیات مرحله نهایی دهمین دوره مسابقات مناظره دانشجویی پرداخت و گفت: در مرحله استانی و دانشگاهی این دوره با حضور ۴۰۰ تیم در قالب گروهها و تیمهای ۴ نفره در ۳۶ واحد جهاد دانشگاهی آغاز شد و ۵۰ تیم به مرحله منطقهای راه یافتند.
وی اظهار کرد: از بین شرکت کنندگان ۵۶ درصد شرکتکنندگان در این دوره آقا و ۴۴ درصد خانم بودند. دانشجویان علوم انسانی در مقطع کارشناسی نیز بیشترین شرکتکنندگان هستند و تاکنون ۵۴ مناظره برخط برگزار شده و ۱۶ تیم به مرحله نهایی راه یافتند که از فردا (۱ خرداد ماه) مرحله مقدماتی مناظرات آغاز میشود.
رئیس سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی افزود: در مرحله مقدماتی مرحله کشوری، ۸ مسابقه آنلاین برگزار میشود و ۸ خرداد مرحله یکچهارم نهایی، نیمهنهایی و ۹ خرداد فینال مسابقات در باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران به صورت حضوری برگزار میشود.
وی در خصوص گذارههای انتخاب شده برای مناظره دانشجویان گفت: گزارهها از بین ۳۰۰ گزاره توسط شورای علمی مناظرات انتخاب شده است و با حضور اعضای هیئت علمی دانشگاهها فرمهای داوری بهروزرسانی شده است.
فرید زاده از انتخاب بهترین سخنران فردی مناظران برای اولین بار در این دوره خبر داد و گفت: در کنار اساتید تیم داوری، تیم برگزیدگان دانشجویی دورههای قبل نیز در امتیازدهی مشارکت میکنند و در فینال علاوه بر تیم داوری، داور نکتهیاب هم حضور دارد و با طرح سوال از مباحث مطرح، توانمندی دانشجویان را نکتهای بررسی میکند.
تشکیل باشگاه مناظرهکنندگان جوان
وی با بیان اینکه در اختتامیه نیز باشگاه مناظرهکنندگان جوان تشکیل و انتخاب هیأت رئیسه باشگاه برگزار میشود، افزود: در تابستان سال جاری نیز مسابقه برگزیده برگزیدگان بین تیمهای برگزیده ۱۰ دوره این مسابقات برگزار خواهد شد.
رئیس سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی از دانشگاه تهران برای میزبانی این دوره از مسابقات تشکر کرد و گفت: هدف این است که دستور برزمین مانده رهبری را بلند و یکی از نیازهای دانشجویان را برطرف کنیم. برای همین دست یاری را به سوی تمامی نهادهای فرهنگی دراز میکنیم و امیدواریم مسئولان فرهنگی با مشارکت در شورای عالی مناظرات به ما در این راستا کمک کنند.
برگزاری مسابقات منطقهای و بینالمللی مناظره
در بخش پایانی این نشست، دکتر رحیمیان در پاسخ به این سوال که آیا قصد برگزاری مسابقات مناظره به صورت بینالمللی را ندارید؟ گفت: در جهاد دانشگاهی وقتی اقدامی در عرصه ملی به بلوغ رسید، جنبه منطقهای و بینالمللی به آن داده میشود. تصمیم داریم دانشجویان سایر کشورها را نیز وارد مسابقات کنیم. البته بعید میدانم دوره یازدهم این مهم محقق شود اما از دوره ۱۲ به بعد دانشجویان کشورهای منطقه، دانشجویان کشورهای اسلامی و به مرور دانشجویان همه کشورها را دعوت خواهیم کرد.
فرید زاده نیز گفت: مسابقات مناظره سالهاست به زبانهای عربی و انگلیسی در جهان برگزار میشود و ما باید تلاش کنیم برگزیدگان مسلط به انگلیسی و عربی را در مسابقات جهانی و بینالمللی شرکت کنند.
در ادامه این نشست، دکتر رحیمیان با اشاره به ظرفیتها و جذابیت بالای مناظرات دانشجویی برای پخش از رسانه ملی، از صداوسیما گله کرد که در انعکاس این رویداد حضور ندارد و گفت: درخواست ما از صداوسیما پخش مناظرات در شبکههای فرهیختهمحور مثل شبکه چهار است.
واکنش به کپیبرداری از مسابقات مناظره دانشجویی
فرید زاده نیز در پاسخ به این سوال که برخی مراکز مسابقات مناظره دانشجویی را کپیبرداری کرده و عین آن را برگزار میکنند، واکنش شما نسبت به آنها چیست؟ گفت: ما به عنوان سازمان دانشجویان خوشحال میشویم مناظره و آزاداندیشی توسعه پیدا کند اما برخی مجموعهها بدون هماهنگی با سازمان دانشجویان عیناً از این مسابقات کپیبرداری کردند که از نظر اخلاقی مناسب نیست اگر با ما تماس میگرفتند ما قطعاً اجازه این کار را میدادیم.
وی اظهار امیدواری کرد بعد از تشکیل شورای عالی مناظره در خرداد با حضور نهادها و سازمان ذیربط بسیاری از این کج سلیقیها رفع شود و افزود: این مساله را از لحاظ حقوقی پیگیری کردهایم اما به دلیل نفس حقوقی در ثبت مالکیت معنوی فکر نمیکنم به هدف مدنظر برسیم.
فرید زاده در خصوص جوایز این دوره نیز اعلام کرد: گروه اول هفت میلیون تومان و گروه دوم شش میلیون تومان جایزه میگیرند. به تیم اخلاق چهار میلیون و به بهترین سخنران فردی نیز یک میلیون اهدا میشود.
در پایان این مراسم نیز از کتاب «مناظرات برنده» نوشته استیون ال جانسون و سایت مرکز ملی گفتوگو، مناظره و آزاداندیشی در قالب جدید به آدرس http://isdc.ir رونمایی شد.
منبع : خبرگزاری مهر
اندازهگیری ویسکوزیته سیالات حفاری با ویسکومتر ایرانی
پاویون منطقه نوآوری ایران در نمایشگاه صنعت آغاز به کار کرد
جایگاه اول ایران در مقالات چاپ ۴ بعدی در بین کشورهای اسلامی
دستیابی دانش بنیانها به فناوری هدایت لیزری ماشینآلات سدسازی
دوره دستیاری از سال آینده به شغل تبدیل میشود
یک ربات برای نخستین بار در جهان ۲ ریه را پیوند زد
۸ نشریه علمی دانشگاه علامه در بین نشریات برتر (Q۱) قرار گرفت
پیشنهاد ایجاد آزمایشگاه ملی با همکاری سه دانشگاه برتر کشور
پیام رئیس دانشگاه شهید بهشتی به مناسبت هفته بسیج
المپیاد علمی حوزههای علمیه برگزار میشود
پژوهشگر ایرانی ویژگی جدید ایکس را فاش کرد
سوءاستفاده عامدانه از یک اختراع جریمه سامسونگ را ۳ برابر کرد
بازنگری مصوبه غیرکارشناسی «سازمان ملیسنجش» ضروری است
رشاد: جای رشته فقه مقاومت در حوزه علمیه خالی است
توجه به نوآوری و کیفیت در پذیرش طلاب/ تقویت معیشت طلاب و اساتید
توسعه سیستم ارزیابی مدلهای زبان فارسی هوش مصنوعی در کشور
راهاندازی کارخانه تبدیل پسماند خرما به مواد کربنی
سرپرست جدید معاونت امور حوزههای علمیه خواهران معرفی شد
شهریه علوم پزشکی دانشگاه آزاد را براساس عدل افزایش دادیم
یک ویروس ناشناخته در شهر چرخ میزند!
استارشیپ سال آینده میلادی ۲۵ بار به فضا پرتاب می شود
شهریه علوم پزشکی دانشگاه آزاد را ما براساس عدل افزایش دادیم
انگلیس سلطه اپل و گوگل بر اکوسیستم موبایل را هدف گرفت
چکهای برگشتی داروخانهها ۲ برابر شد
ثبت بیش از ۲۴ هزار مأموریت اورژانسی در هفته گذشته
تغذیه دوران شیردهی؛ مادران این توصیهها را جدی بگیرند
دانشگاه پیام نور در ارشد و دکتری پذیرش «فراگیر» ندارد
مقاومت میکروبی درمان سرطان را دچار چالش می کند
درمان خارش در بیماریهای کبدی
آخرین وضعیت سلامت آب روستاها و شهرهای کشور اعلام شد