میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر به نقل از هلث لاین، نتایج یک مطالعه جدید ارتباطی بین برخی مواد مغذی و عروق انعطاف پذیرتر نشان میدهد.
به گفته محققان، افزایش مصرف پروتئین، نیاسین و زینک (روی) با بهبود ساختار و عملکرد شریانی مرتبط است.
سفتی شریانها با خطر بیشتر بیماری قلبی عروقی همراه است. خوردن بیشتر غذاهای حاوی این مواد مغذی ممکن است با انعطاف پذیر نگه داشتن شریانها از ابتلاء به بیماری پیشگیری کند.
محققان در این مطالعه، ۷۲ فرد مبتلا به سندرم متابولیک و چاقی را در یک برنامه کاهش وزن یک ساله مورد بررسی قرار دادند.
سندرم متابولیک توسط انجمن قلب آمریکا به عنوان داشتن حداقل سه مورد از عوامل خطر زیر تعریف میشود:
• قند خون بالا
• میزان پایین کلسترول خوب HDL
• میزان بالای تری گلیسیرید
• چربی اضافی شکمی
• فشار خون بالا
ابتلاء به سندرم متابولیک افراد را در معرض خطر بیشتر ابتلاء به بیماریهای قلبی و عروقی قرار میدهد.
به شرکت کنندگان در مطالعه یک رژیم غذایی و برنامه ورزشی شخصی و همچنین جلسات منظم با یک پزشک و یک متخصص تغذیه ارائه شد. میانگین سنی شرکت کنندگان ۵۳ سال بود.
آنها باید یک هفته قبل از شروع برنامه کاهش وزن و همچنین در پایان، پرسشنامه رژیم غذایی را تکمیل میکردند.
در پایان، تیم تحقیق انعطافپذیری رگهای خونی را به سه روش مختلف اندازهگیری کرد. بررسیها نشان داد تمام معیارهای انعطاف پذیری عروق خونی بهبود یافته بود.
آنها دریافتند که بهبود انعطافپذیری رگهای خونی با کاهش دریافت کالری، مصرف کمتر چربی اشباع شده و افزایش مصرف زینک مرتبط است. همچنین با افزایش مصرف پروتئین و ویتامین نیاسین (ویتامین B۳) هم مرتبط بود.
سفتی شریان با افزایش سن مرتبط است. این امر به دلیل از بین رفتن فیبرهای الاستین در طول زمان و جایگزینی آنها با فیبرهای کلاژن ایجاد میشود که باعث میشود عروق کمتر انعطاف پذیر شوند.
رگهای خونی که خیلی سفت هستند، خطر ابتلاء به بیماری قلبی در آینده را افزایش میدهند.
افزایش سفتی شریان ارتباط نزدیکی با افزایش خطر ابتلاء به بیماریهایی مانند فشار خون بالا، بیماری مزمن کلیوی، سکته مغزی و سایر بیماریهای قلبی عروقی دارد.
با این حال، خبر خوب این است که به نظر میرسد این شرایط قابل برگشت باشد. معکوس کردن این وضعیت میتواند به پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی در آینده کمک کند.
برخی از مواد مغذی که به نظر میرسد در انعطاف پذیری شریانی نقش دارند عبارتند از زینک، نیاسین و پروتئین.
زینک نقش مهمی در تولید اکسید نیتریک دارد که به شل شدن و گشاد شدن رگهای خونی کمک میکند.
نیاسین هم به گشاد شدن رگهای خونی، به ویژه در قسمت بالایی بدن کمک میکند.
منبع : خبرگزاری مهر
میزان اجرای توافقنامههای ایران و روسیه با تعداد امضاشده همخوانی ندارد
حضور ۲۸ دانشگاه در اجلاس روسای دانشگاههای ایران و روسیه
میزبانی از شرکتهای دانشبنیان برای حضور در «ایرانهلث ۱۴۰۴»
کلیات برنامه ملی توسعه هوش مصنوعی تصویب شد
اعطای گواهینامه صلاحیت سطح یک به ۷ شتابنده فناوری
رتبه علمی ایران در ۳ رشته داروسازی، دندانپزشکی و پرستاری
فاصله بین ازدواج تا فرزنددار شدن پنج سال است
مصرف آنتی بیوتیک در ایران بالاتر از استاندارد جهانی است
آموزش شگردهای عکاسی آسمان شب با موبایل
اکران خصوصی و نشست مستند «قتل خاص» برگزار شد
موسسه رازی همکار سازمان بهداشت جهانی در تحقیقات ونوم می شود
آرامش دانشگاهها و تکریم محققین چراغ پژوهش را در کشور روشن میکند
خطرات پنهان عفونتهای چشمی را جدی بگیرید
رشد ۱۲۱ درصدی صادرات و ۲۷ درصدی اشتغال دانش بنیانها
واگذاری امور حوزهها به استانها
مشکلات جهانی پژوهشگران را از دسترسی آزاد به داده های علمی بازداشته است
نوبت پزشکان شد؛ ویزیت آزاد بیماران تامین اجتماعی!
یورش به خانهها در آلمان برای پاکسازی فضای مجازی
زنگ خطر ورود ویروس «فلج اطفال» به ایران
ورود وزارت ارتباطات به برنامه ملی رفع ناترازی انرژی
الماس ۴۰ برابر قدرتمندتر از نمونه واقعی ساخته شد
رئیس جمهور از برگزیدگان جشنواره تحقیقاتی رازی تقدیر کرد
احتمال برخورد سیارک قاتل زمین با ماه
آزمایشگاهها در تشخیص بیماری نقش کلیدی دارند
کلسترول خوب در ابتلا به آب سیاه چشم نقش دارد
کار کردن در دوره سالمندی برای سلامت مفید است
وزارت بهداشت به وزارتخانه پزشکان تبدیل شده است
ارتباطات در مناطق زلزلهزده حسینیه خوزستان پایدار است
رئیسجمهور وعده یکسانسازی بیمههای درمانی را عملی کند
برنامه جامع سیاستهای کلان آموزش پزشکی تدوین و عملیاتی می شود