میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر، دوران کرونا علاوه بر تاثیرات متعدد، در زمینه تعویق آزمونها نیز تاثیرات بسیاری بر جای گذاشت. تقریباً در دوران کرونا تمامی آزمونهای مهم کشوری با تعویق های زمانی متعدد مواجه شدند که یکی از آنها آزمون دستیاری پزشکی بود.
آزمون دستیاری پزشکی یکی از آزمونهای مهم کشوری است که هر ساله حدود ۱۲ تا ۱۴ هزار پزشک عمومی در آن به رقابت میپردازند تا پس از قبولی بتوانند در رشتههای تخصصی دانشگاههای علوم پزشکی تحصیل کنند و در قامت دستیار یا رزیدنت در بیمارستانها و مراکز درمانی به ارائه خدمات بپردازند.
چهل و هشتمین دوره آزمون پذیرش دستیار تخصصی قرار بود در ۷ اسفندماه ۹۹ برگزار شود که با اعتراض داوطلبان به ۲۰ فروردین ۱۴۰۰ موکول شد و پس از آن در ۷ فروردین ۱۴۰۰ اعلام شد که آزمون تا اطلاع ثانوی به تعویق میافتد و در نهایت آزمون پس از دوبار تعویق ۸ تیرماه ۱۴۰۰ برگزار شد.
دلیل این تعویق رای موقت دیوان عدالت اداری مبنی بر رسیدگی به اعتراض داوطلبان آزمون دستیاری و رعایت فاصله آزمونها بود.
این اتفاق برای چهل و نهمین دوره آزمون دستیاری نیز تکرار شد. در تقویم آزمونها اعلام شد که این دوره از آزمون در اسفندماه ۱۴۰۰ برگزار میشود و همین امر موجب شد داوطلبان دوباره به زمان برگزاری آزمون معترض شوند و یادآور شدند که بر اساس رای دیوان عدالت اداری باید فاصله یک ساله میان دو آزمون رعایت شود.
در این میان معترضین اعلام کردند که برخی از دروس منابع آزمون دستیاری پزشکی با توجه به تحولات گسترده دانش پزشکی و همچنین تغییرات کتب منابع درسی، نیاز به بهروز رسانی دارد اما منابع قدیمی هنوز در این آزمون منبع هستند که این مسئله نیز در رای دیوان عدالت اداری به آن اشاره شده است.
با این وجود شورای آموزش پزشکی و تخصصی به عنوان مرجع اصلی تصمیم گیری در زمینه آزمون دستیاری در رشتههای تخصصی، فوق تخصصی و فلوشیپ در دی ماه ۱۴۰۰ در اولین جلسه خود در وزارت بهداشت دولت سیزدهم تصمیم گرفت یک بار برای همیشه موضوع زمان برگزاری آزمون را حل کند.
دکتر بهرام عین اللهی وزیر بهداشت و رئیس شورای آموزش پزشکی و تخصصی اعلام کرد شورا تصمیم گرفت آزمون دستیاری به صورت ثابت در اردیبهشت ماه هر سال برگزار میشود و آزمون دستیاری دوره چهل و نهم در اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ برگزار میشود.
وزیر بهداشت درباره منابع آزمون دستیاری نیز خاطرنشان کرد: در مورد رفرنسهای آزمون دستیاری نیز روال، تصمیم هیات ممتحنه و اعضای بورد است و حتماً رفرنسها باید از قبل اعلام شده باشد تا متقاضیان بتوانند خودشان را برای آزمون، آماده کنند که این مورد نیز توسط شورای آموزش پزشکی و تخصصی اعلام خواهد شد.
اما این تصمیم نهایی نیز معترضان را راضی نکرد و آنها همچنان بر موضوع عدم ابلاغ رای دیوان عدالت اداری اعتراض دارند و معتقدند که باید رای دیوان اجرا شود و ضمن تعویق زمان آزمون تا اجرای فاصله قانونی یکساله، منابع درسی نیز به روز شوند.
دامنه این اعتراضات علاوه بر فضای مجازی، به تجمعهای اعتراضی در برابر وزارت بهداشت، مجلس شورای اسلامی و همچنین دیوان عدالت اداری نیز کشیده است. علاوه بر آن برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز در پیامهایی که در فضای مجازی منتشر کردهاند، خواهان توجه وزارت بهداشت به خواسته داوطلبان شدهاند.
این موضوع حتی در در دیدار اخیر دانشجویان با مقام معظم رهبری نیز در اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ هم مطرح شد. محمدحسین کاظمی دبیرکل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان در میان صحبتهای خود به این موضوع اشاره کرد: «عده ای با سوء مدیریت موجب ناامیدی جوانان میشوند برای مثال پزشکان جوان کشور که برادری خود را در خط مقدم مبارزه با کرونا ثابت کردهاند نسبت به چهل و نهمین دوره آزمون دستیاری پزشکی دغدغه داشتند و تقاضا دارند نسبت به اطاله دادرسی شکایت اشان و متاسفانه استنکاف وزارت بهداشت از اجرای قوانین خود و دیوان عدالت اداری تذکری داده شود و ماجرا حل و فصل شود.»
اما وزارت بهداشت در مقابل همچنان در واکنش به این موضوع تاکید میکند که آزمون در موعد مقرر برگزار میشود. در همین زمینه دکتر محمدمهدی نوروز شمسی رئیس مرکز سنجش آموزش پزشکی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: چهل و نهمین دوره آزمون دستیاری پزشکی در روز پنجشنبه ۲۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ برگزار میشود و تعداد ۱۱ هزار و ۷۰۰ داوطلب در این دوره ثبت نام کردهاند.
وی اضافه کرد: چهل و نهمین دوره آزمون دستیاری پزشکی در ۳۱ حوزه در محل دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور برگزار میشود و تلاش میشود با رسیدگی هرچه سریعتر به فرآیند آزمون نتایج نهایی هفته اول شهریورماه اعلام شود تا دستیاران در موعد مقرر در بخشهای آموزشی بیمارستانها حاضر شوند.
رئیس مرکز سنجش آموزش پزشکی درباره پروتکلهای بهداشتی آزمون دستیاری خاطرنشان کرد: وزارت بهداشت با ستاد ملی مقابله با بیماری کرونا هماهنگ است و هر برنامه جدیدی که از سوی ستاد اعلام شود برای اجرا در آزمونها انجام میگیرد.
نوروزشمسی درباره زمان توزیع کارت ورود به جلسه آزمون دستیاری گفت: کارت آزمون در هفته منتهی به آزمون از طریق سایت مرکز سنجش آموزش پزشکی در دسترس داوطلبان قرار میگیرد.
از دیگر دلایل وزارت بهداشت که برای برگزاری آزمون در اردیبهشت ماه بر آن پافشاری میکند، موعد آغاز فعالیت دستیاران در بیمارستانها و مراکز درمانی است.
دکتر ابوالفضل باقری فرد معاون آموزشی وزارت بهداشت در این زمینه تاکید میکند اصرار وزارت بهداشت مبنی بر عدم تعویق این آزمون رعایت عدالت آموزشی برای داوطلبانی است که بر اساس تقویم آزمونها خود را آماده کردهاند، ازجمله، استعدادهای درخشان که مستقیماً و بدون گذراندن طرح در آزمون شرکت میکنند و نیز پزشکان عمومی جوانی که مدتی است تمام کارهای خود را تعطیل و آماده آزمون شدهاند و تعدادشان هم بسیار زیاد است.
وی توضیح داد: رأی دیوان عدالت اداری در دولت قبل برای آزمون دستیاری ۴۸ (سال گذشته) بوده است، اما در دولت جدید با اصلاح آئین نامهها که اتفاقاً از وظایف قانونی وزارت بهداشت است، آزمون ۴۹ با رعایت کامل موازین قانونی برگزار خواهد شد.
معاون وزیر بهداشت افزود: مهمترین علت مخالفت با تعویق امتحان، عدم حضور به موقع دستیاران در بیمارستانها و دانشگاهها است که نظام آموزشی و درمانی کشور را مختل میکند و این خط قرمز وزارت بهداشت است زیرا سلامت مردم به خطر میافتد.
وی درباره منابع آزمون نیز خاطرنشان کرده است اساتید دلسوز و برجسته دانشگاههای علوم پزشکی کشور نحوه تدریس، انتخاب منابع و برگزاری آزمون را میدانند و قطعاً سوالاتی با مضامین و مفاهیم مشکوک و قدیمی را طرح نخواهند کرد.
با این وجود به نظر میرسد آزمون دستیاری هیچ گاه از حاشیه دور نمیماند. خاطره تلخ فروش سوالات آزمون در سال ۸۸ و پس از آن تعویق های متعدد زمانی، دردسرهای منابع آزمون، خالی شدن بخشها برای آمادگی داوطلبان، سختیهای دوران کرونا برای تجمع داوطلبانی که هر کدام گوشهای از فرآیند سلامت کشور بودند و دیگر مواردی از این دست، نشان میدهد که آزمون دستیاری همچنان پر از حاشیه است.
منبع : خبرگزاری مهر
کارنامه آزمون دکتری علوم پزشکی منتشر شد
حمایت مجلس و دولت از طرحهای حوزه آب در سازمان جهاد دانشگاهی شریف
۶۰ دانشجوی دارای حکم انضباطی به دانشگاه برگشتند
توسعه زیرساختهای رهگیری تجهیزات پزشکی در مراکز دیالیز و ناباروری
دستاورد اقتصادی پذیرهنویسی سلولهای بنیادی خونساز در محک
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار مستند سازی تجارب رویان شد
قل هوش مصنوعی افراد ساخته شد
دبیرشورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار مستند سازی تجارب رویان شد
نشست معاونان دانشجویی مناطق دهگانه در دانشگاه تهران
شیوهنامه انضباطی دانشجویان مجددا بازنگری میشود
رفع مشکل تحریمی دانش بنیانهای دفاعی/ ایجاد تحرک در تامین مالی
کارنامه آزمون دکتری علوم پزشکی منتشر شد/آغاز انتخاب رشته از ۶ آذر
جلوگیری از حمله صرع با کمک عینک نوین
۷ عامل خطر «زوال عقل» را بشناسید
بازدید طلاب مرکز آموزشهای تخصصی تبلیغ از موزه دین و دنیا
واکنش وزارت بهداشت به قطع برق در بیمارستانها
۶ بیمار کانادایی داوطلب کاشت تراشه ایلان ماسک می شوند
رئیس جمهور روز دانشجو به یکی از دانشگاههای تهران میرود
۶ بیمار کانادایی داوطلب کاشت تراشه ایلان ماسک شدند
همکاری معاونت فرهنگی وزارت علوم با حوزه هنری
مرگ و میر الکلیهای آمریکایی در ۲۰ سال دو برابر شد
چین موتور مخصوص تسلیحات مافوق صوت را آزمایش کرد
«اقتصاد دانشبنیان» محور همکاریهای مشترک ایران و ونزوئلا
قابلیت بیرون کشیدن متن از عکس مایکروسافت حذف شد
رونق تولید تبلتهای بریل با ۴ سال حضور در نمایشگاه ایران ساخت
ثبتنام قطعی نمایشگاه ایران هلث ۱۴۰۴ از ۱۷ آذر آغاز میشود
تلاش برای افزایش بودجههای پژوهشی با همکاری مجلس
صادرات فریزرهای آزمایشگاهی و تجهیزات برودتی ایرانی به ۶ کشور
ابررایانه ارتش چین در آزمون محاسبات هوش مصنوعی اول شد
حوزویان برای ترویج فرهنگ بسیج از هیچ اقدامی کوتاهی نکنند