میرنیوز
سیاوش ملکیفر در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: عنوان «تولید؛ دانشبنیان، اشتغالآفرین» که مقام معظم رهبری برای امسال تعیین کردند را باید در ادامه عناوین سالهای قبل «جهش تولید»، و «تولید، پشتیبانیها، مانعزداییها» دید.
وی با بیان اینکه خوشبختانه مجلس شورای اسلامی و دولت با تدوین و تصویب قانون «جهش تولید دانشبنیان» پیشاپیش به استقبال تولید دانشبنیان و اشتغالآفرین رفتهاند گفت: تحقق هدف «دوبرابری تعداد شرکتهای دانشبنیان» در سال جاری بدون تخطی از استانداردهای دانشبنیانی و پولپاشی دستیافتنی است، اما الزاماتی دارد.
معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به این الزامات و راهکارها گفت: «ترویج و آگاهیبخشی به هستهها و شرکتهای فناور مستعد دانشبنیانی»، «تسهیل فرایند ارزیابی شرکتهای متقاضی دانشبنیانی»، «توسعه زیستبوم کارآفرینی دانشگاهها» و «توسعه زیستبوم نوآوری شرکتهای بزرگ» از مهمترین الزامات افزایش تعداد شرکتهای دانشبنیان در کوتاهمدت هستند.
ضرورت ترویج و آگاهیبخشی به هستهها و شرکتهای فناور مستعد دانشبنیانی
ملکی فر درباره «ترویج و آگاهیبخشی به هستهها و شرکتهای فناور مستعد دانشبنیانی» گفت: پژوهشگران و فناوران، هستههای فناور، و شرکتهای فناور زیادی در سراسر کشور داریم که تقریباً تمام شرایط و معیارهای اصلی دانشبنیانی را دارند، اما به علت عدم آگاهی از مواهب قانون دانشبنیان یا ناآشنایی با فرایندها و روالهای اداری، برای دانشبنیانی اقدام نکردهاند. به ویژه مراکز رشد و پارکهای فناوری میتوانند در این زمینه اقدامات مؤثری انجام دهند.
وی در خصوص «تسهیل فرایند ارزیابی شرکتهای متقاضی دانشبنیانی» گفت: فرایند ارزیابی شرکتهای دانشبنیان که به طور متمرکز توسط مرکز شرکتهای دانشبنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری انجام میشود، در حال حاضر حدود ۳ ماه طول میکشد و نیازمند تکمیل کاربرگهای تخصصی توسط شرکتها است. البته مرکز شرکتهای دانشبنیان از زمستان ۱۴۰۰ مشغول بازنگری و بازمهندسی فرآیندهای ارزیابی شرکتهای متقاضی است و میکوشد این فرایند را به یک ماه کاهش دهد. اگر این فرایندها تسهیل و تسریع شود، تعداد متقاضیان و متعاقباً تعداد شرکتهای دانشبنیان افزایش خواهد داشت.
معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی تاکید کرد: اما راهکار اساسیتر افزایش تعداد شرکتهای دانشبنیان، تقویت زیستبوم کارآفرینی دانشگاههای کشور است. مخزن اصلی نیروی انسانی جوان و تحصیلکرده، دانشگاهها هستند. جوانان بهترین سالهای عمر خود را در مقاطع کارشناسی، ارشد و دکترا در دانشگاهها میگذرانند. دانشگاه میتواند در شکلبخشیدن به مسیر حرفهای دانشجویان، تقویت مهارتهای حرفهای آنان و آمادهتر شدن آنها برای کارآفرینی مؤثر باشد.
ملکی فر اضافه کرد: نکته مهم که معمولاً فراموش میشود این است که ما صرفاً به کارآفرین نیاز نداریم و توسعه بسیاری از شرکتهای دانشبنیان موجود، مستلزم جذب کارکنان توانمند است. لذا دانشگاهها بجز مهارتهای کارآفرینی، باید تقویت مهارتهای حرفهای و شغلی را نیز جدیتر دنبال کنند.
وی با بیان اینکه برخی دانشگاهها مانند دانشگاه صنعتی شریف، تجارب خوبی در زمینه ایجاد زیستبوم کارآفرینی دارند گفت: دانشگاه شریف طی ۲۰ سال گذشته با اقدامات مستمر و هدفمند توانسته است یک زیستبوم کارآفرینی در جوار خود شکل دهد که اینک پذیرای حدود ۵۰۰ شرکت دانشبنیان، فناور و استارتآپ است. در ناحیه نوآوری شریف، طیف کثیری از بازیگران زیستبوم نوآوری، از مرکز رشد و پارک فناوری تا شتابدهنده، صندوق پژوهش و فناوری، سرمایهگذار جسورانه، کارگزار تجاریسازی و امثال آن وجود دارد و به طور خلاصه، جهاز کارآفرینی یک جا جمع شده است.
معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی خاطر نشان کرد: زیستبومهای کارآفرینی دانشگاهی کارکردهای متعددی دارند، از الهامبخشی و تقویت امید و اعتماد به نفس دانشجویان گرفته تا آموزش و مشاوره و تأمین سرمایه اولیه لازم برای ایجاد یک کسبوکار.
وی تاکید کرد: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سال جاری میتواند با کمک معاونت علمی و فناوری و صندوق نوآوری و شکوفایی به تکثیر این تجارب در سایر دانشگاهها کمک کند.
توسعه زیستبوم نوآوری شرکتهای بزرگ
معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به نقش شرکتهای بزرگ و صنعتی در توسعه اقتصاد دانشبنیان گفت: همکاری شرکتهای بزرگ کشور مانند پتروشیمیها، بانکها، بیمهها، اپراتورهای مخابراتی و امثال آنها با فناوران کشور میتواند یک همکاری برنده_برنده باشد که به شکلگیری شرکتهای دانشبنیان جدید منجر میشود. اغلب شرکتهای بزرگ جهان برای حفظ مزیت رقابتی خود به نوآوری باز روی آوردهاند و با ایجاد مرکز نوآوری، شتابدهنده یا سرمایهگذاری جسورانه شرکتی، توان توسعه فناوری و نوآوری خود را دوچندان میکنند.
وی گفت: در ایران نیز آگاهیبخشی و تشویق شرکتهای بزرگ صنعتی به سرمایهگذاری در تحقیق و توسعه و همکاری فناورانه با کوچکترها در قالبهای مختلف، از جمله مشارکت در تأمین سرمایه صندوقهای پژوهش و فناوری یا صندوقهای جسورانه بورسی میتواند در توسعه کیفی و کمی شرکتهای دانشبنیان مؤثر باشد.
ملکی فر با اشاره به اقدامات صندوق نوآوری و شکوفایی در راستای افزایش تعداد شرکتهای دانشبنیان گفت: یکی از الگوهای شکلگیری شرکتهای دانشبنیان، جذب هستههای فناور و استارتآپها در شتابدهندهها و همکاری با آنها است.
تلاش برای اتصال شتابدهنده های دانش بنیانی به دانشگاهها
وی گفت: ما در صندوق نوآوری خدمات متعددی برای شتابدهندههای دانشبنیان طراحی و عملیاتی کردهایم و امسال بیش از پیش تلاش میکنیم شتابدهندهها را به دانشگاهها متصل کنیم. به نظر میرسد در حال حاضر بخش اعظم دانشجویان ما با سازوکارهای کارآفرینی آشنا نیستند و از سوی دیگر، بسیاری از شتابدهندهها نیز نتوانستهاند آن طور که باید و شاید خود را به دانشجویان مستعد معرفی کنند. شتابدهندههای دانشبنیان میتوانند سرمایه بذری مورد نیاز برای رشد استارتآپهای خود را در قالب تسهیلات قرضالحسنه یا سرمایه جسورانه از صندوق نوآوری و شکوفایی دریافت کنند.
معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی با بیان اینکه این راهکارها به ایجاد شرکتهای دانشبنیان واقعی و بدون تخطی از استانداردهای دانشبنیانی منجر میشود، افزود: طرح جهش تولید دانشبنیان که اینک آخرین مراحل تصویب خود را میگذراند نیز نقطه عطفی در تاریخ اقتصاد دانشبنیان کشور خواهد بود و نقش مؤثری در افزایش نقش شرکتهای دانشبنیان در اقتصاد کشور خواهد داشت.
وی گفت: این قانون که تدوین و تصویب آن از سال جهش تولید آغاز شد، یک بسته سیاستی متنوع و چندبعدی است که از حفظ و توسعه بازار شرکتهای دانشبنیان، تا تأمین مالی و حتی مسائل حقوقی و فضای استقرار آنها را پوشش میدهد. قانون جهش تولید دانشبنیان که با مشارکت نمایندگان مجلس شورای اسلامی و مدیران و کارشناسان دولت تدوین شده است، بخش خوبی از خلاءهای قانونی زیستبوم فناوری و نوآوری کشور را میپوشاند.
معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی ادامه داد: البته یکی از الزامات مهم توسعه شرکتهای دانشبنیان و افزایش نقش آنها در اقتصاد کشور، تأمین مالی آنها با ابزارهای مناسب است و لذا افزایش سریع سرمایه صندوق نوآوری و شکوفایی اهمیت زیادی دارد. تعداد شرکتهای دانشبنیان ما به بیش از ۶۶۰۰ شرکت رسیده است که بسیاری از آنها شرکتهای بزرگی هستند و نیازهای مالی بزرگی دارند. سرمایه ۲۶۰۰ میلیارد تومانی صندوق جوابگوی پشتیبانی همهجانبه و اثربخش از رشد این شرکتها نیست و همانطور که در قانون جهش تولید دانشبنیان نیز پیشبینی شده است، سرمایه صندوق حتماً باید حداقل به دو برابر افزایش یابد.
منبع : خبرگزاری مهر
جریمه اتحادیه اروپا در انتظار آمازون
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان و واحد سنندج منصوب شد
۲ انتصاب در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی
افسردگی از شایعترین اختلالات روانپزشکی است
نشست مسئولان حوزههای بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد برگزار شد
انتصاب مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در امور فرهنگی
درمان بیماری ایدز در کشور رایگان است
کنگره بین المللی «سلامت در حوادث و بلایا» برگزار میشود
نخستین کلوز آپ از ستاره درحال مرگ در کهکشان همسایه ثبت شد
مهلت درخواست رشتههای تحصیلی در حوزههای استانی تمدید شد
این مُسکنها خطر خونریزی داخلی را افزایش میدهند
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید؛ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی
وزارت بهداشت طب سنتی و مکمل را به رسمیت میشناسد
باید هزینه سلامت را با سبک زندگی سالم پایین بیاوریم
حسگر محققان ایرانی محیط آبزیان را ایمن نگه میدارد
عامل مهم ابتلا به تب دنگی در جهان
هزینه درمان ۸۰۰ هزار مصدوم ترافیکی روی دست نظام سلامت!
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
مهاجرت ۲۵درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
اظهارات وزیر علوم درباره انتصابات و آمار دانشجویان اخراجی و تعلیقی
سه فاکتور خطر سکته مغزی/ آسانترین راهکار کاهش استرس و اضطراب
قدیانی: دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه برای کاهش شکایت کاربران بررسی شد
همکاری دانشگاههای شهیدبهشتی و شریف در حوزه هوش مصنوعی و رباتیک
مشکلات رزیدنتها بررسی و رفع خواهد شد
شرایط پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه شریف اعلام شد
ثبتنام دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه علم و صنعت تمدید شد
نوجوانان استرالیایی در آستانه محدودیت استفاده از شبکههای اجتماعی
ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان نیستم