میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمودو، مواد اساسی مانند نمک و شکر که به بهتر شدن طعم غذا کمک میکنند، در صورت مصرف بیش از اندازه میتوانند تأثیرات نامطلوبی بر بدن انسان داشته باشند. با وجود این، همان گونه که عینکهای واقعیت مجازی میتوانند چشمها را فریب دهند تا جهانهای سهبعدی را ببینند که وجود ندارند، چاپستیکها نیز میتوانند زبان کاربر را فریب دهند تا شوری را حتی در غذاهای سالمتر که سدیم کمی دارند، بچشند.
این چاپستیکها که در "دانشگاه میجی"(Meiji University) ژاپن ابداع شدهاند، بخشی از تلاشهای "وزارت بهداشت، کار و رفاه"(MHLW) این کشور به شمار میروند تا میزان نمک مصرفی مردم ژاپن را کاهش دهند. این تلاشها با توصیههای "سازمان جهانی بهداشت"(WHO) مطابقت دارند.
هدف کاهش میزان نمک مصرفی، حداقل تا ۲۰ درصد است اما این امر میتواند به کاهش طعم غذا منجر شود. این یک مانع بیپایان و مشکلساز برای کسانی است که سعی دارند رژیم غذایی سالمتری را در پیش بگیرند و به آن پایبند باشند. اینجاست که چاپستیکها وارد میشوند. در انتهای یکی از آنها، یک اتصال فلزی وجود دارد که جریان الکتریکی را به شکل موجی خاصی به دهان میرساند. جریان الکتریکی بر یونهای موجود در کلرید سدیم و مونوسدیم گلوتامات تأثیر میگذارد؛ به طوری که طعمهای نمکی و اومامی با تقویت جوانههای چشایی تجربه میشوند.
در یک آزمایش جدید مشخص شد که تحریک الکتریکی اضافهشده، طعم شور یک غذای معین را تقریبا تا ۱.۵ برابر افزایش میدهد. هنگام خوردن چیزی که با کاهش ۳۰ درصدی نمک تهیه شده است، تفاوت طعم برای کاربر نامحسوس خواهد بود و سطح جریان الکتریکی مورد استفاده در این آزمایش، غیرقابل تشخیص است.
این ایده سوابق زیادی دارد. گروه دیگری از پژوهشگران ژاپنی در سال ۲۰۱۶، یک چنگال برقی ساختند که طعم شور و ترش را افزایش میدهد. شرکتی به نام "اسپون تک"(SpoonTEK) نیز قاشق ارتقایافتهای همراه با اتصالات الکتریکی میفروشد که نه تنها افزایش طعم را وعده میدهد، بلکه میتواند به کاهش مزه ناخوشایند کمک کند. پژوهشگران حتی تا آنجا پیش رفتهاند که صفحههای لیسیدنی ابداع کردهاند که میتوانند طعمهای متنوعی را بدون قرار دادن غذا در دهان بازسازی کنند.
تا تحقق ایده لذت بردن از یک وعده غذایی مجازی بدون دریافت حتی یک کالری هنوز چند سال باقی مانده است اما پژوهشگران دانشگاه میجی، چاپستیکهای خود را اصلاح کردهاند تا نسخهای سازگارتر برای مصرفکننده ایجاد کنند که به یک بسته باتری روی مچ دست متصل میشود.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
آخرین وضعیت سلامت آب روستاها و شهرهای کشور اعلام شد
جریمه اتحادیه اروپا در انتظار آمازون
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان و واحد سنندج منصوب شد
۲ انتصاب در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی
افسردگی از شایعترین اختلالات روانپزشکی است
نشست مسئولان حوزههای بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد برگزار شد
انتصاب مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در امور فرهنگی
درمان بیماری ایدز در کشور رایگان است
کنگره بین المللی «سلامت در حوادث و بلایا» برگزار میشود
نخستین کلوز آپ از ستاره درحال مرگ در کهکشان همسایه ثبت شد
مهلت درخواست رشتههای تحصیلی در حوزههای استانی تمدید شد
این مُسکنها خطر خونریزی داخلی را افزایش میدهند
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید؛ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی
وزارت بهداشت طب سنتی و مکمل را به رسمیت میشناسد
باید هزینه سلامت را با سبک زندگی سالم پایین بیاوریم
حسگر محققان ایرانی محیط آبزیان را ایمن نگه میدارد
عامل مهم ابتلا به تب دنگی در جهان
هزینه درمان ۸۰۰ هزار مصدوم ترافیکی روی دست نظام سلامت!
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
مهاجرت ۲۵درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
اظهارات وزیر علوم درباره انتصابات و آمار دانشجویان اخراجی و تعلیقی
سه فاکتور خطر سکته مغزی/ آسانترین راهکار کاهش استرس و اضطراب
قدیانی: دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه برای کاهش شکایت کاربران بررسی شد
همکاری دانشگاههای شهیدبهشتی و شریف در حوزه هوش مصنوعی و رباتیک
مشکلات رزیدنتها بررسی و رفع خواهد شد
شرایط پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه شریف اعلام شد
ثبتنام دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه علم و صنعت تمدید شد
نوجوانان استرالیایی در آستانه محدودیت استفاده از شبکههای اجتماعی