میرنیوز

اثرات هزینه در بخش آموزش را در اقتصاد کشور نمی‌بینیم/فناوری را نمی‌توان خرید

اثرات هزینه در بخش آموزش را در اقتصاد کشور نمی‌بینیم/فناوری را نمی‌توان خرید 2022-04-14T11:50:39+04:30

به گزارش ایسنا، نشست اعضای هیات علمی جوان با دکتر سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری و رئیس بنیاد ملی نخبگان، با حضور اعضای شورای معاونین بنیاد و برخی نخبگانی که با حمایت بنیاد در دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی جذب شده‌اند، برگزار شد. در ابتدای این نشست سعید سهراب‌پور، مشاور رئیس بنیاد ملی نخبگان ضمن خیر مقدم به حاضران در جلسه، آنها را مایه افتخار کشور دانست و گفت: خوشحالم که در کشور هستید و به کشور خدمت می‌کنید.

همه چیز پائین‌دست مفهوم فرهنگ قرار می‌گیرد

رئیس بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه پیشرفت قبل از هر چیز، یک مفهوم فرهنگی است و این فرهنگ است که باعث پیشرفت می‌شود و همه چیز پائین‌دست این مفهوم قرار می‌گیرد، گفت: دانشگاه ما در روز اول موجودی نبوده که از جامعه بالا آمده باشد. دانشگاه‌های مطرح دنیا برخلاف دانشگاه‌های ما، با پول دولت کار نمی‌کنند. مشخص است دانشگاهی که نتواند با محیط اطرافش تعامل داشته باشد، نمی‌تواند مشکلات مردم را حل کند.

دکتر ستاری با بیان اینکه در صنعت هم شرایط به همین منوال است، افزود: اینهایی که ما داریم، بیشتر کارخانه هستند تا صنعت. صنعت چیزی است که طراحی می‌کنیم و نیاز به آدم تحصیل‌کرده دارد. ساختارهای ما چه در آن چیزهایی که کارخانه می‌نامیم و چه دانشگاه‌های ما، مشکلات جدی فرهنگی دارند.

ایران با فرهنگ ۵ هزار ساله، با نفت سرکوب شده 

معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری با اشاره به اینکه، تقابل با شرایط موجود، یک نوع مبارزه است، گفت:  ما در چندهزار سال، یک فرهنگ غنی داشتیم؛ یعنی همان زمان‌هایی که نفت نداشتیم. کشوری که حدود پنج هزار سال تمدن و فرهنگ غنی دارد، هم‌اکنون با پول نفت سرکوب شده است و به فرموده مقام معظم رهبری، نفت به‌ مانند ماده مخدری شده که ما را معتاد کرده است. این مشکلات فرهنگی، مبارزه مستمر می‌خواهد.  

دکتر ستاری با اعلام اینکه ما روی مفاهیمی همچون آموزش و پژوهش مشکل داریم، افزود: همه ما در یک جبهه مشغول مبارزه هستیم و شما نباید به‌ عنوان اعضای هیات علمی دانشگاه، خود را کنار بکشید. باید جایگاهتان را بگیرید. شما برای رسیدن به جامعه ایده‌آل و دانشگاهی که جذب نخبه می‌کند، باید فرهنگ را عوض کنید و دانشگاه را به سمتی ببرید که نخبه‌پرور شود و مشکلات مردم را حل کند.

این همه هزینه در بخش آموزش خرج می‌شود، اما اثرات آن در اقتصاد دیده نمی‌شود

رئیس بنیاد ملی نخبگان با اعلام اینکه ما به‌عنوان معاونت علمی و فناوری و بنیاد ملی نخبگان، در مقام یک زیرساخت و پلتفرم در کنار شما هستیم، گفت: دانش‌بنیان بیش از هر چیز، یک فرهنگ است. این همه هزینه در بخش آموزش خرج می‌شود اما ما اثرات آن را در اقتصاد کشور نمی‌بینیم. هر هزینه‌ای که در بخش آموزش می‌شود باید اثرات آن در ۱۰ سال بعد دیده شود. پس یک جای کار ایراد دارد و یک ساختاری درست کار نمی‌کند.

دکتر ستاری راهکاری در جهت رفع این شرایط پیشنهاد داد و گفت: کافی است تفکرات را تغییر دهیم و حصارهای  اطراف‌مان را خراب کنیم. مراکز نوآوری راه بیاندازیم. اینها، مشکلات را حل می کند. باید به سمت یک جامعه دانش‌بنیان پیش بروید و در مراکز پژوهشی که مشغول هستید، دیدگاه‌ها را عوض کنید.

فناوری را نمی‌توان خرید 

معاون علمی و فناوری ریس جمهور با اعلام اینکه فناوری، یادگرفتنی است و نمی‌توان با پول صاحب آن شد، افزود: هیچ‌کس در دنیا به فرد دیگری فناوری نمی‌دهد و باید خودمان یاد بگیریم. ساختار انتقال فناوری، شرکت‌های خصوصی هستند نه دولت و دانشگاه‌ها. شما با همکاری نزدیک با بنیاد ملی نخبگان و معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، در این مبارزه پیروز شوید و باید فرهنگ را عوض کنید که این هم، کار ساده‌ای نیست.

برای سال جدید، استراتژی جدیدی آغاز کرده‌ایم

دکتر ناصر باقری‌مقدم، قائم‌مقام بنیاد ملی نخبگان با اعلام اینکه برای سال جدید، برنامه‌های جدیدی را به همراه آقای ستاری آغاز کرده‌ایم که طی آن، از نخبگان در لایه‌های مختلف کشور استفاده می‌کنیم، گفت: امیدوار هستیم این مهم با حمایت مسئولان در سال جاری به وقوع بپیوندد. این محوری بوده که در چند سال اخیر به آن نپرداختیم چون باید به یک هسته مرکزی از نخبگان می‌رسیدیم که این مهم هم اکنون اتفاق افتاده است. 

قائم‌مقام بنیاد ملی نخبگان با اشاره به اینکه این امر با توجه به جایگاه آقای ستاری در معاونت علمی و فناوری و بنیاد ملی نخبگان شدنی است، افزود: سال گذشته مصوبه‌ای باحمایت آقای ستاری در هیات دولت به تصویب رسید که نخبگان در دستگاه‌های دولتی و شرکت‌های دانش‌بنیان جذب شوند که این تغییر مهم و اثرگذار را در حوزه نخبگان به زودی شاهد خواهیم بود. بنابراین ارتباطات بسیار قوی‌تری با نخبگان برقرار خواهد شد و ما کار را با اجتماع نخبگانی به جلو پیش خواهیم برد.

ارتباط با نخبگان و برگزیدگان در طول سال ادامه می‌یابد

عباس ابراهیمی، معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه جایزه شهید کاظمی آشتیانی شاید مشابه بسیاری از طرح‌ها باشد که پس از اعطای جوایز، رابطه با برگزیده قطع می‌شود، گفت: چنین رویکردی، یک آفت است بنابراین در تلاش هستیم تا طی سال جاری، یک بازنگری در آئین‌نامه داشته باشیم تا علاوه بر دو برابر شدن ظرفیت جوایز کاظمی آشتیانی، شکل ارتباط با نخبگان و برگزیدگان به صورت مستمر در طول سال ادامه یابد.

بنیاد ملی نخبگان، دستگاهی است که با هدف سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی در زمینه توسعه منابع انسانی برگزیده کشور با ماموریت برنامه‌ریزی در زمینه نخبه‌شناسی، نخبه‌پروری، نخبه‌گزینی و نخبه‌گماری فعالیت می‌کند.

در این نشست، دکتر کیوان محمدی، عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف انتقادهایی درباره بحث آئین‌نامه‌های ارتقای اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها مطرح کرد و گفت: آیین‌نامه‌ها تفاوت‌های بسیاری با رویکردهای بنیاد در رفع نیازهای کشور دارد و بر همین اساس این اعضا باید ریل‌گذاری آینده خود را بر مبنای چیزی قرار دهند که علاقه چندانی به آن ندارند. از این رو اگر بنیاد بتواند در این خصوص راهکاری بیندیشد، تغییر مهمی در شرایط افرادی که دست کم توسط خود بنیاد جذب هیات علمی شده‌اند ایجاد می شود.

یاسمین بیده از سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران نیز خواستار ایجاد تعامل میان صنعت، پژوهشگران و اعضای هیات علمی جوان شد و گفت: بنیاد می‌تواند در این خصوص حلقه ارتباط افراد تحت حمایت خود و صنعت کشور شود و سازوکاری تمهید شود که دانشجویان برتر کشور برای همکاری به پژوهشگاه‌ها معرفی شوند.

سیدمحمدنوید قریشی از پژوهشگاه فضایی ایران نیز با بیان اینکه کارهای آنها در پژوهشگاه از جنس اجرا است و دانشجوی همکار ندارند، خواستار ارتباط میان اعضای هیات علمی که پروژه فعال دارند با اساتید دانشگاه‌ها شد.

زینب رضایی عضو هیات علمی دانشگاه اصفهان نیز خواستار حمایت بیشتر بنیاد ملی نخبگان در امور تسهیلاتی و علمی شد. مصطفی زالی از دانشگاه تهران به ضعف در توجه به علوم انسانی اشاره کرد و خواستار رفع ناهماهنگی میان دانشگاه و بنیاد ملی نخبگان در راستای بهره‌مندی هرچه بیشتر مخاطبان از تسهیلات بنیاد شد. حامد دائمی از پژوهشگاه رویان حضور نخبگان در تصمیم‌گیری‌های کلان کشور را خواستار شد.

حسن خدایی مهر عضو هیات علمی دانشگاه خواجه نصیر گفت: تدوین پروپوزال برای طرح‌های کلان ملی در اندک زمان صورت نمی‌گیرد و لازم است، مکانیزم بهتری برای فراخوان‌های همکاری در نظر گرفته شود. همچنین توسعه شتاب دهنده‌ها می‌تواند در رشد فضای علمی راه‌گشا باشد. سجاد امینی از دانشگاه شریف خواستار واگذاری پروژه‌های میان‌رشته‌ای به پژوهشکده‌ها شد. سعید کاربین از سازمان تحقیقات و آموزش و ترویج کشاورزی ضمن تشکر از حمایت‌های معاونت علمی و بنیاد بر لزوم تدام این حمایت‌ها تاکید کرد.

در ادامه این نشست، مهدی علی‌جانیان‌زاده از دانشگاه خوارزمی خواستار بازنگری در کار شتاب‌دهنده‌ها شد و بر لزوم استفاده از ظرفیت‌های بنیاد ملی نخبگان تاکید کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان، لزوم استفاده از ظرفیت نخبگان در دستگاه‌های اجرایی، استفاده بهینه از توانایی نخبگان در حوزه مدیریتی، تجدید نظر در نحوه فعالیت شتاب‌دهنده‌ها و اعطای برخی تسهیلات از دیگر مواردی بود که توسط سعید اخوان به‌آبادی از دانشگاه تهران و فرهاد هادی نژاد دانشگاه آجا مطرح شد.

انتهای پیام

منبع : خبرگزاری ایسنا


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار علمی

اعضای شورای راهبری هوش مصنوعی معرفی شدند/ایجاد زیر ساخت هوش مصنوعی در دستور کار ۱۰ نهاد

اعضای شورای راهبری هوش مصنوعی معرفی شدند/ایجاد زیر ساخت هوش مصنوعی در دستور کار ۱۰ نهاد
2023-12-03T19:08:50+03:30
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری توسعه زیرساخت‌های هوش مصنوعی را از مهمترین ماموریت‌های شورای راهبری هوش مصنوعی دانست و گفت: این شورا با ای...

آتش‌سوزی جنگلی موجب رشد حیات دریایی می‌شود!

آتش‌سوزی جنگلی موجب رشد حیات دریایی می‌شود!
2023-12-03T19:08:49+03:30
پژوهشگران می‌گویند، خاکسترهای حاصل از آتش‌سوزی‌های جنگلی باعث رشد و شکوفایی حیات دریایی می‌شوند.

استرس کاری ریسک بیماری قلبی را در مردان افزایش می دهد

استرس کاری ریسک بیماری قلبی را در مردان افزایش می دهد
2023-09-25T21:29:51+03:30
تحقیقات جدید نشان می‌دهد که خطر بیماری قلبی برای مردانی که در مشاغل پر استرس کار می‌کنند و احساس می‌کنند از تلاش‌هایشان قدردانی نمی شود، دو برابر بیشتر است.

۲.۵ میلیون ایرانی در اهدای خون مشارکت دارند

۲.۵ میلیون ایرانی در اهدای خون مشارکت دارند
2023-09-25T21:29:50+03:30
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران، از مشارکت ۲.۵ میلیون نفر اهدا کننده خون در کشور برای تأمین نیاز ۱۰۰ درصدی مراکز درمانی خبر داد.

چین در شرق تهران بیمارستان هوشمند احداث می کند

چین در شرق تهران بیمارستان هوشمند احداث می کند
2023-09-25T21:29:50+03:30
تفاهم‌نامه احداث بیمارستان هزار تختخوابی در شرق تهران بین دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و شرکت سینوفارم چین منعقد شد.

راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور

راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور
2023-09-25T21:29:49+03:30
معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه ریزی وزارت بهداشت، از راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور خبر داد.

وزارت بهداشت برای اولین بار سرایدار استخدام می‌کند

وزارت بهداشت برای اولین بار سرایدار استخدام می‌کند
2023-09-25T21:29:49+03:30
معاون بهداشت وزارت بهداشت، از جذب ۴ هزار بهورز و ۵ هزار کارشناس بهداشت و مجموعاً ۹ هزار نیروی بهداشتی در آزمون استخدامی وزارت بهداشت خبر داد.

زمان اخذ رأی در انتخابات نظام پرستاری افزایش یافت

زمان اخذ رأی در انتخابات نظام پرستاری افزایش یافت
2023-09-25T21:29:48+03:30
زمان اخذ آرای ششمین دوره انتخابات سازمان نظام پرستاری، از ساعت ۷ صبح لغایت ۲۰ روز جمعه ۷ مهر ۱۴۰۲ اعلام شد.

هوای آلوده و افزایش ریسک سرطان سینه/ درمان سوءهاضمه با زردچوبه

هوای آلوده و افزایش ریسک سرطان سینه/ درمان سوءهاضمه با زردچوبه
2023-09-25T21:29:48+03:30
حوزه سلامت در هفته رو به پایان، در جهان، شاهد اخبار و رویدادهای متعدد و مختلفی بود که به مرور گزیده ای از مهم ترین آنها می پردازیم.

بیماری هزارچهره را جدی بگیریم/ عوارض بیماری سلیاک

بیماری هزارچهره را جدی بگیریم/ عوارض بیماری سلیاک
2023-09-25T21:29:48+03:30
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، بر لزوم ایجاد نقشه غربالگری و بیماریابی سلیاک در کشور تاکید کرد.

اهمیت تولید محصولات غذایی فاقد گلوتن برای بیماران سلیاک

اهمیت تولید محصولات غذایی فاقد گلوتن برای بیماران سلیاک
2023-09-25T21:29:47+03:30
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: با طیف زیادی از بیماری‌های نادر مواجهیم که متاسفانه برای بسیاری از آنها هنوز درمان پیدا نشده و یا اینکه درمان های موجود کفایت نمی...

نشست چالش‌های زنجیره تأمین دارو در ایران برگزار می‌شود

نشست چالش‌های زنجیره تأمین دارو در ایران برگزار می‌شود
2023-09-25T21:29:47+03:30
نشست چالش‌های زنجیره تأمین ایمن و اثربخش دارو در ایران در هشتمین نمایشگاه بین المللی دارو و صنایع وابسته برگزار می‌شود.

چگونه از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری کنیم

چگونه از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری کنیم
2023-09-25T21:29:46+03:30
شروع فصل پاییز، زمان شیوع بیماری های ویروسی است که سرماخوردگی شایع ترین بیماری فصل سرما است. اما، با رعایت یک توصیه ساده، می توان از ابتلا به این بیماری مصون...

خرید اعتباری محصولات پتروشیمی به نفع صنعت دارو است

خرید اعتباری محصولات پتروشیمی به نفع صنعت دارو است
2023-09-25T21:29:46+03:30
رئیس هیئت مدیره سندیکای تولید کنندگان مواد دارویی گفت: گران قیمت ترین محصولات مواد پایه پتروشیمی، دارو است.

چه کسانی پرونده الکترونیک سلامت دارند

چه کسانی پرونده الکترونیک سلامت دارند
2023-09-25T21:29:46+03:30
معاون فنی مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت گفت: هر کسی که واکسن کرونا تزریق کرده باشد، پرونده الکترونیک سلامت دارد.

بررسی راهکارهای ورود ایران به بازار دارویی اوراسیا

بررسی راهکارهای ورود ایران به بازار دارویی اوراسیا
2023-09-25T21:29:45+03:30
راهکارهای ورود شرکت های داروسازی ایران به بازار دارویی اوراسیا، در یک نشست تخصصی مورد بررسی قرار می گیرد.

جامعه پزشکی باید تخصص را همراه تعهد حرفه‌ای داشته باشد

جامعه پزشکی باید تخصص را همراه تعهد حرفه‌ای داشته باشد
2023-09-25T21:29:45+03:30
رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران، تخصص و تعهد حرفه‌ای را دو بال جامعه پزشکی برای خدمت به مردم دانست.

هفته دفاع مقدس فرصتی برای انتقال مفاهیم بهداری رزمی

هفته دفاع مقدس فرصتی برای انتقال مفاهیم بهداری رزمی
2023-09-25T21:29:45+03:30
وزیر بهداشت، در پیامی به مناسبت آغاز هفته دفاع مقدس، گفت: جامعه سلامت کشور افتخار دارد که همپای دلاورمردان عرصه نبرد، در جبهه ها حضور داشت.

نشست چالش های قیمت گذاری دارو برگزار می‌شود

نشست چالش های قیمت گذاری دارو برگزار می‌شود
2023-09-25T21:29:45+03:30
نشست چالش‌های قیمت‌گذاری دارو، مواد موثره و مکمل‌ها در هشتمین نمایشگاه بین المللی دارو و صنایع وابسته برگزار می‌شود.

دانش آموز بدون صبحانه مدرسه نرود/ میان وعده‌های سالم

دانش آموز بدون صبحانه مدرسه نرود/ میان وعده‌های سالم
2023-09-25T21:29:44+03:30
یک متخصص تغذیه، در خصوص میان وعده دانش آموزان در مدرسه، توصیه هایی ارائه داد.

وزیر بهداشت زنگ دبیرستان شهید آوینی را نواخت

وزیر بهداشت زنگ دبیرستان شهید آوینی را نواخت
2023-09-25T21:29:44+03:30
همزمان با آغاز سال تحصیلی ۱۴۰۲، ۱۴۰۳ وزیر بهداشت، زنگ دبیرستان شهید آوینی تهران را به صدا در آورد.

۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان استخدام می شوند

۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان استخدام می شوند
2023-09-25T21:29:44+03:30
معاون پرستاری وزارت بهداشت، از جذب ۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان از طریق آزمون استخدامی وزارت بهداشت خبر داد.

بازدید سرزده عین اللهی از بیمارستان شفا یحیاییان

بازدید سرزده عین اللهی از بیمارستان شفا یحیاییان
2023-09-25T21:29:44+03:30
وزیر بهداشت، به طور سرزده از مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی شفا یحیاییان تهران بازدید کرد.

۲۲ بیمار کرونایی در یک هفته گذشته فوت شدند

۲۲ بیمار کرونایی در یک هفته گذشته فوت شدند
2023-09-25T21:29:43+03:30
بنابر اعلام وزارت بهداشت، در یک هفته گذشته ۲۲ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در کشور فوت شدند.

داروی ایرانی از طریق صادرات به دنیا معرفی می‌شود

داروی ایرانی از طریق صادرات به دنیا معرفی می‌شود
2023-09-25T21:29:43+03:30
رئیس سازمان غذا و دارو، راه شناخت تولیدات دارویی کشور در جهان را، صادرات محصولات دانست.

ایران دارای قوی‌ترین نظام سلامت در منطقه است

ایران دارای قوی‌ترین نظام سلامت در منطقه است
2023-09-25T21:29:43+03:30
وزیر بهداشت، با اشاره به کارآمدی حوزه سلامت کشورمان گفت: جمهوری اسلامی ایران دارای قوی‌ترین و موفق ترین نظام سلامت در منطقه است.

ادعای دخالت وزارت بهداشت در انتخابات نظام پرستاری رد شد

ادعای دخالت وزارت بهداشت در انتخابات نظام پرستاری رد شد
2023-09-25T21:29:43+03:30
مسئول هیات مرکزی نظارت بر ششمین دوره انتخابات نظام پرستاری، از رشد ۱۵ درصدی نامزدهای دوره ششم انتخابات نظام پرستاری نسبت به دوره قبل خبر داد.

اورژانس تهران در هفته گذشته ۲۰ هزار مأموریت انجام داد

اورژانس تهران در هفته گذشته ۲۰ هزار مأموریت انجام داد
2023-09-25T21:29:42+03:30
رئیس مرکز اورژانس استان تهران، با اشاره به مزاحمت تلفنی با اورژانس ۱۱۸، گفت: در هفته گذشته ۲۴۳۰ تماس مزاحم با اورژانس استان تهران داشتیم.

جهان امروز با کمبود آب و غذای سالم مواجه است

جهان امروز با کمبود آب و غذای سالم مواجه است
2023-09-25T21:29:42+03:30
وزیر بهداشت، در پیامی به مناسبت روز جهانی بهداشت محیط، تمرکز بر اقدامات بهداشت محیط را عاملی موثر بر جلوگیری از تحمیل هزینه های سنگین ناشی از بار بیماری های ...

تایید موفقیت نخستین واکسن ایرانی کرونا

تایید موفقیت نخستین واکسن ایرانی کرونا
2023-09-25T21:29:42+03:30
مقاله کارایی واکسن برکت در یکی از برجسته‌ترین مجلات علمی جهان بنام The BMJ هیجده ماه پس از ارسال به چاپ رسید.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)