میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت علوم، بهنام طالبی با اشاره به اینکه ایجاد گرنت فناوری در دانشگاهها و مراکز پژوهشی از سال ۹۷ توسط مسئولان معاونت پژوهشی وزارت علوم پیگیری شد گفت: در نهایت پس از موافقت سازمان برنامه بودجه و طی مراحل مختلف، آئین نامه اعطای گرنت در سال ۱۳۹۸ نهایی شده به تصویب وزیر علوم رسید.
وی افزود: همچنین پس از تأسیس معاونت فناوری و نوآوری در وزارت علوم در دولت سیزدهم، این معاونت طرح ملی گرنت فناوری را به مسئولان این وزارت پیشنهاد داد که این طرح در ۲۰ فروردین ۱۴۰۱ در شورای معاونان وزارت علوم مورد تصویب قرار گرفت و در ۲۱ فروردین برای اجرا ابلاغ شد.
طالبی هدف از احیای طرح گرنت را تغییر رویکرد برنامههای پژوهشی دانشگاهها از انجام پژوهشهای محض به سمت پژوهشهای کاربردی دانست.
وی توسعه تجاری سازی فناوری، جهتگیری بخشی از پایاننامهها و رسالههای دانشجویان تحصیلات تکمیلی به سمت نیازهای جامعه و هدایت دانشگاه به سمت دانشگاههای نسل سوم و کارآفرین را از دیگر اهداف طرح ملی گرنت فناوری اعلام کرد.
طالبی ابراز امیدواری کرد: با اجرای طرح ملی گرنت فناوری، جریان کارآفرینی در دانشگاهها و مؤسسات پژوهشی تقویت شود، همکاری میان پارکهای فناوری دانشگاهها و پژوهشگاهها ارتقا یابد، فعالیتهای توسعه در شرکتهای دانش بنیان مورد توجه قرار گیرد و تجاری سازی فناوری تقویت شود.
سرپرست دفتر سیاستگذاری، برنامهریزی و توسعه فناوری و نوآوری وزارت علوم تاکید کرد: طرح ملی گرنت فناوری در سه نوع مختلف پیشبینی شده است که به نامهای طرح جوانه، طرح شکوفایی و طرح رشد نامگذاری شدهاند.
وی در بیان طرح جوانه گفت: این نوع گرنت، مختص اعضای هیئت علمی و پژوهشگران است و در دانشگاه پرداخت میشود و هدف نهایی آن رسیدن به یک محصول دانش بنیان از یک طرح پژوهشی بویژه در انجام پایان نامههای تحصیلات تکمیلی است.
طالبی، هدف طرح گرنت شکوفایی را ایجاد دانش فنی و همچنین زایش شرکتهای دانش بنیان در آزمایشگاههای تحقیقاتی دانست و گفت این نوع گرنت نیز به اعضای هیئت علمی پرداخت میشود که در نتیجه تحقیقات خود به ایجاد دانش فنی از یک پژوهش رسیده باشند.
سرپرست دفتر سیاستگذاری، برنامهریزی و توسعه فناوری و نوآوری وزارت علوم اظهار داشت: گرنت رشد نیز به شرکتهایی پرداخت میشود که مرحله رشد خود را طی کرده از دانشگاه خارج شده و در مراکز رشد فناوری مستقر هستند و هم اکنون از ایجاد شرکتهای نوپا حمایت میکنند و فعالیت شتابدهی را بر عهده دارند.
طالبی اظهار داشت: تا کنون ۹۵۱ درخواست دریافت گرنت فناوری در سامانه ثبت شده است و ۷۴۰ عضو هیئت علمی و ۳۰۰ دانشجوی تحصیلات تکمیلی برای دریافت آن اعلام آمادگی کردهاند این طرح هم اکنون در ۲۶ پارک علم و فناوری کشور اجرا میشود و ۱۷۱ سازمان اجرای این طرح حمایت کردهاند
وی با بیان اینکه ۱۳۰ میلیارد ریال اعتبار برای اجرای طرح گرنت ملی فناوری در نظر گرفته شده است گفت: میزان اعطای گرنت به اعضای هیئت علمی در بخش راهنمایی دانشجویان کارشناسی ارشد از ۱۰۰ الی ۳۵۰ میلیون ریال و در بخش راهنمایی دانشجویان دکترا بین ۲۰۰ تا ۷۰۰ میلیون ریال متغیر است.
منبع : خبرگزاری مهر
تولید تصویر ماهوارهای با رزولوشن ۳۵ تا ۴۵ سانتیمتر برای اولین بار در کشور
بیانیه بسیج دانشجویی در پی نحوه عزل رئیس سابق دانشگاه فردوسی مشهد
شیوع پوسیدگی دندان از کجا نشات میگیرد؟
۱۴ کشته در اثر رانش زمین در شرق اوگاندا؛ ۴۰ خانه مدفون شد
رئیسی: مردم از نظام سلامت کشور رضایت ندارند
وزارت بهداشت خبر شیوع ویروس گوارشی را تکذیب کرد
آغاز تحقیق از مایکروسافت برای زورگویی به مشتریان
دگرگونی ماهیت ۴۰ درصدی مشاغل جهانی با گسترش استفاده از هوش مصنوعی
برخورد با رئیس سابق دانشگاه فردوسی مشهد خلاف کرامت انسانی بوده است
۱۶ آذرماه یکی از نمادهای دموکراتیک و مردمسالارانه جمهوری اسلامی است
بومی سازی «کیتهای تشخیص بر بالین» برای تسهیل انجام آزمایش در مناطق محروم
تمام آنچه دانشآموختگان ۲۴ رشته علوم پزشکی باید درباره خدمات قانونی و طرح بدانند
چگونه با طب سنتی لاغر شویم+ روشهای پاکسازی بدن
چگونه با طب سنتی لاغر شویم +روشهای پاکسازی بدن
ماجرای پیوند قرنیه در یکی از بیمارستانهای تهران
هوش مصنوعی در قالب مادربزرگ از کلاهبرداری جلوگیری می کند
معاون سیاستگذاری و برنامه ریزی توسعه فاوا و اقتصاد دیجیتال منصوب شد
متولیان: کنشگری بانوان طلبه نخبه توسعه مییابد
رئیس جمهور روز دانشجو به یکی از دانشگاههای تهران می رود
ظفرقندی: ۲۰ سال آینده سالخوردهترین کشور منطقه میشویم
طرح پزشک خانواده ۴ بار شکست خورد
فعالیت ۵۰ هزار بهورز در بحث آموزش سلامت دهان و دندان
جهش علمی در حوزه علمیه خواهران نیاز است / بیان چالشهای نخبگی و راهکارها
گلریزان ۴ میلیاردی یکی از پیام رسانها برای کمک به محور مقاومت
علائمی که خبر از ابتلا به کرونای بلند مدت میدهند
مسجد حتی در عصر هوش مصنوعی و اینترنت اشیا کارکرد اثربخش دارد
ذخیره ۶ ماهه دارو، نیازمند منابع مالی قابل توجه است
خواب نامنظم مشکلات قلبی را افزایش میدهد
سیگار الکترونیکی بدون نیکوتین هم خطرناک است
تاثیر رژیم غذایی مادر باردار بر سلامت کودک