میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از نیو اطلس، دانشمندان با استفاده از لایههای بسیار نازک و رنگدانههایی که معمولا در صنایع غذایی استفاده میشوند، دستگاهی قابل کاشت ابداع کردهاند که میتواند سلولهای عصبی را برای سرعت بخشیدن به ترمیم زخم تحریک کند. این فناوری که توسط نور فعال میشود و طی نخستین بررسیهای آزمایشگاهی در نوع خود ارزیابی شده است، دستگاه جدیدی را برای بررسی و دستکاری سیستم عصبی ارائه میدهد.
استفاده از شبیهسازی الکتریکی برای رسیدگی به اعصاب آسیبدیده، راهی برای درمان درد یا تسریع ترمیم زخم در صورت آسیب دیدن است. این نوع درمان معمولا با روشهای تهاجمی انجام میشود که طی آن، الکترودهایی برای اجرای تحریک الکتریکی کاشته میشوند اما دانشمندان در حال رسیدن به پیشرفتهای امیدوارکنندهای به سوی ابداع روشهای جایگزین هستند.
روشهای جدید عبارتند از به کار بردن الکترودهای نرمتر به جای الکترودهای سفت که در حال حاضر استفاده میشوند، ایمپلنتهای قابل حل شدن که دو هفته تحریک مداوم را ارائه میدهند و دستگاههای کمربند مانندی که به دور مثانه پیچیده میشوند تا عملکرد اندام را بازیابی کنند. گروهی از پژوهشگران "دانشگاه صنعتی گراتس"(TU Graz) اتریش، "دانشگاه زاگرب"(University of Zagreb) کرواسی و "موسسه فناوری اروپای مرکزی"(CEITEC)، روش دیگری را برای رسیدن به این هدف ارائه دادهاند که در آن از رنگدانههای حساس به نور استفاده میشود.
پژوهشگران در این پروژه، از رنگدانهها برای تشکیل دادن یک لایه نازک ویفر مانند استفاده کردند که ضخامت آن فقط چند نانومتر است و میتواند نور را به شارژ الکتریکی تبدیل کند. مکانیسمی مشابه این مکانیسم، در مرکز سلولهای خورشیدی آلی نیز وجود دارد. با قرار گرفتن سلولهای عصبی روی لایه نازک و فراهم شدن امکان رشد آنها، سلولها با تولید تکانههای الکتریکی، به بار الکتریکی پاسخ میدهند.
پژوهشگران در بررسیهای آزمایشگاهی نشان دادند که سلولهای عصبی رشد یافته روی لایه نازک را میتوان توسط فلاشهای نوری تحریک کرد تا امکان فعالیت داشته باشند و سلولهای عصبی مجاور را تحریک کنند. نوع نور قرمز مورد استفاده میتواند بدون ایجاد کردن آسیب، به اعماق بدن نفوذ کند. این در حالی است که خود لایههای رنگدانه به خوبی توسط سلولهای انسانی و حیوانی تحمل میشوند.
"ترزا رینمولر"(Theresa Rienmüller)، از پژوهشگران این پروژه گفت: برخلاف روشهای معمول تحریک الکتریکی که از طریق الکترودهای فلزی صورت میگیرند، لایههای رنگدانهای ما روش کاملا جدیدی را برای تحریک سلولهای عصبی نشان میدهند.
پژوهشگران، کاربردهای احتمالی این فناوری را به صورت گسترده توضیح دادند. این فناوری میتواند پتانسیل خاصی نیز در درمان آسیبهای مغزی شدید داشته باشد. در این نوع کاربرد، لایه نازک را میتوان برای جلوگیری از مرگ سلولهای عصبی و تقویت فرآیند بهبود در بدن مستقر کرد. همچنین، این فناوری را میتوان برای درمان سایر آسیبهای عصبی و تسکین درد به کار گرفت و اگرچه برای آمادهسازی آن به منظور کاربرد بالینی باید کارهایی صورت بگیرد اما دانشمندان بر این باورند که نخستین لایهها میتوانند طی دو سال آینده در بدن کاشته شوند.
این پژوهش، در مجله "Advanced Materials Technologies" به چاپ رسید.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
مصرف ماست احتمال ابتلا به سرطانهای کُشنده را کاهش میدهد
ماست احتمال ابتلا به سرطانهای کُشنده را کاهش دهد؟
سامانه جدید وزارت علوم برای پاسخگویی به شکایات طراحی و راهاندازی شد
بیشترین درخواست «پیشینه پژوهش» از سوی کاربران دانشگاه آزاد
معرفی برگزیدگان ریسرچپیچ و اینوتکسپیچ تهران
دستور وزیر علوم برای تامین امنیت خوابگاهها با مشارکت بخش خصوصی
منابع مالی برای رسیدن به رتبه علمی ۱۴ پرداخت نشد
دستور وزیر علوم برای تامین امنیت خوابگاهها
کمبود ۴۵۰ قلم دارو در کشور
ادغام صدا و تصویر در یک دستگاه و پایان عصر اسپیکرها
بازدید وزیر علوم از خوابگاهها و فضای پیرامون دانشگاه صنعتی شریف
سامانه جدید وزرت علوم برای پاسخگویی به شکایات طراحی و راهاندازی شد
اعطای تسهیلات تا سقف ۱۵ میلیارد تومان به برگزیدگان «جایزه ملی نکست»
وزیر علوم: رئیس اتحادیه کانون های وکلا، وکالت اولیای دم را بر عهده میگیرد
راه اندازی اتاق فکر تخصصی در زمینه کاهش آسیبهای اعتیاد
راهکار کنترل حالت تهوع در بارداری
چت بات هوش مصنوعی ایلان ماسک رونمایی می شود
معرفی تجهیزات پزشکی ایرانساخت در نمایشگاه چین
آنچه مردان باید از پروستات بدانند
رشد چشمگیر روشهای نوین درمان سرطان در ایران
جذب امریه سربازی در وزارت ارتباطات برای اعزام ۱۴۰۴
تعامل حوزههای علمیه قم و نجف تقویت میشود
پیگیری دانشگاه تربیت مدرس در خصوص ارتقای امنیت فضای اطراف دانشگاه
نشست تخصصی تجارت فناوری ۹ اسفند برگزار میشود
بستههای حمایتی معاونت علمی برای رشد اقتصاد هوش مصنوعی
پارچه درخشانی که نور و صدا تولید میکند!
رقیب «دیپ ریسرچ» اوپن ای آی و گوگل ارائه شد
تشکیل جلسه فوقالعاده کمیسیون آموزش مجلس برای بررسی موضوع قتل دانشجوی دانشگاه تهران
کارت ورود به جلسه آزمون کارشناسیارشد سال ۱۴۰۴ منتشر شد
در حادثه دانشگاه تهران برخی موضوع اجتماعی را به مسائل سیاسی ربط دادند