میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر به نقل از زی نیوز، غذاهای فوق فرآوری شده مانند تنقلات شیرین یا شور، نوشابهها، نودل های فوری، فرآوردههای گوشتی، غذاهای از پیش آماده پیتزا و پاستا، بیسکویتها و شیرینیها، از ترکیب مواد غذایی، عمدتاً افزودنیهای برای طعمها، رنگها و امولسیفایرها از طریق یک سری فرآیندهای صنعتی تهیه میشوند.
کارشناسان تغذیه از برزیل، ایالات متحده و استرالیا این موضوع را بررسی کرده اند و هشدار داده اند که این محصولات اساس یک "رژیم غذایی جهانی" هستند و در حال تبدیل به یک رویکرد غالب در عرضه جهانی مواد غذایی هستند.
به گفته کارشناسان، تنوع زیستی زراعی جهانی یعنی تنوع حیوانات، گیاهان و میکروارگانیسم هایی که به طور مستقیم یا غیرمستقیم برای غذا و کشاورزی استفاده میشوند، به ویژه تنوع ژنتیکی گیاهان مورد استفاده برای مصرف انسان رو به کاهش است. رژیم غذایی مردم تنوع کمتری دارد و غذاهای فوق فرآوری شده جایگزین انواع غذاهای کامل لازم برای یک رژیم متعادل و سالم شده اند.
۹۰ درصد انرژی دریافتی بشر فقط از ۱۵ گیاه زراعی تأمین میشود و بیش از چهار میلیارد نفر تنها به سه مورد از آنها متکی هستند: برنج، گندم و ذرت.
تولید غذاهای فوق فرآوری شده مستلزم استفاده بیشتر از مواد استخراج شده از تعداد انگشت شماری از گونههای گیاهی پرمحصول (مانند ذرت، گندم، سویا و دانههای روغنی) است که به این معنی است که مواد حیوانی مورد استفاده در بسیاری از غذاهای فوق فرآوری شده اغلب از حیواناتی که از همان محصولات تغذیه میکنند، استخراج میشود.
موضوع نگران کننده دیگر این است که در تولید مواد غذایی فوق فرآوری شده از مقادیر زیادی زمین، آب، انرژی، علف کشها و کودها استفاده میشد که باعث تخریب محیط زیست ناشی از انتشار گازهای گلخانهای و انباشت زبالههای بسته بندی میشد.
«فرناندا هلنا ماروکوس لیت»، از دانشگاه سائوپائولو در برزیل، میگوید: «افزایش سریع غذاهای فوق فرآوری شده در رژیم غذایی انسان همچنان بر تنوع گونههای گیاهی موجود برای مصرف انسان فشار وارد میکند.»
لیت افزود: «همایشهای آینده سیستمهای غذایی جهانی، کنوانسیونهای تنوع زیستی و کنفرانسهای تغییرات آبوهوایی باید بر تخریب تنوع زیستی کشاورزی ناشی از غذاهای فوقفرآوریشده تاکید کنند و روی سیاستها و اقدامات طراحیشده برای کاهش و معکوس کردن این فاجعه توافق نمایند.»
منبع : خبرگزاری مهر
۵ سال زندان در انتظار رییس سامسونگ
استعدادهای برتر جامعهالزهرا(س) شناسایی میشوند
پیامکهای پذیرش خارج از کنکور دانشگاه علوم پزشکی ایران کلاهبرداری است
تناسب اندام میتواند به پیشگیری از زوال عقل کمک کند
آغوش باز معاونت علمی برای استفاده از ظرفیتهای علوم انسانی در «حکمرانی فناورانه»
درد مزمن مفاصل روی عملکرد مغز اثر میگذارد
همایش ملی دستاوردهای علمی فرش ایران برگزار خواهد شد
فراخوان جذب هیئت علمی در دانشگاههای علوم پزشکی بهمن ماه اعلام میشود
هوش مصنوعی از انجام پژوهشهای تکراری جلوگیری میکند
ساخت اولین دستیار صوتی آفلاین اندروید توسط متخصصان ایرانی
پیشگویی چت جی پی تی از آینده پژوهش و استنادات علمی
رفع نیاز آزمایشگاههای آنالیز مواد شیمیایی با دستگاه ایران ساخت
انتصابات جدید در شرکت ارتباطات زیرساخت
سمپوزیوم بینالمللی تازههای نقشهبرداری مغز ایران برگزار میشود
نتایج جذب استعدادهای برتر در دستگاهها بزودی اعلام میشود
ابقای رئیس دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران
ایلان ماسک: هوش مصنوعی از پزشکان و وکلا جلو می زند
روبات مغناطیسی پیچ و مهره باز می کند
تبدیل پسماندهای زغالسنگ به گرافن با بازده بالا
هوش مصنوعی از انرژی اتمی قدرتمندتر است
قدردانی نماینده حزب الله لبنان از جراحان ایرانی
ظرفیت بیهوشی و اطفال خالی مانده است
اسلحه خودکار برای پهپادهای سبک از راه رسید
نشست کمیته تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد
سردار جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
راه حل محققان برای کاهش مصرف داروی شیمیدرمانی در درمان سرطان
بیش از هزار سایت خبر جعلی از جستجوی گوگل حذف شدند
نمی توان با دستمزدهای اندک دانشمندان برجسته را در کشور نگه داشت
اتحادیهها بازوی تصمیمسازی قوی در دانشگاه آزاد هستند