میرنیوز
به گزارش ایسنا، دکتر یونس پناهی امروز در دومین نشست از سلسله نشستهای «کاشتن برای آینده» با موضوع «مقاله: مشارکت در پیشبرد علم یا ابزار ارتقا؟» ضمن تبریک ایام ماه مبارک رمضان و آغاز سال جدید، در خصوص نقش مقاله؛ توضیح داد: طبیعی است که در جریان تحقیقات، ما همواره به دنبال نتایج حاصل از تحقیقات هستیم و هیچ تحقیقی شروع نمیشود، مگر زمانی که یک هدفی برای آن در نظر بگیریم.
وی با بیان اینکه اهداف تحقیق در حوزه سلامت مشخص است، ادامه داد: گاهی میخواهیم سوالی پاسخ دهیم و یا به یک پروتکل یا روش درمانی یا تشخیصی برسیم. همچنین گاهی نتایج میتواند فناورانه و یک محصول باشد.
مقاله زبان گفتگوی پژوهشگران است
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه ما باید مقاله را به عنوان زبان گفتگوی پژوهشگران بشناسیم، گفت: نتایج تحقیقات را باید در معرض دید و ارزیابی دیگران قرار داد و حتماً باید نتایج این کار، با یک فرمت باشد تا استفادهکننده بتواند به راحتی استفاده کند و این همان مقاله است. نمیشود پژوهشگر باشیم و مقاله نداشته باشیم.
وی در ادامه با بیان اینکه برخی میگویند ما در سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین با مقاله مخالف هستیم. این اشتباه است و این موضوعات با یکدیگر در تناقض نیستند، تشریح کرد: اگر بخواهیم تولید داشته باشیم و اشتغال آفرین باشیم و کاری را با بنیان علمی انجام دهیم، مراحلی دارد. این کار از ایده شروع میشود و باید در محافل علمی تبدیل به دانش شود. این دانش باید در اختیار بقیه قرار بگیرد و مورد ارزیابی قرار گیرد و تبدیل به محصول و تجاریسازی شود. این سیر، یک سیر مقبول است.
مقالهای برای ما خوب است که منجر به محصول شود
پناهی ضمن تاکید بر اینکه جایگاه مقاله در محافل علمی، یک وسیله است، گفت: مسیری که باید طی کنیم، از مقاله میگذرد؛ ولی به مقاله منتهی نمیشود. مقاله هدف نهایی نیست، بلکه وسیله ماست. ما باید مقاله داشته باشیم و مقالهای برای ما خوب است که مسیر آن منجر به محصول شود؛ مقالهای که حل مسئله کند، تولید محصول کند و برای خواننده پیام داشته باشد.
معاون تحقیقات و فناوری وزایر بهداشت، در بخش دوم صحبتهای خود، به متفاوت بودن اهداف مراکز تحقیقاتی و دانشگاهها، به دلیل زیر ساختهای مختلف و توانایی علمی آنها اشاره و خاطر نشان کرد: مقالات باید با اهداف مرکز تحقیقاتی و دانشگاه و تخصص هیئتعلمی آن در یک راستا باشد.
وی افزود: تولید علم و دانش و مرجعیت، نماد قدرت است و این علم، باید مورد استفاده دیگران قرار گیرد. با مقاله میتوانیم مرجعیت علمی داشته باشیم و دنیا به ما ارجاع کند. خواسته ما تولید دانش و مرجعیت علمی است.
دانشگاه نباید مصرف کننده باشد
پناهی با بیان اینکه دانشگاهها و محققین ما باید در راستای نیاز جامعه کار کنند، گفت: به نظر میرسد در حوزه سلامت، نیاز جامعه بحث اقتصاد است. دانشگاهها نباید مصرفکننده باشند و در مرحله بلوغ باید تولید و سرمایهآفرینی داشته باشند.
وی ادامه داد: در سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین، از طریق تولید مقالات کاربردی و پاسخگو و حل مشکل، در راستای تولید و ثروتآفرینی میتوانیم ایجاد اشتغال کنیم.
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، با اشاره به توانمند بودن دانشگاهها در بعد آموزش، توضیح داد: یکی از نشانههای این توانمندی این است که هر کسی که از دانشگاههای ما فارغالتحصیل میشود، در کشورهای پیشرفته جذب میشود. این نشان دهنده آن است که دانشگاههای ما از نظر آموزشی به بلوغ رسیدهاند.
وی ادامه داد: البته بلوغ دانشگاههای ما در بخش پژوهش به اندازه بخش آموزش نیست. بخشی از پژوهشهایی که انجام میشوند، حل مسئله نمیکنند. البته مورد توجه نشریات و ... قرار میگیرند، ولی به اولویتهای ما نمیپردازند. اولویت ما اقتصاد و اشتغال است و ما باید با ایجاد شرکتهای دانشبنیان و پارکهای علم و فناوری و مراکز تحقیقاتی با توانایی تولید محصول، بتوانیم نخبگان و جوانان را کار بگیریم.
پناهی ضمن تاکید بر اینکه الزامات تحقق شعار سال در دست ما قرار دارد، گفت: ما باید ریسک کنیم. ممکن است چند نفر کار انجام دهند و یکی به محصول برسد. البته نباید برای رونمایی عجله کنیم و باید کمی حساب شده عمل کنیم.
وی افزود: در دنیا دانش در دست یک نفر، یک گروه و یک کشور نیست. باید امکان انجام کارهای جمعی بین دانشگاههای کشور و همچنین دنیا را فراهم کنیم و با استفاده از دیپلماسی، شعار سال را از طریق مقالات برتر و پاسخگو تحقق بخشیم.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
نشست مسئولان حوزههای بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد برگزار شد
انتصاب مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در امور فرهنگی
درمان بیماری ایدز در کشور رایگان است
کنگره بین المللی «سلامت در حوادث و بلایا» برگزار میشود
نخستین کلوز آپ از ستاره درحال مرگ در کهکشان همسایه ثبت شد
مهلت درخواست رشتههای تحصیلی در حوزههای استانی تمدید شد
این مُسکنها خطر خونریزی داخلی را افزایش میدهند
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید؛ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی
وزارت بهداشت طب سنتی و مکمل را به رسمیت میشناسد
باید هزینه سلامت را با سبک زندگی سالم پایین بیاوریم
حسگر محققان ایرانی محیط آبزیان را ایمن نگه میدارد
عامل مهم ابتلا به تب دنگی در جهان
هزینه درمان ۸۰۰ هزار مصدوم ترافیکی روی دست نظام سلامت!
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
مهاجرت ۲۵درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
اظهارات وزیر علوم درباره انتصابات و آمار دانشجویان اخراجی و تعلیقی
سه فاکتور خطر سکته مغزی/ آسانترین راهکار کاهش استرس و اضطراب
قدیانی: دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه برای کاهش شکایت کاربران بررسی شد
همکاری دانشگاههای شهیدبهشتی و شریف در حوزه هوش مصنوعی و رباتیک
مشکلات رزیدنتها بررسی و رفع خواهد شد
شرایط پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه شریف اعلام شد
ثبتنام دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه علم و صنعت تمدید شد
نوجوانان استرالیایی در آستانه محدودیت استفاده از شبکههای اجتماعی
ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان نیستم
افزایش ۲۰ درصدی مسمومیت با مونوکسید کربن در سال جاری
هر ایرانی صاحب شناسنامه سبک زندگی میشود
رشد تعداد مشترکین و ضریب نفوذ خدمات ارتباطی
آغاز ثبت نام وام شهریه دانشجویان از امروز