میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر، سازمان نظام صنفی رایانهای کشور از آمادگی برای پیاده سازی نظام ممیزی و رتبهبندی مراکز داده در راستای توسعه سطح خدمات به بانکها، صنایع و شرکتهای مشمول اصل ۴۴ با هدف شناسنامهدار کردن و ارتقا کیفی خدمات دیتاسنتر با همکاری سازمان فناوری اطلاعات ایران، خبر داد.
مراکز داده یا همان دیتاسنترها یکی از زیرساختهای مهم توسعه کشور در بستر فناوری اطلاعات و ارتباطات است و در بیان اهمیت آن، همین بس که در تقویم جهانی روزی به نام «روز جهانی مراکز داده» ثبت شده و هدف از این نامگذاری، شناساندن مراکز داده به عنوان کارخانههای داده در جهان است.
صنعت مراکز داده و ارائه خدمات مرتبط با آن، نه تنها در توسعه کشورها نقش بسیار مهمی دارد، بلکه خود نیز بستری برای اشتغالزایی و بهرهوری اقتصادی است؛ از همین رو سازمان نظام صنفی رایانهای کشور در تلاش است با تبیین جایگاه این صنعت، به رشد و توسعه بستر ارائه خدمات این حوزه کمک کند.
بهرام زاهدی دبیر کمیته مرکزی نظام ممیزی و رتبهبندی مراکز داده در سازمان نظام صنفی رایانهای کشور در این باره گفت: با توجه به اهمیت و ضرورت برنامهریزی در حوزه مراکز داده، سازمان نظام صنفی رایانهای با اتکا به توان فنی و اجرایی خود و به صورت کاملاً استاندارد، نظاممند و منطبق با قوانین جاری کشور، از حدود سه سال قبل پروژهای ملی با مساعدت و همیاری مستقیم سازمان فناوری اطلاعات ایران به عنوان مجری، مصوبه ۲۴۷ را کلید زد تا بتواند در اکوسیستم فناوری اطلاعات و ارتباطات، یک نظام اجرایی منسجم و معتبر برای رتبهبندی مراکز داده داشته باشد.
وی با اشاره به ویژگیهای فنی نظام طراحی شده توسط سازمان نصر افزود: بر اساس مدل مفهومی طراحی شده، این نظام علاوه بر اینکه کاملاً با استانداردهای جهانی «ایزو» منطبق است، معیارها و استانداردهای اصلی و مهم مراکز داده در جهان را متناسب با شرایط کشور، داخلیسازی کرده و با در نظر گرفتن تمامی وظایف، مسئولیتها، ذینفعان و همچنین تضاد منافع احتمالی، الگویی موفق را در داخل کشور پیادهسازی کرده است.
زاهدی با بیان اینکه در سال گذشته و در آغاز کار یک فراخوان موردی برای مراکز آموزشی و مدرسان مورد نیاز منتشر شد، گفت: مراحل ارزیابی مقدماتی این فراخوان طی شده و دبیرخانه نظام ممیزی و رتبه بندی، در حال انجام ارزیابیهای میدانی برای نهاییسازی احراز صلاحیت آنها است و تلاش میکنیم این کار در بهار ۱۴۰۱ تکمیل شود.
وی توضیح داد: بر اساس برنامهریزی انجام شده، فراخوان عام برای احراز صلاحیت مراکز آموزشی و مدرسان نیز جزو برنامههای نظام ممیزی و رتبهبندی مراکز داده در ۶ ماه اول سال جاری اعلام میشود. همچنین دبیرخانه نظام ممیزی و رتبهبندی مراکز داده با توجه به برنامههای توسعهای در سال جاری، فراخوان عام (بدون محدودیت زمانی) برای احراز صلاحیت ممیزان جدید را منتشر خواهد کرد.
دبیر کمیته مرکزی نظام ممیزی و رتبهبندی مراکز داده در سازمان نظام صنفی رایانهای کشور افزود: تلاش میکنیم با افزایش توان فنی این حوزه و با استفاده از توانمندیهای مراکز آموزش تخصصی و مدرسان مربوطه در کشور به خصوص سازمان نصر، گستره ارائه خدمات این نظام تخصصی را توسعه داده و صنعت مراکز داده کشور را از نظر کیفی به سطح بالاتری برای ارائه خدمات ممیزی ارتقا بخشیم.
زاهدی تصریح کرد: در سال جاری و در راستای توسعه شبکه ملی اطلاعات، نظام ممیزی و رتبهبندی مراکز داده با همیاری و مساعدت سازمان فناوری اطلاعات و حمایت و پشتیبانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، رتبهبندی سایر مراکز داده موجود در کشور مانند مراکز داده شرکتهای مشمول اصل ۴۴، مراکز داده بانکها و همچنین مراکز داده شرکتهای صنعتی و سایر صنایع را در برنامه خواهیم داشت. به زودی نیز فعالیتها و اقدامات جدیدی برای شاغلان و فعالان مجموعه صنعت مراکز داده، اطلاعرسانی میشود.
وی گفت: با توجه به زحمات فراوانی که مرحومه مهندس «آزاده داننده» در سه سال گذشته برای پیریزی و طراحی ساختار نظام ممیزی و رتبه بندی مراکز داده و عملیاتیسازی آن در کشور انجام دادند با پیشنهاد سازمان نصر و تصویب کارگروه راهبری نظام ممیزی و رتبه بندی مراکز داده، عنوان این طرح به «نظام ممیزی و رتبه بندی مراکز داده-طرح آزاده» تغییر یافت تا نام و یاد ایشان همواره در طول روند اجرایی این طرح زنده و ماندگار باقی بماند.
منبع : خبرگزاری مهر
هوش مصنوعی آهنگساز می شود
دوره آموزشی «کاربردهای هوش مصنوعی درعلوم پزشکی» ویژه دانشجویان آغاز به کار کرد
دولت چهاردهم اهتمامی به اجرای قانون جوانی جمعیت ندارد
استفاده از هوش مصنوعی در دندان پزشکی
حضور سرزده پزشکیان در وزارت بهداشت
اندونزی پیشنهاد سرمایه گذاری اپل در این کشور را رد کرد
امکان تغییر محل آزمون دانشجویان پیامنور فراهم شد
برنامه وزارت علوم برای حل مسکن دانشگاهیان و خوابگاه متاهلی
پرهیز از تمایز میان تشکلهای دانشجویی در آستانه ۱۶ آذر
تقلید از سیستم بینایی انسان برای ارتقای عملکرد حسگرها
امضای نخستین قرارداد الکترونیکی صندوق نوآوری با یک شرکت دانشبنیان
آخرین تغییرات در شورای عالی حوزههای علمیه
زنجیره تولید و تامین دارو گرفتار کمبود نقدینگی است
کره جنوبی روبات دوست ترین کشور دنیاست
ادعای جدید ماسک برای دسترسی ساده موبایل به اینترنت استارلینک
تغییر دو عضو شورای عالی حوزههای علمیه
امروز آخرین مهلت ثبتنام ارشد بدون آزمون دانشگاه علم و صنعت
فرصت انتخاب رشته در آزمون دکتری تخصصی رشتههای علوم پزشکی آغاز شد
بوی کپسول روسی در فضا پیچید
افشین: پارکهای انیمیشن توسط بخش خصوصی راه اندازی میشود
۲میلیارد تراکنش در «مرکز ملی تبادل اطلاعات» از ابتدای دولت چهاردهم
نانوحبابها داروی ضدسرطان را به ریه میرسانند
شاخص بهداشت آب کدام شهرها مناسب نیست؟
مدیرکل دفتر مشاوره، سلامت و سبک زندگی سازمان امور دانشجویان منصوب شد
شاخصهای بهداشت آب کدام شهرها مناسب نیست؟
متا سال آینده برای خرید اینستاگرام و واتس اپ به دادگاه می رود
زمان برگزاری هفدهمین دوره المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی اعلام شد
دو بیماری که سلامت زنان را تهدید میکند
خطر ایجاد کارخانه تولید مقاله با هوش مصنوعی!
مدارک دکتری و پزشکی دانشگاههای آذربایجان فاقد اعتبار است