میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از نیواطلس، شرکت بیوتکنولوژی "مدرنا"، با همکاری مؤسسه ملی آلرژی و بیماریهای عفونی آمریکا، فاز اول آزمایش انسانی واکسنهای امآرانای اچآیوی خود را آغاز کرده است که سه فرمول مختلف برای ایجاد ایمنی در برابر ویروس HIV را آزمایش میکند. این آزمایش دومین آزمایشی است که توسط این شرکت در سال جاری میلادی برای آزمایش واکسنهای mRNA ایدز راهاندازی شده است.
"آنتونی فائوچی"، مدیر مؤسسه ملی آلرژی و بیماریهای عفونی آمریکا در بیانیهای که آغاز فاز اول این آزمایشات را اعلام کرد، گفت: رسیدن به واکسن HIV یک چالش علمی دشوار است. با موفقیت واکسنهای ایمن و بسیار مؤثر کووید-۱۹، ما اکنون فرصتی هیجانانگیز داریم تا ببینیم آیا فناوری mRNA میتواند به نتایج مشابهی در برابر عفونت حاصل از ویروس HIV دست یابد یا خیر.
این کارآزمایی فاز یک، حدود ۱۰۰ بزرگسال سالم را با هدف اولیه ارزیابی ایمنی و پاسخهای ایمنی به سه فرمولاسیون مختلف واکسن mRNA شامل شده است. هر فرد سه دوز از فرمول mRNA اختصاص داده شده خود را در یک دوره ۶ ماهه دریافت خواهد کرد.
به همان روشی که واکسنهای mRNA کووید-۱۹ برای آموزش سیستم ایمنی برای پاسخ دادن به پروتئین سنبله روی سطح ویروس "SARS-CoV-۲" طراحی شدهاند، این واکسنهای تجربی بر روی معادل آن در ویروس HIV و هدف آنتیژن پروتئین سنبله آن تمرکز میکنند.
این پروتئین روی سطح ذرات HIV بسیار پیچیدهتر از پروتئین سنبله ویروس کرونا است، بنابراین مدرنا سه فرمول mRNA مختلف را برای آزمایش توسعه داده است که هر کدام پروتئین را کمی متفاوت کد میکنند.
انتظار میرود این آزمایش تا اواسط سال ۲۰۲۳ ادامه داشته باشد. در آن مرحله، امید میرود یکی از سه فرمولاسیون، پاسخهای ایمنی قوی نشان دهد و آزمایشات فاز ۲ آغاز شود.
این آزمایش با همکاری سازمان "ابتکار بینالمللی واکسن ایدز"(IAVI) اجرا میشود و در حال آزمایش یک روش منحصر به فرد است که برای هدف قرار دادن سلولهای ایمنی B و کمک به القای آنها به آنتیبادیهای خنثی کننده گسترده(bnAbs) شناخته شده برای هدف قرار دادن HIV طراحی شده است.
این تکنیک واکسن سازی، "هدف گذاری جرملاین" نامیده میشود. آزمایش فاز ۱ در حال آزمایش دو فرمول mRNA مختلف است که یکی به عنوان آنتیژنی برای پر کردن سلولهای B ساده طراحی شده است، در حالی که دوز دوم از آنتیژن متفاوتی استفاده میکند که امیدوار است آن سلولها را به bnAbs بالغ تقویت کند.
"استفان هاج"، رئیس شرکت "مدرنا" میگوید: ایجاد ایمنی در برابر HIV در گذشته با استفاده از فناوریهای سنتی واکسنسازی، چالش برانگیز بوده است، اما او خوشبین است که mRNA میتواند یک استراتژی مؤثر باشد.
وی افزود: در مدرنا ما معتقدیم که mRNA فرصتی برای اتخاذ رویکردی تازه به این چالش است. ما با راهاندازی دومین آزمایش واکسن HIV، در حال پیشبرد استراتژی خود برای پیشگیری از ابتلا به بیماری مهلک ایدز هستیم و از قدرت پلتفرم mRNA خود برای تسریع در کشف یک واکسن محافظ در برابر HIV استفاده میکنیم.
شرکت "مدرنا" طی چند ماه گذشته خط تحقیقات و تولید واکسن mRNA خود را به طور چشمگیری گسترش داده است. این شرکت در کنار این چند واکسن HIV، همزمان در حال بررسی تولید واکسنهای mRNA برای پیشگیری از بیماریهایی نظیر آنفلوآنزا، "سیتومگالوویروس"(CMV)، "ویروس اپشتین بار"(EBV)، ویروس "هرپس سیمپلکس"، ویروس "واریسلا-زوستر" و یک واکسن جدید سرطان است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
«سیگار» نقش اول نمایشهای خانگی!
راهکارهای طلایی طب ایرانی برای درمان حساسیت فصلی
نیروهای پلیس راهور سفیر اهدای عضو شدند
حضور ۱۸ شرکت دانشبنیان در نمایشگاه صنعت بازی رایانهای روسیه
پیش بینی اکونومیست از سال ۲۰۲۵؛ شکوفایی فناوریهای پاک به رهبری چین
«صندوق بیمه ویژه» برای اجرای مطمئنتر پروژههای صنعتی راه اندازی شد
فیلترینگ در چه شرایطی موجه و مطلوب است/ پالایش هوشمند در اینستاگرام
پوشش ضد رادار چین هواپیماها و تجهیزات نظامی را نامرئی میکند
۶۴۵ میلیارد تومان وام ودیعه مسکن به دانشجویان پرداخت شد
پوشش ضد رادار چین هواپیماها و تجیهزات نظامی را نامرئی میکند
مراکز علمی کاربردی ملزم به ارائه قیمت تمام شده آموزش شدند
مهلت شرکت در تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی تا ۱۰ آذر تمدید شد
پرهیز از تبعیض میان تشکلهای دانشجویی در آستانه ۱۶ آذر
مهلت اجرای تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی تا ۱۰ آذر تمدید شد
دوره آموزشی «کاربردهای هوش مصنوعی در علوم پزشکی» ویژه دانشجویان آغاز به کار کرد
حضور بیش از ۲۰ هزار نفر از ۷۰ کشور جهان در مسابقات «برنامهسازی رایان»
دلایل پایین بودن نرخ اتصال فیبرنوری در ایران
افتخارآفرینی تیم دانشگاه تهران در المپیاد جهانی معماری منظر
برگزیدگان همایش کتاب سال بانوان معرفی شدند
هوش مصنوعی آهنگساز می شود
دوره آموزشی «کاربردهای هوش مصنوعی درعلوم پزشکی» ویژه دانشجویان آغاز به کار کرد
دولت چهاردهم اهتمامی به اجرای قانون جوانی جمعیت ندارد
استفاده از هوش مصنوعی در دندان پزشکی
حضور سرزده پزشکیان در وزارت بهداشت
اندونزی پیشنهاد سرمایه گذاری اپل در این کشور را رد کرد
امکان تغییر محل آزمون دانشجویان پیامنور فراهم شد
برنامه وزارت علوم برای حل مسکن دانشگاهیان و خوابگاه متاهلی
پرهیز از تمایز میان تشکلهای دانشجویی در آستانه ۱۶ آذر
تقلید از سیستم بینایی انسان برای ارتقای عملکرد حسگرها
امضای نخستین قرارداد الکترونیکی صندوق نوآوری با یک شرکت دانشبنیان