میرنیوز
به گزارش ایسنا، دکتر معتمدی در نشست "چیستی و چگونگی جهاد تبیین و رسالت دانشگاه" گفت: مبعث یک نعمت الهی است که خداوند رسولانی از مردم برانگیخت تا آنها را هدایت کنند. براین اساس یکی از دلایل مبعوث شدن پیامبران این است که به انسانها کمک کنند. در اصل آن نگاهی که به خود و جهان داریم در راس تعالیم الهی است و این بحث بسیار مهم است، آن را به جهاد تبیین پیوند میدهیم.
وی ادامه داد: در واقع پیامبران از ما خواستهاند که نوع نگاهمان به جهان را تغییر بدهیم و نوع نگاه به هستی آن باشد که عبث آفریده نشدهایم، ما برای باقی ماندن و به کمال رسیدن آفریده شدهایم تا از ظرفیت عقلمان به خوبی در مسیر عبودیت استفاده کنیم و فهم اینکه بتوانیم این مسیر را پیش ببریم و بهترین مسیر تحول خود را به کار بگیریم تا این مسیر را پیدا کنیم، این تعقل در مکتب شیعی بسیار مورد توجه قرار گرفته شده است.
رییس دانشگاه علامه طباطبایی گفت: بر اساس تعالیم الهی از انسان خواسته شده که عقل و عقلانیت را در خود بارور کند و اگر بتوانیم قدرت عقل و عقلانیت خود را پیدا کنیم، میتوانیم جهاد تبیین را که مورد تاکید رهبری هست و ایشان که در نقش راهنمایی کننده و خود ایشان یک جهادگر تبیین هستند را پیش بگیریم و در مسائلی که به نظر ما بسیار ساده است، ایشان بسیار تبیین میکنند و آن را آشکار میکنند که هیچ جای شک و شبهه نمیگذارند.
به گفته وی، مطالبهای که رهبری دارند و میگویند جوانان مسائل را تبیین کنند که تبیین خود یعنی پیدا و هویدا شدن، آشکار شدن است. در واقع رهبری اشاره میکنند که خود این تبیین عقلانیت افراد را هدف گرفته است و یک قوه عاقلهای در انسانها وجود دارد که انسان آن عقلانیت را خوب باور کند و مورد استفاده قرار بگیرد.
معتمدی افزود: اضافه کردن کلمه جهاد به تبیین که یک مفهوم مقدس است در فرهنگ اسلامی در آن مفهوم تلاش و مقاومت وجود دارد، اگر در این جهاد غفلت صورت بگیرد، شکست خواهیم خورد و اگر خوب تلاش نکنیم امکان شکست وجود دارد؛ تبیین یعنی با عقلانیت و به قوه عاقله انسانها توجه کردند.
رییس دانشگاه علامه طباطبایی تاکید کرد: چون قرار است بر عقلانیت و منطق داشته باشیم تا پیاممان را پیش ببریم به همین جهت این منطق نمیتواند آلوده باشد و نمیتوانیم از هر ابزاری استفاده کنیم و باید به مسائل اخلاقی در دانشگاه پایبند باشیم و بر روی آن حرکت کنیم. در واقع عقل انسانها قوهای است که مسیر درست را از نادرست تشخیص میدهد و از طریق آن میتوان راه سعادت را پیدا کنیم. رهبری به این دلیل برای تبیین در فضای مجازی از ضرورت رعایت اخلاق صحبت میکند.
در ادامه این نشست حجت الاسلام و المسلمین اکبری مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علامه طباطبایی گفت: سند تحول در علوم انسانی و همین طور گرهزدن دانشگاه و ایفای نقش آن در کمک به حکمرانی و ایفای نقش در ساحت اجتماعی و نظام جامعه به تعبیری است که دانشگاه میتواند در عرصه تبیین ایفای نقش کند.
وی با اشاره به فرمایشات رهبر انقلاب گفت: رهبر انقلاب اشاره داشتند که حوزویها، اساتید و نخبگان باید تبیین علمی مسائل کلان کشور را بر عهده بگیرند و تبیین علمی کنند یعنی اتاق فکر و هیئت اندیشهورز ایجاد شود. با توجه به اینکه مسئولین مشغله کاری زیادی دارند باید کمک فکری کرد، ارائه طریق و راهها را نشان داد و همین طور تبیین کرد.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علامه طباطبایی اظهار کرد: رهبری چندین سال است که این بحث را دارند و بنده دغدغهمند بودم دانشگاه مسئله تبیین را بر عهده بگیرد. دانشگاه نباید در مقام انتقاد و گوشه کار باشد بلکه باید دخیل در مسائل باشد و در عرصه مدیریت کشور قدم بگذارد.
به گفته اکبری، دانشگاه علامه به لحاظ قوه نرمافزاری در علوم انسانی و تحول در علوم انسانی که وجود دارد میتواند در تبیین علمی کار کند و دانشگاه با ایفای نقش، حضور فعالتری در جامعه داشته باشد.
وی همچنین افزود: در فرمایشات امام و رهبری به وفور درباره تبیین اشاره شده است. حضور همه دستگاههای فرهنگی و ایجاد آنها یکی از فلسفههای وجود آنها تبیینگری است. حوزه و دانشگاه میتوانند تبیینگری انجام دهند. اینها در کنار هم یکی از ماموریتهای شان تبیین است.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علامه طباطبایی گفت: با این همه موسسه و دستگاه فرهنگی که داریم ولی چون نگاه سیستمی نداریم و هر کس برای خود کار میکند و شاید آن زمان خاص نیاز به آن کار برای جامعه وجود نداشته باشد و بعضا موازیکاریها انجام میشود، بعضا تقابل و هدر رفتن فرصت صورت میگیرد.
اکبری اقدم در ادامه گفت: دانشگاه با توجه به مأموریت و رسالت از مرجعیت و پاسخ به جامعه باید ایفای نقش کند. طبعاً دانشگاه میتواند نقش کلیدی در جهاد تبیین ایفا کند چرا که رهبری فرمودند ساحت تبیین خود تبیین و بیان است. این ضرورتش آگاهی است آگاهی بخشی مرجع آن حوزه و دانشگاه است. به نظرم پس ایفای نقش اساسی و اصلی با نخبگان حوزه و دانشگاه است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
جریمه اتحادیه اروپا در انتظار آمازون
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان و واحد سنندج منصوب شد
۲ انتصاب در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی
افسردگی از شایعترین اختلالات روانپزشکی است
نشست مسئولان حوزههای بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد برگزار شد
انتصاب مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در امور فرهنگی
درمان بیماری ایدز در کشور رایگان است
کنگره بین المللی «سلامت در حوادث و بلایا» برگزار میشود
نخستین کلوز آپ از ستاره درحال مرگ در کهکشان همسایه ثبت شد
مهلت درخواست رشتههای تحصیلی در حوزههای استانی تمدید شد
این مُسکنها خطر خونریزی داخلی را افزایش میدهند
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید؛ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی
وزارت بهداشت طب سنتی و مکمل را به رسمیت میشناسد
باید هزینه سلامت را با سبک زندگی سالم پایین بیاوریم
حسگر محققان ایرانی محیط آبزیان را ایمن نگه میدارد
عامل مهم ابتلا به تب دنگی در جهان
هزینه درمان ۸۰۰ هزار مصدوم ترافیکی روی دست نظام سلامت!
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
مهاجرت ۲۵درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
اظهارات وزیر علوم درباره انتصابات و آمار دانشجویان اخراجی و تعلیقی
سه فاکتور خطر سکته مغزی/ آسانترین راهکار کاهش استرس و اضطراب
قدیانی: دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه برای کاهش شکایت کاربران بررسی شد
همکاری دانشگاههای شهیدبهشتی و شریف در حوزه هوش مصنوعی و رباتیک
مشکلات رزیدنتها بررسی و رفع خواهد شد
شرایط پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه شریف اعلام شد
ثبتنام دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه علم و صنعت تمدید شد
نوجوانان استرالیایی در آستانه محدودیت استفاده از شبکههای اجتماعی
ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان نیستم