میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر، احمد حاجبی، در خصوص راهکارهای مدیریت استرس برای کارکنان حوزه حمل و نقل عمومی در شرایط بحران کروناویروس، افزود: این روزها شما در داخل تاکسی، اتوبوس، یا مترو، بیشتر از هرکس دیگری در مورد ویروس کرونا و اخبار متفاوتی که از تعداد مبتلایان و مرگ ومیر ناشی از این بیماری در گوشه و کنار دنیا و کشورمان رخ داده، از زبان مسافرین می شنوید، توجه داشته باشید که شنیدن مدام این اخبار و یا دیدن مسافرانی با نشانه هایی از سرماخوردگی و سرفه های مکرر، ممکن است در شما ایجاد نگرانی و ترس از مبتلا شدن به بیماری کند.
وی با بیان اینکه بروز استرس در شرایط بحران طبیعی و قابل کنترل بوده و خطر جدی افراد را تهدید نمی کند، درخصوص علائم و نشانه های استرس در شرایط بحران، تصریح کرد: استرس ناشی از مواجهه با بحران شیوع بیماری، شامل، ترس از ابتلا به بیماری، حرف زدن مکرر در مورد بیماری، چک کردن مکرر علائم و نشانه های جسمی مانند، (تب، درد، تنفس، سرفه کردن) کاهش توجه و تمرکز، دلشوره، بیقراری، کلافه بودن، اضطراب، بی حوصلگی، کاهش اشتها، بدخوابی و یا کم خوابی، تپش قلب، احساس نا امیدی و غمگینی، فکر مرگ، است.
حاجبی در خصوص اقدامات و راهکارهای موثر در کاهش اضطراب ناشی از بیماری در رانندگان، بیان کرد: قبل از هرچیز اطلاعات و دانسته های خود را در مورد ویروس کرونا یا موضوعی که ذهن شما را درگیر کرده کامل کنید. به یاد داشته باشید اطلاعات صحیح را از منابع معتبر علمی از قبیل کانال ها و سایت های مرتبط با وزارت بهداشت و دانشگاههای علوم پزشکی و فضاهای مجازی انجمنهای علمی و رسانه های معتبر ملی، دریافت کنید. از چک کردن مداوم اخبار و اطلاعات مربوط به این بیماری یا هر بیماری دیگری که ممکن است ذهن شما را درگیر کرده باشد، پرهیز کنید. زیرا این کار میزان نگرانی و استرس شما را افزایش می دهد. از انتشار اخبار غیر موثق که از طریق کانال های نامعتبر درفضای مجازی پخش می شود، خودداری کنید.
وی تاکید کرد: رانندگان از سوار کردن مسافرانی که سرفه می کنند و یا ماسک به صورت دارند، نترسند، کافی است خود رانندگان نکات بهداشتی را رعایت کرده و یا به مسافرین توصیه کنند که آنها نیز نکات بهداشتی را رعایت کنند.
حاجبی افزود: در صورتیکه رانندگان هنگام رانندگی احساس کردند، سطح استرس شان بالا بوده و یا غیرقابل تحمل است، در اولین فرصت وسیله نقلیه خود را متوقف کرده و به مسافرین بگویند، چند ثانیه ای نیاز به آرام کردن خود دارند.
مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: رانندگان در شرایط استرس سعی کنند، ضمن رعایت نکات بهداشتی، چند نفس عمیق از بینی کشیده و به آرامی از دهان خارج کنند.
وی درخصوص آرام سازی روانی افراد در مواقع رانندگی، عنوان کرد: رانندگان می توانند در اولین ایستگاه وسیله نقلیه خود را نگه داشته و چند ثانیه به صندلی شان تکیه دهند و اعضای بدن را شل و رها کرده و یا درصورت امکان، چند ثانیه از ماشین پیاده شده و چند قدم راه بروید.
حاجبی ضمن ارائه توصیه های لازم به رانندگان، افزود: چنانچه ذهن شما با موضوع نگران کننده ای درگیر است، در صورت امکان با افرادی که نزدیک شما هستند، کمی صحبت کنید. توجه داشته باشید که این روزها نوشیدنی های طبیعی مانند آب و یا آب میوه همراه خود داشته باشید و برای کاهش استرس خود از آنها استفاده کنید. ترس و واکنش افراد نسبت به اتفاقات و حوادث غیر منتظره و نگران کننده طبیعی است، خودتان و یا دیگران را به خاطر آن سرزنش نکنید. در گذشته برای برطرف شدن نگرانی خود چه کاری انجام می دادید؟ هر کاری که حال شما را خوب می کرده، اکنون نیز سعی کنید همان کارها را انجام دهید.
وی افزود: در صورتیکه که علائم بی قراری، اضطراب، دلشوره و ترس در شما ادامه داشت و یا قادر به تحمل آن نبودید به نزدیکترین مرکز ارائه دهنده خدمات بهداشتی درمانی مراجعه کنید و از پزشکان، کارشناس سلامت روان یا روانپزشکان کمک بگیرید.
حاجبی در خصوص روش های آرام سازی، خاطرنشان کرد: ابتدا به یک مکان خلوت و آروم بروید، روی صندلی بنشینید و پشت خود را صاف نگه دارید. کف پاها را روی زمین بگذارید و دست ها را روی ران قرار دهید. اعضای بدن خود را از بالا به پایین یا از نقاط انتهایی به طرف بالا مطابق با دستور زیر سفت و رها کنید؛ ابروها را تا جایی که می توانیم به طرف بالا بکشید چند ثانیه کوتاه در این حالت نگه دارید و سپس به آهستگی رها کنید. چشم ها را محکم ببندید و پلک ها را روی هم فشار دهید و در این حالت نگه دارید. سپس به آهستگی چشم ها را باز کنید. گردن (چانه) خود را به سمت سینه فشار دهید آن را چند ثانیه نگه دارید و سپس به آهستگی رها کنید. شانه ها را بالا بکشید و سفت نگه دارید و سپس به آهستگی رها کنید. دست راست را مشت کنید و ساعد را روی بازو خم کنید و محکم فشار دهید؛ در این حالت نگه دارید و سپس به آهستگی رها کنید. این حرکت را با دست چپ نیز انجام دهید. یک نفس عمیق بکشید و ریه خود را از هوا پر کنید و نفس خود را حبس کنید و در این حالت به شکم خود فشار آورید. سپس به آهستگی نفس خود را بیرون دهید و ریه را کاملاً خالی کنید. پای راست را صاف نگه دارید و پنجه پا را به طرف بیرون بکشید و در این حالت نگه دارید. بعد پنجه پا را به طرف خود خم کنید و پا را سفت در این حالت نگه دارید. سپس به آهستگی پا را زمین بگذارید. این حرکت را با پای چپ تکرار کنید. زانوی راست را خم کنید و ران را تا جایی که می توانید بالا بیاورید و سفت نگه دارید، سپس به آهستگی پا را زمین بگذارید. این حرکت را با پای چپ تکرار کنید. این تمرینات را برای رها سازی ذهن و آزاد سازی ذهن روزی یک تا دو بار انجام دهید.
منبع : خبرگزاری مهر
مبنای رتبهبندی و سطح بندی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی اعلام شد
تولید تصویر ماهوارهای با رزولوشن ۳۵ تا ۴۵ سانتیمتر برای اولین بار در کشور
بیانیه بسیج دانشجویی در پی نحوه عزل رئیس سابق دانشگاه فردوسی مشهد
شیوع پوسیدگی دندان از کجا نشات میگیرد؟
۱۴ کشته در اثر رانش زمین در شرق اوگاندا؛ ۴۰ خانه مدفون شد
رئیسی: مردم از نظام سلامت کشور رضایت ندارند
وزارت بهداشت خبر شیوع ویروس گوارشی را تکذیب کرد
آغاز تحقیق از مایکروسافت برای زورگویی به مشتریان
دگرگونی ماهیت ۴۰ درصدی مشاغل جهانی با گسترش استفاده از هوش مصنوعی
برخورد با رئیس سابق دانشگاه فردوسی مشهد خلاف کرامت انسانی بوده است
۱۶ آذرماه یکی از نمادهای دموکراتیک و مردمسالارانه جمهوری اسلامی است
بومی سازی «کیتهای تشخیص بر بالین» برای تسهیل انجام آزمایش در مناطق محروم
تمام آنچه دانشآموختگان ۲۴ رشته علوم پزشکی باید درباره خدمات قانونی و طرح بدانند
چگونه با طب سنتی لاغر شویم+ روشهای پاکسازی بدن
چگونه با طب سنتی لاغر شویم +روشهای پاکسازی بدن
ماجرای پیوند قرنیه در یکی از بیمارستانهای تهران
هوش مصنوعی در قالب مادربزرگ از کلاهبرداری جلوگیری می کند
معاون سیاستگذاری و برنامه ریزی توسعه فاوا و اقتصاد دیجیتال منصوب شد
متولیان: کنشگری بانوان طلبه نخبه توسعه مییابد
رئیس جمهور روز دانشجو به یکی از دانشگاههای تهران می رود
ظفرقندی: ۲۰ سال آینده سالخوردهترین کشور منطقه میشویم
طرح پزشک خانواده ۴ بار شکست خورد
فعالیت ۵۰ هزار بهورز در بحث آموزش سلامت دهان و دندان
جهش علمی در حوزه علمیه خواهران نیاز است / بیان چالشهای نخبگی و راهکارها
گلریزان ۴ میلیاردی یکی از پیام رسانها برای کمک به محور مقاومت
علائمی که خبر از ابتلا به کرونای بلند مدت میدهند
مسجد حتی در عصر هوش مصنوعی و اینترنت اشیا کارکرد اثربخش دارد
ذخیره ۶ ماهه دارو، نیازمند منابع مالی قابل توجه است
خواب نامنظم مشکلات قلبی را افزایش میدهد
سیگار الکترونیکی بدون نیکوتین هم خطرناک است