میرنیوز
به گزارش ایسنا، بیماری واژینوز باکتریال، شایعترین عفونت واژینال در زنانی است که در سنین باروری قرار دارند. در این عفونت، باکتریهای موجود در واژن به نحوی تغییر میکنند که جمعیت باکتریهای لاکتوباسیلی تولیدکننده پروکسید هیدروژن نظیر لاکتوباسیلوس کریسپاتوس و لاکتوباسیلوس جنسنئی در مقابل جمعیت باکتریهای بیهوازی نظیر گاردنلا واژینالیس و گونههای پروتلا و مبیلونکوس افزایش مییابد. واژینوز باکتریال در جهان بین ۸ تا ۷۵ درصد شایع است و شیوع آن در ایران نیز حدود ۳۰ درصد است.
به گفته متخصصان، موارد متعددی مثل سن، تحصیلات، شغل، بینظمیهای قاعدگی، وضعیت بهداشتی، تعداد دفعات بارداری، نژاد، سیگار کشیدن، استرس مزمن و مصرف قرصهای ضدبارداری هورمونی با خطر ابتلا به واژینوز باکتریال در ارتباط هستند. این بیماری با عوارضی همچون کاهش کیفیت زندگی و اختلال در عملکرد جنسی زایمان زودرس همراه است. همچنین وزن کم نوزاد هنگام تولد درکنار عوارض دیگری برای بارداری و همینطور افزایش خطر ابتلا به عفونتهای منتقله از راه جنسی مانند بیماری ایدز نیز از مشکلات جانبی این بیماری هستند. درمان واژینوز باکتریال سخت است و در ۶۰ درصد موارد بعد از اتمام دوره درمان آنتیبیوتیکی، ظرف ۱۲ ماه مجدداً برمیگردد. لذا شناسایی فاکتورهای خطر تغذیهای ابتلا به واژینوز باکتریال میتواند یک هدف کمک درمانی بالقوه در این خصوص باشد.
در این راستا، محققان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در یک پژوهش تیمی، این موضوع را مورد بررسی قرار دادهاند. در این تحقیق، ارتباط بین مصرف مواد غذایی فرا فرآوری شده با بیماری واژینوز باکتریال بهصورت علمی ارزیابی شده است.
این مطالعه بر روی ۱۴۴ فرد مبتلابه واژینوز باکتریال از میان زنان ۱۵ تا ۴۵ ساله مراجعهکننده به کلینیک زنان بیمارستان امام حسین تهران انجام شده است. محققان برای جمعآوری اطلاعات مورد نیاز پژوهش از این شرکتکنندگان، از پرسشنامههای علمی مربوطه استفاده کردهاند.
نتایج بررسیهای انجام شده در این مطالعه نشان میدهند که بین دریافت مواد غذایی فرا فرآوری شده شامل گروه گوشتهای فرآوری شده و فستفودها، روغنها و سسها و گروه شیرینیها با واژینوز باکتریال ارتباط مستقیمی مشاهده میشود.
به گفته غزاله اسلامیان، استادیار گروه تغذیه سلولی مولکولی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی و انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و چهار همکار دیگرش در این تحقیق، «کاهش دریافت مواد غذایی فرآوری شده میتواند در پیشگیری از ابتلا به واژینوز باکتریال نقشی مهم را ایفا کند. بنابراین اجرای برنامههای آموزش تغذیه مناسب با هدف اصلاح عادات غلط غذایی بهویژه برای جمعیت دارای خطر بالای ابتلا به بیماری واژینوز باکتریال با تأکید بر کاهش دریافت مواد غذایی فرا فرآوری شده ضروری به نظر میرسد».
آنها افزودهاند: «بهمنظور بررسی بیشتر روابط مشاهدهشده در این مطالعه انجام تحقیقات با طراحی کوهورت آیندهنگر پیشنهاد میشود».
این یافتهها را مجله علمی، تخصصی و پژوهشی زنان، مامایی و نازایی منتشر کرده است. این مجله توسط معاونت پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و انجمن متخصصین زنان مامایی نازایی ایران شاخه خراسان انتشار مییابد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
مقاومت میکروبی قاتل جان ۵ میلیون نفر در جهان
وضعیت غذای دانشجویان توسط اساتید تغذیه بررسی می شود
توسعه نسل دوم فناوری تبدیل گازهای گلخانهای به گرافن
فراخوان بورس تحصیلی در حوزه فضا اعلام شد
کاندیداهای ریاست دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران مشخص شد
پذیرش ۳۲۰ دانشجو در پژوهشگاههای کشور در سال جاری
توسعه فناوری و کارآفرینی نیاز امروز واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی
جزئیات ثبت نام وام شهریه دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی
روشی نوین برای ترمیم آسیبهای استخوانهای حساس جمجمه و صورت
بررسی نحوه رسیدگی به شکایات مرتبط با تصمیمات سازمان ملی سنجش
قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی منعقد شد
ضرورت اصلاح در روش پرداختی به پزشکان خانواده
اندازهگیری ویسکوزیته سیالات حفاری با ویسکومتر ایرانی
پاویون منطقه نوآوری ایران در نمایشگاه صنعت آغاز به کار کرد
جایگاه اول ایران در مقالات چاپ ۴ بعدی در بین کشورهای اسلامی
دستیابی دانش بنیانها به فناوری هدایت لیزری ماشینآلات سدسازی
دوره دستیاری از سال آینده به شغل تبدیل میشود
یک ربات برای نخستین بار در جهان ۲ ریه را پیوند زد
۸ نشریه علمی دانشگاه علامه در بین نشریات برتر (Q۱) قرار گرفت
پیشنهاد ایجاد آزمایشگاه ملی با همکاری سه دانشگاه برتر کشور
پیام رئیس دانشگاه شهید بهشتی به مناسبت هفته بسیج
المپیاد علمی حوزههای علمیه برگزار میشود
پژوهشگر ایرانی ویژگی جدید ایکس را فاش کرد
سوءاستفاده عامدانه از یک اختراع جریمه سامسونگ را ۳ برابر کرد
بازنگری مصوبه غیرکارشناسی «سازمان ملیسنجش» ضروری است
رشاد: جای رشته فقه مقاومت در حوزه علمیه خالی است
توجه به نوآوری و کیفیت در پذیرش طلاب/ تقویت معیشت طلاب و اساتید
توسعه سیستم ارزیابی مدلهای زبان فارسی هوش مصنوعی در کشور
راهاندازی کارخانه تبدیل پسماند خرما به مواد کربنی
سرپرست جدید معاونت امور حوزههای علمیه خواهران معرفی شد