میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از نیو اطلس، بازخورد لمسی میتواند به بازیها و سایر تجربیات در محیط واقعیت مجازی، ابعاد بیشتر و تجربه فراگیرتری بدهد، اما دستیابی به آن دشوار است.
اکنون یک استارتاپ به نام "امرج"(Emerge) دستگاهی به نام "Wave-۱" ساخته است که با یک هدست واقعیت مجازی جفت میشود و امواج فراصوت یا اولتراسونیک منتشر میکند و بدین وسیله به کاربران اجازه میدهد اشیا و چیزهای مختلف را در محیط مجازی احساس کنند.
این دستگاه با نام کامل "Emerge Wave-۱" یک پنل به ابعاد ۲۶ در ۲۹.۸ سانتیمتر است که روی یک میز قرار میگیرد و حجمی سهبعدی از امواج فراصوت را در فضای بالای خود پخش میکند. هنگامی که دستان خود را روی این دستگاه میگیرید، میتوانید این نیرو را که تا حدود یک متری بالای پانل و با زاویه ۱۲۰ درجهای در اطراف آن پخش میشود، به صورت لمسی احساس کنید.
ایده پشت این دستگاه این است که به افراد از اشیاء مجازی که از طریق هدست واقعیت مجازی میبینند، بازخورد لمسی ارائه دهد.
سیستم "Wave-۱" با برنامه "Emerge Home" همگامسازی میشود که شامل طیف وسیعی از بازیها و برنامههای اجتماعی است که مخصوص این سیستم ساخته شدهاند.
هیچ یک از این برنامهها به هیچ کنترلی به غیر از دست خود کاربر که از طریق حسگرهای ردیابی دستی "Meta Quest ۲" ردیابی میشوند، نیاز ندارند.
از آنجایی که غولهای فناوری دنیا با اشتیاق فراوان به دنبال توسعه دنیای "متاورس" هستند، نیاز به بازخورد لمسی از محیط واقعیت مجازی به شدت احساس میشود. به آواتارهایی فکر کنید که در یک اتاق مجازی نشستهاند و با یکدیگر صحبت میکنند، اما نمیتوانند غیر از تجربه صوتی و تصویری هیچ بازخورد دیگری از محیط داشته باشند. این در حالی است که "Emerge Wave-۱" به عنوان مثال به کاربران در آن اتاق امکان میدهد دست دادن با یکدیگر را تجربه و احساس کنند.
بازخورددهندههای لمسی یا "هپتیکها" قطعاً یک حوزه جذاب از واقعیت مجازی(VR) هستند که تا حد زیادی ناشناخته باقی ماندهاند و به نظر میرسد "Emerge Wave-۱" یکی از اولین دستگاههای آماده عرضه به مصرف کننده باشد که به زودی وارد بازار خواهد شد.
البته این دستگاه، محدودیتهایی نیز دارد. برای مثال، امواج فراصوت فقط از یک جهت ساطع میشوند که احتمالاً دامنه حسهای لامسه ارائه شده را محدود میکند. به نظر میرسد که هنگام کار با این دستگاه باید دستان خود را صاف بالای آن نگه دارید تا تمام قدرت ناشی از امواج فراصوت را احساس کنید و ما حتی هنوز مطمئن نیستیم که مثلا دست دادن که در زاویهای دیگر انجام میشود، به خوبی حس میشود یا نه.
در واقع تمام چیزهایی که گفته شده، ادعاهای شرکت سازنده است و هنوز هیچ کارشناسی آن را امتحان نکرده است. بنابراین نمیتوانیم تضمین کنیم که بازخوردهای لمسی که این دستگاه ارائه میدهد، چقدر خوب هستند.
مسئله دیگری که باید لحاظ شود، اکوسیستم اپلیکیشن "Emerge" است، چرا که اگر قرار باشد صدها دلار برای یک دستگاه پرداخته شود، باید تضمین شود که نرمافزارهای زیادی برای استفاده از آن وجود خواهد داشت، نه اینکه فقط چند بازی کوچک و یک فضای پاتوق مجازی باشد. در واقع اگر بتواند به نحوی با مجموعه نرمافزارهای گسترده سیستم "Quest" کار کند، فروش بسیار آسانتر و بیشتری خواهد داشت.
با این حال، چنین دستگاههایی یک ایده بسیار جذاب برای فناوری واقعیت مجازی است.
شرکت "Emerge" در حال حاضر به دنبال تهیه بودجه برای سیستم "Wave-۱" است و در حال حاضر بیش از ۵۰ هزار دلار از ۲۰۰ هزار دلار مورد نظر خود را جمعآوری کرده است.
هم اکنون امکان پیشسفارش این دستگاه با ودیعه ۴۵۰ دلاری فراهم است و سفارشها در ماه آوریل یا سپتامبر به مشتریان تحویل داده میشوند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
تناسب اندام میتواند به پیشگیری از زوال عقل کمک کند
آغوش باز معاونت علمی برای استفاده از ظرفیتهای علوم انسانی در «حکمرانی فناورانه»
درد مزمن مفاصل روی عملکرد مغز اثر میگذارد
همایش ملی دستاوردهای علمی فرش ایران برگزار خواهد شد
فراخوان جذب هیئت علمی در دانشگاههای علوم پزشکی بهمن ماه اعلام میشود
هوش مصنوعی از انجام پژوهشهای تکراری جلوگیری میکند
ساخت اولین دستیار صوتی آفلاین اندروید توسط متخصصان ایرانی
پیشگویی چت جی پی تی از آینده پژوهش و استنادات علمی
رفع نیاز آزمایشگاههای آنالیز مواد شیمیایی با دستگاه ایران ساخت
انتصابات جدید در شرکت ارتباطات زیرساخت
سمپوزیوم بینالمللی تازههای نقشهبرداری مغز ایران برگزار میشود
نتایج جذب استعدادهای برتر در دستگاهها بزودی اعلام میشود
ابقای رئیس دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران
ایلان ماسک: هوش مصنوعی از پزشکان و وکلا جلو می زند
روبات مغناطیسی پیچ و مهره باز می کند
تبدیل پسماندهای زغالسنگ به گرافن با بازده بالا
هوش مصنوعی از انرژی اتمی قدرتمندتر است
قدردانی نماینده حزب الله لبنان از جراحان ایرانی
ظرفیت بیهوشی و اطفال خالی مانده است
اسلحه خودکار برای پهپادهای سبک از راه رسید
نشست کمیته تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد
سردار جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
راه حل محققان برای کاهش مصرف داروی شیمیدرمانی در درمان سرطان
بیش از هزار سایت خبر جعلی از جستجوی گوگل حذف شدند
نمی توان با دستمزدهای اندک دانشمندان برجسته را در کشور نگه داشت
اتحادیهها بازوی تصمیمسازی قوی در دانشگاه آزاد هستند
بازنگری ۲۰۰ برنامه درسی دانشگاه جامع علمی کاربردی در ۱۲ استان
تدوین سند ذخایر راهبردی داروهای اساسی و واکسن
راکت لب ۵ ماهواره اینترنت اشیا به مدار زمین برد