میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از اس تی دی، حال فضانوردان پیش از رفتن به این سفر شش ماهه در حال گذراندن چندین مرحله و آموزش هستند که طی این خبر به بررسی آن پرداختهایم.
فرمانده "کیل لیندگرن"(Kjell Lindgren)از ناسا، خلبان "رابرت هاینز"(Robert Hines) از ناسا و متخصصان ماموریت "جسیکا واتکینز"(Jessica Watkins) از ناسا و "سامانتا کریستوفورتی"(Samantha Cristoforetti) از آژانس فضایی اروپا از خدمه ماموریت کرو-۴ هستند.
ماموریت "کرو-۴" اسپیس ایکس، چهارمین پرواز سرنشیندار تجاری ناسا توسط فضاپیمای کرو دراگون و هفتمین پرواز کلی سرنشیندار مداری خواهد بود. این ماموریت برای پرتاب در ۱۵ آوریل ۲۰۲۲ برنامهریزی شده است و طی آن چهار نفر از خدمه این ماموریت از مرکز فضایی کندی ناسا در فلوریدا به ایستگاه فضایی بینالمللی منتقل خواهند شد. بنابر برنامهریزیها قرار است این ۴ خدمه نیز به مدت شش ماه در ایستگاه فضایی بینالمللی حضور داشته باشند.
خدمه این ماموریت در جریان آموزش خود برای آماده شدن برای سفر به ایستگاه فضایی بینالمللی در چند تمرین شبیهسازی در دفتر مرکزی اسپیس ایکس در شهر هاوتورن کالیفرنیا شرکت کردند که طی آن میبایست تمرینهایی را برای جدا شدن فضاپیما از موشک فضایی فرا میگرفتند. هر چهار فضانورد در یک شبیهساز با کیفیت بالا از کپسول دراگون اسپیس ایکس که مجهز به سخت افزار پرواز واقعبینانه، نمایشگر و صندلی بود، تمرین کردند. طی این تمرینها هر یک از چهار فضانورد این ماموریت تجربیاتی را در زمینه تنظیم و پیکربندی فضاپیما برای سفر به ایستگاه فضایی بینالمللی به دست آوردند. فرمانده لیندگرن و خلبان هاینز در جایگاه خود در صندلیهای مرکزی و جایی که به نمایشگرهای پروازی دسترسی داشتند، قرار گرفتند. نمایشگر پرواز ابزاری است که فضانوردان از آنها برای نظارت بر وضعیت فضاپیما و در صورت نیاز کنترل دستی فضاپیما استفاده میکنند.
فضانوردان این ماموریت به طور منظم برای تمام مراحل پرواز آموزش میبینند و از شبیه سازیها برای تمرین عملیات عادی و پاسخ به هرگونه مشکل غیرمنتظره استفاده میکنند. این شبیهسازیها معمولا شامل چندین بار دویدن در طی یک روز است که در آن خدمه برای مرحله خاصی از ماموریت آموزش میبینند. دادههای شبیهسازیشده به فضانوردان این فرصت را میدهد تا برای یک سفر شش ماهه و چالشهایی که ممکن است طی این سفر با آن مواجه شوند، آماده شوند.
هنگامی که فضانوردان در مرکز فضایی کندی برای آموزش آمادگی اضطراری بودند، از برج پرتاب مجتمع پرتاب ۳۹ پایگاه فضایی کندی بازدید کردند و در مورد سیستم خروج اضطراری آموزش دیدند. برای آشنایی بیشتر با عملیات بازیابی(recovery operations) و آموزش توانایی در جهت حفظ تعادل در کشتی، فضانوردان پاهای خود را در کشتیهای بازیابی دراگون اسپیس ایکس قرار دادند. کشتیهای بازیابی دراگون اسپیس ایکس به طور مشترک توسط اسپیسایکس و ناسا برای رسیگی به خدمه پس از آبفرود در پایان ماموریتشان استفاده خواهد شد.
دو کشتی یکسان مناطق فرود احتمالی در سواحل فلوریدا را پوشش میدهند. فضانوردان همچنین از یکی از آشیانههای اسپیس ایکس بازدید کردند که در آن موشکهای فالکون ۹ بازسازی شده و برای پرواز آماده میشدند. آشیانه ساختمانی جهت نگهداری هواپیما، بالگرد و دیگر هواگردها است.
خدمه این ماموریت طی این مدت برای یک سفر علمی در ایستگاه فضایی بینالمللی آماده میشوند و پس از آن قرار است در ایستگاه فضایی بینالمللی به عنوان فضانودان ماموریت اکسپدیشنهای ۶۷ و ۶۸ زندگی و کار کنند.
در حال حاضر خدمه ماموریت کرو-۳ اسپیس ایکس در ایستگاه فضایی بینالمللی حضور دارند. این ماموریت ۱۰ نوامبر سال ۲۰۲۱ ساعت ۲۱:۰۳ به وقت منطقه زمانی شرقی(بامداد پنجشنبه ساعت ۰۵:۳۳ به وقت ایران) به مقصد ایستگاه فضایی بینالمللی پرتاب شد.
طی ماموریت "کرو-۳" چهار فضانورد ناسا به نامهای "راجا چاری"، "توماس مارشبورن"، "کایلا بارون" و یک فضانورد آژانس فضایی اروپا به نام "ماتیاس ماورر" برای انجام یک ماموریت شش ماهه به ایستگاه فضایی بینالمللی رفتند. این اولین پرواز فضایی "بارون"، "چاری" و "ماورر" و سومین پرواز "مارشبورن" بود.
این سومین ماموریت عملیاتی سرنشیندار اسپیس ایکس برای ناسا به عنوان بخشی از برنامه خدمه تجاری این سازمان فضایی بود. قرار است هر ماموریت، از جمله کرو-۳، تقریبا شش ماه به طول بینجامد و اسپیس ایکس مسئول پرتاب فضانوردان و همچنین بازگرداندن آنها به زمین است. قرار است فضانوردان ماموریت کرو-۳ نیز بهار سال ۲۰۲۲ به زمین بازگردند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
نیروهای پلیس راهور سفیر اهدای عضو شدند
حضور ۱۸ شرکت دانشبنیان در نمایشگاه صنعت بازی رایانهای روسیه
پیش بینی اکونومیست از سال ۲۰۲۵؛ شکوفایی فناوریهای پاک به رهبری چین
«صندوق بیمه ویژه» برای اجرای مطمئنتر پروژههای صنعتی راه اندازی شد
فیلترینگ در چه شرایطی موجه و مطلوب است/ پالایش هوشمند در اینستاگرام
پوشش ضد رادار چین هواپیماها و تجهیزات نظامی را نامرئی میکند
۶۴۵ میلیارد تومان وام ودیعه مسکن به دانشجویان پرداخت شد
پوشش ضد رادار چین هواپیماها و تجیهزات نظامی را نامرئی میکند
مراکز علمی کاربردی ملزم به ارائه قیمت تمام شده آموزش شدند
مهلت شرکت در تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی تا ۱۰ آذر تمدید شد
پرهیز از تبعیض میان تشکلهای دانشجویی در آستانه ۱۶ آذر
مهلت اجرای تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی تا ۱۰ آذر تمدید شد
دوره آموزشی «کاربردهای هوش مصنوعی در علوم پزشکی» ویژه دانشجویان آغاز به کار کرد
حضور بیش از ۲۰ هزار نفر از ۷۰ کشور جهان در مسابقات «برنامهسازی رایان»
دلایل پایین بودن نرخ اتصال فیبرنوری در ایران
افتخارآفرینی تیم دانشگاه تهران در المپیاد جهانی معماری منظر
برگزیدگان همایش کتاب سال بانوان معرفی شدند
هوش مصنوعی آهنگساز می شود
دوره آموزشی «کاربردهای هوش مصنوعی درعلوم پزشکی» ویژه دانشجویان آغاز به کار کرد
دولت چهاردهم اهتمامی به اجرای قانون جوانی جمعیت ندارد
استفاده از هوش مصنوعی در دندان پزشکی
حضور سرزده پزشکیان در وزارت بهداشت
اندونزی پیشنهاد سرمایه گذاری اپل در این کشور را رد کرد
امکان تغییر محل آزمون دانشجویان پیامنور فراهم شد
برنامه وزارت علوم برای حل مسکن دانشگاهیان و خوابگاه متاهلی
پرهیز از تمایز میان تشکلهای دانشجویی در آستانه ۱۶ آذر
تقلید از سیستم بینایی انسان برای ارتقای عملکرد حسگرها
امضای نخستین قرارداد الکترونیکی صندوق نوآوری با یک شرکت دانشبنیان
آخرین تغییرات در شورای عالی حوزههای علمیه
زنجیره تولید و تامین دارو گرفتار کمبود نقدینگی است