میرنیوز
به گزارش ایسنا، بیوفیدبک تکنیکی است که در آن سعی میشود با ایجاد تغییرات مثبت مطلوب در بدن، برخی از عملکردهای آن را بهبود بخشید. عملکرد یا فعالیتهای بدنی ما به دو بخش ارادی و غیر ارادی تقسیم میشود؛ فعالیتهای ارادی مانند حرکت دادن دست و پاهاست که به صورت آگاهانه روی آنها کنترل داریم، ولی در مقابل برخی از فعالیتهای بدن مانند نرخ ضربان قلب، تنفس، دمای بدن، فشار خون و امواج مغزی به صورت غیر ارادی کنترل میشوند.
پارامترهای مرتبط با این فعالیتها به صورت ناخودآگاه در پاسخ به عوامل محیطی تغییر میکنند؛ به عبارت دیگر بدن به عوامل محیطی مانند عصبی شدن، استرس، هیجان و بیماری عکس العمل نشان داده و میتواند موجب تغییر هریک از این فعالیتها شود.
از این رو اگر فردی برای مدت طولانی در معرض هرکدام از این عوامل محیطی که منجر به تغییر فعالیتهای بدن میشود، قرار گیرد، ممکن است دچار اختلال یا بیماری شود.
برای درمان این نوع اختلالات تکنولوژی جدیدی به نام "بیو فیدبک" به وجود آمده است که به مردم کمک میکند تا بتوانند کنترل برخی از این عملکردهای غیرارادی را تا حدودی در دست گیرند.
بیوفیدبک تراپی، یک تکنیک ذهنی بدنی است که به مردم آموزش میدهد که چگونه فعالیتهای فیزیولوژیک خود را تغییر دهند.
"نوروفیدبک" فناوری دیگری برای درمان این نوع اختلالات به شمار می رود. این فناوری در واقع نوعی بیوفیدبک است که در آن به طور مستقیم روی مغز کار میشود و بنا بر هدفی که از پیش تعیین شده است، دامنه امواج مغزی، درجه همنوسانی و یا اختلاف فاز، تغییر مییابد. منطق این روش درمانی بر پایه شرطی سازی عاملی استوار است.
ما در حالت عادی قادر به کنترل و تغییر امواج مغز خود نیستیم؛ زیرا نسبت به این امواج آگاهی نداریم. در روش درمانی نوروفیدبک، سعی میشود تا این آگاهی از طریق ارائه بازخوردهای (فیدبکهای) بسیار سریع (چند هزارم ثانیه پس از وقوع) به فرد ایجاد شود. همچنان که این تمرین ادامه مییابد، مغز یاد میگیرد که چگونه به تولید بیشتر امواجی بپردازد که منجر به عملکرد بهتر میشود.
از این روش میتوان به منظور بهبود اختلالاتی چون بیشفعالی/کمبود توجه، ناتوانیهای یادگیری، صرع، هراس و اختلالات اضطرابی، اختلالات مربوط به سوء مصرف مواد، افسردگی، مدیریت استرس، میگرن، سندرم تورت و اختلالات خواب استفاده کرد.
تولید این دستگاه دستمایه تحقیقات یکی از شرکتهای فناور قرار گرفته است، به گونه ای که دکتر مسعود نصرت آبادی، مدیر بخش تحقیق و توسعه این شرکت در گفت و گو با ایسنا گفت: تمرکز تحقیقاتی این شرکت بر روی تولید محصولات مرتبط با علوم اعصاب است و در این راستا ما محصولاتی را به تولید رساندیم که نمونه آن دستگاه "نوروفیدبک" و "بیوفیدبک" است.
وی با بیان اینکه این دستگاهها در انواع 3، 6، 8 و 12 کاناله تولید شده است، اظهار کرد: اولین دستگاه نورو و بیوفیدبک کاربردی با قابلیتهای درمانی و پژوهشی دارد که قابلیت اتصال الکترودها و سنسورهایی چون Temp، EMG، EOG و ECG را دارد.
نصرت آبادی نرخ نمونه برداری با استفاده از این دستگاه را ۲۵۰ تا ۱۶ کیلوهرتز و رزولوشن آن را ۲۴ بیتی عنوان کرد و یادآور شد: در این دستگاه امکان ذخیره سازی اطلاعات در کارت حافظه وجود دارد.
مدیر بخش تحقیق و توسعه این شرکت با اشاره به قابلیت های دستگاه ۱۲ کاناله نوروفیدبک، توضیح داد: این دستگاه همچنین قابلیت اتصال به کلاه مخصوص جهت ثبت QEEG/EEG را دارد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
۵ سال زندان در انتظار رییس سامسونگ
استعدادهای برتر جامعهالزهرا(س) شناسایی میشوند
پیامکهای پذیرش خارج از کنکور دانشگاه علوم پزشکی ایران کلاهبرداری است
تناسب اندام میتواند به پیشگیری از زوال عقل کمک کند
آغوش باز معاونت علمی برای استفاده از ظرفیتهای علوم انسانی در «حکمرانی فناورانه»
درد مزمن مفاصل روی عملکرد مغز اثر میگذارد
همایش ملی دستاوردهای علمی فرش ایران برگزار خواهد شد
فراخوان جذب هیئت علمی در دانشگاههای علوم پزشکی بهمن ماه اعلام میشود
هوش مصنوعی از انجام پژوهشهای تکراری جلوگیری میکند
ساخت اولین دستیار صوتی آفلاین اندروید توسط متخصصان ایرانی
پیشگویی چت جی پی تی از آینده پژوهش و استنادات علمی
رفع نیاز آزمایشگاههای آنالیز مواد شیمیایی با دستگاه ایران ساخت
انتصابات جدید در شرکت ارتباطات زیرساخت
سمپوزیوم بینالمللی تازههای نقشهبرداری مغز ایران برگزار میشود
نتایج جذب استعدادهای برتر در دستگاهها بزودی اعلام میشود
ابقای رئیس دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران
ایلان ماسک: هوش مصنوعی از پزشکان و وکلا جلو می زند
روبات مغناطیسی پیچ و مهره باز می کند
تبدیل پسماندهای زغالسنگ به گرافن با بازده بالا
هوش مصنوعی از انرژی اتمی قدرتمندتر است
قدردانی نماینده حزب الله لبنان از جراحان ایرانی
ظرفیت بیهوشی و اطفال خالی مانده است
اسلحه خودکار برای پهپادهای سبک از راه رسید
نشست کمیته تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد
سردار جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
راه حل محققان برای کاهش مصرف داروی شیمیدرمانی در درمان سرطان
بیش از هزار سایت خبر جعلی از جستجوی گوگل حذف شدند
نمی توان با دستمزدهای اندک دانشمندان برجسته را در کشور نگه داشت
اتحادیهها بازوی تصمیمسازی قوی در دانشگاه آزاد هستند