میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، پل مارتین(Paul Martin)، این خبر را طی یک جلسه استماع کمیته فرعی فضا و هوانوردی مجلس در روز سهشنبه یکم مارس به قانونگذاران اعلام کرد. اولین ماموریت برنامه آرتمیس نیز با تاخیر مواجه شده است.
مارتین طی سخنرانی خود اعلام کرد که با توجه به زمان مورد نیاز برای توسعه و آزمایش سیستم فرود انسان بر ماه و تولید نسل بعدی لباسهای فضایی ناسا، ما تخمین میزنیم که اولین خدمه در سال ۲۰۲۶ بر ماه قدم بگذارند.
براساس حسابرسی انجام شده در نوامبر سال ۲۰۲۱ توسط دفتر بازرسی کل ناسا، انتظار میرود چهار ماموریت اول آرتمیس هر کدام ۴.۱ میلیارد دلار هزینه داشته باشند.
تاخیرها و نیاز به بودجه اضافی به دلیل مشکلات فنی و همچنین بخشی از آن به دلیل اعتراضات و شکایت شرکت بلواوریجین بوده است که همهی این موارد تا ماه نوامبر سال گذشته حل شدند و ناسا قرارداد سفر به ماه را به شرکت اسپیسایکس اعطا کرد.
خبر تعویق ماموریت سفر به ماه تنها چند روز پس از خبر تعویق ماموریت آرتمیس ۱ که سفری بدون خدمه به مدار ماه است، اعلام شد. با این وجود این آژانس هفته گذشته نشان داد که حتی این زمانبندی نیز به دلیل حجم تجزیه وتحلیل دادهها و سایر کارهایی که باید بر آزمایشهای کلیدی انجام شود، مورد تردید است.
مارتین اعلام کرد که ضربالاجل سفر در سال ۲۰۲۵ که این آژانس فضایی در نظر گرفته است، عملی نیست. او گفت که چالشهایی وجود دارد که باید با آن مواجه شد. مهمترین آنها دریافت تاییدیه برای یک سیستم فرود انسان بر ماه است.
او افزود، این عوامل نشاندهنده نیاز به زمان و توسعه بیشتر هستند بنابراین هر چند انجام ماموریت در سال ۲۰۲۵ غیرممکن نیست اما بعید به نظر میرسد.
دیوان محاسبات آمریکا نیز نظری مشابه در مورد سفر انسانها به ماه در سال ۲۰۲۵ دارد. "ویلیام راسل"(William Russell)، مدیر قراردادها و خریدهای امنیت ملی دیوان محاسبات میگوید که مشکل ناسا این است که میخواهد چندین خطر را به طور همزمان مدیریت کند و به ضربالاجل تعیین شده برسد.
" راسل" به عواملی مانند هفت ماه تاخیر به دنبال اختلافات ایجاد شده در مورد سیستم فرود انسان، تغییری اساسی در توسعه لباسهای فضایی یعنی واگذار کردن کار به یک پیمانکار و هزینههای رو به رشد موشک سیستم پرتاب فضایی و دیگر زیرساختهای کلیدی برای حمایت از فرود انسان بر ماه اشاره کرد. او درباره بخشی از مجموعه گزارشهای اخیر دیوان محاسبات در مورد آرتمیس گفت: ما دریافتیم که ناسا هنوز نقشها، مسئولیتها و اختیارات آرتمیس را نهایی نکرده است.
ناسا نیز به نوبه خود به مشکلات پیشبینی نشده به خصوص همهگیری کووید-۱۹ اشاره کرده که باعث افزایش هزینهها و تغییر برنامه زمانی شده است.
آرتمیس یک ماموریت برای بازگرداندن انسانها به سطح ماه است. در ماموریت آرتمیس ۱ یک فضاپیمای بدون سرنشین به مدار ماه خواهد رفت و اگر ماموریت اول به خوبی پیش برود در ماموریت آرتمیس ۲ یک پرواز دارای خدمه بر فراز ماه انجام خواهد شد. در نهایت در ماموریت آرتمیس ۳ نخستین فرودگر سرنشیندار بر روی ماه فرود میآید و پس از چند دهه بار دیگر انسانها بر ماه قدم خواهند گذاشت.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
نیروهای پلیس راهور سفیر اهدای عضو شدند
حضور ۱۸ شرکت دانشبنیان در نمایشگاه صنعت بازی رایانهای روسیه
پیش بینی اکونومیست از سال ۲۰۲۵؛ شکوفایی فناوریهای پاک به رهبری چین
«صندوق بیمه ویژه» برای اجرای مطمئنتر پروژههای صنعتی راه اندازی شد
فیلترینگ در چه شرایطی موجه و مطلوب است/ پالایش هوشمند در اینستاگرام
پوشش ضد رادار چین هواپیماها و تجهیزات نظامی را نامرئی میکند
۶۴۵ میلیارد تومان وام ودیعه مسکن به دانشجویان پرداخت شد
پوشش ضد رادار چین هواپیماها و تجیهزات نظامی را نامرئی میکند
مراکز علمی کاربردی ملزم به ارائه قیمت تمام شده آموزش شدند
مهلت شرکت در تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی تا ۱۰ آذر تمدید شد
پرهیز از تبعیض میان تشکلهای دانشجویی در آستانه ۱۶ آذر
مهلت اجرای تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی تا ۱۰ آذر تمدید شد
دوره آموزشی «کاربردهای هوش مصنوعی در علوم پزشکی» ویژه دانشجویان آغاز به کار کرد
حضور بیش از ۲۰ هزار نفر از ۷۰ کشور جهان در مسابقات «برنامهسازی رایان»
دلایل پایین بودن نرخ اتصال فیبرنوری در ایران
افتخارآفرینی تیم دانشگاه تهران در المپیاد جهانی معماری منظر
برگزیدگان همایش کتاب سال بانوان معرفی شدند
هوش مصنوعی آهنگساز می شود
دوره آموزشی «کاربردهای هوش مصنوعی درعلوم پزشکی» ویژه دانشجویان آغاز به کار کرد
دولت چهاردهم اهتمامی به اجرای قانون جوانی جمعیت ندارد
استفاده از هوش مصنوعی در دندان پزشکی
حضور سرزده پزشکیان در وزارت بهداشت
اندونزی پیشنهاد سرمایه گذاری اپل در این کشور را رد کرد
امکان تغییر محل آزمون دانشجویان پیامنور فراهم شد
برنامه وزارت علوم برای حل مسکن دانشگاهیان و خوابگاه متاهلی
پرهیز از تمایز میان تشکلهای دانشجویی در آستانه ۱۶ آذر
تقلید از سیستم بینایی انسان برای ارتقای عملکرد حسگرها
امضای نخستین قرارداد الکترونیکی صندوق نوآوری با یک شرکت دانشبنیان
آخرین تغییرات در شورای عالی حوزههای علمیه
زنجیره تولید و تامین دارو گرفتار کمبود نقدینگی است