میرنیوز
به گزارش ایسنا، "وانگ شیائوجون"، رئیس آکادمی فناوری پرتابگر چین که سازنده اصلی موشکهای حامل این کشور است، طی یک جلسه بین المللی گفت که موشک جدید این کشور (که هنوز نامش فاش نشده است) دو مدل خواهد داشت.
اولین مدل شامل یک تقویت کننده اصلی دو مرحلهای خواهد بود و برای انتقال فضانوردان یا محموله به ایستگاه فضایی تیانگونگ چین استفاده خواهد شد، در حالی که مدل دیگر دارای یک تقویت کننده اصلی سه مرحلهای و چند تقویت کننده جانبی خواهد بود و وظیفه حمل فضانوردان به ماه را بر عهده خواهد داشت.
اولین مدل قادر خواهد بود ۱۴ تن محموله را به مدار نزدیک زمین که ایستگاه تیانگونگ در آن در حرکت است، بفرستد. مدل دوم نیز قادر به حمل فضاپیما با وزن حدود ۲۷ تن به مسیر انتقال زمین به ماه (دروازهای برای فرود روی ماه) خواهد بود.
"وانگ" افزود: دو مرحله اول تقویتکنندههای اصلی آنها اساسا یکسان خواهد بود، در حالی که مرحله سوم تنها در موشک فرود ماه وجود خواهد داشت.
"وانگ" گفت: مرحله اول این مدلها قابل استفاده مجدد خواهند بود. مهندسان صنعت فضایی چین چندین سال است در تلاشند تا موشکهای خود را قابل استفاده مجدد کنند و از طریق آزمایشهای نمایش فناوری، پیشرفت قابل توجهی در این زمینه نیز داشتهاند.
"جیانگ جی"، طراح ارشد موشک در آکادمی وانگ و یکی از اعضای آکادمی علوم چین، گفت: تحقیق و توسعه نوع قابل استفاده مجدد موشک لانگ مارچ ۸ به خوبی پیش می رود.
تاکنون تنها موشک قابل استفاده مجدد که وارد مرحله عملیاتی شده است، موشک فالکون هوی شرکت اسپیس ایکس است که اولین پرتاب خود را در فوریه ۲۰۱۸ انجام داد.
نکاتی درباره ایستگاه فضایی تیانگونگ چین
چین قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ به قدرت اصلی فضایی تبدیل شود تا با رقبای خود از جمله ایالات متحده، روسیه و آژانس فضایی اروپا همگام شود و پیشرفتهترین ایستگاه فضایی را که به دور زمین میچرخد، ایجاد کند.
هم اکنون سه فضانورد ماموریت شنژو-۱۳ چین در این ایستگاه فضایی حضور دارند. دو فضانورد مرد به نامهای "ژای زیگنگ" و "ای گوانگفو" و یک زن به نام "وانگ یاپینگ" سه فضانورد ماموریت شنژو-۱۳ هستند. "وانگ" از اعضای ماموریت شنژو-۱۳ مادر یک دختر ۵ ساله و دومین زن فضانورد چینی است که در یک پرواز فضایی شرکت کرده است.
امسال نیز ۶ پرتاب برای تکمیل ایستگاه فضایی چین انجام خواهد گرفت. از جمله این ماموریتها میتوان به ارسال خدمه ماموریت "شنژو-۱۴" و شنژو-۱۵" به ایستگاه تیانگونگ، انتقال فضاپیمای باری رباتیک تیانژو-۴ و ۵ به ایستگاه برای عملیات سوختگیری و تامین مجدد و ارسال دو آزمایشگاه فضایی بزرگ برای اتصال به ایستگاه فضایی اشاره کرد.
اولین مورد از ۶ پرتاب برنامهریزی شده، ماموریت تیانژو ۴ خواهد بود که پس از آن فضاپیمای سرنشیندار شنژو-۱۴ به ایستگاه فضایی چین خواهد رفت. سپس دو آزمایشگاه برای تکمیل ایستگاه به فضا پرتاب خواهند شد. پنجمین عملیاتی که انجام خواهد شد، تیانژو-۵ و آخرین مورد نیز ماموریت شنژو-۱۵ خواهد بود.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
۵ سال زندان در انتظار رییس سامسونگ
استعدادهای برتر جامعهالزهرا(س) شناسایی میشوند
پیامکهای پذیرش خارج از کنکور دانشگاه علوم پزشکی ایران کلاهبرداری است
تناسب اندام میتواند به پیشگیری از زوال عقل کمک کند
آغوش باز معاونت علمی برای استفاده از ظرفیتهای علوم انسانی در «حکمرانی فناورانه»
درد مزمن مفاصل روی عملکرد مغز اثر میگذارد
همایش ملی دستاوردهای علمی فرش ایران برگزار خواهد شد
فراخوان جذب هیئت علمی در دانشگاههای علوم پزشکی بهمن ماه اعلام میشود
هوش مصنوعی از انجام پژوهشهای تکراری جلوگیری میکند
ساخت اولین دستیار صوتی آفلاین اندروید توسط متخصصان ایرانی
پیشگویی چت جی پی تی از آینده پژوهش و استنادات علمی
رفع نیاز آزمایشگاههای آنالیز مواد شیمیایی با دستگاه ایران ساخت
انتصابات جدید در شرکت ارتباطات زیرساخت
سمپوزیوم بینالمللی تازههای نقشهبرداری مغز ایران برگزار میشود
نتایج جذب استعدادهای برتر در دستگاهها بزودی اعلام میشود
ابقای رئیس دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران
ایلان ماسک: هوش مصنوعی از پزشکان و وکلا جلو می زند
روبات مغناطیسی پیچ و مهره باز می کند
تبدیل پسماندهای زغالسنگ به گرافن با بازده بالا
هوش مصنوعی از انرژی اتمی قدرتمندتر است
قدردانی نماینده حزب الله لبنان از جراحان ایرانی
ظرفیت بیهوشی و اطفال خالی مانده است
اسلحه خودکار برای پهپادهای سبک از راه رسید
نشست کمیته تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد
سردار جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
راه حل محققان برای کاهش مصرف داروی شیمیدرمانی در درمان سرطان
بیش از هزار سایت خبر جعلی از جستجوی گوگل حذف شدند
نمی توان با دستمزدهای اندک دانشمندان برجسته را در کشور نگه داشت
اتحادیهها بازوی تصمیمسازی قوی در دانشگاه آزاد هستند