میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، ماهواره پیشرفته هواشناسی جدید ایالات متحده آماده پرتاب به مدار زمین با موشک "اطلس ۵"(Atlas V) است.
ناسا و اداره ملی اقیانوسی و جوی آمریکا(NOAA) ماهواره جدید هواشناسی موسوم به "GOES-T" را برای پرتاب برنامهریزی شده در تاریخ اول مارس آماده کردهاند.
پرتاب این ماهواره برای سهشنبه اول مارس ساعت ۱۶:۳۸ به وقت منطقه زمانی شرقی(بامداد چهارشنبه ساعت ۰۱:۰۸ به وقت ایران) از مجموعه پرتاب فضایی ۴۱ در ایستگاه نیروی فضایی کیپ کاناورال در فلوریدا تعیین شده است که همانطور که گفته شد با موشک "اطلس ۵" متعلق به "ائتلاف پرتاب و راهاندازی"(ULA) دولت آمریکا انجام خواهد شد.
"ائتلاف پرتاب و راهاندازی"(United Launch Alliance) ارائه دهنده خدمات پرتاب و راهاندازی فضاپیما به دولت ایالات متحده است. این شرکت به عنوان یک سرمایهگذاری مشترک بین سیستمهای فضایی "لاکهید مارتین" و "بوئینگ"، دفاع فضایی و امنیتی در دسامبر ۲۰۰۶ با ترکیب تیمهای دو شرکت شکل گرفت. مشتریان "ائتلاف پرتاب و راهاندازی"، دولت ایالات متحده شامل وزارت دفاع و ناسا و همچنین سازمانهای دیگر هستند. این ائتلاف، خدمات پرتاب خود را با استفاده از دو سیستم پرتاب و راهاندازی "دلتا ۴"(Delta IV) و "اطلس ۵"(Atlas V) اجرا و راهاندازی میکند. خانوادههای اطلس و دلتا برای بیش از ۵۰ سال برای حمل انواع مختلف مأموریتها از جمله هواشناسی، مخابرات و ماهوارههای امنیت ملی و ماموریتهای عمیق اکتشاف فضایی و بینالمللی در حمایت از تحقیقات علمی استفاده شدهاند. این ائتلاف همچنین سرویسهای راهاندازی را برای ماهوارههای غیردولتی فراهم میکند.
"تیم دان" مدیر پرتابهای ناسا گفت: فضاپیما، موشک و تجهیزات موشک "اطلس ۵" همگی آماده هستند و تیم پرتاب دولتی و پیمانکاران آماده هستند تا ماهواره "GOES-T" را به خانواده این ماهوارهها اضافه کنند و این میراث شگفت انگیز از این نگهبانان آب و هوا را ادامه دهند.
گفتنی است که عبارت "GOES" در نام این ماهوارهها، مخفف عبارت "ماهواره محیطی عملیاتی زمینثابت" است.
این ماهواره توسط شرکت "لاکهید مارتین" ساخته شده و به محض اینکه "GOES-T" در مدار قرار بگیرد، به "GOES-۱۸" تغییر نام میدهد.
این ماهواره سومین از چهار ماهواره پیشرفته آب و هوایی است که برای برآورده کردن نیازهای پیشبینی هواشناسی ایالات متحده تا سال ۲۰۳۶ طراحی شده است. آنها بخشی از مجموعه ماهوارههای ۱۱.۷ میلیارد دلاری اداره ملی اقیانوسی و جوی ایالات متحده هستند که ابتدا ماهواره هواشناسی "GOES-۱۶" را در سال ۲۰۱۶ به فضا پرتاب کرد و سپس ماهواره "GOES-۱۷" را در سال ۲۰۱۸ پرتاب کرد و اکنون نیز در آستانه پرتاب ماهواره "GOES-۱۸" است.
همچنین چهارمین ماهواره از این خانواده به نام "GOES-U" که احتمالا پس از قرار گرفتن در مدار به "GOES-۱۹" تغییر نام خواهد یافت، در سال ۲۰۲۴ در مدار زمین قرار خواهد گرفت.
"استیو ولز" معاون اداره ملی اقیانوسی و جوی ایالات متحده در امور خدمات ماهوارهای و اطلاعاتی گفت: خانواده ماهوارههای "GOES" نظارت بر رویدادهای شدید را برای ما با توجه به طوفانها و سایر خطرات زیستمحیطی مانند آتش سوزی که همیشه تهدیدی برای ایالتهای غربی ما هستند، متحول کرده است.
گفتنی است که اولین ماهواره از این خانواده با نام "GOES-۱" در سال ۱۹۷۵ با همکاری ناسا پرتاب شد.
این ماهواره جدید به ماهوارههای دیگر این خانواده در مداری در ارتفاع بیش از ۳۵ هزار و ۸۰۰ کیلومتری زمین میپیوندد که به آن اجازه میدهد آب و هوا را در سراسر نیمکره غربی رصد کند.
ابزار اصلی این ماهواره، تصویربردار پیشرفته آن است که دوربینی برای ردیابی آب و هوا، اقیانوسها و محیط زیست زمین است.
مقامات اداره ملی اقیانوسی و جوی آمریکا میگویند با این ماهواره میتوانند زمین را پنج برابر سریعتر و با وضوح چهار برابر نسبت به ماهوارههای قبلی نظارت کنند.
این ماهواره جدید همچنین دارای اولین ابزار در نوع خود به نام "نقشهبردار صاعقه زمینثابت" است تا رعد و برقهای شدید را زودتر و قبل از ایجاد بادهای مخرب، تگرگ یا حتی گردباد شناسایی کند.
این ماهوراه همچنین دارای چهار ابزار دیگر برای نظارت بر آب و هوای فضا است. یک تصویربردار فرابنفش خورشیدی تصاویری از خورشید میگیرد در حالی که یک حشگر فرابنفش و یک حسگر اشعه ایکس، شرارههای خورشیدی را تشخیص میدهند. همچنین یک مغناطیسسنج و ابزاری برای ردیابی ذرات پرانرژی و تغییرات میدان مغناطیسی زمین بر اثر رویدادهای آب و هوای فضا در این ماهواره تعبیه شده است.
"پم سالیوان" مدیر برنامه "GOES" در اداره ملی اقیانوسی و جوی آمریکا گفت: بخش بزرگی از این مأموریت در واقع مشاهدات خورشیدی است.
البته قبل از اینکه ماهواره "GOES-T" توسط موشک "اطلس ۵" بتواند ماموریت هواشناسی خود را آغاز کند، باید به فضا برسد و به این منظور، به هوای خوب نیاز دارد. "جسیکا ویلیامز" از دست اندر کاران این پرتاب میگوید: پیشبینیهای کنونی احتمال آب و هوای مناسب برای پرتاب را در روز سهشنبه حدود ۶۰ درصد پیشبینی کرده است و اگر ناسا مجبور به تأخیر یک روزه شوند، شرایط آب و هوایی تا ۷۰ درصد در روز چهارشنبه بهبود مییابد.
اما اگر ماهواره "GOES-T" تا روز پنجشنبه ۳ مارس به تعویق بیفتد، این ماموریت با پرتاب دیگری توسط شرکت "اسپیس ایکس" که برای ارسال دستهای از ماهوارههای اینترنتی جدید "استارلینک"(Starlink) از سکوی پرتاب ۳۹A در مرکز فضایی کندی ناسا در نزدیکی سایت پرتاب "GOES-T" برنامهریزی شده است، به فضا خواهد رفت و در آن صورت، در ساعت ۹:۳۲ صبح به وقت منطقه زمانی شرقی(۱۸:۰۲ به وقت ایران) پرتاب خواهد شد.
"دان" میگوید: ما هم اکنون با جدیت روی پرتاب روز سهشنبه اول مارس متمرکز شدهایم و همه چیز برای این پرتاب در حال حاضر واقعاً خوب به نظر میرسد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
۵ سال زندان در انتظار رییس سامسونگ
استعدادهای برتر جامعهالزهرا(س) شناسایی میشوند
پیامکهای پذیرش خارج از کنکور دانشگاه علوم پزشکی ایران کلاهبرداری است
تناسب اندام میتواند به پیشگیری از زوال عقل کمک کند
آغوش باز معاونت علمی برای استفاده از ظرفیتهای علوم انسانی در «حکمرانی فناورانه»
درد مزمن مفاصل روی عملکرد مغز اثر میگذارد
همایش ملی دستاوردهای علمی فرش ایران برگزار خواهد شد
فراخوان جذب هیئت علمی در دانشگاههای علوم پزشکی بهمن ماه اعلام میشود
هوش مصنوعی از انجام پژوهشهای تکراری جلوگیری میکند
ساخت اولین دستیار صوتی آفلاین اندروید توسط متخصصان ایرانی
پیشگویی چت جی پی تی از آینده پژوهش و استنادات علمی
رفع نیاز آزمایشگاههای آنالیز مواد شیمیایی با دستگاه ایران ساخت
انتصابات جدید در شرکت ارتباطات زیرساخت
سمپوزیوم بینالمللی تازههای نقشهبرداری مغز ایران برگزار میشود
نتایج جذب استعدادهای برتر در دستگاهها بزودی اعلام میشود
ابقای رئیس دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران
ایلان ماسک: هوش مصنوعی از پزشکان و وکلا جلو می زند
روبات مغناطیسی پیچ و مهره باز می کند
تبدیل پسماندهای زغالسنگ به گرافن با بازده بالا
هوش مصنوعی از انرژی اتمی قدرتمندتر است
قدردانی نماینده حزب الله لبنان از جراحان ایرانی
ظرفیت بیهوشی و اطفال خالی مانده است
اسلحه خودکار برای پهپادهای سبک از راه رسید
نشست کمیته تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد
سردار جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
راه حل محققان برای کاهش مصرف داروی شیمیدرمانی در درمان سرطان
بیش از هزار سایت خبر جعلی از جستجوی گوگل حذف شدند
نمی توان با دستمزدهای اندک دانشمندان برجسته را در کشور نگه داشت
اتحادیهها بازوی تصمیمسازی قوی در دانشگاه آزاد هستند