میرنیوز
به گزارش ایسنا، در پی حمله نظامی روسیه به کشور اوکراین و آوارگی مردم و غیرنظامیان این کشور، تعدادی از دانشجویان ایرانی مشغول به تحصیل در دانشگاه های این کشور نیز در شرایط بلاتکلیف و نگران کننده ای قرار دارند و هنوز با گذشت سه روز از شرایط جنگی این کشور، تصمیم شفاف و اقدام عملی از سوی مسئولان کشورمان برای تعیین تکلیف وضعیت این دانشجویان اتخاذ نشده و علی رغم اظهار نظرها و قول های مسئولان مبنی بر تلاش برای خروج دانشجویان و رساندن آنها به مرزهای غربی این کشور، همچنان این اقدام عملی نشده است.
در همین رابطه یکی از دانشجویان ایرانی مشغول به تحصیل در دانشگاه اوکراین با انتشار ویدئویی، گزارشی از شرایط دانشجویان ایرانی در اوکراین ارائه داد و در همین رابطه گفت: تصور می کنیم مسئولان وزارت خارجه برای دانشجویان ایرانی اقدامی را انجام نداده اند و ما با حمله نظامی کشور روسیه به پناهگاهی که از دوره شوروی در اوکراین باقیمانده است، آمده ایم.
وی در ادامه تاکید کرد: تنها راه خروج دانشجویان ایرانی این است که مسئولان کشورمان هماهنگی های لازم برای انتقال دانشجویان از مسیر زمینی به مرز غربی کشور اوکراین انجام داده و در آنجا برای این دانشجویان ویزای یک روزه گرفته بگیرند تا پس از یک روز ما بتوانیم به کشورمان برگردیم.
یکی دیگر از دانشجویان دختر ایرانی مشغول به تحصیل در دانشگاه های اوکراین نیز با تاکید بر اینکه در شرایط کاملا بلاتکلیفی به سر می بریم و نمی دانیم باید چه کار کنیم، گفت: ما از لحاظ تهیه مواد غذایی با مشکل جدی مواجه هستیم و هیچ مواد غذایی در اوکراین پیدا نمی شود و ذخیره آذوقه غذایی ما نیز تمام شده است و در بیرون هم این مواد غذایی در دسترس نیست.
تعداد زیادی از دانشجویان ایرانی در حال حاضر به این پناهگاه پناه آورده اند.
این دانشجو تاکید کرد: همه شهروندان اوکراینی تلاش می کنند از شرایط به وجود آمده فرار کنند اما اینکه مقصد کجا هست؟ مشخص نیست و ما در شرایط نگران کننده ای هستیم و اصلا نمی دانیم چه تصمیمی باید گرفته شود.
این دانشجوی ایرانی با بیان اینکه جای امنی در اوکراین وجود ندارد، گفت: در همه نقاط درگیری وجود دارد و نمی شود گفت یک جای امن وجود دارد. اگر هم بخواهیم با استفاده از تاکسی در کنار دوستانمان قرار بگیریم هزینه کرایه آن حدود ۱۰ برابر شده است.
در همین زمینه "علی" یکی دیگر از دانشجویان ایرانی در کشور اوکراین در خصوص شرایط دانشجویان ایرانی، تاکید کرد: متاسفانه سفارت ایران در خصوص تعیین وضعیت ما کم کاری می کند.
وی گفت: در این کشور جنگ و نا امنی ایجاد شده است و تمامی کشورها اعم از کشورهای فقیر و غنی، اتباع خود را از حدود یک ماه پیش از اوکراین خارج کرده اند. ما که در شرایط جنگ قرار داریم و امنیتی هم وجود ندارد هنوز اعلام می کنند که می خواهند پروازهایی برای انتقال ما در نظر بگیرند. در حالیکه اگر همه این پروازها در نظر گرفته شود باند و فرودگاهی باقی نمانده است که بخواهیم از طریق هوایی منتقل شویم.
وی در ادامه تاکید کرد: در این کشور مواد غذایی و بنزین وجود ندارد و حتی حمل سلاح گرم برای شهروندان اوکراینی مجاز اعلام شده است. متاسفانه ما هم باید نگران جنگ باشیم و هم نگران اینکه مورد حمله مسلحانه قرار نگیریم.
به گزارش ایسنا، پس از انتشار ویدئوی انتقادی دانشجویان ایرانی مشغول به تحصیل در کشور اوکراین، "منوچهر مرادی" سفیر ایران در اوکراین در بین دانشجویان ایرانی که در پناهگاه به سر می بردند حاضر شد و گفت: امروز هیچ جای کی یف امن نیست و عده ای به من توصیه کردند که دانشجویان را به سفارت ایران منتقل کنیم در حالیکه حتی این سفارت نیز به دلیل اینکه نزدیک چند نهاد جدی دولتی قرار دارد امن نیست و هر دولت اشغالگری که جایی را اشغال کند نهایتا نقطه آخر که بیشترین مقاومت ها صورت می گیرد در همان مکانی است که نهادهای مهم قرار دارند.
سفیر ایران در اوکراین تاکید کرد: ما در سفارت ایران حسینیه ای بزرگی در اختیار داریم که امکان انتقال تمامی دانشجویان به آن وجود دارد، اما همانطور که عنوان کردم این سفارتخانه امن نیست و ما حتی خانواده های خودمان را نیز که هنوز در کی یف حضور دارند به سفارت انتقال ندادیم.
وی همچنین تاکید کرد: من هم از یکی از خوابگاه های ایرانی دانشجویان ایران، علی رغم همه محدودیت ها و حکومت نظامی که وجود دارد، بازدید کردم و تمام تلاش ما این است که از این شرایط جان سالم به در ببریم و دولت ایران و وزارت خارجه رایزنی های خود را با کشورهای همسایه برای انتقال این دانشجویان انجام می دهند.
در همین رابطه رئیس سازمان امور دانشجویان و معاون وزیر علوم صبح امروز در خصوص اقدامات اینوزارتخانه برای دانشجویان ایرانی اوکراین، با تاکید بر اینکه ۱۴۲۴ دانشجوی ایرانی در دانشگاه های کشور اوکراین مشغول به تحصیل هستند به آخرین و جدید ترین تصمیمات این وزارتخانه برای انتقال و ارائه تسهیلات به این دانشجویان در داخل کشور اشاره کرد و گفت: تعداد دانشجویان شاغل به تحصیل در کشور اوکراین که در سامانه میخک(مدیریت خدمات یکپارچه) وزارت امور خارجه تشکیل پرونده داده اند ۱۴۲۴ نفر هستند که از این تعداد ۴۹۹ نفر از دانشجویان مربوط به رشته های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و بقیه مربوط به دانشجویان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی می باشند.
دکتر داداش پور با بیان اینکه حفظ سلامتی دانشجویان و انتقال امن آنها به داخل کشور به عنوان اولویت اصلی وزارت عتف است، خاطر نشان کرد: با پیگیری های به عمل آمده توسط سازمان امور دانشجویان، وزارت امور خارجه اطمینان خاطر داده است که هم اکنون این دانشجویان در سلامت و امنیت کامل بسر می برند و با تدابیر صورت گرفته طی روزهای آتی با پروازهای ویژه به کشور منتقل خواهند شد.
وی گفت:برای این منظور، برای دانشجویانی که تمایل به بازگشت به کشور را دارند سامانه ای در وزارت خارجه طراحی شده تا بتوانند از طریق ثبت نام، از مسیرهای امن مشخص شده به کشور بازگردند.
همچنین دکتر حسین سالار آملی رئیس مرکز امور بین الملل وزارت علوم در گفت و گو با ایسنا به آخرین وضعیت دانشجویان ایرانی مشغول به تحصیل در دانشگاههای اوکراین اشاره کرد و گفت: وزارت علوم به طور جدی از طریق وزارت امور خارجه کشور پیگیر آخرین وضعیت و انتقال این دانشجویان به کشور است . همچنین ما از کشورهای همسایه و دوست نیز وضعیت این دانشجویان را پیگیری می کنیم که به امید خدا دانشجویان ما به سلامت از منطقه خطر دور شده و به میهن اسلامی برگردند.
رئیس مرکز امور بین الملل وزارت علوم همچنین با تاکید بر این که تلاش می کنیم زمینه تحصیل دانشجویانمان که در اوکراین هستند را در کشور، در آینده نزدیک فراهم کنیم گفت: آتقریبا می توان گفت همه دانشجویان با هزینه شخصی در دانشگاههای اوکراین تحصیل می کنند و بسیاری از آنها نیز در رشته های علوم پزشکی هستند و وزارت امور خارجه ما پیگیر وضعیت تمامی دانشجویان است تا مشکلات این دانشجویان رفع شود.
وی خاطر نشان کرد: سفیر جمهوری اسلامی ایران در اوکراین، از وضعیت این دانشجویان در کیف بازدید کرده و در کنار آنها قرار گرفته است و امیدوار هستیم مشکلی برای دانشجویان ما و به طور کلی هموطنانمان در اوکراین پیش نیاید.
وی با تاکید بر این که تا به امروز مشکلی برای دانشجویان ایرانی ما در اوکراین گزارش نشده است افزود: مذاکرات همچنان برای انتقال دانشجویان ما ادامه دارد و درخواست بخش بین الملل و معاونت دانشجویی وزارت علوم با امور خارجه پیگیری می شود در هر دانشجویان ما در اوکراین رها نیستند و امیدواریم در یک چارچوب مناسب در خدمت آنها قرار بگیریم.
دکتر سالار آملی در پایان تاکید کرد: در حوزه وزارت علوم دانشجویانی که در دانشگاههای معتبر اوکراین تحصیل کرده باشند امکان ادامه تحصیل آنها در کشور فراهم است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی منعقد شد
ضرورت اصلاح در روش پرداختی به پزشکان خانواده
اندازهگیری ویسکوزیته سیالات حفاری با ویسکومتر ایرانی
پاویون منطقه نوآوری ایران در نمایشگاه صنعت آغاز به کار کرد
جایگاه اول ایران در مقالات چاپ ۴ بعدی در بین کشورهای اسلامی
دستیابی دانش بنیانها به فناوری هدایت لیزری ماشینآلات سدسازی
دوره دستیاری از سال آینده به شغل تبدیل میشود
یک ربات برای نخستین بار در جهان ۲ ریه را پیوند زد
۸ نشریه علمی دانشگاه علامه در بین نشریات برتر (Q۱) قرار گرفت
پیشنهاد ایجاد آزمایشگاه ملی با همکاری سه دانشگاه برتر کشور
پیام رئیس دانشگاه شهید بهشتی به مناسبت هفته بسیج
المپیاد علمی حوزههای علمیه برگزار میشود
پژوهشگر ایرانی ویژگی جدید ایکس را فاش کرد
سوءاستفاده عامدانه از یک اختراع جریمه سامسونگ را ۳ برابر کرد
بازنگری مصوبه غیرکارشناسی «سازمان ملیسنجش» ضروری است
رشاد: جای رشته فقه مقاومت در حوزه علمیه خالی است
توجه به نوآوری و کیفیت در پذیرش طلاب/ تقویت معیشت طلاب و اساتید
توسعه سیستم ارزیابی مدلهای زبان فارسی هوش مصنوعی در کشور
راهاندازی کارخانه تبدیل پسماند خرما به مواد کربنی
سرپرست جدید معاونت امور حوزههای علمیه خواهران معرفی شد
شهریه علوم پزشکی دانشگاه آزاد را براساس عدل افزایش دادیم
یک ویروس ناشناخته در شهر چرخ میزند!
استارشیپ سال آینده میلادی ۲۵ بار به فضا پرتاب می شود
شهریه علوم پزشکی دانشگاه آزاد را ما براساس عدل افزایش دادیم
انگلیس سلطه اپل و گوگل بر اکوسیستم موبایل را هدف گرفت
چکهای برگشتی داروخانهها ۲ برابر شد
ثبت بیش از ۲۴ هزار مأموریت اورژانسی در هفته گذشته
تغذیه دوران شیردهی؛ مادران این توصیهها را جدی بگیرند
دانشگاه پیام نور در ارشد و دکتری پذیرش «فراگیر» ندارد
مقاومت میکروبی درمان سرطان را دچار چالش می کند