میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی میل، کاوشگر "یوتو-۲"(Yutu-2) چین دو گوی شیشهای و شفاف به ضخامت یک اینچ را در سمت پنهان ماه مشاهده کرده است.
تصاویر ارسالی این مریخنورد که در ژانویه ۲۰۱۹ روی ماه فرود آمد، این گویهای شیشهای را نشان میدهد که شبیه به بلبرینگهای کوچک هستند.
البته اشیای کروی کوچک شیشهای در واقع در ماه رایج هستند، اگرچه قطر آنها معمولاً کمتر از ۰.۰۳ اینچ (۳ میلیمتر) است.
به گفته دانشمندان، این کرههای شیشهای تازه پیدا شده بسیار بزرگتر از حد معمول هستند و اندازه آنها حدود ۰.۵ تا ۱ اینچ (۱.۵ تا ۲.۵ سانتیمتر) است.
هنگامی که مواد سیلیکاتی -کانیهای سنگساز- در معرض دمای بالا قرار میگیرند، شیشه در ماه شکل میگیرد و مشخص است که رسوبات شیشهای آتشفشانی در طول فورانهای انفجاری در تاریخ زندگی ماه، زمانی که از نظر آتشفشانی فعال بوده است، تشکیل شدهاند.
امروزه به دلیل گرمای حاصل از برخورد شهابسنگها با سطح ماه، شیشههای جدیدی در ماه ایجاد میشود.
این یافتههای جدید در مقالهای که توسط تیمی به سرپرستی "ژیونگ شیائو" سطحشناس سیارهای از دانشگاه "سان یات سن" واقع در گوانگژوی چین نوشته شده، توضیح داده شده است.
محققان میگویند: قطر شیشههای شفاف و درخشان روی ماه کمتر از یک میلیمتر است و شیشههای بزرگتر تیره و مات هستند و به نظر میرسد این گویهای تازه کشف شده اخیراً شکل گرفته باشند، چرا که شکل دست نخورده و نحوه قرارگیری آنها اینگونه نشان میدهد. با این حال، ترکیب دقیق آنها هنوز مشخص نشده است.
محققان میافزایند: شیشه در تمام خاک ماه موسوم به "رگولیث" وجود دارد و آتشفشان و برخوردهای با سرعت زیاد مکانیسمهای اصلی تشکیل این شیشههای قمری هستند. شیشههای آتشفشانی روی ماه به صورت پوستههای فرورفته سنگهای بازالتی یا به صورت کرههای شیشهای در رسوبات هستند.
شیشههای آتشفشانی توسط ماموریتهای "آپولو" ناسا در اواخر دهه ۱۹۶۰ و اوایل دهه ۱۹۷۰ به زمین آورده شدند و برخی از آنها تیرهتر و بزرگتر از نمونههای خالدار بودند که تا ۱.۵ اینچ ضخامت داشتند.
این اولین باری نیست که "یوتو-۲" با ویژگیهای عجیب و غریب ماه مواجه میشود. این کاوشگر سال گذشته، عکسهایی از یک «کلبه مرموز» در افق دید خود ارسال کرد که محققان در ابتدا در شناسایی آن مشکل داشتند و با بررسی دقیقتر در ماه ژانویه مشخص شد که این شیء مرموز، یک سنگ به شکل خرگوش است.
سپس این ماهنورد پس از بیدار شدن از خواب ۱۴ روزه خود در طول شبهای سرد ماه، یک ساختار تیز را دید که از زمین بیرون آمده بود.
از آنجایی که "یوتو-۲" از انرژی خورشیدی استفاده میکند، در طول ۱۴ شب طولانی قمری که نور خورشید وجود ندارد، دائماً باید به خواب ادامه دهد.
این کاوشگر از زمانی که در تاریخ ۳ ژانویه ۲۰۱۹ متصل به فضاپیمای "چانگای-۴"(Chang'e-4) روی ماه فرود آمد، دهانه ۱۸۶ کیلومتری "ون کارمان" را کاوش کرده است. "چانگای-۴" چهارمین ماموریت چین به ماه و دومین ماموریتی بود که همراه آن یک ماهنورد به ماه فرستاد.
ماموریتهای "چانگای-۱" و "چانگای-۲" مدارگرد بودند، در حالی که "چانگای-۳" با اولین ماهنورد "یوتو" در سمت نزدیک ماه فرود آمد.
پکن همچنین "چانگای-۵" را در نوامبر ۲۰۲۰ پرتاب کرد که پس از بیش از ۴۰ سال با موفقیت اولین نمونههای خاک ماه را به زمین بازگرداند.
چین همچنین به تازگی سه ماموریت دیگر به ماه تحت عنوان "چانگای ۶ و ۷ و ۸" که از سال ۲۰۲۴ به بعد پرتاب میشوند را در برنامه خود قرار داده است.
در عین حال، ناسا به عنوان بخشی از مأموریت "آرتمیس" خود که در ادامه ماموریتهای "آپولو" است، آماده میشود تا انسانها را از سال ۲۰۲۵ به ماه بفرستد.
ماموریت "آرتمیس" از زمان ماموریت "آپولو ۱۷" در دسامبر ۱۹۷۲، اولین ماموریتی است که انسان را روی ماه فرود میآورد.
ناسا همچنین در حال کار بر روی پروژهای برای ساخت اولین ایستگاه فضایی قمری با نام "دروازه قمری" به عنوان بخشی از یک پروژه طولانی مدت برای ارسال انسان به مریخ است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
میوهای با خواص ضد سرطان
نحوه پاسخگویی به سوالات آزمون دکتری سال ۱۴۰۴ مشخص شد
بررسی چالش های حوزه دارو؛ از کسری بودجه دارویار تا عهدشکنی تامین اجتماعی
مصرف ماست احتمال ابتلا به سرطانهای کُشنده را کاهش میدهد
ماست احتمال ابتلا به سرطانهای کُشنده را کاهش دهد؟
سامانه جدید وزارت علوم برای پاسخگویی به شکایات طراحی و راهاندازی شد
بیشترین درخواست «پیشینه پژوهش» از سوی کاربران دانشگاه آزاد
معرفی برگزیدگان ریسرچپیچ و اینوتکسپیچ تهران
دستور وزیر علوم برای تامین امنیت خوابگاهها با مشارکت بخش خصوصی
منابع مالی برای رسیدن به رتبه علمی ۱۴ پرداخت نشد
دستور وزیر علوم برای تامین امنیت خوابگاهها
کمبود ۴۵۰ قلم دارو در کشور
ادغام صدا و تصویر در یک دستگاه و پایان عصر اسپیکرها
بازدید وزیر علوم از خوابگاهها و فضای پیرامون دانشگاه صنعتی شریف
سامانه جدید وزرت علوم برای پاسخگویی به شکایات طراحی و راهاندازی شد
اعطای تسهیلات تا سقف ۱۵ میلیارد تومان به برگزیدگان «جایزه ملی نکست»
وزیر علوم: رئیس اتحادیه کانون های وکلا، وکالت اولیای دم را بر عهده میگیرد
راه اندازی اتاق فکر تخصصی در زمینه کاهش آسیبهای اعتیاد
راهکار کنترل حالت تهوع در بارداری
چت بات هوش مصنوعی ایلان ماسک رونمایی می شود
معرفی تجهیزات پزشکی ایرانساخت در نمایشگاه چین
آنچه مردان باید از پروستات بدانند
رشد چشمگیر روشهای نوین درمان سرطان در ایران
جذب امریه سربازی در وزارت ارتباطات برای اعزام ۱۴۰۴
تعامل حوزههای علمیه قم و نجف تقویت میشود
پیگیری دانشگاه تربیت مدرس در خصوص ارتقای امنیت فضای اطراف دانشگاه
نشست تخصصی تجارت فناوری ۹ اسفند برگزار میشود
بستههای حمایتی معاونت علمی برای رشد اقتصاد هوش مصنوعی
پارچه درخشانی که نور و صدا تولید میکند!
رقیب «دیپ ریسرچ» اوپن ای آی و گوگل ارائه شد