میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از نیو اطلس، شرکت بیوتکنولوژی "مُدرنا" با تکیه بر واکسن mRNA فوقالعاده موفق کووید-۱۹ خود، سه هدف جدید توسعه را برای این روش تولید واکسن اعلام کرده است.
این شرکت اکنون واکسن خود را بر روی ویروس "هرپس سیمپلکس"، ویروس "واریسلا زوستر" و یک واکسن جدید سرطان متمرکز کرده است.
در اوایل سال ۲۰۲۰ زمانی که ویروس کرونای جدید موسوم به "SARS-CoV-۲" به سرعت در سراسر جهان گسترش یافت و باعث ایجاد یک بیماری همهگیر جهانی شد، محققان دست اندر کار در توسعه واکسن mRNA دست به کار شدند. خوشبختانه چند دهه کار، این فناوری جدید را برای یک حرکت بزرگ آماده کرده بود و تا پایان همان سال واکسنهای mRNA مخصوص بیماری کووید-۱۹، ایمنی و کارایی فوقالعادهای را نشان دادند.
شتاب در تولید واکسنهای mRNA و تزریق آن به میلیونها انسان، راه را برای راههای تحقیقاتی جدید هموار کرد. بنابراین در حالی که واضح است که این فناوری میتواند یک واکسن ایمن و مؤثر برای ویروس کووید-۱۹ ایجاد کند، چه کارهای دیگری میتواند انجام دهد؟
شرکت "مُدرنا" یکی از شرکتهای بیوتکنولوژیکی است که در فناوری mRNA پیشگام است و به تازگی سه هدف توسعه جدید را اعلام کرده است. این سه هدف جدید برای ساخت واکسن mRNA در کنار تمرکزهای قبلی این شرکت بر روی ویروسهای HIV، آنفلوانزا، سیتومگالوویروس(CMV) و ویروس "اپشتین بار"(EBV) قرار دارند.
بزرگترین هدف جدید اعلام شده برای واکسن mRNA، علیه ویروس "هرپس سیمپلکس"(HSV) است که دو نوع دارد: ویروس HSV-۱، ویروسی که دهان را تحت تأثیر قرار میدهد و باعث تبخال لب میشود و ویروس HSV-۲ که بیشتر منبع تبخال تناسلی است.
واکسن mRNA شرکت مُدرنا ویروس HSV-۲ را هدف قرار خواهد داد و این شرکت میگوید که انتظار دارد ایمنی ایجاد شده توسط آن در برابر تبخال تناسلی، باید تا حدودی در برابر HSV-۱ نیز محافظت ایجاد کند. هر دو ویروس تبخال به عنوان ویروسهای نهفته شناخته میشوند، به این معنی که عفونت آنها اغلب مزمن است و ویروس برای تمام عمر در افراد خفته میماند.
تصور میشود که ویروس HSV-۱ تاکنون بیش از نیمی از جمعیت جهان را آلوده کرده باشد، در حالی که ویروس HSV-۲ شایعترین بیماری مقاربتی در جهان است که تصور میشود حدود ۱۰ درصد از مردم دنیا به این بیماری مبتلا هستند. برخی از محققان همچنین فرض کردهاند که این ویروس ممکن است در بروز بیماریهای عصبی مانند آلزایمر نیز نقش داشته باشد.
دومین هدف اعلام شده توسط "مُدرنا"، ویروس "واریسلا زوستر"(VSV) است. این ویروسی است که باعث آبله مرغان میشود و همچنین یک ویروس نهفته است که میتواند سالها پس از عفونت اولیه خفته بماند. هنگامی که VSV دوباره فعال میشود، باعث ایجاد یک بیماری به نام "زونا" میشود.
هدف قرار دادن بیماری زونا توسط "مدرنا" به دنبال اعلامیه ماه گذشته شرکت "فایزر" اعلام شده است که نشان میداد آن شرکت نیز به دنبال توسعه واکسن mRNA برای این بیماری رایج است.
هدف نهایی تازه اعلام شده شرکت "مُدرنا"، واکسنی است که هدف آن دو آنتیژن بیان شده توسط برخی از سلولهای سرطانی است. این واکسن بر دو آنتیژن متمرکز است: "ایندول آمین ۲،۳-دیاکسیژناز"(IDO) و "لیگاند ۱ مرگ برنامهریزی شده"(PD-L۱).
هر دو مولکول نقش مهمی در رشد سلولهای تومور دارند. هدف واکسن mRNA برای سرطان، آموزش سلولهای ایمنی بدن برای تشخیص سلولهای توموری است که این آنتیژنهای خاص را بیان میکنند.
واکسن mRNA در ابتدا روی سرطان پیشرفته پوست یا متاستاتیک و نوعی سرطان ریه به نام "کارسینوم ریه" آزمایش میشود.
"استفان بانسل" مدیر عامل شرکت "مُدرنا" گفت: ما متعهد به مقابله با ویروسهای نهفته با هدف جلوگیری از بیماریهای مادام العمری هستیم که با برنامههای واکسن mRNA خود ایجاد خواهیم کرد.
وی افزود: ما با واکسن سرطان جدیدمان، مشتاقانه منتظر بررسی این هستیم که آیا میتوانیم سلولهای T مخصوص PD-L۱ و IDO۱ را از طریق واکسیناسیون القا کنیم. تیمهای تحقیقاتی ما روی گزینههای mRNA کار میکنند که ما به دنبال آن هستیم و به زودی اطلاعات بیشتر را به اشتراک خواهیم گذاشت.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
مقاومت میکروبی درمان سرطان را دچار چالش می کند
درمان خارش در بیماریهای کبدی
آخرین وضعیت سلامت آب روستاها و شهرهای کشور اعلام شد
جریمه اتحادیه اروپا در انتظار آمازون
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان و واحد سنندج منصوب شد
۲ انتصاب در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی
افسردگی از شایعترین اختلالات روانپزشکی است
نشست مسئولان حوزههای بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد برگزار شد
انتصاب مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در امور فرهنگی
درمان بیماری ایدز در کشور رایگان است
کنگره بین المللی «سلامت در حوادث و بلایا» برگزار میشود
نخستین کلوز آپ از ستاره درحال مرگ در کهکشان همسایه ثبت شد
مهلت درخواست رشتههای تحصیلی در حوزههای استانی تمدید شد
این مُسکنها خطر خونریزی داخلی را افزایش میدهند
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید؛ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی
وزارت بهداشت طب سنتی و مکمل را به رسمیت میشناسد
باید هزینه سلامت را با سبک زندگی سالم پایین بیاوریم
حسگر محققان ایرانی محیط آبزیان را ایمن نگه میدارد
عامل مهم ابتلا به تب دنگی در جهان
هزینه درمان ۸۰۰ هزار مصدوم ترافیکی روی دست نظام سلامت!
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
مهاجرت ۲۵درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
اظهارات وزیر علوم درباره انتصابات و آمار دانشجویان اخراجی و تعلیقی
سه فاکتور خطر سکته مغزی/ آسانترین راهکار کاهش استرس و اضطراب
قدیانی: دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه برای کاهش شکایت کاربران بررسی شد
همکاری دانشگاههای شهیدبهشتی و شریف در حوزه هوش مصنوعی و رباتیک
مشکلات رزیدنتها بررسی و رفع خواهد شد
شرایط پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه شریف اعلام شد