میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از دیلیمیل، اگر روی پای خود زخمی داشته باشید، احتمالا بانداژ یا گچ را انتخاب میکنید اما پژوهش جدیدی نشان میدهد که شامپانزهها هنگام مواجهه با زخم، از گزینهای استفاده میکنند که کمی منزجرکننده است. آنها از حشرات برای ترمیم زخم استفاده میکنند.
پژوهشگران یک پروژه موسوم به " پروژه شامپانزه اوزوگا"(Ozouga Chimpanzee Project) برای نخستین بار مشاهده کردند که یک شامپانزه مادر از حشرات ناشناس روی زخم پای پسرش استفاده میکند.
این شامپانزه بالغ که "سوزی" نام داشت، در حال بررسی یک زخم باز به طول دو سانتیمتر روی پای پسر نوجوانش که پژوهشگران آن را "سیا"(Sia) مینامند، مشاهده شد.
سوزی، یک حشره را از هوا شکار کرد و آن را در دهان خود قرار داد و سپس آن را روی زخم سیا گذاشت. سوزی بعدا حشره را از روی زخم برداشت و دوباره این کار را تکرار کرد.
اگرچه پژوهشگران دقیقا مطمئن نیستند که سوزی از چه نوع حشرهای استفاده کرده اما باور دارند که ممکن است برای پاکسازی زخم یا تسکین درد از آن استفاده شده باشد.
این پژوهش، به سرپرستی "الساندرا ماسکارو"(Alessandra Mascaro)، زیستشناس تکاملی "موسسه ماکس پلانک"(Max Planck Institute) و پروژه شامپانزه اوزوگا صورت گرفت که طی هفت سال اخیر به بررسی در مورد شامپانزهها پرداخته است.
ماسکارو گفت: ما مشاهده کردیم که سوزی ابتدا پای پسر خود را بررسی میکند و سپس فکر میکند که باید چه کاری انجام دهد. سپس به اطراف نگاه میکند و حشرهای را میبیند و آن را میگیرد. دیدن این صحنه، برای من نفسگیر بود زیرا بسیاری از مردم به تواناییهای اجتماعی حیوانات شک دارند. ما اکنون گونهای را میبینیم که که از دیگران مراقبت میکند.
پژوهشگران با مشاهده این رفتار تصمیم گرفتند تا بررسی کنند که آیا میتوانند موارد بیشتری از آن را نیز مشاهده کنند یا خیر.
اگرچه این تنها نمونهای از همراهی مادر و کودک برای درمان زخم بود اما پژوهشگران طی ۱۵ ماه بعد، به ۷۶ مورد اشاره کردند که میمونها حشرات را روی زخم خود یا دیگران قرار دادند.
به گفته پژوهشگران، به رغم این که نمیدانیم شامپانزهها از کدام حشرات برای پانسمان زخمها استفاده میکنند اما این عادت سطحی و چندشآور ممکن است فواید گوناگونی داشته باشد.
"سیمون پیکا"(Simone Pika)، زیستشناس "دانشگاه اوسنابورک"(Osnabrück University) آلمان و از پژوهشگران این پروژه گفت: انسانها از بسیاری از گونههای حشرات به عنوان دارو در برابر بیماری استفاده میکنند. پژوهشهایی وجود دارند که نشان میدهند حشرات میتوانند عملکرد آنتیبیوتیکی، ضد ویروسی یا آنتلمینتیکی داشته باشند که مانع رشد و تکثیر لاروهای حشرات میشود. همچنین، پژوهشگران باور دارند که حشرات مورد استفاده شامپانزهها ممکن است دارای خواص تسکیندهنده باشند و به تسکین درد در پستانداران کمک کنند.
با تکمیل بررسیهای ابتدایی، پژوهشگران اکنون مشتاق هستند که هم گونه خاصی از حشرات را شناسایی کنند که شامپانزهها به عنوان درمان زخم از آنها استفاده میکنند و هم این که بفهمند دقیقا چه کسی پانسمان را روی چه کسی استفاده میکند.
"توبیاس دشنر" (Tobias Deschner)، از پژوهشگران این پروژه گفت: بررسی میمونهای بزرگ در محیط طبیعی زندگی آنها، برای توضیح دادن تکامل شناختی ما بسیار مهم است. ما باید تلاش بیشتری را برای بررسی و حفاظت از آنها و همچنین حفاظت از زیستگاههای طبیعی آنها داشته باشیم.
این پژوهش، در مجله "Current Biology" به چاپ رسید.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
مصرف ماست احتمال ابتلا به سرطانهای کُشنده را کاهش میدهد
ماست احتمال ابتلا به سرطانهای کُشنده را کاهش دهد؟
سامانه جدید وزارت علوم برای پاسخگویی به شکایات طراحی و راهاندازی شد
بیشترین درخواست «پیشینه پژوهش» از سوی کاربران دانشگاه آزاد
معرفی برگزیدگان ریسرچپیچ و اینوتکسپیچ تهران
دستور وزیر علوم برای تامین امنیت خوابگاهها با مشارکت بخش خصوصی
منابع مالی برای رسیدن به رتبه علمی ۱۴ پرداخت نشد
دستور وزیر علوم برای تامین امنیت خوابگاهها
کمبود ۴۵۰ قلم دارو در کشور
ادغام صدا و تصویر در یک دستگاه و پایان عصر اسپیکرها
بازدید وزیر علوم از خوابگاهها و فضای پیرامون دانشگاه صنعتی شریف
سامانه جدید وزرت علوم برای پاسخگویی به شکایات طراحی و راهاندازی شد
اعطای تسهیلات تا سقف ۱۵ میلیارد تومان به برگزیدگان «جایزه ملی نکست»
وزیر علوم: رئیس اتحادیه کانون های وکلا، وکالت اولیای دم را بر عهده میگیرد
راه اندازی اتاق فکر تخصصی در زمینه کاهش آسیبهای اعتیاد
راهکار کنترل حالت تهوع در بارداری
چت بات هوش مصنوعی ایلان ماسک رونمایی می شود
معرفی تجهیزات پزشکی ایرانساخت در نمایشگاه چین
آنچه مردان باید از پروستات بدانند
رشد چشمگیر روشهای نوین درمان سرطان در ایران
جذب امریه سربازی در وزارت ارتباطات برای اعزام ۱۴۰۴
تعامل حوزههای علمیه قم و نجف تقویت میشود
پیگیری دانشگاه تربیت مدرس در خصوص ارتقای امنیت فضای اطراف دانشگاه
نشست تخصصی تجارت فناوری ۹ اسفند برگزار میشود
بستههای حمایتی معاونت علمی برای رشد اقتصاد هوش مصنوعی
پارچه درخشانی که نور و صدا تولید میکند!
رقیب «دیپ ریسرچ» اوپن ای آی و گوگل ارائه شد
تشکیل جلسه فوقالعاده کمیسیون آموزش مجلس برای بررسی موضوع قتل دانشجوی دانشگاه تهران
کارت ورود به جلسه آزمون کارشناسیارشد سال ۱۴۰۴ منتشر شد
در حادثه دانشگاه تهران برخی موضوع اجتماعی را به مسائل سیاسی ربط دادند