میرنیوز
به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، در آستانه چهل و سومین سال پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی دهه فجر تفاهمنامه سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور و منطقه آزاد قشم جهت توسعه همکاریهای دوجانبه در حوزه تولید اطلاعات پایه زمینشناسی و اکتشافی منعقد شد.
در مراسم امضای این تفاهمنامه، دوطرف در خصوص نقش مهم این همکاریها در مسائل مربوط به منطقه آزاد قشم تاکید کردند.
دکتر افشار فتحاللهی مدیرعامل منطقه آزاد قشم در جلسه امضای این تفاهمنامه گفت:جزیره قشم به دلیل موقعیت جغرافیایی و ظرفیتهای بزرگ خدادادی و با ۱۵۰۰ کیلومتر مربع مساحت که به اندازه مساحت ۲۰ کشور بزرگترین جزیره مستقل دنیاست، شرایط و ویژگیهای خود را دارد.
وی با بیان اینکه سی سال است جزیره قشم به منطقه آزاد تبدیل شده، تصریح کرد: تلاش شده زیرساختهای زیادی مانند راه، برق، بندرگاهها و اسکلهها زمینه لازم را برای توسعه آتی فراهم کند.
فتحاللهی با تاکید براینکه اولویت اصلی این تفاهمنامه حول محور شناسایی آبهای زیرزمینی است، گفت: در نظر داریم مشکل آب را در قشم برطرف کرده و مشکلات محیط زیستی هم ایجاد نکند.
این مقام مسئول با بیان اینکه اولویت بعدی نیز حفظ محیط زیست است و میخواهیم تمام احکام محیطزیستی کشور، در این جزیره هم انجام شود، افزود: البته مطالعات قبلی در قشم انجام شده و طرح توسعه قشم مطالعه شده، اما درتکمیل این مطالعات میخواهیم سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور در جزیره قشم با ایجاد دفتری به صورت دائمی حضور پیدا کند.
در ادامه این جلسه، علیرضا شهیدی رئیس سازمان زمینشناسی، تولید اطلاعات پایه در کشور در قالب نقشه زمینشناسی را از ماموریت های اصلی این سازمان عنوان کرد و گفت: در تاریخ ۶۲ ساله این سازمان بالغ بر ۱۰۰ موضوع نقشه تولید شده و اطلاعات ما نقش مهمی در پروژه های عمرانی کشور دارد و هیچ پروژهای نیست که از اطلاعات سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور بینیاز باشد.
وی درخصوص فعالیتهای این سازمان در جزیره قشم گفت: در این جزیره فعالیتهای انجام شده اما منسجم نبوده که بر همین اساس این سازمان آمادگی دارد تا از طریق پایگاه ملی دادههای علوم زمین و بانک اطلاعات GIS محور، فرآیندهای اطلاعاتی قشم را به صورت یکپارچه جمع آوری کرده تا سرمایهگذاران بتوانند اطلاعات کاملی را داشته باشند.
رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور تصریح کرد: این سازمان نه تنها در زمینه اکتشاف معدن بلکه در مواردی چون آب نیز وظیفه اکتشافی دارد و با توجه به خشکسالیهای اخیر ما متولی اکتشاف آبهای کارستی در کشور هستیم.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه مصرف سالانه آب در کشور ۱۰۰ میلیارد مکعب و پتانسیل کشور در آبهای کارست ۱۲ میلیارد مکعب در سال است، گفت: ما شاهد فرار آب کشور از مرزهای غربی، شرق، شمال شرق و جنوب هستیم و بسیاری از آبها از سمت ایران به عمان میرود.
شهیدی با اشاره به اینکه برگههای یکصدهزارم زمینشناسی قشم موجود است، گفت: برای کارهای دقیقتر باید نقشههای یکپنجاههزارم آن تهیه شود که سازمان میتواند سریعتر آغاز کند و مقدمه ای برای کارهای آتی شود.
وی با تاکید بر اینکه ۴۳ مخاطره طبیعی دنیا ۳۴ آن در ایران است، افزود: وظیفه شناسایی این مخاطرات برعهده سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور است که بر همین اساس در زمینه زیستمحیطی نیز کارهای خوبی کردیم.
رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور با بیان اینکه در بحث ژئوپارک در گذشته کارهای خوبی انجام شده، افزود: یکی از خروجیهای این سازمان مطالعات ژئوپارک است و همچنان میتوانیم در زمینههای مختلف همراه همکارانمان در ژئوپارک باشیم.
شهیدی تاکید کرد: شما سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور را از همراهان جزیره قشم بدانید که برای آبادانی و حفظ محیط زیست این جزیره زیبا دریغ نمیکند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
مقاومت میکروبی درمان سرطان را دچار چالش می کند
درمان خارش در بیماریهای کبدی
آخرین وضعیت سلامت آب روستاها و شهرهای کشور اعلام شد
جریمه اتحادیه اروپا در انتظار آمازون
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان و واحد سنندج منصوب شد
۲ انتصاب در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی
افسردگی از شایعترین اختلالات روانپزشکی است
نشست مسئولان حوزههای بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد برگزار شد
انتصاب مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در امور فرهنگی
درمان بیماری ایدز در کشور رایگان است
کنگره بین المللی «سلامت در حوادث و بلایا» برگزار میشود
نخستین کلوز آپ از ستاره درحال مرگ در کهکشان همسایه ثبت شد
مهلت درخواست رشتههای تحصیلی در حوزههای استانی تمدید شد
این مُسکنها خطر خونریزی داخلی را افزایش میدهند
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید؛ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی
وزارت بهداشت طب سنتی و مکمل را به رسمیت میشناسد
باید هزینه سلامت را با سبک زندگی سالم پایین بیاوریم
حسگر محققان ایرانی محیط آبزیان را ایمن نگه میدارد
عامل مهم ابتلا به تب دنگی در جهان
هزینه درمان ۸۰۰ هزار مصدوم ترافیکی روی دست نظام سلامت!
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
مهاجرت ۲۵درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
اظهارات وزیر علوم درباره انتصابات و آمار دانشجویان اخراجی و تعلیقی
سه فاکتور خطر سکته مغزی/ آسانترین راهکار کاهش استرس و اضطراب
قدیانی: دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه برای کاهش شکایت کاربران بررسی شد
همکاری دانشگاههای شهیدبهشتی و شریف در حوزه هوش مصنوعی و رباتیک
مشکلات رزیدنتها بررسی و رفع خواهد شد
شرایط پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه شریف اعلام شد