میرنیوز

گسترش علم، حلقه مفقوده دوران پهلوی بود

گسترش علم، حلقه مفقوده دوران پهلوی بود 2022-02-07T01:32:51+03:30

به گزارش ایسنا، سمینار "بازتاب انقلاب اسلامی در آثار اندیشمندان جهان" امروز، ۱۷ بهمن ماه با حضور تعدادی از مسئولان و شخصیت‌های فرهنگی در دانشکده حقوق دانشگاه تهران برگزار شد. دکتر سعیدرضا عاملی، محمود منتظری مقدم، فؤاد ایزدی، شیخ ابراهیم زکزاکی، سید مهدی علیزاده موسوی، محمد العاصی، احسان شاه‌قاسمی، هادی بیگی، دکتر عباسعلی کدخدایی، حمید شهریاری، مهدی فرمانیان، مسعود شجره، مجتبی رحمان‌دوست، سید ابوالحسن نواب و عباس خامه‌یار به سخرانی پرداختند. چهار پنل علمی در این سمینار نیز برگزار شد.

دکتر جمال رحیمیان، سرپرست معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی در ابتدای این برنامه ضممن خوش‌آمدگویی به علاقه‌مندان در این برنامه، اظهار کرد: انقلاب اسلامی، یکی از مهم‌ترین رویدادهای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی قرن بیستم است که بسیاری از اندیشمندان درباره این واقعه سیاسی اظهار نظر کرده‌اند. شاید بتوان گفت سمیناری با موضوع انقلاب اسلامی در آثار اندیشمندان جهان برای نخستین بار در کشور برگزار می‌شود. جهاد دانشگاهی برای برگزاری یک همایش جامع‌تر با این موضوع در سال آتی اعلام آمادگی می‌کند.

انقلاب به گسترش علم توجه کرد

دکتر سعیدرضا عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز با اشاره به تغییر نظام قدرت جهانی به واسطه انقلاب ایران، اظهار کرد: از انقلاب اسلامی به عنوان عصر جدید یاد می‌شود، اما برخی چنین دیدگاهی را اغراق آمیز می‌دانند. هنگامی که شرایط سیاسی پیش از انقلاب را بررسی می‌کنیم، به این نتیجه می‌رسیم، شوروی و ایالات‌متحده در عرصه قدرت جهانی یکه‌تازی می‌کردند. اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۸۹ سقوط کرد؛ از این زمان به بعد، ایالات‌متحده در عرصه بین‌المللی یکه‌تازی می‌کرد. این کشور خود را محور جهان می‌دانست و دیگر کشورها را دارای هیچ حق و حقوقی نمی‌دانست. انقلاب اسلامی در چنین شرایطی ظهور یافت.

وی با اشاره به آغاز جنگ‌ هشت ساله ایران و عراق گفت: در همان سال‌های نخست شادمانی شکل‌گیری انقلاب، جنگی هشت ساله به جمهوری اسلامی تحمیل شد که هزینه مالی آن حدود ۸۰۰ میلیارد دلار برآورد می‌شود. علاوه بر هزینه‌های مادی، هزینه‌های انسانی بسیاری بر کشور وارد شد و بسیاری در این دوران شهید شدند. آنها به جنگ نظامی اکتفا نکردند، بلکه با تحریم‌ها جنگ اقتصادی علیه ایران را آغاز کردند. جنگ اقتصادی هم پایان ماجرا نیست، چرا که جنگ نرم را هم علیه انقلاب آغاز کرده‌اند. 

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: تصمیم دارند به واسطه جنگ نرم، جمهوری اسلامی را شکست دهند و نظام دوران پهلوی را احیا کنند. اشرف پهلوی در مصاحبه‌ای با مجله "زن روز" در مهر ماه ۵۷ اعلام کرد، آرزو دارد هنگامی که از دو حرف "ح" و "چ" سخن می‌گویند، از حجاب و چادر سخنی به میان نیاید. 

دکتر عاملی با بیان اینکه انقلاب نگاه جهانی را تغییر داد، اظهار کرد: پیش از انقلاب، فلسفه زندگی بر پایه آمریکا محوری و سوسیالیست محوری بود، اما با ظهور انقلاب نگاهی جدید در عرصه جهانی وارد شد. اگرچه غربیان از نهاد علمی برخوردارند، اما گرفتار بلایای اجتماعی هستند. انقلاب هزینه‌های بسیار داشت، اما نگاه جهانی را تغییر داد. انقلاب نه تنها به اسلام، بلکه به تمامی ادیان ابهت بخشید و فرصت حضور داد. بسیاری از اهالی اروپا و آمریکا مسلمان هستند و بسیاری از آنها "محمد" نام دارند.

وی درباره کژتابی‌ها گفت: نظام بانکی ما ربوی است، اما نظام بانکداری کشورهای غربی بر پایه نظام اسلامی است. به گفته سید جمال‌الدین اسدآبادی، شاید به نقطه‌ای برسیم که سرمایه اسلامی در سرزمین خودمان مورد توجه نباشد، اما در سرزمین‌های دیگر مورد توجه قرار گیرد. اسلام و پیامبر معیارهای مهمی برای زندگی هستند. برخی از اصحاب پیامبر در زمان حیات و پس از مرگ ایشان دچار کژتابی شدند. امام خواهان برقراری زندگی اسلامی در پس از انقلاب بود، اما برخی دچار کژتابی شده‌اند. 

دکتر عاملی با اشاره به گسترش عدالت اجتماعی در زیرساخت‌ها گفت: پس از انقلاب، بیش از ۹۹ درصد مناطق از نعمت گاز برخوردار شدند، در حالکی که در دوران پهلوی تنها ۴ شهر ایران گاز داشتند. گاز در مناطق محروم و سردسیر اهمیت فراوانی دارد. دسترسی به برق هم برای تمامی نقاط میسر شده است. 

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اهمیت علم، تصریح کرد: انقلاب به گسترش علم هم توجه کرد. پهلوی تلاش کرد تا جامعه را در جهل و گمراهی نگه دارد، چرا که افزایش آگاهی موجب مطالبه‌گری می‌شود. در پایان دوران پهلوی، تنها ۵۵۰۰ پزشک در کشور حضور داشتند، ولی در حال حاضر حدود ۷۰ هزار پزشک داریم. حدود ۶ هزار پزشک سالانه فارغ‌التحصیل می‌شوند. ایران از منظر تولید مقالات علمی توانست رتبه شانزدهم جهان در سال ۲۰۲۰ را به دست بیاورد. همچنین در میان کشورهای اسلامی رتبه نخست را به دست آورده‌ایم که سهم ایران از مقالات نوشته شده حدود ۲۱.۲۳ درصد است. ایران هشتمین کشور جهان از منظر انرژی‌های تجدیدپذیر است و از منظر مقالات علمی در حوزه انرژی نیز جایگاه سوم جهانی را دارد. 

وی توضیح داد: چالش‌هایی وجود دارد اما با مهندسی معکوس می‌توان این موارد را از پیش‌رو برداشت. روش پسانگر نیز می‌تواند موجب استقرار عدالت در جامعه شود. 

قانون‌اساسی از روزهای نخست مورد توجه قرار گرفت

عباسعلی کدخدایی، عضو حقوقدان شورای نگهبان نیز در این همایش گفت: مردم و مشروطه‌خواهان توانستند برخی از ساختارهای نظام سیاسی غربی را برپا کنند، اما رفته رفته میان این موارد فاصله ایجاد شد. با روی کارآمدن رضا خان و حکومت پهلوی، نظام سیاسی دوران مشروطه از میان برداشته شد. پهلوی هیچ توجهی به مردم و نقش آنها نداشت. اگرچه برخی از ساختارهای نظام مدرن سیاسی غربی مثل عدلیه ایجاد شد، اما به دلیل دیکتاتوری پهلوی ماهیت خود را از دست داده بودند. 

این عضو شورای نگهبان با اشاره به موضوع جدایی بحرین از ایران، اظهار کرد: اسدالله اعلم در خاطرات خود نوشته است، مجلس مخالف جدایی ۳ جزیره و بحرین از ایران بودند، اما با ورود سفیر انگلستان و هیات اعزامی از این کشور به ایران، شاه تصمیم به جدایی بحرین از ایران می‌گیرد. به عبارت دیگر، نهادی دولتی هیچ اثری در دوران پهلوی نداشتند. 

کدخدایی  ادامه داد: فقدان حاکمیت قانونی، دومین موضوعی است که در دوران پهلوی به چشم می‌آید. قانون هیچ جایگاهی ندارد و تنها شاه معیار تصمیم‌گیری است. همچنین شاه را از پاسخگویی مبرا می‌دانستند، چرا که باور داشتند شاه سلطنت می‌کند و مسئولیت دیگری ندارد. هنگامی که قانون اساسی انقلاب اسلامی را با نظام پهلوی مقایسه می‌کنیم، به این نتیجه می‌رسیم که همگی باهم برابرند، یعنی رهبر در قانون با همه برابر است. این یک دستاورد ارزشمند برای انقلاب اسلامی است. 

وی با بیان اینکه سکولاریسم در نظام پهلوی مورد توجه قرار گرفت، توضیح داد: این موضوع به معنای جدایی دین از سیاست است، اما پهلوی به دنبال جلوگیری از دین و دین‌گرایی بود. وقایعی مثل حمله به مسجد گوهرشاد و حوزه علمیه قم گواهی بر این موضوع است. اعلم در بخشی از خاطرات خود می‌نویسد، با حمله به حوزه علمیه می‌خواستیم مساله دین و روحانیت را برای همیشه تمام کنیم. این موضوع به معنای دشمنی با مردم و دین است. 

عضو شورای نگهبان افزود: امام همواره خواهان حضور مردم بودند و بر این موضوع تاکید می‌کرد. امام همواره در رهنمودهای خود به این موضوع اشاره می‌کرد. ایشان برای قانون اساسی به همه‌پرسی اشاره کرد. برخی می‌گفتند که این موضوع نیازی به همه‌پرسی ندارد، اما امام به این موضوع اشاره کرد. "میشل فوکو" از موضوع توجه امام به مردم به عنوان معنویت سیاسی یاد می‌کند. او رهبران سیاسی مردم را رهبران دینی آنها هم معرفی می‌کند و از انقلاب اسلامی به عنوان یک روح یاد می‌کند. 

کدخدایی با اشاره به اهمیت قانون گفت: قانون‌گرایی برای انقلاب اهمیت دارد. امام در روزهای پایانی پهلوی و شکل‌گیری انقلاب اسلامی برای قانون اساسی پافشاری می‌کند. هیچ کشوری پس از شکل‌گیری انقلاب به تدوین قانون اساسی در روزهای نخست هیچ توجهی نمی‌کند، اما امام به این موضوع توجه کرد. ایشان در فرمایشات خود بر تدوین سریع قانون اساسی اشاره می‌کند. اتحاد میان دین، سیاست و حاکمیت قانون مورد توجه امام بود. 

انتهای پیام

منبع : خبرگزاری ایسنا


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار علمی

نیروهای پلیس راهور سفیر اهدای عضو شدند

نیروهای پلیس راهور سفیر اهدای عضو شدند
2024-11-26T16:40:44+03:30
جلسه توجیهی ویژه کارکنان نیروهای پلیس راهور تهران بزرگ با حضور بیش از ۱۰۰ نفر در سالن الغدیر پلیس راهور برگزار شد.

حضور ۱۸ شرکت‌ دانش‌بنیان در نمایشگاه صنعت بازی رایانه‌ای روسیه

حضور ۱۸ شرکت‌ دانش‌بنیان در نمایشگاه صنعت بازی رایانه‌ای روسیه
2024-11-26T16:14:03+03:30
هیئت تجاری متشکل از شرکت‌های دانش‌بنیان کشورمان با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی در نمایشگاه صنعت بازی رایانه‌ای مسکو حاضر شدند.

پیش بینی اکونومیست از سال ۲۰۲۵؛ شکوفایی فناوری‌های پاک به رهبری چین

پیش بینی اکونومیست از سال ۲۰۲۵؛ شکوفایی فناوری‌های پاک به رهبری چین
2024-11-26T15:47:23+03:30
یک نشریه اقتصادی در گزارشی پیش بینی کرده در سال آتی میلادی چین سردمدار تولید فناوری های حافظ محیط زیست خواهد بود و آینده هوش مصنوعی با وجود سرمایه گذاری کلان...

«صندوق بیمه ویژه» برای اجرای مطمئن‌تر پروژه‌های صنعتی راه اندازی شد

«صندوق بیمه ویژه» برای اجرای مطمئن‌تر پروژه‌های صنعتی راه اندازی شد
2024-11-26T15:47:22+03:30
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور گفت: یک صندوق بیمه تشکیل شده و تقریبا ۱۲ بیمه کشور در آن حاضر هستند تا ریسک پروژه های صنعتی مخصوصا در حوزه ...

فیلترینگ در چه شرایطی موجه و مطلوب است/ پالایش هوشمند در اینستاگرام

فیلترینگ در چه شرایطی موجه و مطلوب است/ پالایش هوشمند در اینستاگرام
2024-11-26T15:34:03+03:30
نشست فیلترینگ فضای مجازی در ایران با محوریت ابعاد حقوقی آن ظهر امروز در دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد.

پوشش ضد رادار چین هواپیماها و تجهیزات نظامی را نامرئی می‌کند

پوشش ضد رادار چین هواپیماها و تجهیزات نظامی را نامرئی می‌کند
2024-11-26T14:54:05+03:30
ارتش چین مدعی شده یک پوشش ضد رادار جدید ابداع کرده که می تواند هدف های مورد نظر را از رادارهای ضد پنهان کاری( شناساگر) مخفی کند.

۶۴۵ میلیارد تومان وام ودیعه مسکن به دانشجویان پرداخت شد

۶۴۵ میلیارد تومان وام ودیعه مسکن به دانشجویان پرداخت شد
2024-11-26T14:40:43+03:30
رئیس صندوق رفاه دانشجویان گفت: ۶۴۵ میلیارد تومان، وام ودیعه مسکن توسط صندوق رفاه دانشجویان پرداخت شده است.

پوشش ضد رادار چین هواپیماها و تجیهزات نظامی را نامرئی می‌کند

پوشش ضد رادار چین هواپیماها و تجیهزات نظامی را نامرئی می‌کند
2024-11-26T14:27:34+03:30
ارتش چین مدعی شده یک پوشش ضد رادار جدید ابداع کرده که می تواند هدف های مورد نظر را از رادارهای ضد پنهان کاری( شناساگر) مخفی کند.

مراکز علمی کاربردی ملزم به ارائه قیمت تمام شده آموزش شدند

مراکز علمی کاربردی ملزم به ارائه قیمت تمام شده آموزش شدند
2024-11-26T14:27:33+03:30
معاون اداری، مالی و مدیریت منابع دانشگاه جامع علمی کاربردی گفت: قیمت تمام شده آموزش توسط مراکز آموزش علمی کاربردی ارائه شود.

مهلت شرکت در تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی تا ۱۰ آذر تمدید شد

مهلت شرکت در تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی تا ۱۰ آذر تمدید شد
2024-11-26T14:27:33+03:30
فرصت شرکت در مرحله تکمیل ظرفیت سی و هشتمین دوره آزمون پذیرش دستیار در رشته های تخصصی دندانپزشکی سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۳ با توجه به ایجاد ظرفیت های جدید تا ۱۰ آذ...

پرهیز از تبعیض میان تشکل‌های دانشجویی در آستانه ۱۶ آذر

پرهیز از تبعیض میان تشکل‌های دانشجویی در آستانه ۱۶ آذر
2024-11-26T14:27:28+03:30
معاون وزیر علوم با اشاره به ۱۶ آذر گفت: ضروری است معاونان دانشجویی با هماهنگی روسای دانشگاه‌ها اقداماتی را برای پاسخ‌گویی به سوالات دانشجویان داشته باشند.

مهلت اجرای تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی تا ۱۰ آذر تمدید شد

مهلت اجرای تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی تا ۱۰ آذر تمدید شد
2024-11-26T14:14:04+03:30
فرصت شرکت در مرحله تکمیل ظرفیت سی و هشتمین دوره آزمون پذیرش دستیار در رشته های تخصصی دندانپزشکی سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۳ با توجه به ایجاد ظرفیت های جدید تا ۱۰ آذ...

دوره آموزشی «کاربردهای هوش مصنوعی در علوم پزشکی» ویژه دانشجویان آغاز به کار کرد

دوره آموزشی «کاربردهای هوش مصنوعی در علوم پزشکی» ویژه دانشجویان آغاز به کار کرد
2024-11-26T13:47:22+03:30
درس «کاربردهای هوش مصنوعی درعلوم پزشکی» برای دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی کشور توسط دانشگاه علوم پزشکی هوشمند ارائه شده و این دوره از امروز ۶ آذر آغاز شد...

حضور بیش از ۲۰ هزار نفر از ۷۰ کشور جهان در مسابقات «برنامه‌سازی رایان»

حضور بیش از ۲۰ هزار نفر از ۷۰ کشور جهان در مسابقات «برنامه‌سازی رایان»
2024-11-26T13:34:05+03:30
مسابقه‌ بین‌المللی برنامه‌سازی رایان با حمایت معاونت علمی و ستاد اقتصاد دانش‌­بنیان دیجیتال به میزبانی دانشگاه شریف برگزار می‌­شود.پیش بینی می شود از ۷۰ کشور...

دلایل پایین بودن نرخ اتصال فیبرنوری در ایران

دلایل پایین بودن نرخ اتصال فیبرنوری در ایران
2024-11-26T13:34:04+03:30
وزیر ارتباطات با تأکید بر اهمیت کیفیت خدمات دیجیتال از ضعف جدی در اجرای پروژه فیبرنوری و فاصله ۲۵درصدی با استانداردهای جهانی خبر داد و خواستار نقش‌آفرینی تسه...

افتخارآفرینی تیم دانشگاه تهران در المپیاد جهانی معماری منظر

افتخارآفرینی تیم دانشگاه تهران در المپیاد جهانی معماری منظر
2024-11-26T13:34:04+03:30
تیم دانشگاه تهران موفق شد در المپیاد جهانی معماری منظر در بخش «همکاری دانشجویی»، رتبه نخست را کسب کند.

برگزیدگان همایش کتاب سال بانوان معرفی شدند

برگزیدگان همایش کتاب سال بانوان معرفی شدند
2024-11-26T13:20:46+03:30
چهارمین همایش ملی کتاب سال بانوان با پیام آیت‌الله العظمی سبحانی و تقدیر از برگزیدگان به کار خود پایان داد.

هوش مصنوعی آهنگساز می شود

هوش مصنوعی آهنگساز می شود
2024-11-26T12:40:42+03:30
انویدیا یک مدل هوش مصنوعی جدید برای تولید موسیقی و صوت رونمایی کرد که می تواند اصوات را اصلاح و صداهای جدید تولید کند.

دوره آموزشی «کاربردهای هوش مصنوعی درعلوم پزشکی» ویژه دانشجویان آغاز به کار کرد

دوره آموزشی «کاربردهای هوش مصنوعی درعلوم پزشکی» ویژه دانشجویان آغاز به کار کرد
2024-11-26T12:00:39+03:30
درس «کاربردهای هوش مصنوعی درعلوم پزشکی» برای دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی کشور توسط دانشگاه علوم پزشکی هوشمند ارائه شده و این دوره از امروز ۶ آذر آغاز شد...

دولت چهاردهم اهتمامی به اجرای قانون جوانی جمعیت ندارد

دولت چهاردهم اهتمامی به اجرای قانون جوانی جمعیت ندارد
2024-11-26T11:47:23+03:30
کارشناس حوزه جمعیت گفت: موضع گیری هایی که از سوی شخص رئیس جمهور تخاذ شده است، نشان می دهد اهتمام زیادی به اجرای قانون جوانی جمعیت ندارند.

استفاده از هوش مصنوعی در دندان پزشکی

استفاده از هوش مصنوعی در دندان پزشکی
2024-11-26T11:47:22+03:30
رئیس شانزدهمین کنگره دندان پزشکان عمومی ایران گفت: هوش مصنوعی مبحث تازه ای است که کاربردهای موثری را در درمان دندان پزشکی دارد و استفاده از این ظرفیت کار دند...

حضور سرزده پزشکیان در وزارت بهداشت

حضور سرزده پزشکیان در وزارت بهداشت
2024-11-26T11:47:22+03:30
رئیس جمهور، روز سه شنبه ششم آذر ۱۴۰۳ به طور سرزده راهی وزارت بهداشت شد.

اندونزی پیشنهاد سرمایه گذاری اپل در این کشور را رد کرد

اندونزی پیشنهاد سرمایه گذاری اپل در این کشور را رد کرد
2024-11-26T11:47:21+03:30
وزارت صنعت اندونزی پیشنهاد اپل برای سرمایه گذاری ۱۰۰ میلیون دلاری در کارخانه تولید تجهیزات و قطعات آیفون در این کشور را قبول نکرد.

امکان تغییر محل آزمون دانشجویان پیام‌نور فراهم شد

امکان تغییر محل آزمون دانشجویان پیام‌نور فراهم شد
2024-11-26T11:47:20+03:30
بر اساس تقویم آموزشی دانشگاه پیام‌نور امکان تغییر محل آزمون برای دانشجویان این دانشگاه در سامانه گلستان فراهم شد.

برنامه وزارت علوم برای حل مسکن دانشگاهیان و خوابگاه متاهلی

برنامه وزارت علوم برای حل مسکن دانشگاهیان و خوابگاه متاهلی
2024-11-26T11:20:39+03:30
مشاور اقتصادی وزیر علوم تحقیقات و فناوری گفت: پیش‌بینی ما این است که در دوره چهارساله وزارت دکتر سیمایی حدود ۳۰ هزار خوابگاه متأهلی ایجاد کنیم.

پرهیز از تمایز میان تشکل‌های دانشجویی در آستانه ۱۶ آذر

پرهیز از تمایز میان تشکل‌های دانشجویی در آستانه ۱۶ آذر
2024-11-26T11:20:39+03:30
معاون وزیر علوم با اشاره به ۱۶ آذر گفت: ضروری است معاونان دانشجویی با هماهنگی روسای دانشگاه‌ها اقداماتی را برای پاسخ‌گویی به سوالات دانشجویان داشته باشند.

تقلید از سیستم بینایی انسان برای ارتقای عملکرد حسگرها

تقلید از سیستم بینایی انسان برای ارتقای عملکرد حسگرها
2024-11-26T10:54:06+03:30
محققان دستگاه اپتوالکترونیکی ساختند که از بینایی انسان برای محاسبات درون حسگری تقلید می‌کند؛ این سامانه مصرف انرژی کم و سرعت بالایی دارد.

امضای نخستین قرارداد الکترونیکی صندوق نوآوری با یک شرکت دانش‌بنیان

امضای نخستین قرارداد الکترونیکی صندوق نوآوری با یک شرکت دانش‌بنیان
2024-11-26T10:54:05+03:30
صندوق نوآوری و شکوفایی با هدف سرعت بخشیدن به درخواست‌ها و کاهش میزان مراجعات حضوری، نخستین قرارداد الکترونیکی را با یک شرکت دانش‌بنیان منعقد کرد. 

آخرین تغییرات در شورای عالی حوزه‌های علمیه

آخرین تغییرات در شورای عالی حوزه‌های علمیه
2024-11-26T10:40:40+03:30
اعضای جدید شورای عالی حوزه‌های علمیه با تأیید رهبر معظم انقلاب اسلامی و مراجع تقلید معرفی شدند.

زنجیره تولید و تامین دارو گرفتار کمبود نقدینگی است

زنجیره تولید و تامین دارو گرفتار کمبود نقدینگی است
2024-11-26T10:27:19+03:30
رئیس سازمان غذا و دارو، با اشاره به کمبود نقدینگی در زنجیره تولید و تامین دارو، گفت: چالش‌های بیرونی بر فعالیت‌های داخلی سازمان غذا و دارو سایه انداخته است.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)