میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از وبسایت رسمی "دانشگاه متروپولیتن توکیو"(TMU)، پژوهشگران نشان دادهاند که ترکیبی از "آمینولولینیک-5 اسید"(5-ALA) هیدروکلرید و "سدیم فروس سیترات"(SFC)، روند کاهش عضله مرتبط با پیری را در مگسهای میوه کند میکند و به آهستهتر شدن روند کاهش فعالیت حرکتی و طول عمر بیشتر منجر میشود. این ترکیب در آزمایشها، با حفظ بهتر ساختار عضلانی و عملکرد میتوکندری مرتبط بود. این پژوهش، نخستین نمونه از نوع خود در حیوانات است و امکان دارد به ارائه گزینههای درمانی در جهت کند کردن پیری عضلات کمک کند.
عضلات سالم برای داشتن یک زندگی سالم حیاتی هستند اما برای همیشه دوام ندارند. ضعف ناشی از افزایش سن میتواند به بروز مشکلاتی مانند راه رفتن آهستهتر، کاهش قدرت، افزایش زمین خوردن و آسیب دیدن منجر شود که برخی از آنها ممکن است کشنده باشند. بخش مهمی از کاهش عضلانی مرتبط با افزایش سن، به دلیل کاهش عملکرد میتوکندری است. میتوکندری، کارخانه تولید یک ماده شیمیایی بسیار مهم موسوم به "آدنوزین تری فسفات"(adenosine triphosphate) محسوب میشود که منبع ضروری انرژی شیمیایی برای انواع فرآیندهای بیوشیمیایی است. در هر حال، مکانیسم دقیق برخورد پیری با میتوکندری هنوز به طور کامل شناخته نشده است.
دانشمندان در پژوهشهای مهمی که طی دهه گذشته انجام دادند، دریافتند که پوسیدگی میتوکندری در سلولهای کشت شده را میتوان با افزودن ترکیبی از دو ماده شیمیایی 5-ALA و SFC کاهش داد. 5-ALA در بیوشیمی به عنوان نقطه آغاز چرخه پورفیرین شناخته شده است که به تولید "هِم"(Heme) منجر شود. هِم، یک ترکیب کلیدی پیشساز هموگلوبین است؛ مولکولی که مسئولیت حمل اکسیژن در بدن را بر عهده دارد.
این گروه پژوهشی به سرپرستی "کانای آندو"(Kanae Ando)، دانشیار دانشگاه متروپولیتن توکیو، این فرضیه را مطرح کردند که ترکیب 5-ALA/SFC میتواند در یک محیط درمانی برای کمک به کند کردن روند زوال عضلانی مرتبط با افزایش سن استفاده شود. آنها در این پژوهش نشان دادهاند که این ترکیب میتواند بر سلامت عضلانی "مگس سرکه" یا "دروزوفیلا"(Drosophila) تأثیر بگذارد. آنها از طریق مخلوط کردن مواد شیمیایی با غذای مگس دریافتند مگسهایی که با این ترکیب تغذیه میشوند، به مرور زمان کاهش کمتری را در عملکرد حرکتی نشان میدهند و طول عمر بیشتری دارند.
پژوهشگران با نگاه کردن به عضلات مگسها زیر میکروسکوپ دریافتند که ساختار میوفیبرهایی که بافت عضلانی مگسهای مسنتر را تشکیل میدهند، بیشتر به بافت عضلانی مگسهای جوانتر شبیه است.
مهمتر از همه اینکه پژوهشگران با بررسی نحوه تأثیر این ترکیب بر عملکرد میتوکندری دریافتند که لزوما فعالیت یا پویایی مگسها نیست که مستقیماً تحت تأثیر قرار میگیرد؛ بلکه پتانسیل الکتریکی در سراسر غشایی است که به طور فیزیکی اطراف میتوکندری وجود دارد. مشخص شد که این پتانسیل الکتریکی مستقیما با تولید گونههای اکسیداتیو فعال مرتبط است که میتوانند به بافت عضلانی آسیب برسانند.
به طور شگفت انگیزی مشخص شد که 5-ALA/SFC، یک مکمل غذایی متئاول برای حفظ سلامتی است. یافتههای این گروه پژوهشی نه تنها یک مکانیسم کلیدی را نشان میدهد که زیربنای آغاز پیری و شکنندگی است، بلکه یک گزینه درمانی را نیز ارائه میدهد که به کند کردن روند کاهش عضلانی مرتبط با افزایش سن کمک میکند.
این پژوهش، در مجله "FEBS Open Bio" به چاپ رسید.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
جریمه اتحادیه اروپا در انتظار آمازون
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان و واحد سنندج منصوب شد
۲ انتصاب در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی
افسردگی از شایعترین اختلالات روانپزشکی است
نشست مسئولان حوزههای بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد برگزار شد
انتصاب مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در امور فرهنگی
درمان بیماری ایدز در کشور رایگان است
کنگره بین المللی «سلامت در حوادث و بلایا» برگزار میشود
نخستین کلوز آپ از ستاره درحال مرگ در کهکشان همسایه ثبت شد
مهلت درخواست رشتههای تحصیلی در حوزههای استانی تمدید شد
این مُسکنها خطر خونریزی داخلی را افزایش میدهند
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید؛ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی
وزارت بهداشت طب سنتی و مکمل را به رسمیت میشناسد
باید هزینه سلامت را با سبک زندگی سالم پایین بیاوریم
حسگر محققان ایرانی محیط آبزیان را ایمن نگه میدارد
عامل مهم ابتلا به تب دنگی در جهان
هزینه درمان ۸۰۰ هزار مصدوم ترافیکی روی دست نظام سلامت!
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
مهاجرت ۲۵درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
اظهارات وزیر علوم درباره انتصابات و آمار دانشجویان اخراجی و تعلیقی
سه فاکتور خطر سکته مغزی/ آسانترین راهکار کاهش استرس و اضطراب
قدیانی: دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه برای کاهش شکایت کاربران بررسی شد
همکاری دانشگاههای شهیدبهشتی و شریف در حوزه هوش مصنوعی و رباتیک
مشکلات رزیدنتها بررسی و رفع خواهد شد
شرایط پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه شریف اعلام شد
ثبتنام دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه علم و صنعت تمدید شد
نوجوانان استرالیایی در آستانه محدودیت استفاده از شبکههای اجتماعی
ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان نیستم