میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از آیای، اگر چه برخی از دانشمندان استدلال میکنند که حذف و جذب کربن از جو یک "حواس پرتی خطرناک" است، اما یک بیانیه مطبوعاتی نشان میدهد که مهندسان دانشگاه "دلاوِر"(Delaware) روش جدیدی را برای جذب مؤثر ۹۹ درصدی کربن دی اکسید از هوا با استفاده از یک سیستم الکتروشیمیایی با نیروی هیدروژن ابداع کردهاند.
گذشته از افزایش عملکرد کلی فناوری جذب کربن با این روش جدید، این فناوری جدید میتواند تولید تجاری پیلهای سوختی پایدارتر را نیز امکانپذیر کند.
جذب ۹۹ درصد CO۲ از هوا
این سیستم جدید که در مقالهای در مجله "نیچر انرژی"(Nature Energy) توضیح داده شده است، در واقع از یک شکست در یک پروژه تحقیقاتی دیگر متولد شده است. تیم سازنده این فناوری جدید در ابتدا روی سلولهای سوختی غشای تبادل هیدروکسید(HEM) کار میکرد که جایگزینی مقرونبهصرفهتر و سازگارتر با محیطزیست برای سلولهای سوختی سنتی مبتنی بر اسید است. این تیم در حین کار روی آن فناوری، با یک مانع جدی مواجه شد. آنها دریافتند که سلولهای سوختی HEM به کربن دی اکسید موجود در هوا بسیار حساس هستند و کارکرد مناسب باتریها را دشوار میکنند.
حالا چند سال پس از آن، محققانی که زمانی سعی در مبارزه با اثرات کربن دی اکسید بر سلولهای سوختی HEM داشتند، اکنون از آن به نفع محیط زیست استفاده میکنند. "برایان ستزلر" یکی از نویسندگان این مقاله گفت: وقتی این مکانیزم را کاوش کردیم، متوجه شدیم که پیلهای سوختی تقریباً هر ذره کربن دی اکسیدی را که وارد آنها میشود، جذب میکنند و واقعاً در جدا کردن آن خوب عمل میکنند.
این تیم از فرآیند "خود پاکسازی" داخلی که در پیلهای سوختی HEM دیده میشود برای ایجاد جداکننده کربن دی اکسید استفاده کرد. "یوشان یان" سرپرست این مطالعه و پروفسور دانشگاه "دلاور" گفت: معلوم شد که رویکرد ما بسیار مؤثر است. ما اگر طراحی و پیکربندی درستی داشته باشیم، میتوانیم ۹۹ درصد از کربن دی اکسید را از هوا خارج کنیم.
در حال حاضر این تیم به سیستم فشردهتری رسیده است که میتواند مقادیر بیشتری هوا را فیلتر کند. به گفته محققان، نمونه اولیه دستگاه آنها به اندازه یک قوطی نوشابه است که قادر است تقریباً ۱۰ لیتر هوا را در هر دقیقه فیلتر کرده و حدود ۹۸ درصد از CO۲ را از آن حذف کند. علاوه بر این، آنها دریافتند که یک سلول الکتروشیمیایی کوچکتر با ابعاد دو اینچ در دو اینچ میتواند برای حذف مداوم تقریباً ۹۹ درصد از CO۲ موجود در هوا که با سرعت تقریباً دو لیتر در دقیقه جریان دارد، استفاده شود.
نمونه اولیه این تیم برای حذف کربن دی اکسید از اگزوز خودروها طراحی شده است، اگرچه میتواند برای تعدادی از کاربردهای دیگر از جمله در هواپیماها، فضاپیماها و زیردریاییها نیز مورد استفاده قرار گیرد.
جذب کربن یک فرصت بزرگ است یا یک حواس پرتی خطرناک؟
در حالی که این سیستم جدید، پتانسیل زیادی برای بهبود جذب کربن به طور کلی دارد، برخی از دانشمندان هشدار دادهاند که جذب کربن برای جلوگیری از بحران آب و هوایی کافی نخواهد بود.
در واقع، در ژوئیه سال گذشته، دانشمندان مرکز حقوق بینالملل محیطزیست ایالات متحده تا آنجا پیش رفتند که نوشتند جذب کربن یک «حواسپرتی خطرناک» است که میتواند به عنوان بهانهای برای کند کردن انتقال از مصرف سوخت فسیلی استفاده شود.
با این وجود، چندین پروژه بزرگ جذب کربن در حال حاضر در دست اقدام است، از جمله تأسیسات جدید جذب کربن در اسکاتلند که سالانه تا یک میلیون تن CO۲ را از جو حذف میکند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
نیروهای پلیس راهور سفیر اهدای عضو شدند
حضور ۱۸ شرکت دانشبنیان در نمایشگاه صنعت بازی رایانهای روسیه
پیش بینی اکونومیست از سال ۲۰۲۵؛ شکوفایی فناوریهای پاک به رهبری چین
«صندوق بیمه ویژه» برای اجرای مطمئنتر پروژههای صنعتی راه اندازی شد
فیلترینگ در چه شرایطی موجه و مطلوب است/ پالایش هوشمند در اینستاگرام
پوشش ضد رادار چین هواپیماها و تجهیزات نظامی را نامرئی میکند
۶۴۵ میلیارد تومان وام ودیعه مسکن به دانشجویان پرداخت شد
پوشش ضد رادار چین هواپیماها و تجیهزات نظامی را نامرئی میکند
مراکز علمی کاربردی ملزم به ارائه قیمت تمام شده آموزش شدند
مهلت شرکت در تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی تا ۱۰ آذر تمدید شد
پرهیز از تبعیض میان تشکلهای دانشجویی در آستانه ۱۶ آذر
مهلت اجرای تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی تا ۱۰ آذر تمدید شد
دوره آموزشی «کاربردهای هوش مصنوعی در علوم پزشکی» ویژه دانشجویان آغاز به کار کرد
حضور بیش از ۲۰ هزار نفر از ۷۰ کشور جهان در مسابقات «برنامهسازی رایان»
دلایل پایین بودن نرخ اتصال فیبرنوری در ایران
افتخارآفرینی تیم دانشگاه تهران در المپیاد جهانی معماری منظر
برگزیدگان همایش کتاب سال بانوان معرفی شدند
هوش مصنوعی آهنگساز می شود
دوره آموزشی «کاربردهای هوش مصنوعی درعلوم پزشکی» ویژه دانشجویان آغاز به کار کرد
دولت چهاردهم اهتمامی به اجرای قانون جوانی جمعیت ندارد
استفاده از هوش مصنوعی در دندان پزشکی
حضور سرزده پزشکیان در وزارت بهداشت
اندونزی پیشنهاد سرمایه گذاری اپل در این کشور را رد کرد
امکان تغییر محل آزمون دانشجویان پیامنور فراهم شد
برنامه وزارت علوم برای حل مسکن دانشگاهیان و خوابگاه متاهلی
پرهیز از تمایز میان تشکلهای دانشجویی در آستانه ۱۶ آذر
تقلید از سیستم بینایی انسان برای ارتقای عملکرد حسگرها
امضای نخستین قرارداد الکترونیکی صندوق نوآوری با یک شرکت دانشبنیان
آخرین تغییرات در شورای عالی حوزههای علمیه
زنجیره تولید و تامین دارو گرفتار کمبود نقدینگی است