میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت علوم، ششمین کارگاه معرفی خدمات و سامانه شبکه آزمایشگاههای علمی ایران (شاعا) با حضور دکتر عبدالساده نیسی مدیر کل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، رؤسای امور آزمایشگاهها و کارگاهها و کاربران تجهیزات آزمایشگاهی دانشگاهها و مراکز پژوهشی به صورت آنلاین از سوی دانشگاه شیراز برگزار شد.
نیسی در این کارگاه به بحث نظارت بر خرید تجهیزات آزمایشگاهی اشاره کرد و گفت: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری موظف است در این راستا به دولت و دولت نیز باید به صندوق توسعه گزارش دهد و هم اکنون با همکاری سازمان بازرسی و بازرسان دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهشی وزارت علوم، تجهیزات خریداری شده از سوی دانشگاهها برای آزمایشگاهها چک و اسناد مثبته جمعآوری و صورتجلسه میشود.
وی با بیان اینکه این نظارت از دانشگاههای تهران آغاز شده و به سایر دانشگاهها تسری مییابد، اظهار کرد: سامانه شاعا به منظور شناسایی، شبکهسازی و بهاشتراکگذاری تجهیزات و توانمندیهای آزمایشگاههای علمی کل کشور طراحی شده است و با استفاده از این سامانه تمامی پژوهشگران قادر خواهند بود تا در کوتاهترین زمان ممکن به تجهیزات مورد نیاز خود دسترسی داشته باشند.
نیسی، سامانه شاعا را بستری مناسب به منظور تحقق اهدافی چون تهیه شناسنامه و ایجاد بانک اطلاعاتی آزمایشگاهها و فضاهای کالبدی آنها (اعم از نیروی انسانی متخصص، امکانات، تجهیزات و ...)، بهرهگیری حداکثری از ظرفیتها، منابع و توانمندیهای آزمایشگاهی و بهرهبرداری بهینه اقتصادی از آنها عنوان کرد.
مدیر کل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهشی وزارت علوم، فراهم آوردن امکان ارزیابی آزمایشگاههای شبکه و رتبهبندی آنها (رتبهبندی درونشبکهای) به منظور توسعه متوازن، تلاش برای استاندارد کردن فعالیتهای آزمایشگاهی در سطح ملی و بینالمللی و همکاری با دستگاههای استانداردسازی ملی و بین المللی، تجهیز و تکمیل آزمایشگاههای موجود و زنجیرههای ناقص آزمایشگاهی، شناسایی و رتبهبندی شرکتهای واردکننده و تولیدکننده تجهیزات تحقیقاتی و آزمایشگاهی و ساماندهی تجهیزات تحقیقاتی و آزمایشگاهی در قالب آزمایشگاههای مرکزی را از دیگر اهداف ایجاد شبکه شاعا نام برد.
وی خاطر نشان کرد: برقراری نظام تعمیر و نگهداری تجهیزات تحقیقاتی و آزمایشگاهی مراکز آموزش عالی و همچنین تشویق اعضای شبکه جهت تدوین نظام ارائه خدمات به مراکز تحقیقاتی و محققان و متخصصان از دیگر اهداف ایجاد این شبکه است.
در ادامه این نشست، مهندس احمدپور، نماینده کنسرسیوم شرکتهای نرم افزاری پارک علم و فناوری کردستان درخصوص چگونگی ثبت نام شرکتها در سامانه شاعا توضیحاتی ارائه داد و گفت: در این راستا باید اطلاعات، پرسنل، مدارک و مستندات، داشبورد و نمایندگی و اطلاعات فروش شرکتها ثبت شوند تا در مرحله آتی مورد بررسی قرار گیرد.
وی به اقدامات لازم برای عملیاتی کردن گرنت خدمات اشاره کرد و افزود: هر دانشگاه باتوجه به اسناد بالادستی و سیاستهای دانشگاه باید ماموریتش را تعریف کند و با توجه به هر ماموریت دانشگاهها بایستی پروژههایی را در سامانه ثبت کنند.
منبع : خبرگزاری مهر
تناسب اندام میتواند به پیشگیری از زوال عقل کمک کند
آغوش باز معاونت علمی برای استفاده از ظرفیتهای علوم انسانی در «حکمرانی فناورانه»
درد مزمن مفاصل روی عملکرد مغز اثر میگذارد
همایش ملی دستاوردهای علمی فرش ایران برگزار خواهد شد
فراخوان جذب هیئت علمی در دانشگاههای علوم پزشکی بهمن ماه اعلام میشود
هوش مصنوعی از انجام پژوهشهای تکراری جلوگیری میکند
ساخت اولین دستیار صوتی آفلاین اندروید توسط متخصصان ایرانی
پیشگویی چت جی پی تی از آینده پژوهش و استنادات علمی
رفع نیاز آزمایشگاههای آنالیز مواد شیمیایی با دستگاه ایران ساخت
انتصابات جدید در شرکت ارتباطات زیرساخت
سمپوزیوم بینالمللی تازههای نقشهبرداری مغز ایران برگزار میشود
نتایج جذب استعدادهای برتر در دستگاهها بزودی اعلام میشود
ابقای رئیس دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران
ایلان ماسک: هوش مصنوعی از پزشکان و وکلا جلو می زند
روبات مغناطیسی پیچ و مهره باز می کند
تبدیل پسماندهای زغالسنگ به گرافن با بازده بالا
هوش مصنوعی از انرژی اتمی قدرتمندتر است
قدردانی نماینده حزب الله لبنان از جراحان ایرانی
ظرفیت بیهوشی و اطفال خالی مانده است
اسلحه خودکار برای پهپادهای سبک از راه رسید
نشست کمیته تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد
سردار جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
راه حل محققان برای کاهش مصرف داروی شیمیدرمانی در درمان سرطان
بیش از هزار سایت خبر جعلی از جستجوی گوگل حذف شدند
نمی توان با دستمزدهای اندک دانشمندان برجسته را در کشور نگه داشت
اتحادیهها بازوی تصمیمسازی قوی در دانشگاه آزاد هستند
بازنگری ۲۰۰ برنامه درسی دانشگاه جامع علمی کاربردی در ۱۲ استان
تدوین سند ذخایر راهبردی داروهای اساسی و واکسن
راکت لب ۵ ماهواره اینترنت اشیا به مدار زمین برد