میرنیوز
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران اعلام کرد:
/ طرح تولید شیر یددار آماده تجاریسازی است
به گزارش ایسنا، طرح تولید شیر یددار پس از ۱۰ سال کار تحقیقاتی، تمام مراحل آزمایشگاهی و مزرعهای تولید را گذرانده و در سطح نیمه صنعتی نیز با موفقیت تولید شده است. این طرح اکنون با مهیا شدن شرایط تولید میتواند وارد مرحله تجاریسازی شود.
دکتر محمدعلی نوروزیان، عضو هیئت علمی گروه علوم دام و طیور دانشکدگان ابوریحان دانشگاه تهران درباره اهمیت این طرح گفت: ید مهمترین ماده مغذی شناخته شده است که به دلیل نقش آن در تمام مسیرهای متابولیسمی دستگاههای حیاتی بدن دارای اهمیت است و کمبود آن عوارض جبرانناپذیر بهداشتی و اقتصادی به دنبال دارد.
به گفته وی، طرح تولید شیر یددار با هدف تأمین ماده مغذی «ید» و با همکاری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی انجام شد تا بتوانیم کمبود این ماده مغذی را در افراد جبران کنیم.
دکتر نوروزیان افزود: به دلیل سرانه پایین مصرف غذاهای دریایی (ماهی و میگو)، مردم ایران در معرض کمبود ید هستند که با تولید شیر یددار و با مصرف دو لیوان، نیاز روزانه افراد بالای ۱۲ سال و یک لیوان نیاز روزانه افراد زیر ۱۲ سال تأمین میشود.
عضو هیئت علمی دانشکدگان ابوریحان دانشگاه تهران درباره مزیت شیر یددار نسبت به نمک یددار، گفت: برخی مانند کودکان نمیتوانند مواد جامد مصرف کنند و یا بیماران کلیوی و مبتلایان به فشار خون در مصرف نمک دارای منع و محدودیت هستند. اما محدودیت مصرف نمک یددار نباید باعث فقر ید در افراد شود. بنابراین شیر یددار میتواند برای این افراد مناسب باشد.
وی خاطرنشان کرد: ید عنصری فرار است و اگر شرایط نگهداری آن مناسب نباشد و یا حرارت بالا حین پخت میتواند باعث کاهش اثر ید یا بیاثر شدن آن شود. با تولید شیر یدار میتوانیم اثر آن را حفظ کنیم.
دکتر نوروزیان، هزینه پایین تولید این فرآورده را از مزیتهای این طرح برشمرد و گفت: با تولید شیر یددار میتوانیم به تصحیح شیوه تغذیه مردم و افزایش سرانه مصرف شیر هم کمک کنیم.
وی افزود: علاوه بر اهداف مصارف انسانی، اعمال این طرح در گاوداریها باعث بهبود عملکرد تولید شیر و تولید مثل در گاوها نیز شده است.
به نقل از دانشگاه تهران، این طرح که به تأیید بنیاد ملی نخبگان، سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران و قطب علمی تحقیقات علوم دامی کشور رسیده است، با همکاری دکتر فریدون عزیزی از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی انجام شده است.
دکتر نوروزیان درباره نتایج آزمایشهای نهایی محققان دانشگاه تهران بر روی شیر یددار، اظهار کرد: در قالب رساله دکتری یک دانشجوی رشته تغذیه، نمونهای از مادرانی که به کودکان خود شیر میدادند، از شیر یددار استفاده کردند. پس از آزمایش ادرار مادر و کودک، دریافتیم که غلظت ید در ادرار مادران افزایش پیدا کرده بود و این موضوع برای کودک نیز مشهود بود.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
۱۵۰ گلخانه در کشور مجهز به فناوری نانوحباب شدند
استفاده زیاد از شبکههای اجتماعی توهمزاست!
خانوادههای معزز شهدا در سنگر علم و پیشرفت جامعه پیشتاز هستند
اطلاعیه دانشگاه آزاد درباره تعطیلی واحدها در نوروز
نحوه صحیح امحاء داروهای تاریخ گذشته و بلااستفاده
استفاده از فناوری یادگیری ماشین در تحلیل سیلابها
شرایط عمومی و اختصاصی شرکت در نوبت دوم کنکور سال ۱۴۰۴
ترمیم آسیبهای زانو با غضروف بینی
با شرایط عمومی و اختصاصی شرکت در نوبت دوم کنکور سال ۱۴۰۴ آشنا شوید
چین قدرتمندترین دوربین جاسوسی جهان را ساخت
واکسن ایرانی سرطان و آنفولانزا در اندونزی تولید میشود
جهش در عرصه تبلیغ استعدادهای برتر حوزوی در ۱۴۰۴
ترمیم آسیبهای زانو با غضذوف بینی
«نمک دریا» افتخار ایران در ریشهکنی کمبود یُد را از بین میبرد؟
«ماه خونین» را شهریور ۱۴۰۴ در ایران ببینید
امکان اعطای مدارک فوق تخصصی و فلوشیپ بدون آزمون به استادان علوم پزشکی
تمدید بیمه ۹۵ هزار تبعه خارجی تا اسفند ۱۴۰۴
کمبود داروهای حیاتی و خاص همچنان پابرجاست
موسیقی موجب تسکین افسردگی میشود
احداث آزمایشگاههای مرجع در برخی حوزههای مهم فناوری
طرح تحول حوزههای علمیه تحولات بزرگی را رقم میزند
مهلت ثبت نام در آزمون پذیرش دستیار تخصصی دندانپزشکی تمدید شد
مصرف یُد در برخی استانها بحرانی شد؛ هشدار به زنان باردار
سرپرست معاونت پژوهشی و فناوری دانشگاه آزاد پردیس منصوب شد
تدوین سبد حمایت از توسعه صادرات دانشبنیانها تا اوایل ۱۴۰۴
هورمون درمانی برای یائسگی با علائم آلزایمر مرتبط است
تخصیص بهینه منابع مالی در مسیر روزآمدسازی نقشه علمی کشور
دفترچه راهنمای ثبتنام نوبت دوم آزمون سراسری سال ۱۴۰۴ منتشر شد
راه اندازی خط ویژه اوژانس اجتماعی دانشجویی
ثبتنام نوبت دوم کنکور ۱۴۰۴ آغاز شد؛ اعلام هزینه و شرایط ثبتنام