میرنیوز
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران اعلام کرد:
/ طرح تولید شیر یددار آماده تجاریسازی است
به گزارش ایسنا، طرح تولید شیر یددار پس از ۱۰ سال کار تحقیقاتی، تمام مراحل آزمایشگاهی و مزرعهای تولید را گذرانده و در سطح نیمه صنعتی نیز با موفقیت تولید شده است. این طرح اکنون با مهیا شدن شرایط تولید میتواند وارد مرحله تجاریسازی شود.
دکتر محمدعلی نوروزیان، عضو هیئت علمی گروه علوم دام و طیور دانشکدگان ابوریحان دانشگاه تهران درباره اهمیت این طرح گفت: ید مهمترین ماده مغذی شناخته شده است که به دلیل نقش آن در تمام مسیرهای متابولیسمی دستگاههای حیاتی بدن دارای اهمیت است و کمبود آن عوارض جبرانناپذیر بهداشتی و اقتصادی به دنبال دارد.
به گفته وی، طرح تولید شیر یددار با هدف تأمین ماده مغذی «ید» و با همکاری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی انجام شد تا بتوانیم کمبود این ماده مغذی را در افراد جبران کنیم.
دکتر نوروزیان افزود: به دلیل سرانه پایین مصرف غذاهای دریایی (ماهی و میگو)، مردم ایران در معرض کمبود ید هستند که با تولید شیر یددار و با مصرف دو لیوان، نیاز روزانه افراد بالای ۱۲ سال و یک لیوان نیاز روزانه افراد زیر ۱۲ سال تأمین میشود.
عضو هیئت علمی دانشکدگان ابوریحان دانشگاه تهران درباره مزیت شیر یددار نسبت به نمک یددار، گفت: برخی مانند کودکان نمیتوانند مواد جامد مصرف کنند و یا بیماران کلیوی و مبتلایان به فشار خون در مصرف نمک دارای منع و محدودیت هستند. اما محدودیت مصرف نمک یددار نباید باعث فقر ید در افراد شود. بنابراین شیر یددار میتواند برای این افراد مناسب باشد.
وی خاطرنشان کرد: ید عنصری فرار است و اگر شرایط نگهداری آن مناسب نباشد و یا حرارت بالا حین پخت میتواند باعث کاهش اثر ید یا بیاثر شدن آن شود. با تولید شیر یدار میتوانیم اثر آن را حفظ کنیم.
دکتر نوروزیان، هزینه پایین تولید این فرآورده را از مزیتهای این طرح برشمرد و گفت: با تولید شیر یددار میتوانیم به تصحیح شیوه تغذیه مردم و افزایش سرانه مصرف شیر هم کمک کنیم.
وی افزود: علاوه بر اهداف مصارف انسانی، اعمال این طرح در گاوداریها باعث بهبود عملکرد تولید شیر و تولید مثل در گاوها نیز شده است.
به نقل از دانشگاه تهران، این طرح که به تأیید بنیاد ملی نخبگان، سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران و قطب علمی تحقیقات علوم دامی کشور رسیده است، با همکاری دکتر فریدون عزیزی از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی انجام شده است.
دکتر نوروزیان درباره نتایج آزمایشهای نهایی محققان دانشگاه تهران بر روی شیر یددار، اظهار کرد: در قالب رساله دکتری یک دانشجوی رشته تغذیه، نمونهای از مادرانی که به کودکان خود شیر میدادند، از شیر یددار استفاده کردند. پس از آزمایش ادرار مادر و کودک، دریافتیم که غلظت ید در ادرار مادران افزایش پیدا کرده بود و این موضوع برای کودک نیز مشهود بود.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
اعضای شورای راهبری هوش مصنوعی معرفی شدند/ایجاد زیر ساخت هوش مصنوعی در دستور کار ۱۰ نهاد
آتشسوزی جنگلی موجب رشد حیات دریایی میشود!
استرس کاری ریسک بیماری قلبی را در مردان افزایش می دهد
۲.۵ میلیون ایرانی در اهدای خون مشارکت دارند
چین در شرق تهران بیمارستان هوشمند احداث می کند
راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور
وزارت بهداشت برای اولین بار سرایدار استخدام میکند
زمان اخذ رأی در انتخابات نظام پرستاری افزایش یافت
هوای آلوده و افزایش ریسک سرطان سینه/ درمان سوءهاضمه با زردچوبه
بیماری هزارچهره را جدی بگیریم/ عوارض بیماری سلیاک
اهمیت تولید محصولات غذایی فاقد گلوتن برای بیماران سلیاک
نشست چالشهای زنجیره تأمین دارو در ایران برگزار میشود
چگونه از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری کنیم
خرید اعتباری محصولات پتروشیمی به نفع صنعت دارو است
چه کسانی پرونده الکترونیک سلامت دارند
بررسی راهکارهای ورود ایران به بازار دارویی اوراسیا
جامعه پزشکی باید تخصص را همراه تعهد حرفهای داشته باشد
هفته دفاع مقدس فرصتی برای انتقال مفاهیم بهداری رزمی
نشست چالش های قیمت گذاری دارو برگزار میشود
دانش آموز بدون صبحانه مدرسه نرود/ میان وعدههای سالم
وزیر بهداشت زنگ دبیرستان شهید آوینی را نواخت
۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان استخدام می شوند
بازدید سرزده عین اللهی از بیمارستان شفا یحیاییان
۲۲ بیمار کرونایی در یک هفته گذشته فوت شدند
داروی ایرانی از طریق صادرات به دنیا معرفی میشود
ایران دارای قویترین نظام سلامت در منطقه است
ادعای دخالت وزارت بهداشت در انتخابات نظام پرستاری رد شد
اورژانس تهران در هفته گذشته ۲۰ هزار مأموریت انجام داد
جهان امروز با کمبود آب و غذای سالم مواجه است
تایید موفقیت نخستین واکسن ایرانی کرونا