میرنیوز
به گزارش ایسنا، دکتر عبدالرسول پورعباس در اولین نشست خبری خود که امروز در محل ساختمان مرکزی سازمان سنجش آموزش کشور برگزار شد، به مهمترین تغییرات کنکور ۱۴۰۱ اشاره کرد و گفت: اولین قولی که به داوطلبان دادیم این است که دفترچه و پاسخنامه آزمون ارتقاء پیدا کند، به این معنی که یک دفترچه عمومی و دو دفترچه تخصصی به همراه یک پاسخنامه عمومی و دو پاسخنامه تخصصی در بین داوطلبان توزیع شود.
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور همچنین خاطرنشان کرد: در گذشته روال به این صورت بود که پاسخنامههای عمومی و تخصصی چهار تا چهار و نیم ساعت در دست داوطلبان قرار داشت و داوطلبان در این مدت موظف به پاسخگویی بودند، در کنکور ۱۴۰۱ ما اگرچه شمایلی از روند گذشته را خواهیم داشت اما در عین حال تغییراتی را در این روند اعمال میکنیم.
دکتر پورعباس تاکید کرد: یکی از تغییرات این است که پاسخنامهها حداقل ۷۰ تا ۸۰ دقیقه در اختیار داوطلب قرار داشته باشند و بعد از اتمام کار داوطلب با پاسخ نامه اول، پاسخنامه بعدی به داوطلب داده شود که این تصمیم امنیت آزمون را به شدت تقویت میکند.
وی تاکید کرد: به تبع تغییر دفترچهها در آزمون ۱۴۰۱ ، تعداد سئوالات آزمون نیز تغییر خواهد کرد و ممکن است تعداد پنج یا شش سئوال کمتر از گذشته باشد اما در عین حال محتوایی کردن سئوالات مدنظر سازمان سنجش قرار دارد.
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور با بیان اینکه کنکور از سال ۱۴۰۲ به صورت تمام الکترونیکی برگزار میشود، اظهار کرد: اگرچه تغییرات کنکور از سال ۱۴۰۱ شروع شده اما تغییرات اساسی و عمده آن از سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ اعمال خواهد بود و تصمیم داریم کنکور در این سالها به صورت تمام الکترونیکی برگزار شود.
رسیدگی به تقلبات کنکوری ها
رییس سازمان سنجش آموزش کشور به برنامه این سازمان برای افزایش امنیت آزمون ها اشاره کرد و افزود: ما در این سازمان گروه امنیت آزمون داریم که به موضوع ادعاهایی مبنی بر لو رفتن سوالات و تقلب و خرید و فروش سوالات کنکور تسلط دارد و همه این ادعاهای پوچ و دروغ را رصد میکند. فردی شناسایی شده که ۷۰ میلیون هم پول داده است اما حتی مجاز به انتخاب رشته هم نشده است.
به گفته وی، برخی با سیستمهای آفلاین و برخی گوشیها ممکن است تصاویری هم گرفته باشند اما همه این شبکهها شناسایی شده اند و قبل از آزمون دستگیر میشوند. در واقع کیفیت چاپخانه سنجش را ارتقا میبخشیم. برای هر درس یک ستون پاسخنامه خواهیم داشت و سرعت عمل ایجاد میکنیم و سعی میکنیم بدون خطا پیش برویم.
پورعباس با بیان اینکه موضوع برگزاری حداقل دو بار در سال آزمون سراسری مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی است، گفت: با فرآیندی که ما طراحی میکنیم آزمونهای الکترونیک تنها به دو بار اکتفا نمیشود و هر ماه یک آزمون برگزار میشود و فرد حداکثر ۲ مرتبه شرکت میکند.
پورعباس با بیان اینکه بعد از اینکه آزمونها الکترونیک شد دیگر زمان خاصی برای شرکت در آزمونها نخواهیم داشت، اظهار کرد: اولین آزمون الکترونیک ETS در کشور در سازمان سنجش برگزار شده و این تجربه در کشور وجود دارد و آزمون سازی سازمان سنجش توان دارد در هر دقیقه ۱۰ میلیون سوال ارائه کند.
اصلاح سهمیه ها در دستور کار شورا
وی همچنین تاکید کرد: موضوع سهمیههای کنکور در دستور کار شورای عالی انقلاب فرهنگی است. با توافق مجلس و شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار شد شورای عالی به موضوع سهمیهها ورود کند. این موضوع در مرحله تدوین است تا تعدد سهمیهها متعادل شود. این تغییرات به کنکور ۱۴۰۱ نمیرسد و همان سهمیههای پیشین اعمال میشود.
پورعباس به تغییرات سوابق تحصیلی داوطلبان کنکور اشاره کرد و گفت: به نظر من به عنوان آزمون ساز، دیگر کنکور به معنای واقعی نداریم. ۶۰ درصد سوابق تحصیلی در نظر گرفته میشود و ترکیبی از سوابق تحصیلی و آزمون نتیجه سنجش فرد را نشان میدهد. اینکه یک سال فرد درس میخواند و در چهار ساعت نتیجه اش مشخص میشود استرس زیادی به داوطلب وارد میکند.
ضرورت توجه به آزمون های هوشمند
به گفته پور عباس، از سوالات چهار گزینهای، سوالات هم گزینهای، سوالات پاسخ کوتاه، سوالات پاسخ بسته و حتی سوالات تشریحی گزینههایی هستند که برای آزمونهای هوشمند در نظر گرفته شده است که استرس را هم از بین میبرد.
منطقه بندی و سهمیه ها مجدد بررسی می شود
وی در خصوص منطقه بندی در کنکور نیز گفت: موضوع منطقه بندی و سهمیههای یک و دو و سه و آزاد در شورای عالی انقلاب فرهنگی مجدداً بررسی خواهد شد اما در کنکور ۱۴۰۲ زیرگروهها و آزمون عمومی نخواهیم داشت. آزمون تخصصی گسترش پیدا میکند و با زمان بیشتری طراحی میشود.
تغییر در ترکیب طراحان کنکور
پور عباس خاطر نشان کرد: سامانهای طراحی کردیم که هر استاد دانشگاه یا هر معلمی در هر نقطهای از کشور میتواند طراح سوال کنکور باشد و آن را داشبوردی که فرد دارد قرار دهد. برای استفاده از این سوالات هیات ممیزه سوال داریم که به صورت هوشمند سوالاتی که کدینگ شده اند و به خط کتاب رفرنس داده اند استفاده میکنند.
در واقع مخزن سوالات همیشه پر بار است و دوره چرخه سوالات به صورت هوشمند اجرا میشود. ممکن است یک سوال تکرار شود اما پاسخهای آن متفاوت باشد. این تغییرات تا سال ۱۴۰۳ اجرایی میشود.
تفاوت در اجرای قانون سنجش و پذیرش
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: اکنون سنجش از پذیرش جدا است اما در اجرای آن تفاوتهایی وجود دارد. عملاً در دوره دکتری این اتفاق رخ داده است.
به گفته وی، روشی که فرد به دانشگاهها درخواست بدهد و از سوی چند دانشگاه برای وی پذیرش صادر شود و فرد یکی را انتخاب کند در دنیا هم در حال منسوخ شدن است.دانشگاهها با تعامل با سازمان سنجش و ضوابط و مقررات باید شرایطی ایجاد کنند که انتخاب رشته با شکل هوشمند صورت گیرد که این برنامه هم تا سال ۱۴۰۳ اجرا میشود.
داوطلبان فاقد سوابق تحصیلی نگران نباشند
پورعباس در خصوص چگونگی شرکت در کنکور برای افرادی که فاقد سوابق تحصیلی هستند، افزود: جای هیچ گونه نگرانی نیست و تمامی افراد میتوانند در آزمون شرکت کنند. در حال حاضر برای گروههای هنر و زبان سوابق تحصیلی موجود نیست. همچنین دانش آموزان فنی حرفهای و یا کار دانش و یا دیپلمههای قدیم هم سوابق تحصیلی ندارند اما میتوانند در آزمون شرکت کنند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
مقاومت میکروبی قاتل جان ۵ میلیون نفر در جهان
وضعیت غذای دانشجویان توسط اساتید تغذیه بررسی می شود
توسعه نسل دوم فناوری تبدیل گازهای گلخانهای به گرافن
فراخوان بورس تحصیلی در حوزه فضا اعلام شد
کاندیداهای ریاست دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران مشخص شد
پذیرش ۳۲۰ دانشجو در پژوهشگاههای کشور در سال جاری
توسعه فناوری و کارآفرینی نیاز امروز واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی
جزئیات ثبت نام وام شهریه دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی
روشی نوین برای ترمیم آسیبهای استخوانهای حساس جمجمه و صورت
بررسی نحوه رسیدگی به شکایات مرتبط با تصمیمات سازمان ملی سنجش
قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی منعقد شد
ضرورت اصلاح در روش پرداختی به پزشکان خانواده
اندازهگیری ویسکوزیته سیالات حفاری با ویسکومتر ایرانی
پاویون منطقه نوآوری ایران در نمایشگاه صنعت آغاز به کار کرد
جایگاه اول ایران در مقالات چاپ ۴ بعدی در بین کشورهای اسلامی
دستیابی دانش بنیانها به فناوری هدایت لیزری ماشینآلات سدسازی
دوره دستیاری از سال آینده به شغل تبدیل میشود
یک ربات برای نخستین بار در جهان ۲ ریه را پیوند زد
۸ نشریه علمی دانشگاه علامه در بین نشریات برتر (Q۱) قرار گرفت
پیشنهاد ایجاد آزمایشگاه ملی با همکاری سه دانشگاه برتر کشور
پیام رئیس دانشگاه شهید بهشتی به مناسبت هفته بسیج
المپیاد علمی حوزههای علمیه برگزار میشود
پژوهشگر ایرانی ویژگی جدید ایکس را فاش کرد
سوءاستفاده عامدانه از یک اختراع جریمه سامسونگ را ۳ برابر کرد
بازنگری مصوبه غیرکارشناسی «سازمان ملیسنجش» ضروری است
رشاد: جای رشته فقه مقاومت در حوزه علمیه خالی است
توجه به نوآوری و کیفیت در پذیرش طلاب/ تقویت معیشت طلاب و اساتید
توسعه سیستم ارزیابی مدلهای زبان فارسی هوش مصنوعی در کشور
راهاندازی کارخانه تبدیل پسماند خرما به مواد کربنی
سرپرست جدید معاونت امور حوزههای علمیه خواهران معرفی شد