میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از آیای، مطالعه جدیدی که با استفاده از دادههای ماهوارهای انجام شده است، نشان داده که ۱۵۲ میلیارد تن آب شیرین معادل ۶۱ میلیون استخر شنای المپیک، با ذوب شدن کوه یخ غول پیکر "A۶۸" به دریاها ریخته میشود.
این کوه یخ غولپیکر در سال ۲۰۱۷ از جنوبگان جدا شد و در سالهای ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۱ ظرف سه ماه به اندازه جزیره جورجیای جنوبی ذوب شده است.
کوه یخ A۶۸ از یختاق "لارسن-سی"(Larsen-C) در شبهجزیره جنوبگان جدا شده است. این کوه یخ در ژوئیه ۲۰۱۷ از این یختاق جدا شد و سفر ۳.۵ ساله خود را به طول ۴۰۰۰ کیلومتر در اقیانوس منجمد جنوبی آغاز کرد.
این کوه یخ در زمان جدا شدن، بزرگترین کوه یخ ثبت شده روی زمین با وسعت ۵۷۱۹ کیلومتر مربع و ششمین کوه یخ بزرگ در تاریخ به حساب میآمد.
محققان دانشگاه "لیدز"، مرکز مشاهده و مدلسازی قطبی(CPOM) و بررسی جنوبگان بریتانیا(BAS) از اندازهگیریهای ماهوارهای برای ردیابی تغییرات کوه یخ A۶۸ استفاده کردهاند. همچنین مشخص شده است که ذوب شدن آن میتواند تأثیر قابل توجهی بر زیستگاه دریایی جورجیای جنوبی، جایی که این کوه یخ هماکنون در آن قرار گرفته است، داشته باشد.
"آن براکمن-فولگمن" محقق دانشگاه "لیدز" و نویسنده اصلی این مطالعه گفت: این حجم بسیار زیادی آب است و نکته بعدی که میخواهیم بفهمیم این است که آیا تأثیر مثبت یا منفی بر اکوسیستم اطراف جورجیای جنوبی داشته است یا نه. از آنجایی که A۶۸ مسیر مشترکی را در "گذرگاه دریک" طی کرد، امیدواریم در مورد کوههای یخی که مسیر مشابهی دارند و چگونگی تأثیر آنها بر اقیانوسهای قطبی اطلاعات بیشتری کسب کنیم.
محققان همچنین این کوه یخ را ردیابی کردند تا مطمئن شوند که در کف دریا گیر نمیکند، زیرا این امر میتواند برای جانوران و جریانهای اقیانوسی بسیار مخرب باشد. با این حال، این موضوعی نیست که برای زیست دریایی و خود A۶۸ خطری ایجاد کند، زیرا در زمان رسیدن به جورجیای جنوبی، ارتفاع زیرین آن به ۱۴۱ متر کاهش یافته بود، به این معنی که توانست به راحتی از گیر کردن در بستر دریا اجتناب کند و حتی بهتر از آن اینکه به پلانکتونهای محلی چیزی برای تغذیه و تغییر زیست بوم محلی میدهد.
یختاق(Ice shelf) که سکوی یخی، یخرف، یخسکو، یخپشته و تاقچه یخی نیز نامیده میشود، بستری ضخیم و شناور از یخ است و جاییکه یخچالهای طبیعی یا یخسارها به سوی کنارهها یا سطح اقیانوس جریان یابند، شکل میگیرد. به بیان دیگر یختاقها، لایههای افقی بزرگی از یخ هستند که از یک سو با یخچالهای روی خشکی پیوند داشته و از سویی دیگر به دریا راه دارند. یختاقها تنها در جنوبگان، گرینلند و کانادا یافت میشوند. در پی گرمشدن زمین در میان سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۸، در حدود ۱۵۰۰ میلیارد تن از تاقچههای یخی گرینلند از میان رفته که این برابر افزایش میانگین سالانه ۰٫۴۶ میلیمتر به ارتفاع آب دریاهاست.
کوه یخ یا یخکوه تودهای از آب شیرین یخ زده است که از انتهای یک یخچال یا کناره یک پهنه یخی یختاق جدا شده و روی آب دریا شناور شده باشد. کوه یخ با ورود به آبهای کمعمق، ممکن است در تماس با بستر دریا فرآیند «خراش بستر دریا» را پدید آورد. تقریباً ۹۱ درصد از یک کوه یخ در زیر سطح آب قرار میگیرد.
هنگامی که زبانه یک یخچال وارد دریا میشود، زیر آن، رفته رفته شسته شده و به آسانی از بدنه اصلی جدا میشود. جنوبگان و دریای گرینلند یکی از مهمترین خاستگاههای یخهای شناور هستند.
شبهجزیره جنوبگان بخش شمالی سرزمین جنوبگان بهشمار میآید. این شبهجزیره، بزرگترین شبه جزیره قطب جنوب با گستردگی ۱۳۰۰ کیلومتر میباشد.
اقیانوس منجمد جنوبی یا اقیانوس جنوبگان یا اقیانوس یخبسته جنوبی جنوبیترین اقیانوس زمین است. این اقیانوس که حول قطب جنوب قرار دارد با اقیانوسهای آرام و اطلس و اقیانوس هند همجوار است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
مقاومت میکروبی قاتل جان ۵ میلیون نفر در جهان
وضعیت غذای دانشجویان توسط اساتید تغذیه بررسی می شود
توسعه نسل دوم فناوری تبدیل گازهای گلخانهای به گرافن
فراخوان بورس تحصیلی در حوزه فضا اعلام شد
کاندیداهای ریاست دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران مشخص شد
پذیرش ۳۲۰ دانشجو در پژوهشگاههای کشور در سال جاری
توسعه فناوری و کارآفرینی نیاز امروز واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی
جزئیات ثبت نام وام شهریه دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی
روشی نوین برای ترمیم آسیبهای استخوانهای حساس جمجمه و صورت
بررسی نحوه رسیدگی به شکایات مرتبط با تصمیمات سازمان ملی سنجش
قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی منعقد شد
ضرورت اصلاح در روش پرداختی به پزشکان خانواده
اندازهگیری ویسکوزیته سیالات حفاری با ویسکومتر ایرانی
پاویون منطقه نوآوری ایران در نمایشگاه صنعت آغاز به کار کرد
جایگاه اول ایران در مقالات چاپ ۴ بعدی در بین کشورهای اسلامی
دستیابی دانش بنیانها به فناوری هدایت لیزری ماشینآلات سدسازی
دوره دستیاری از سال آینده به شغل تبدیل میشود
یک ربات برای نخستین بار در جهان ۲ ریه را پیوند زد
۸ نشریه علمی دانشگاه علامه در بین نشریات برتر (Q۱) قرار گرفت
پیشنهاد ایجاد آزمایشگاه ملی با همکاری سه دانشگاه برتر کشور
پیام رئیس دانشگاه شهید بهشتی به مناسبت هفته بسیج
المپیاد علمی حوزههای علمیه برگزار میشود
پژوهشگر ایرانی ویژگی جدید ایکس را فاش کرد
سوءاستفاده عامدانه از یک اختراع جریمه سامسونگ را ۳ برابر کرد
بازنگری مصوبه غیرکارشناسی «سازمان ملیسنجش» ضروری است
رشاد: جای رشته فقه مقاومت در حوزه علمیه خالی است
توجه به نوآوری و کیفیت در پذیرش طلاب/ تقویت معیشت طلاب و اساتید
توسعه سیستم ارزیابی مدلهای زبان فارسی هوش مصنوعی در کشور
راهاندازی کارخانه تبدیل پسماند خرما به مواد کربنی
سرپرست جدید معاونت امور حوزههای علمیه خواهران معرفی شد