میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از نیوز مدیکال نت، یک دندانپزشک "دانشگاه دوستی ملل روسیه"(RUDN University)، روش جدیدی را برای درمان التهاب بافتهای اطراف ریشه دندان و کانال ریشه ابداع کرده است. این روش جدید و جامع، درمان بافت ملتهب به وسیله گاز ازون را پیشنهاد میکند. هنگامی که این روش در یک مورد پیچیده بالینی استفاده شود، به نجات دندان بیمار کمک میکند.
هم "مغز دندان"(dental pulp) که بافت همبند در حفره دندان است و هم "پیرادندان"(periodontium) که ریشه دندان را به استخوان فک متصل میکند، ممکن است ملتهب شوند. اگر عفونت هر دو ناحیه را تحت تأثیر قرار دهد، درمان کامل دندان بسیار دشوارتر خواهد بود. تشخیص دادن چنین مواردی دشوار است و به همین دلیل، هیچ توصیه درمانی کلی در مورد آنها وجود ندارد. برخی از دندانپزشکان ترجیح میدهند ابتدا روی کانالهای داخلی تمرکز کنند؛ در حالی که برخی دیگر درمان مغز دندان و پیرادندان را به طور همزمان پیشنهاد میکنند. "ماریا ماکیوا"(Maria Makeeva)، دندانپزشک دانشگاه دوستی ملل روسیه، یک پروتکل واحد را برای درمان جامع مغز دندان و پیرادندان اجرا کرده است.
ماکیوا گفت: التهاب بافتهای پیرادندان، اغلب به از دست دادن دندان منجر میشود. در برخی موارد، دندان از دست رفته را نمیتوان با ایمپلنت جایگزین کرد زیرا پیامدهای عفونت، پیشآگهی کاشت را بدتر میکنند. بنابراین، حفظ دندان در این شرایط، نتیجه مطلوبتری خواهد داشت.
این روش جدید روی یک بیمار ۴۴ ساله انجام شد. در ابتدا، بیمار مبتلا به التهاب پیرادندان تشخیص داده شد. دندان او لق بود و جریان چرک مشاهده شده بود.
نخستین گامها برای روش درمان التهاب پیرادندان معمولی بود. طی این مراحل، به بیمار آنتیبیوتیک داده شد و سپس به او آموزش داده شد که دندان را با "کلرهگزیدین"(Chlorhexidine) بشوید. دندانپزشک علاوه بر این، جرمگیری دندان را انجام داد. پس از آن، بیمار به مدت شش ماه تحت نظر قرار گرفت.
اگرچه خونریزی و پیوره متوقف شد اما دندانپزشک در یک معاینه، آسیب بافتی را در اطراف ریشه دندان مشاهده کرد. این روند تا آنجا پیش رفت که باعث تخریب استخوان شد. مشخص شد که التهاب ابتدایی به بافتهای داخلی دندان منتقل شده است.
یک متخصص لثهدرمانی و یک متخصص ریشهدرمانی با همکاری یکدیگر، یک روش درمانی جامع را اجرا کردند. گام بعدی آنها روی برداشتن مغز دندان مرده از کانالهای دندان متمرکز بود. کانالها پس از پاکسازی، خشک شدند و برای ضدعفونی بهتر به مدت ۲۴ ثانیه با گاز ازون تحت درمان قرار گرفتند.
پس از یک هفته پانسمان، درمان تکرار شد و حفره با یک پرکننده دائمی از جنس یک ماده کامپوزیت نوری پوشانده شد. درمان با ازون برای بافتهای پیرادندان نیز مورد استفاده قرار گرفت. معاینه طی شش ماه، هیچ التهابی را در دندان نشان نداد. علاوه بر این، بافت استخوان رو به بهبودی رفت.
ماکیوا گفت: درمان التهاب بافتهای مغز دندان و پیرادندان به صورت همزمان بسیار دشوار است. التهاب ممکن است توسط چندین نوع عامل بیماریزا به طور همزمان ایجاد شود که بین بافتها انتقال مییابند و پیشآگهی را بدتر میکنند. تجربه ما نشان میدهد که چنین دندان عفونی را میتوان نجات داد اما این کار به همکاری نزدیک متخصصان لثهدرمانی و ریشهدرمانی و همچنین رعایت کامل توصیههای بهداشت دهان توسط بیمار نیاز دارد. همچنین باید مقاومت باکتریایی احتمالی نسبت به آنتیبیوتیکها را در نظر گرفت و از درمان ضد باکتریایی مانند گاز ازون استفاده کرد.
این پژوهش، در مجله "Clinical, Cosmetic and Investigational Dentistry" به چاپ رسید.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
بیانیه بسیج دانشجویی در پی نحوه عزل رئیس سابق دانشگاه فردوسی مشهد
شیوع پوسیدگی دندان از کجا نشات میگیرد؟
۱۴ کشته در اثر رانش زمین در شرق اوگاندا؛ ۴۰ خانه مدفون شد
رئیسی: مردم از نظام سلامت کشور رضایت ندارند
وزارت بهداشت خبر شیوع ویروس گوارشی را تکذیب کرد
آغاز تحقیق از مایکروسافت برای زورگویی به مشتریان
دگرگونی ماهیت ۴۰ درصدی مشاغل جهانی با گسترش استفاده از هوش مصنوعی
برخورد با رئیس سابق دانشگاه فردوسی مشهد خلاف کرامت انسانی بوده است
۱۶ آذرماه یکی از نمادهای دموکراتیک و مردمسالارانه جمهوری اسلامی است
بومی سازی «کیتهای تشخیص بر بالین» برای تسهیل انجام آزمایش در مناطق محروم
تمام آنچه دانشآموختگان ۲۴ رشته علوم پزشکی باید درباره خدمات قانونی و طرح بدانند
چگونه با طب سنتی لاغر شویم+ روشهای پاکسازی بدن
چگونه با طب سنتی لاغر شویم +روشهای پاکسازی بدن
ماجرای پیوند قرنیه در یکی از بیمارستانهای تهران
هوش مصنوعی در قالب مادربزرگ از کلاهبرداری جلوگیری می کند
معاون سیاستگذاری و برنامه ریزی توسعه فاوا و اقتصاد دیجیتال منصوب شد
متولیان: کنشگری بانوان طلبه نخبه توسعه مییابد
رئیس جمهور روز دانشجو به یکی از دانشگاههای تهران می رود
ظفرقندی: ۲۰ سال آینده سالخوردهترین کشور منطقه میشویم
طرح پزشک خانواده ۴ بار شکست خورد
فعالیت ۵۰ هزار بهورز در بحث آموزش سلامت دهان و دندان
جهش علمی در حوزه علمیه خواهران نیاز است / بیان چالشهای نخبگی و راهکارها
گلریزان ۴ میلیاردی یکی از پیام رسانها برای کمک به محور مقاومت
علائمی که خبر از ابتلا به کرونای بلند مدت میدهند
مسجد حتی در عصر هوش مصنوعی و اینترنت اشیا کارکرد اثربخش دارد
ذخیره ۶ ماهه دارو، نیازمند منابع مالی قابل توجه است
خواب نامنظم مشکلات قلبی را افزایش میدهد
سیگار الکترونیکی بدون نیکوتین هم خطرناک است
تاثیر رژیم غذایی مادر باردار بر سلامت کودک
نشست شورای صنفی دانشگاههای علوم پزشکی دوشنبه هفته آینده برگزار میشود