میرنیوز
به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی، در این نشست که با هدف نقد و نظر در مورد مهاجرت نخبگان و دانش آموختگان حوزه سلامت به ویژه در سال های اخیر برگزار شد ابتدا دکتر بهرام صلواتی ؛ مدیر رصد خانه مهاجرت ایران با ارائه آمار و ارقام مربوط به مهاجرت نخبگان در سراسر دنیا به تشریح مقوله مهاجرت و بازگشت نخبگان پرداخت و ضمن تایید این نکته که در سال های اخیر این مساله روند رو به رشدی داشته است، افزود که این مساله در جهان نیز رواج نسبی دارد و ارقام ارائه شده در ایران با واقعیت ها فاصله دارد و در خیلی از موارد در این زمینه سیاه نمایی نیز صورت می گیرد. ایشان در ادامه افزود که باید با نگاه علمی و آکادمیک با این موضوع برخورد شده و از ارزیابی های شتاب زده پرهیز شود.
در ادامه جناب دکتر پیمان سلامتی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به مسائل و زیرساخت های فرهنگی، علمی و اجتماعی به آسیب شناسی مسائل مربوط مهاجرت نخبگان در ایران و به ویژه در حوزه سلامت و پزشکان پرداخت و واقعیت های موجود را فراتر از برخی از آمارهای ارائه شده دانست. ایشان با اعلام این که برداشت درست و واقع گرایانه از این موضوع و نیز تلاش برای برداشتن موانع و حمایت و جذب نخبگان در مسئولیت ها و مشاغل معتبر و متناسب با زمینه تحصیلی آن ها می تواند ما را در پیشگیری از تداوم این مساله به صورت زمام گسیخته جلوگیری نماید.
دکتر سید محمد علویان، رئیس هیئتمدیره نظام پزشکی تهران بابیان اینکه مهاجرت فقط مخصوص حوزه سلامت نیست اظهار کرد: مهاجرت در سایر حوزهها هم وجود دارد و در جهان در حال توسعه افراد برای اینکه بتوانند رشد داشته باشند ازنظر علمی اقتصادی و... بحث مهاجرت وجود دارد اینیک امر طبیعی است که انسانها تلاش میکنند در کار خود پیشرفت کنند و جاذبهای که در کشورهای پیشرفته وجود دارد باعث شده بحث مهاجرت اتفاق بیفتد.
وی با اشاره به اینکه اطلاعات دقیقی برای اعلام عدد مهاجرت وجود ندارد گفت: اطلاعات دقیق در مورد مهاجرت وجود ندارد ولی یکی از ایندکس هایی که می شود استناد کرد افرادی هستند که مراجعه میکنند بهنظام پزشکی برای گرفتن تائید عملکرد و کارکرد ازنظر اخلاقی در قبل از سال 98 زیر 2 هزار نفر بوده که در سال 99و 1400 این افزایش چشمگیر داشته در 9 ماهه اخیر این عدد بیش از 2هزار 500 بوده که معمولاً این افراد به قصد مهاجرت این نامه را میگیرند البته همه این نامهها منجر به مهاجرت واقعی نمیشود و البته تمامی کشورها این نامه تائید را نمیخواهند.
علویان ادامه داد: ازجمله مهاجرتها افرادی که به امریکا میروند عمدتاً افرادی هستند که پزشک عمومی متخصص یا محقق هستند و کشورهای جنوب حاشیه خلیج فارس بیشتر پرستارها و ماماها را جذب میکنند و کمتر پزشکان متخصص به این کشورها مهاجرت میکنند البته که ممکن بهصورت پروازی و پارهوقت خدماتی را در این کشورها ارائه کنند که این مهاجرت محسوب نمیشود. استفاده از پتانسیل کشور در بحث بینالملل که ارزشمند هم هست در بحث کشورهای اروپایی هم متفاوت است برخی کشورهای اروپایی با کمبود پزشک عمومی و ماما روبرو هستند که جذب این افراد را دارند.
وی با اشاره به مهاجرت معکوس در کشور اظهار کرد: مهاجرت معکوس با توجه به اینکه شرایط زیست و کار در آن کشور چگونه هست امکان مهاجرت معکوس را قابل تصور می کند. برای مثال همکارانی که در خارج از کشور تحصیل میکنند بستگی دارد در کدام کشور باشند بعضی کشورها مانند آلمان شرط پذیرش تحصیل رشتهها مختلف این است که شما بعد از فارغالتحصیلی باید به کشور خود مراجعه کنید که این مهاجرت معکوس نیست درواقع رفت وآمدی که به طور روتین اتفاق میافتد .
رئیس هیئت مدیره نظام پزشکی تهران با بیان اینکه در اکثر موارد مهاجرت یک تصمیم شخصی است خاطرنشان کرد: ما باید افراد تحصیلکرده در حوزه سلامت که در بخشهای مختلف هستند را افراد باهوش و بااستعداد بدانیم اینها شرایط خود را با شرایطی که در دنیا وجود دارد تطبیق میدهند .
سید محمد علویان با بیان اینکه افرادی که خارج از ایران برای تحصیل وارد کشور میشوند بیشتر در حوزه دروس حوزوی و علوم انسانی است گفت: در حوزه علوم پزشکی نتوانستیم نقشآفرینی قابل قبولی داشته باشیم به دلیل محدودیتها و عدم توانایی در تطبیق با استاندارهای جهان است.
در ادامه دکتر افشین منتخب عضو هیئتعلمی دانشگاه شیراز گفت: در اکثر کشورهای دنیا مهاجرت هست اظهار کرد: افراد توانای آکادمیک بودند زمانی که جورج بوش پسر و ترامپ رئیسجمهور شدند از آمریکا به کانادا مهاجرت کردند که این مهاجرت با توجه به شرایط سیاسی بوده .
وی در ادامه افزود: ایران دنیای اکادمیکش تغییرات زیادی داشته از 22 سال پیش تحولات خیلی زیادی میبینم که اکثرا مثبت هست در حوزه مدیریت، آموزش, تحقیقات ما پیشرفتهای قابلتوجه داشتهایم اما پیشرفتها کند بوده است.
منتخب خاطرنشان کرد: قلب تپنده دانشگاه را دانشجو میبینم و زمانی که دانشجو ضعیف میشود دانشگاه ضربه میخورد من یک رکود و بیانگیزگی در دانشجویان احساس میکنم شاید یکی از بزرگترین مشکلات ما درگیری با کمیت است تا کیفیت.
دکتر رضا صادقیان، استادیار بالینی دانشگاه پزشکی cusm بابیان اینکه با توجه به اینکه امکانات اینترنتی و شبکههای مجازی هست در حال حاضر مردم ارتباطاتشان بیشتر شده بهتر میشود با مراجعه با سایتهای دانشگاهها اطلاعات در مورد دانشگاهها کسب کرد و اینکه یک طرز تفکری در مورد دانشگاههای غربی بوده و هست و این مرتبط به این است که زمانی که در ایران هستند با چه افرادی در خارج از کشور صحبت میکنید و از رفتن به خارج کشور چه انتظاراتی دارید بعضیها میروند خارج از کشور و در رشته پزشکی موفق نیستند هرچند در ایران درس خواندن و به رشتههای دیگر مراجعه میکنند .
استادیار بالینی دانشگاه پزشکی cusm در ادامه خاطرنشان کرد: در حال حاضر هزینه تحصیلات در خارج از کشور بالا هست و افراد با چالشهایی مواجه هستند ازجمله تفاوت فرهنگ وجود دارد باید برای موفقیت بافرهنگ آن کشور خود را وفق داد و نکته مهم بعدی است که فرد در چه سنی از ایران خارج میشود هرچه سن بالاتر باشد علایق و وابستگی به کشور بیشتر هست و تطبیق دادن با یک کشور جدید مشکل خواهد شد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
خواص بینظیر تخم بلدرچین
میزان اجرای توافقنامههای ایران و روسیه با تعداد امضاشده همخوانی ندارد
حضور ۲۸ دانشگاه در اجلاس روسای دانشگاههای ایران و روسیه
میزبانی از شرکتهای دانشبنیان برای حضور در «ایرانهلث ۱۴۰۴»
کلیات برنامه ملی توسعه هوش مصنوعی تصویب شد
اعطای گواهینامه صلاحیت سطح یک به ۷ شتابنده فناوری
رتبه علمی ایران در ۳ رشته داروسازی، دندانپزشکی و پرستاری
فاصله بین ازدواج تا فرزنددار شدن پنج سال است
مصرف آنتی بیوتیک در ایران بالاتر از استاندارد جهانی است
آموزش شگردهای عکاسی آسمان شب با موبایل
اکران خصوصی و نشست مستند «قتل خاص» برگزار شد
موسسه رازی همکار سازمان بهداشت جهانی در تحقیقات ونوم می شود
آرامش دانشگاهها و تکریم محققین چراغ پژوهش را در کشور روشن میکند
خطرات پنهان عفونتهای چشمی را جدی بگیرید
رشد ۱۲۱ درصدی صادرات و ۲۷ درصدی اشتغال دانش بنیانها
واگذاری امور حوزهها به استانها
مشکلات جهانی پژوهشگران را از دسترسی آزاد به داده های علمی بازداشته است
نوبت پزشکان شد؛ ویزیت آزاد بیماران تامین اجتماعی!
یورش به خانهها در آلمان برای پاکسازی فضای مجازی
زنگ خطر ورود ویروس «فلج اطفال» به ایران
ورود وزارت ارتباطات به برنامه ملی رفع ناترازی انرژی
الماس ۴۰ برابر قدرتمندتر از نمونه واقعی ساخته شد
رئیس جمهور از برگزیدگان جشنواره تحقیقاتی رازی تقدیر کرد
احتمال برخورد سیارک قاتل زمین با ماه
آزمایشگاهها در تشخیص بیماری نقش کلیدی دارند
کلسترول خوب در ابتلا به آب سیاه چشم نقش دارد
کار کردن در دوره سالمندی برای سلامت مفید است
وزارت بهداشت به وزارتخانه پزشکان تبدیل شده است
ارتباطات در مناطق زلزلهزده حسینیه خوزستان پایدار است
رئیسجمهور وعده یکسانسازی بیمههای درمانی را عملی کند